Ów utwór, lekki w swej treści, pełen (...) wnikliwych obserwacji zachowań ludzkich, uzewnętrzniających się pod wpływem wchłaniania do swych płuc nadmiernych ilości tlenu, wykazuje, jak niewiele potrzeba człowiekowi, by diametralnie zmienił swoje zachowanie, postawę, czy sposób życia. Autor wykazuje w dobitny sposób, że nawet działalność jednego osobnika, w powiązaniu i z zastosowaniem pewnych uwarunkowań, czy czynników (tutaj tlenu), może doprowadzić do przeobrażenia całych społeczności lub nawet narodów!
Przyszłem tu do wasz jako ta sirota po onej dekturze leberianckiej co jo latoś ktuś kopł i ostateczno rospierdzieleł.
Wię isz nie pasywem tukej i niekture brzydzo sie mojo mniło gnembońsko mowo, totysz nie bede zposiadyweł żalu jak mie praśnieta wef ep i wystawita za dźwi.
Nulesz pozwulta chocia pszes chwilkie sie ogrzeć waszo wjelgo intelektualno potencjo i znieśta po kszecijańsku isz niekiedysz cuś bonkne pułsufkiem. Bo dziesz punde? Do Cytrusa? Na Flomdre? Nimom nerw.
Tembardzi isz widze isz u wasz cuś jakbysz tera prorokamy obrodzeło, a pszekomażać sie z niemy to moja za pszeproszeństwę szpencjalizancja delalamezon.
Gnębonienie przez twórcę gnębonienia jest cool (jak dla mnie). Gorzej z plagiatorami, którym gnębonienie wychodziło jak chińska podróbka znanej marki. Wszak styl to człowiek. Witej na forumku :-)
Nawet myślałem, że mam bana na powrót. Po moich ostatnich wpisach o Macierewiczu (nb. teraz uważam , że w obecnej sytuacji polityczniej już go nie odwoływać- ale oczywiście zrobią odwrotnie).
Dyzio_znowu napisal(a): Nawet myślałem, że mam bana na powrót. Po moich ostatnich wpisach o Macierewiczu (nb. teraz uważam , że w obecnej sytuacji polityczniej już go nie odwoływać- ale oczywiście zrobią odwrotnie).
A to ty Dyziu przestałeś się udzielać ze względu na krytykę Macierewicza, że niby śmiałeś podważyć Wielką Postać ? Daj pan spokój, tu nie ma tak, Kaczor jest teraz na cenzurowanym, no i ? Mamy już chyba drugą, a może i trzecią Wielką Wątpliwość wobec PiSu. Podczas jednej z nich poszło sobie parę osób, jedna koleżanka, Fatus, wg mnie totalnie bez sensu. To forum nie ma jednej wspólnej linii, no i co ?
Komentarz
Jeśli pozwolicie, to przysiądę na chwilę.
Cóż to za obrazek (w avatarze)?
edit:
google obrazkowe odpowiedziało:
opowiadanie Kaprys Doktora Ox'a (Jules Verne, 1872)
Pełny text online
Przyszłem tu do wasz jako ta sirota po onej dekturze leberianckiej co jo latoś ktuś kopł i ostateczno rospierdzieleł.
Wię isz nie pasywem tukej i niekture brzydzo sie mojo mniło gnembońsko mowo, totysz nie bede zposiadyweł żalu jak mie praśnieta wef ep i wystawita za dźwi.
Nulesz pozwulta chocia pszes chwilkie sie ogrzeć waszo wjelgo intelektualno potencjo i znieśta po kszecijańsku isz niekiedysz cuś bonkne pułsufkiem. Bo dziesz punde? Do Cytrusa? Na Flomdre? Nimom nerw.
Tembardzi isz widze isz u wasz cuś jakbysz tera prorokamy obrodzeło, a pszekomażać sie z niemy to moja za pszeproszeństwę szpencjalizancja delalamezon.
W gadce i piśmie człowiek wyrobiony jak widzę.
Podoba mnie się.
Witej na forumku :-)
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Recht po kolegi stronie, potencja - po naszej!
Nualesz zdarzyło mie sie wew lekarmancji dla adminisztrancji zes rostargniemcia napiseć o hydramliku, "kturen niepszyszed".
Beł o tem tragicznem pszypadku wielgi wontas na dekturowem forumnie leberianckiem.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Witamy!