Skip to content

Cookies, Balcer ze swym Rumunem, czy wiecie co to jest?

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Szalupy.
A oni wiedzą jak jest. Czyżby szła wiosna?

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
«13

Komentarz

• Ciekawe, wajcha może nie przestawiona, mam wrażenie że zaczyna być ustawiana pod Kukiza. Ten ostatni wycofuje się rakiem z JOWów. A "ludzie rozumni" będą mogli bezkompleksowo iść do Balcera
    :)
  • Kupa Powiatowy oficjalnie poparł był Cookieza, a on zawsze doskonale wie, skąd wieje wiatr i komu bije dzwon...
    Coś chyba rzeczywiście wisi w powietrzu.
    The author has edited this post (w 30.04.2015)
  • Rebranding, raczej.

Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
  • Można na to spojrzeć i od dobrej strony, i od złej.
    Dobra jest taka, że partia "Kurwy i Złodzieje" jest w takiej desperacji, że już żadnego innego towaru nie umie wyprodukować. To już nie Poncyl, Kowal i Misio Kamiński, to nie żadna nowoczesnawa lewica z Sierakowskim i aszkenazistami. To zwykłe śmieci, pijaki i odrzuty. Wydaliny takie.
    Zła jest taka, że to można wcisnąć. Cebulaste prole wszystko już łykną. Menda-Zaleska, KUpa W. i Hołysy uwiarygodnieniem kandydata 'antysystemowego'.  Kukiz zrobi 3ci wynik- i to jest atak na Korwina, atak na Wiplera. Eliminacja koalicjanta PiSu.
  • http://kontrowersje.net/komorowski_antystemowym_kukizem_powtarza_manewr_tuska_z_palikotem
    A tu piszo , ze manewr z Kukize to nie szalupy tylko remake tego z Palikotem, że wszystko pod kontrolo służb WSI ...
    ale nie wiem, bo mnie sie wydaye, że tu w Polsce  teraz wiele wiecey się dzieye, że tu yakaś "zażarta walk służb przeróżnych krayów"
    co chwila jakieś newsy, że Polacy to naziści, na które władza nie umie odpowiedzieć, prof. Śpiewak twierdzi , że Lis to antysemita, Grabarczyk - załozyciel honorowy komitetu POarcia "pana Bronisława" yuż odstrzelony ...
    no nie wydaye mi się , że wszystko pod kontrolą WSI ... raczey, że się im ta kontrola wymyka
    EDIT
    A na koniec Matka Kurka proponuye by inaczey rozgrywać sytuacyę: Niech "
    Terlikowski niech poprze Ogórek, „niepokorni” niech się zajmą subtelnym łączeniem Kukiza z Komorowskim i mainstreamem, a Duda z Kaczyńskim sobie poradzą."
    - a ostatnio Gowin proponował "patk o nieagrsyji" z "panem kukizem" ???
    -no a te "niepokorni' to rybrykę teraz Kukizowi mają zabrać w "Do rzeczy" ?
  • Kukiz w jakimś sensie zjada Janusza Korwin-Mikkego w elektoracie antysystemowym.
    Ewentualna budowa wokół niego nowej siły politycznej po wyborach prezydenckich, a przed parlamentarnymi byłaby kłopotem dla Prawa i Sprawiedliwości
    , przeszkadzając w przekroczeniu obecnego poziomu poparcia. I nie ma żadnych podstaw do tego, by przypuszczać, że ruch stworzony wokół Kukiza będzie miał ochotę na jakąkolwiek formę współpracy z PiS. Lewarowanie Kukiza mogło więc zostać uznane za opłacalne zarówno, jeśli chodzi o ostateczny wynik Bronisława Komorowskiego, jak i podział sceny politycznej oraz konfigurację układu rządzącego po jesiennych wyborach parlamentarnych.
    wPolityce- JANECKI
  • Kukiz zjada Korwina, yak wcześniey Pailkot Korwina tyle, że teraz Korwin yednak zbierze swoyą pulę (to by chyba potwierdzało tezy Matki Kurki --- tym bardziey, że razem wystepują w mediach i się wdzięczą do siebie miast walczyć o elektorat, Korwin uwiarygodnia "pana Kukiza", namaszczayąc yako tego antysystemowego , z którym razem po wyborach coś tam coś tam ...
    The author has edited this post (w 02.05.2015)
  • A ja właśnie dostałem spam od niejakiego Igora Marciniaka, o tym, że Duda to kandydat popierany przez Żydowski Instytut Historyczny (który 2 kwietnia wydał w tym celu specjalną uchwałę), a Lech Kaczyński był zdrajcą, masonem i kryptosyjonistą.
    Nie wiem czy to czub, czy gość zadaniowany, bo kwerenda wykazała że jest znany z zarzucania skrzynek.
  • Na fejsbuku, grupa "Patrtiotyczna Polska" codziennie przypomina, że Duda=Żyd.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • A kosy trzymajmy na sztorc, nigdy nie wiadomo kiedy będą potrzebne.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    A kosy trzymajmy na sztorc, nigdy nie wiadomo kiedy będą potrzebne.
    Orda, czytajmy Konecznego bo na prawdę warto.
    DISCLAMER:Orda, gdy lokalna społeczność jest silna jej służy, gdy słabnie pasożytuje na niej.
  • Spontaniczny porzadek oddolny:
    http://natemat.pl/141191
    ,wicepremier-kukiz-to-on-i-korwin-mikke-maja-dac-jesienia-wladze-kaczynskiemu-wybory-prezydenckie-to-przygrywka
    EDIT:
    http://www.tokfm.pl/Tokfm/1
    ,103087,17842733,Schetyna_o_Kukizie__Jest_swiezy_i_prawdziwy__Wystartuje.html
    The author has edited this post (w 01.05.2015)

Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
  • Z FB zwolenników Cookiesa:
    I wszystko jasne.
  • WM Duda ante portas
    Yeśli takowa akcya zaplanowaną była to yey celem nie yest II tura dla pana Kukiza (bo to nierealne) tylko osłabienie w pierwszey turze przyszłego prezydenta Polski - WM Andrzeja Dudy ...
    ale wydaye mi się ta akcyja bez sensu, bo primo - wyborca Dudy yest świadmomym tego co sie w "krayu teoretycznym" dzieye, secundo - Kukiz w mediach przekonuje wybroców do siebie y rozczarowuye też do "pana Bronisława" ---
    "pan Bronisław" będzie miał ok. 25 - 33 proc. (pomimo zagospodarowania elektoratu SLD i PSL, spada poparcie, obecne sondaże sa nazbyt optymistyczne, kontrola wyborów będzie większa, szkodzi też specyalista od kur) i chodzi autorom akcyji o to by yuż I tura przez kandydatu PIS nie została wygraną ...
  • Tu tekst o Samuela Pereiry o panu Kukizie jako nowym Palikocie systemu (ale takim ideowym co zawierzył w "dobrą nowinę" o JOWach mayących uzdrowić Rzeczyspolitą z wszystkich bolączek y neoficko tę nowinę innym niosącym),  y o tym, że muzyk oskarża teraz nie tyle rządy PO a partiokrację (a takowe rozmycie odpowiedzialności yest dla systemu korzystne) a wczesniey POtrafił skrytykować rządy SLD imiennie y dosadnie
    http://niezalezna.pl/66590-usmiech-systemu-do-buntownikow
    (a yuż wtedy miał on ową iluminacyję co mu się te JOWy obyawiły, bo one w programie PO się znalazły były y kontestator Kukiz wspierał toto (przez znaymość m.in. z dawnym Schetyną) ...
    Po przeczytaniu miałem ya wizyję ...
    że pan Kukiz zapragnie zrealizowac na serio te JOWy - zatem powstanie niebawem opozycyjny do Platformy Obywatelskiej -
    Ruch Kukiza, Platforma Obywatelska Kukiza - Platforma Oburzonych (nazwa yuz trochę wylansowana, na którey spotkayą się Korwinowcy , RN
    y POtrzeba kogoś z lewicy yeszcze - by był to ruch szeroki, bo Polska jest domem wspólnym (no coś takowego) Kukiz mówił w jednym z wywiadów
    - no Piotr Duda by się przydał ale ten psuye na razie układankę ale może ktoś tam z yakiegoś regionu się wyłamie albo te rolnicy z dawney Samoobrony co się buntują ostatnio
    y tu może pani Ogórek wesprze , może pani Jaruga (bo to one lansowane były jako yakieś lwice lewicy) ("kontestator" Palikot odgrywa prawdopodobnie ostatni akt swey roli y w tych wyborach prezydenckich ma zaznać spektakularney klęski by niedobitki załapały że "Mesyasz lewicy" się skończył - yak przed nim z kolei skończyć się musiał Lepper tylko tamten trochę inaczey) --- ... (a może przewidziana yest mu rola - "Jana Chrzciela")
    y wtedy pozycjonować te media menstrimowe będę narracyę wyborczą o starciu wyborczym dwóch sił - albo yestes za PO - Platfromą Obywatelską tę systemową albo
    za PO - platformą obywateli oburzonych, którą zyednoczył "mesyasz Kukiz", platformą co wraca do korzeni - bo chce tych JOWów,
    a prawdziwie opozycyjny PIS  będzie unieważniany jako "jedna z bandy czworga", element partokracji, sekta, coś tam, coś tam,
  • SLD i PSL mające struktury y yak zwykle odnwione zbiorą swoje pule  ...
    A o co chodzi z temi specyalistami Balcerowiczem y Petru  ( Giertych tez się gdzieś tam przewinął ?) maja uwiarygodnić odnowę PO systemowey czy yednak to projekt ynney siły ?
  • yanusson
    Z FB zwolenników Cookiesa:
    I wszystko jasne.
    Śledzę na fejsbuxie strony Kukiza, w tym główną stronę jego kampanii - prezydent Kukiz i takowy plakat się nie pojawił. Cały czas się dziwię o co chodzi w tym kociokwiku jeśli chodzi o Kukiza u wyborców PISu. Przecież to właśnie Kukiz jest w tejchwili gwarantem drugiej tury i debaty w niej. Kaczyński powinien Kukiza ozłocić.
  • tom.vinci
    Śledzę na fejsbuxie strony Kukiza, w tym główną stronę jego kampanii - prezydent Kukiz i takowy plakat się nie pojawił. Cały czas się dziwię o co chodzi w tym kociokwiku jeśli chodzi o Kukiza u wyborców PISu. Przecież to właśnie Kukiz jest w tejchwili gwarantem drugiej tury i debaty w niej. Kaczyński powinien Kukiza ozłocić.
    No to śledź uważniej. Obrazek pojawił się w komentarzu do posta sprzed 14 godzin
    https://www.facebook.com/PrezydentKukiz/posts/356052677930323
    , zebrał sto kilkadziesiąt lajków i entuzjastyczne komentarze. Tylko jeden przytomny zauważył, że
    "[...] co Ty prdolisz bydlaku ? Jesli zaczniemy przekonywac ludzi z PiS to KomunoRuski wygra na sto procent !"
  • ms.wygnaniec
    los
    :
    A kosy trzymajmy na sztorc, nigdy nie wiadomo kiedy będą potrzebne.
    Orda, czytajmy Konecznego bo na prawdę warto.
    DISCLAMER:Orda, gdy lokalna społeczność jest silna jej służy, gdy słabnie pasożytuje na niej.
    czy Koneczny jest w ogole wznawiany? chcialam se zamowic na Amazonie i zadnych wynikow. podobnie Sumlinskijest tylko w ibukach.

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • van.den.budenmayer
    tom.vinci
    :
    No to śledź uważniej. Obrazek pojawił się w komentarzu do posta sprzed 14 godzin
    https://www.facebook.com/PrezydentKukiz/posts/356052677930323
    , zebrał sto kilkadziesiąt lajków i entuzjastyczne komentarze. Tylko jeden przytomny zauważył, że
    "[...] co Ty prdolisz bydlaku ? Jesli zaczniemy przekonywac ludzi z PiS to KomunoRuski wygra na sto procent !"
    nie widziałem tego ponieważ Kukiz tego nie wstawił a czytam tylko jego wpisy, komentarzy zaś jest nieraz i 200, i nie pokazują się przy otwieraniu zakładki see more
  • Szczyt bezczelności:
    Stworzyć opozycję, dla opozycji, poprzez kreowanie w WSIowych merdiach antysystemowego wizerunku jakiegoś pajaca jako ostatniej szansy na zmianę systemu.
    Szczyt debilizmu:
    Cieszyć się namaszczeniem u Powiatowego i lubować się komplementami Schetinesku po to aby głosować na tegoż pajaca, twierdzac twierdzac że jest antysystemowcem.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Cookies - ostatnią szansą Schetyny i Bronxa.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • "Tu tekst o Samuela Pereiry o panu Kukizie jako n
    owym Palikocie
    systemu"
    O, wpadłem na to samo, kiedy przy obiedzie w kilku zdaniach określiłem "pozostałych" kandydatów na prezydenta. Zresztą ku zdziwieniu żony (nie interesuje się polityką, ale z cookisem ma fotkę "nie jarzącą"
    =
    Myślałem że to typowy użyteczny yyy... ideowiec, ale chyba jednak nie.
  • Lecz to jest plakat ze strony rewolucjonista.pl   facebook.com/Rewolucjonista"
    z hasłem "10 maja usuń bul"
    ledwie 428 użytkowników, może jakaś "oddolna" lub "odboczna" inicjatywa.
    Niewiadomo, kto do idącego w górę cookiesa chce się podłączyć.
  • Gerwazy
    A o co chodzi z temi specyalistami Balcerowiczem y Petru
    wątek otworzyłem
  • yanusson
    Z FB zwolenników Cookiesa:
    I wszystko jasne.
    Kukiz, Balcerowicz - wszyscy za III RP (oczywiście po kosmetyce)

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • zadziwiający pisowski upór, gość sprawil, że komorra spada poniżej 40% co daje Dudzie drugą turę, już prezes się uśmiecha do Kukiza, to ci w zaparte pluć
    będą, że
    by tylko te 15% nie zaglosowalo w drugie turze na kandydata PIS,
    w wątku o
    bok przeciętny Polak to poje
    b a  was jak nazwać
  • Kolego, nie odpowiedziałeś w końcu, co chciałeś robić ze św. Pawłem.

• los
    Kolego, nie odpowiedziałeś w końcu, co chciałeś robić ze św. Pawłem.
    nie wiem o co chodzi , proszę jaśniej, odpowiem na pewno
  • Że nie wie kolega o co chodzi, to bije łuną z każdego kolegi wpisu.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.