Skip to content

Humer

1133134136138139456

Komentarz

• romeck napisal(a):
    Pracę w kurii tez mozna zaliczyc jako praktyke kliniczna w psychuszce.
    Ciekawe1542, czy wobec siebie szanowni też są tacy krytyczni.
  • ech, to w formie żartu było (tam na forum) :)

====
    od księdza-tradsa:

W czyśćcu spotyka się dwóch księży, novusowy i trads.
    - Za co tu jesteś? - pyta novus
    - Za niezałożenie manipularza, a ty? - pyta trads
    - Za założenie.
  • Pewnie, można mówić cokolwiek o kimkolwiek, bo to przecież tylko żart... Ale czemu ja się oburzam, skoro u nas jest cały wątek pt. "Psychiatryk"?
  • edytowano April 2017
    image
  • edytowano April 2017
    Nie wiem jak komu, ale mnie się to strasznie podoba =))

image
  • Niemiecka policja zatrzymała oficera Bundeswehry podejrzanego o przygotowywanie zamachu terrorystycznego wymierzonego w państwo - podała w czwartek niemiecka telewizja publiczna ARD. Porucznik z Offenbach udawał uchodźcę z Syrii i otrzymał azyl w Niemczech.

Prokuratura we Frankfurcie nad Menem poinformowała, że podejrzany został zatrzymany w Hammelburgu, gdzie brał udział w kursie walki wręcz. Przedtem stacjonował w batalionie strzelców na terenie Francji.

Niemiecki wojskowy prowadził zdaniem prokuratury podwójne życie. W 2015 roku zgłosił się, udając uchodźcę z Syrii, do Urzędu Migracji i Uchodźców. Wystąpił o azyl i po przejściu całej procedury otrzymał prawo pobytu. Oprócz żołdu z Bundeswehry pobierał świadczenia przysługujące mu jako azylantowi - pisze "Der Spiegel".

Tygodnik zastanawia się, dlaczego władze migracyjne nie wykryły oszustwa, chociaż pochodzący z Offenbach (Hesja) wojskowy nie mówi po arabsku.

Powodem zatrzymania podejrzanego był incydent na lotnisku w Wiedniu. Wojskowy ukrył w styczniu na terenie portu lotniczego pistolet. Do interwencji policji doszło w lutym, gdy oficer przyszedł po ukrytą broń.

Zdaniem prokuratury domniemany terrorysta mógł kierować się wrogością wobec obcokrajowców. Policja aresztowała osobę, z którą podejrzany kontaktował się - 24-letniego studenta. Z podsłuchanej rozmowy wynika, obaj wyznają skrajnie prawicowe i ksenofobiczne poglądy - pisze "Der Spiegel". W mieszkaniu studenta znaleziono materiały wybuchowe.

Niemiecka policja wspomagana przez funkcjonariuszy francuskich i austriackich przeszukała w środę 16 obiektów na terenie Niemiec, Francji i Austrii.
  • kraj absurdu
  • Wiedziałem, że te zamachy to prowokacje skrajnej prawicy.
    Macron bardziej subtelnie, jak to żabojad: oświadczył, że to, że uchodźcy się nie aklimatyzują, wskazuje, że coś złego dzieje się z Francuzami :)
  • los napisal(a):
    Tygodnik zastanawia się, dlaczego władze migracyjne nie wykryły oszustwa, chociaż pochodzący z Offenbach (Hesja) wojskowy nie mówi po arabsku.
    Morał? Poważne państwa karmią swoich ludzi mówiących po arabsku, w przeciwnym razie zmuszone są karmić obcych mówiących po arabsku, kurdyjsku, turecku, somalijsku, albańsku.
  • extraneus napisal(a):
    Wiedziałem, że te zamachy to prowokacje skrajnej prawicy.
    Macron bardziej subtelnie, jak to żabojad: oświadczył, że to, że uchodźcy się nie aklimatyzują, wskazuje, że coś złego dzieje się z Francuzami :)
    Jeszcze lepszy Vander a Austrii, który ogłosił, że w ramach solidarności z kobietami muzułmańskimi w zasadzie wszystkie kobiety winny nosić chustę mahometańską.
  • loslos
    edytowano April 2017
    A czy w ramach solidarności z mężczyznami muzułmańskimi pan Szczekliwy dał sobie coś uciąć?
  • los napisal(a):
    A czy w ramach solidarności z mężczyznami muzułmańskimi pan Szczekliwy dał sobie coś uciąć?
    O tej porze wieku bardzo boli...
  • edytowano April 2017
    Tyle było gadania, że UDek, że katarynie smaruje, że warszawski intelektualista - a tu patrzajcie! On jeden wie, jak robić pozytywny i skuteczny pijar polityczny na prawicy! ;)

image
  • edytowano April 2017
    mam nadzieje , ze nie ze Steczkowską bo rząd PiSu tego nie przetrzymie
  • Przecie Steczkowską wspiera menedżer
  • http://fakty.interia.pl/polska/news-giertych-zlozyl-do-prokuratury-zawiadomienie-ws-zniewazenia-,nId,2388512

Mec. Roman Giertych, skierował w sobotę wniosek do prokuratury o wszczęcie postępowania w sprawie ujawnienia tajemnicy państwowej przez konsul honorową RP w Ohio Marię Szonert-Biniendę. Chodzi o grafikę, która przedstawia Tuska ubranego w mundur SS.
  • M.Szonert Binienda twierdzi, że ktoś zhakował jej profil. To się ostatnio często zdarza. Giertych się wygłupił.
  • Na razie to wygłupił się MSZ.
    PAP‏ @PAPinformacje · 50 min.50 minut temu

Konsul honorowa RP w Ohio (USA) Maria Szonert-Binienda została zawieszona w pełnieniu obowiązków - dowiedziała się w niedzielę PAP w MSZ.

Będą badać, na jakiej podstawie wobec Pani Szonert-Biniendy wszczęto kilka lat temu postępowanie dyscyplinarne w radzie adwokackiej (amerykańskiej)... mam dość...
  • edytowano April 2017
    MSZ - Reakcja na postępowanie dyscyplinujące mocno po czasie
    Spóźniony zapłon mówiło się kiedyś

Podoba mnie się odpowiedz Honorowej Pani Konsul
  • Jeśli znowu będzie sekowana przez PiS jedna z bardziej ostatnio zasłużonych dla Ojczyzny osób, to ja się chyba naprawdę udam na emigrację wewnętrzną. I to niezależnie od tego, czy Pani Konsul zdradziła tę tajemnicę służbową, czy nie.
  • No proszę, w PiS oprócz aferzystów, złodziei i innych misiewiczòw są też paszkwilanci.
    Ilu pisowców rząd już pogonił?
  • Niestety jeszcze kilku zostało. Ale się starają.
  • powtórzenie oburzenia na dziadka w wermachcie. Wtedy to było równie wyolbrzymione.
  • ONR‏ @1934ONR · 2 min.2 minuty temu

Hanka żąda delegalizacji ONR. Na razie udało jej się zdelegalizować tylko ,,R".

• GERTYCH Roman napisal(a):

Nigdy nie miałem nic wspólnego z ONR-em - podkreślił Giertych pytany, czy czuje się odrobinę odpowiedzialny za odrodzenie ruchu narodowego w Polsce i marsze ONR-u w ostatnich dniach. - Już nawet będąc bardzo młodym człowiekiem, atakowałem nacjonalizm - zauważył były minister edukacji. - Uważałem zawsze, że nacjonalizmu nie da się pogodzić z chrześcijaństwem. Bardzo się cieszę z listu biskupów, którzy przypomnieli o tym - stwierdził Giertych. Były lider Młodzieży Wszechpolskiej powiedział, że wskrzeszona przez niego organizacja (Młodzież Wszechpolska) także się zradykalizowała i poszła w ślady Obozu Narodowo-Radykalnego. Dodał, że obecna Młodzież Wszechpolska z ruchem narodowych demokratów nie ma nic wspólnego. - To jest ekstrema, którą tak naprawdę należałoby zdelegalizować - ocenił. - Jestem za zdelegalizowaniem ONR-u, absolutnie. Uważam, że to, co jest w programie tej partii, jest wystarczające aby podjąć decyzję o delegalizacji. Gdybym kiedyś miał na to wpływ, ani chwili bym się nie wahał, żeby ONR zdelegalizować - podkreślił. (http://www.tvn24.pl)
  • Zdaje się koledzy narodowcy mają okazję, by pokazać, że po próżnicy nie gadają. O ten tekst o żarciu i piciu idzie.
  • [Usunięty użytkownik] napisal(a):
    Jeśli znowu będzie sekowana przez PiS jedna z bardziej ostatnio zasłużonych dla Ojczyzny osób, to ja się chyba naprawdę udam na emigrację wewnętrzną. I to niezależnie od tego, czy Pani Konsul zdradziła tę tajemnicę służbową, czy nie.
    Ło, a kogóż to posunął tut. Sanhedryn?
  • Czytać zanim się wpisze silwuple.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    [Usunięty użytkownik] napisal(a):
    Jeśli znowu będzie sekowana przez PiS jedna z bardziej ostatnio zasłużonych dla Ojczyzny osób, to ja się chyba naprawdę udam na emigrację wewnętrzną. I to niezależnie od tego, czy Pani Konsul zdradziła tę tajemnicę służbową, czy nie.
    Ło, a kogóż to posunął tut. Sanhedryn?
    mmaria.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.