Skip to content

Humer

1469470471472473475»

Komentarz

• Tą razą jaja, ale muszę przyznać, że ta niepewnoś jest fascynująca.

• Też się zastanawiałam nad tym.

• edytowano 3 June

• Te spodenki mogłyby być z tęczowym paskiem.

• Hitleroski pasek ok, ale same mogłyby być 6-kolorowe.

• "powierzył w ręce ludzi, których wieczorem, w noc wyborczą widziałem jak skączą na własnym pogrzebie"

• edytowano 4 June

To właściwie do wątku o Chinach powinno iść.

• @Przemko
    A już na pewno nie tutaj.

Pamiętam wstrząsający oryginał.

• edytowano 4 June

@Maria powiedział(a):
    @Przemko
    A już na pewno nie tutaj.

Pamiętam wstrząsający oryginał.

Cenzurę jednak pokonuje się śmiechem. To zdjęcie to też przykład dobrej propagandy, na Placu wojsko strzelało z ciężkich karabinów do tłumu a do przestrzeni medialnej przebiło się to zdjęcie sugerujące, że biernym oporem cywile zatrzymali czołgi partii komunistycznej. Nie zatrzymali, tam była masakra, zginęło kilka tysięcy osób a więcej zostało rannych.

• Mazowiecki, premier, który zaoferował grubą kreskę dla wszystkich!

• Bez związku z obecną sytuacją, dowcip z czasów prlu mnie naszedł:

• nowy dyrektor w Kombinacie, podczas przejmowania obowiązków, od swojego poprzednika dostaje 3 ponumerowane koperty z instrukcją aby otwierał je w czasie kolejnych kryzysów. Pierwszy kryzys nadszedł prawie natychmiast, dyrektor otwiera kopertę, a tam: 'Zwalaj wszystko na mnie'. Przez chwilę działało, ale przyszedł drugi kryzys, więc zagląda do drugiej koperty, a tam 'rób reorganizację'. Na chwilę zadziałało, ale trzeci kryzys, trzecia koperta, a w niej 'Pisz koperty dla następcy'.

Obecna rekonstrukcja rządu nie ma z tym nic wspólnego złośliwcy.

• Bełło. I to jako wątek.

• Więc właśnie Leszczyna nie zdaje sobie sprawy, że jest już etap drugiej koperty.

• Dlatego słuchając pani Leszczyny mnie to synapsy przypomniały, na co los zwrócił uwagę.

• chodzi o te kontenery przy granicy?

• Paskowy TVPiS w formie.

Koń, jaki jest, każdy widzi - Giertych w stajni Tuska.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.