'Maślarze' to debile, gdyby tą akcję zrobili po posiedzeniu Sejmu, to zagrożenia byłyby dużo mniejsze!
A obie grupy walczące o kodziki przypominają mi najlepsze czasy Forum Frondy czy IVRP, już wtedy byliśmy trendsetterami!
@celnik.mateusz powiedział(a):
No dobra, czyli zdaniem Profesora najlepiej na Morawieckiego. A jakieś argumenty za PiS?
Przypominam, że Konfa nie potrafiła dotrzymać terminu jakiegoś sprawozdania, przez co straciła część subwencji. To tylko jeden termin i jedno sprawozdanie. Zarządzanie państwem jest nieco bardziej skomplikowane.
PiS też utracił dotacje. Oczywiście pewno jednym nie dali złośliwie, a inni nic nie potrafili. Ale którzy to jedni, a którzy drudzy to już pewnie zależy kogo pytać.
Przy czym tak właśnie było. PiS się dotacja należy jak psu kość, a Mentzen spóźnił się ze sprawozdaniem o pół godziny.
No nie tak Ignatz, oni mieli wielotygodniowy/miesięczny (poprawcie mnie bo nie mam pojęcia) termin i go zawalili. To nie był termin napięty jak plandeka na Żuku, tylko tasiemka w kalesonach dziadka, a oni to zawalili.
Termin jest ściśle określony w ustawie o patriach politycznych, któryś tam dzień czegoś tam, a potem jest, że SN rozwiązuje taką partię, która czegoś tam nie złoży w terminie.
Tu się złożyło drobne przekroczenie tego terminu, a sąd uznał, że duralex sedes, zwłaszcza że ustawa nie daje mu formalnie żadnego luzu decyzyjnego.
Natomiast rzecz ma znaczny potencjał satyryczny w kontekście faktu, że kerownikiem partii jest (był?) doradca podatkowy, który poprzez sprytne chachmęcenie kwitami z każdego szmondaka zrobi potentata spółek w rajach podatkowych, a tu się pośliznął na jedynym kwicie, który dla każdej patrii jest absolutnie kluczowy.
@trep powiedział(a):
Ja tylko czekam, którą stronę wskaże umięśniony palec PKN.
W żadną. Ja nie dzielę, ja jednoczę. Facet nie spodziewając się stał się najważniejszą osobą w Polsce.
Całkiem prawdopodobne, że ze względu na okoliczności przyrody na tzw. prawicy (albo w tzw. obozie patriotyczno-niepodległościowym jak kto woli, cokolwiek ta formuła obecnie znaczy). Ale na pewno nie na terytorium Bugodrza. Tutaj najważniejszą osobą od 13 grudnia 2023r. jest i pozostanie cały czas Don Aldo, całkiem prawdopodobne że na dłuższe lata jeszcze. A w którą stronę i na kogo będzie wskazywał jego wiotki paluch, to można się tylko domyślać (również skierowany na dół, wzorem cezarów)
Komentarz
Mam sentyment do swojej rówieśniczki (zdjęcie z czerwca 2015).
Może jak w "Grze o tron" będzie niespodziewana prezeska.
'Maślarze' to debile, gdyby tą akcję zrobili po posiedzeniu Sejmu, to zagrożenia byłyby dużo mniejsze!
A obie grupy walczące o kodziki przypominają mi najlepsze czasy Forum Frondy czy IVRP, już wtedy byliśmy trendsetterami!
Termin jest ściśle określony w ustawie o patriach politycznych, któryś tam dzień czegoś tam, a potem jest, że SN rozwiązuje taką partię, która czegoś tam nie złoży w terminie.
Tu się złożyło drobne przekroczenie tego terminu, a sąd uznał, że duralex sedes, zwłaszcza że ustawa nie daje mu formalnie żadnego luzu decyzyjnego.
Natomiast rzecz ma znaczny potencjał satyryczny w kontekście faktu, że kerownikiem partii jest (był?) doradca podatkowy, który poprzez sprytne chachmęcenie kwitami z każdego szmondaka zrobi potentata spółek w rajach podatkowych, a tu się pośliznął na jedynym kwicie, który dla każdej patrii jest absolutnie kluczowy.
Po której stronie stoi Terl? A po której ZOMO?
Ja tylko czekam, którą stronę wskaże umięśniony palec PKN.
Jego arogancja dała się we znaki także w samej partii. Tajemnicą poliszynela jest to, że to przez niego wybuchł bunt w sejmiku małopolskim.
W żadną. Ja nie dzielę, ja jednoczę. Facet nie spodziewając się stał się najważniejszą osobą w Polsce.
Walka z odchyleniem liberalno-lewicowym będzie krwawa, ale wierzę, że na koniec prawda zatriumfuje. Beata Szydło na Prezeskę!
Całkiem prawdopodobne, że ze względu na okoliczności przyrody na tzw. prawicy (albo w tzw. obozie patriotyczno-niepodległościowym jak kto woli, cokolwiek ta formuła obecnie znaczy). Ale na pewno nie na terytorium Bugodrza. Tutaj najważniejszą osobą od 13 grudnia 2023r. jest i pozostanie cały czas Don Aldo, całkiem prawdopodobne że na dłuższe lata jeszcze. A w którą stronę i na kogo będzie wskazywał jego wiotki paluch, to można się tylko domyślać (również skierowany na dół, wzorem cezarów)
Tak mnie najszło, że ze Stowarzyszenia Rozwój Plus, wyszedł Rozwód Plus!
Zupełnie przypadkowo taki sam skrót jak od:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Samoobrona_Rzeczpospolitej_Polskiej