Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Cytat jak cytat, ale źródło! (Na podst. Katehon.com)
Prawdę pisząc, z ostrożności procesowej dałem to do humeru, choć tak naprawdę uderzyła mnie koincydencja wizyty i wykładu profesora Dugina (14.07) i "puczu" (15.07.), ale nie chciałem wyjść na zabobonnego prusaka.
Komizm zatem nie na samym cytacie się zasadza, ale jego kontekście
No jak się nie chce sekatorkiem ciachnąć gałązki to się będzie czekało nie wiadomo ile. Niesamowite ile energii potrafią ludzie strawić na wykazywanie że mają rację, zamiast po prostu to zrobić samemu, z sąsiadami, dając przykład.
Trawa płozy się na drodze, the horror, the horror.
Tomasz Strugalski Poszedłem do sklepu po chleb i mleko i chciałem, jak zwykle, wykonać akcję przeciw antypolskiej prasie, czyli stos Gazety Wyborczej upchnąć za skrzynię z bananami, a Agorę zasłonić Gościem Niedzielnym. Tymczasem patrzę - ani Wyborczej, ani Agory nie ma! Ktoś mnie uprzedził Niech żyje Polska!
Komentarz
Komizm zatem nie na samym cytacie się zasadza, ale jego kontekście
Taką przebodli nas Ojczyzną...
Trawa płozy się na drodze, the horror, the horror.
Tomasz Strugalski
Poszedłem do sklepu po chleb i mleko i chciałem, jak zwykle, wykonać akcję przeciw antypolskiej prasie, czyli stos Gazety Wyborczej upchnąć za skrzynię z bananami, a Agorę zasłonić Gościem Niedzielnym. Tymczasem patrzę - ani Wyborczej, ani Agory nie ma! Ktoś mnie uprzedził Niech żyje Polska!
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
To się nazywa czarny humor w stanie czystym się się pytony howajom.
Najgorsze, że to prawdziwy dramat i prawdziwy screen