Skip to content

Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej - Karol Nawrocki

1181920212224»

Komentarz

• Teoretyk. Atak psa od tyłu na rozpędzonego rowerzystę to recepta na ciężki wypadek. A tych przypadków pogryzienia/zagryzienia nagłośniono w ostatnich latrach bardzo dużo i nic kompletnie z tego szumu nie wynikło. Lobby zwariowanych psiarzy i psiarek jest zbyt mocne.

• edytowano 17:44

Internet zauważa, powoli narasta wkurw bo i policja temat ignoruje.

• loslos
    edytowano 17:51

@posix powiedział(a):
    Rowerem łatwo psu uciec.

Ja wiem?

• Zwierzątkowe wariactwo jest niestety ponadpartyjne a nawet ponadwyznaniowe, no i ma chyba większość. Kiedyś w mojej gminie wydatki na schronisko dla psów stanowiły trzecią pod względem wysokości pozycję w budżecie, i to było uchwalone bez większych sprzeciwów. Tyle naszego, że sobie ponarzekamy w internecie.

• @Wielen powiedział(a):
    Teoretyk. Atak psa od tyłu na rozpędzonego rowerzystę to recepta na ciężki wypadek. A tych przypadków pogryzienia/zagryzienia nagłośniono w ostatnich latrach bardzo dużo i nic kompletnie z tego szumu nie wynikło. Lobby zwariowanych psiarzy i psiarek jest zbyt mocne.

Ale to coś realnego czy "w mediach się mówi"? Np. chętnie przeczytałbym ile było pogryzień z rozbiciem na poszczególne lata, zestawienie miasto / wieś itd., ale pewnie nie przeczytam, zgadłem?
    Za mojego życia osobiście zetknąłem się z jednym przypadkiem pogryzienia, było to w latach 90., koleżankę z liceum miał zaatakować pies jakichś zakonnic, co było pożywką antykościelnej obsesji.

• @Wielen powiedział(a):
    Kraj, który stoi w obliczu wojny, roznamiętnia się o jakieś psie wygody.

Równie dobrze można napisać, że prezydent "w obliczu wojny" pierwsze mogące być odrzucone weto składa w obronie trzymania psów w mniejszych klatkach niż chcieli parlamentarzyści.

• https://fakty.tvn24.pl/zobacz-fakty/w-2024-roku-psy-w-polsce-pogryzly-ludzi-niemal-27-tysiecy-razy-odpowiedzialnosc-spada-na-wlascicieli-st8397185
    Nie wiem, czy jest wzrost czy spadek, jest tego wciąż dużo. Kiedyś na pewno problem lekceważono (dobry pies musi gryźć, jak to z psem nie umiesz sobie poradzić?), ale tez za rzucenie kamieniem w psa nie ryzykowało się wyroku. Jest tez dużo psów ras agresywnych.
    Zidiocenie społeczne wokół samopoczucia psów tez narosło raczej w ostatnich latach.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.