Swoją dogą dziś przeżyłem zaskoczenie, gdy wchodząc na Albiclę zobaczyłem żyjący już swoim własnym życiem mój osobisty wiersz napisany "na gorąco" w kwietniu 2010.
Podpisany?
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Swoją dogą dziś przeżyłem zaskoczenie, gdy wchodząc na Albiclę zobaczyłem żyjący już swoim własnym życiem mój osobisty wiersz napisany "na gorąco" w kwietniu 2010.
Myślałem, że jest ogólnie znany. Ale skoro jest życzenie, to proszę bardzo. W wykonaniu autorskim, 9 lat temu: około 7 minuty. Wcześniej, ok. 5 minuty występuje inny Forumkowicz, też z utworem swojego autorstwa.
Dużo się rzeczy zmieniało 10 kwietnia 2010 roku, ale sobie dopiero ostatnio uświadomiłem co się stało u mnie.
10 kwietnia 2010 roku znienawidziłem Polaków. Nie byłem wtedy i nie jestem w stanie do dziś przetrawić niesprawiedliwości wobec Lecha Kaczyńskiego i jego żony, nie wiem dlaczego to jak niesprawiedliwie był u nas w kraju traktowany. aż tak mnie rusza (może bardziej niż jego samego). Ostatni człowiek, który by zasłużył na poniżenie, a poniżano go cały czas. Ku uciesze gawiedzi.
Może faktycznie jest tak, że do momentu kiedy nie zostaną ukarani sprawcy tego aparatu pogardy - nie przejdzie mi. Bo to już nawet nie chodzi o zamach i jego konstruktorów, chcę wieszania wszystkich którzy szczuli, całe to środowisko musi zniknąć.
"Po śmierci Hetmana Zamoyskiego wielu było takowych, co postponowało jego pamięć, uwłaczało jego godności. Sejm nakazał ich wyłapać, obić publicznie i z kraju jak psów wygnać. Z umarłych nie godzi się wyczyniać krotochwile. W Polszcze to grzech niebywały"
"Kiedy zmarła Królowa Bona w Bari w 1557r rozkradziono jej majątek a dworzanie urządzili bal obok jej zwłok, na wieść o tym jej syn, Król Zygmunt August poprosił Sejm o zbadanie sprawy, wściekłość Polaków była tak wielka że winnych złapano i ścięto w miesiąc."
Mania napisal(a): Gówniarzeria w akcji: T. Sommer ubolewa na tt, że kwiaty składane pod pomnikiem poległych w Smoleńsku były kupione za publiczne pieniądze.
Parafrazując wypowiedź kolegi Szturmowca - jakież to liberalne.
Komentarz
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
W wykonaniu autorskim, 9 lat temu:
około 7 minuty.
Wcześniej, ok. 5 minuty występuje inny Forumkowicz, też z utworem swojego autorstwa.
Aha, dziękuję @AnnaE za przypomnienie wątku
https://excathedra.pl/index.php?p=/discussion/comment/374088#Comment_374088
w którym był ten wiersz (i jeszcze drugi późniejszy) w formie pisanej.
+++
*
10 kwietnia 2010 roku znienawidziłem Polaków. Nie byłem wtedy i nie jestem w stanie do dziś przetrawić niesprawiedliwości wobec Lecha Kaczyńskiego i jego żony, nie wiem dlaczego to jak niesprawiedliwie był u nas w kraju traktowany. aż tak mnie rusza (może bardziej niż jego samego). Ostatni człowiek, który by zasłużył na poniżenie, a poniżano go cały czas. Ku uciesze gawiedzi.
Może faktycznie jest tak, że do momentu kiedy nie zostaną ukarani sprawcy tego aparatu pogardy - nie przejdzie mi. Bo to już nawet nie chodzi o zamach i jego konstruktorów, chcę wieszania wszystkich którzy szczuli, całe to środowisko musi zniknąć.
"Kiedy zmarła Królowa Bona w Bari w 1557r rozkradziono jej majątek a dworzanie urządzili bal obok jej zwłok, na wieść o tym jej syn, Król Zygmunt August poprosił Sejm o zbadanie sprawy, wściekłość Polaków była tak wielka że winnych złapano i ścięto w miesiąc."
chłostą śmiechu zabójstwem na śmietniku
Tak, UPR to wirus, przeszedłem go w liceum ale odzywał się czasem na studiach