No dobra...
W języku polskim nie ma takiego powiedzenia: "Och, tak mnie przestraszyłeś, że pół życia ze mnie uszło!" Ale jakby było to co by się stało z osobą przestraszoną w ten sposób dwa razy?
@Mordechlaj; jesteś pewien, że "ogarnąć" to nowy czasownik? Ja go pamiętam jeszcze z dzieciństwa w znaczeniu "doprowadzić się do porządku", "zadbać o siebie". W ostatnich latach stał się bardzo modny i na forum Frondy - z tego co pamiętam - zastąpił słowo "rozumieć" u pewnej użyszkodniczki z Poznania - a teraz już poszło lawinowo - zastępuje srylion innych czasowników.
Komentarz
To tell you the truth I normally don't give a fuck, but now I'm somehow not really amused.
👣
🐾
🐾
Jaszczura zamknęli.
Za młodzi są na takie wygłupy.
No dobra...
W języku polskim nie ma takiego powiedzenia: "Och, tak mnie przestraszyłeś, że pół życia ze mnie uszło!" Ale jakby było to co by się stało z osobą przestraszoną w ten sposób dwa razy?
👣
🐾
🐾
Zostałaby 1/4.
połówka z tego, co zostało
Nie zdziwiłabym się gdyby przed wyborami pojechał się sfotografować na Jasnej Górze.
oni do Łagiewnik jeździli. Czy ten brat biskupa wciąż z Tuskiem?
brownie?
I do Tyńca na rekolekcje.
👣
🐾
🐾
MSPANC
👣
🐾
🐾
Tymczasem w sercu Mordoru czai się...
Moje tyż fajne ale niestety fejk. Słowo "ogarnąć" dało d... o zrozumienia, a potem już wszystko śmierdziało fejkiem.
👣
🐾
🐾
Jeśli fejk, to autorem wybitny pisarz.
oko.press
@Mordechlaj; jesteś pewien, że "ogarnąć" to nowy czasownik? Ja go pamiętam jeszcze z dzieciństwa w znaczeniu "doprowadzić się do porządku", "zadbać o siebie". W ostatnich latach stał się bardzo modny i na forum Frondy - z tego co pamiętam - zastąpił słowo "rozumieć" u pewnej użyszkodniczki z Poznania - a teraz już poszło lawinowo - zastępuje srylion innych czasowników.
Potrafią zachęcić do lektury, juchy!
antysemitki, która ratowała Żydów?
wzorowa antysemitka
Dla nich jest nie do ogarnięcia, że można być przeciw żydostwu i ratować Żydów.