Skip to content

PiS do liftingu, remontu kapitalnego czy utylizacji?

1111213141517»

Komentarz

• @Brzost powiedział(a):
    Mam sentyment do swojej rówieśniczki (zdjęcie z czerwca 2015).

Może jak w "Grze o tron" będzie niespodziewana prezeska.

• 'Maślarze' to debile, gdyby tą akcję zrobili po posiedzeniu Sejmu, to zagrożenia byłyby dużo mniejsze!
    A obie grupy walczące o kodziki przypominają mi najlepsze czasy Forum Frondy czy IVRP, już wtedy byliśmy trendsetterami!

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@rozum.von.keikobad powiedział(a):

@trep powiedział(a):

@celnik.mateusz powiedział(a):
    No dobra, czyli zdaniem Profesora najlepiej na Morawieckiego. A jakieś argumenty za PiS?

Przypominam, że Konfa nie potrafiła dotrzymać terminu jakiegoś sprawozdania, przez co straciła część subwencji. To tylko jeden termin i jedno sprawozdanie. Zarządzanie państwem jest nieco bardziej skomplikowane.

PiS też utracił dotacje. Oczywiście pewno jednym nie dali złośliwie, a inni nic nie potrafili. Ale którzy to jedni, a którzy drudzy to już pewnie zależy kogo pytać.

Przy czym tak właśnie było. PiS się dotacja należy jak psu kość, a Mentzen spóźnił się ze sprawozdaniem o pół godziny.

No nie tak Ignatz, oni mieli wielotygodniowy/miesięczny (poprawcie mnie bo nie mam pojęcia) termin i go zawalili. To nie był termin napięty jak plandeka na Żuku, tylko tasiemka w kalesonach dziadka, a oni to zawalili.

Termin jest ściśle określony w ustawie o patriach politycznych, któryś tam dzień czegoś tam, a potem jest, że SN rozwiązuje taką partię, która czegoś tam nie złoży w terminie.

Tu się złożyło drobne przekroczenie tego terminu, a sąd uznał, że duralex sedes, zwłaszcza że ustawa nie daje mu formalnie żadnego luzu decyzyjnego.

Natomiast rzecz ma znaczny potencjał satyryczny w kontekście faktu, że kerownikiem partii jest (był?) doradca podatkowy, który poprzez sprytne chachmęcenie kwitami z każdego szmondaka zrobi potentata spółek w rajach podatkowych, a tu się pośliznął na jedynym kwicie, który dla każdej patrii jest absolutnie kluczowy.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    A obie grupy walczące o kodziki przypominają mi najlepsze czasy Forum Frondy czy IVRP, już wtedy byliśmy trendsetterami!

Po której stronie stoi Terl? A po której ZOMO?

• Ja tylko czekam, którą stronę wskaże umięśniony palec PKN.

• @qiz powiedział(a):

@Maria powiedział(a):
    Terlecki był chyba powszechnie lubiany. Nawet przez przeciwników politycznych.

Ale nie widzę żadnego powodu, aby był lubiany przez elektorat. Wyniosły, arogancki i antypatyczny.

Jego arogancja dała się we znaki także w samej partii. Tajemnicą poliszynela jest to, że to przez niego wybuchł bunt w sejmiku małopolskim.

• @trep powiedział(a):
    Ja tylko czekam, którą stronę wskaże umięśniony palec PKN.

W żadną. Ja nie dzielę, ja jednoczę. Facet nie spodziewając się stał się najważniejszą osobą w Polsce.

• Walka z odchyleniem liberalno-lewicowym będzie krwawa, ale wierzę, że na koniec prawda zatriumfuje. Beata Szydło na Prezeskę!

• @los powiedział(a):

@trep powiedział(a):
    Ja tylko czekam, którą stronę wskaże umięśniony palec PKN.

W żadną. Ja nie dzielę, ja jednoczę. Facet nie spodziewając się stał się najważniejszą osobą w Polsce.

Całkiem prawdopodobne, że ze względu na okoliczności przyrody na tzw. prawicy (albo w tzw. obozie patriotyczno-niepodległościowym jak kto woli, cokolwiek ta formuła obecnie znaczy). Ale na pewno nie na terytorium Bugodrza. Tutaj najważniejszą osobą od 13 grudnia 2023r. jest i pozostanie cały czas Don Aldo, całkiem prawdopodobne że na dłuższe lata jeszcze. A w którą stronę i na kogo będzie wskazywał jego wiotki paluch, to można się tylko domyślać (również skierowany na dół, wzorem cezarów)

• Tak mnie najszło, że ze Stowarzyszenia Rozwój Plus, wyszedł Rozwód Plus!

• Zupełnie przypadkowo taki sam skrót jak od:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Samoobrona_Rzeczpospolitej_Polskiej

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.