Zapewne chodzi o zawołanie znane zez Gwiezdych Wojenek: niech moc będzie z tobą (may the force be with you), bardzo podbne w wymowie do napisanego: niech 4 maja będzie z tobą
christoph napisal(a): Wstyt, ale pomimo przebywania prawie 100 lat temu korpusu brytyjskiego na ziemiach, dzie obecnie zamieszkuje Nie umię rozszyfrować Kolegi rebusa
kulawy_greg napisal(a): Zapewne chodzi o zawołanie znane zez Gwiezdych Wojenek: niech moc będzie z tobą ( may the force be with you ), bardzo podbne w wymowie do napisanego: niech 4 maja będzie z tobą
Gwiezdne Wojny - zawołanie rycerzy ze świetlnymi mieczami.
christoph napisal(a): Oooo Wiaśnie! Niech Florian będzie z Wami strażacy z OSP, oskubani 2 tygodnie temu przez Sejm! Św. Florian oczywiście
zdaje się że bez forsy ma zostać PSLowska czapa nad OSP, z tego wynika ten krzyk, natomiast jednostki OSP otrzymają więcej pieniędzy niż w poprzednich latach.
[Usunięty użytkownik] napisal(a): Jeśli znowu będzie sekowana przez PiS jedna z bardziej ostatnio zasłużonych dla Ojczyzny osób, to ja się chyba naprawdę udam na emigrację wewnętrzną. I to niezależnie od tego, czy Pani Konsul zdradziła tę tajemnicę służbową, czy nie.
Ło, a kogóż to posunął tut. Sanhedryn?
mmaria.
A za co bo miałem szczęście być daleko od sieci kilka dni ?
Odradzam wpadanie w koleiny pt. "ich popierają głupi, brzydcy, niedołężni, przegrywy i śmierdzi im z ryja". To jest odczłowieczanie, to jest ich taktyka- kiedyś zastosowana wobec Gosiewskiego, później LechKacza, a ostatnio wobec Misiewicza. No i obowiązkowo, od lat, wobec moherów.
Nie, raczej radziłbym się skupić na aspekcie merytorycznym: kurwy, złodzieje, esbecy, zomowcy, alfonsi, zmuszeni pracownicy gminni i zwiezieni autokarami lokalni aktywiści PSLu.
To nie jest reguła bez wyjątków, ale paskudny charakter i paskudne uczynki często się uzewnętrzniają w postaci paskudnego ryja. Trza się jednak bliżej przyjrzeć bo nie o urodę tu chodzi, ale nieszczerość i podłość w oku i uśmiechu, czy też grymasie go udającym.
los napisal(a): A co jeśli są to głupie, brzydkie, niedołężne przegrywy, którym śmierdzi z ryja?
A śp.Gosiewski miał krótkie rączki i wyglądał jak postać z...
Kurwa, nie idźmy tą drogą. Wiadomo, że są to głupie, niedołężne przegrywy, którym śmierdzi z ryja- ale nie róbmy z tego argumentu naczelnego. W najlepszym razie poboczny, taki na marginesie, w stylu "a w ogóle to mnie, jako estetę, razi...."
Bądźmy, do cholery merytoryczni. Chyba dlatego popieramy opcję raczejpolską zamiast kurew i złodziei?
A co do wyglądu- moją faworytką jest i tak Muszka, była kiedyś naprawdę piękną kobietą, ale chlanie i degeneracki styl życia sprawił, że w młodym wieku wygląda jak niesamowicie zużyty kurwiszon. W wyborach 2015 r. nawet na plakatach nie umieli jej zrobić
Komentarz
May the 4th be with you!
Nie umię rozszyfrować Kolegi rebusa
Wiaśnie!
Niech Florian będzie z Wami strażacy z OSP, oskubani 2 tygodnie temu przez Sejm!
Św. Florian oczywiście
https://mojmikolow.pl/i,lokalne-osp-moga-zostac-bez-dofinansowania-glownych-dzialan,200274,835339.html
wyszedł pan z niejednej niedooooooli!
[ wt., 2017-01-31 11:31 ]
Waldemar Pawlak – Prezes Zarządu Głównego
Pozostałych 22. nazwisk - oczywiście - nie kojarzę OSP
A za co bo miałem szczęście być daleko od sieci kilka dni ?
Ech.....
Nie, raczej radziłbym się skupić na aspekcie merytorycznym: kurwy, złodzieje, esbecy, zomowcy, alfonsi, zmuszeni pracownicy gminni i zwiezieni autokarami lokalni aktywiści PSLu.
Kurwa, nie idźmy tą drogą. Wiadomo, że są to głupie, niedołężne przegrywy, którym śmierdzi z ryja- ale nie róbmy z tego argumentu naczelnego. W najlepszym razie poboczny, taki na marginesie, w stylu "a w ogóle to mnie, jako estetę, razi...."
Bądźmy, do cholery merytoryczni. Chyba dlatego popieramy opcję raczejpolską zamiast kurew i złodziei?
W wyborach 2015 r. nawet na plakatach nie umieli jej zrobić