Skip to content

Cookies, Balcer ze swym Rumunem, czy wiecie co to jest?

13»

Komentarz

• ms.wygnaniec
    los
    :
    fatuswombatus
    :
    To niech kolega na wieś pojedzie i kosę zakupi. Ja mam. To świetna odpowiedź gdy zabraknie nam słów.
    Nie zapomnijcie tylko o przekuciu jej na sztroc.
    Zwłaszcza tych żyłkowych, zwłaszcza
    ;)
    Biada nam, Reptilioni pomyśleli o wszystkim!!!
  • Szturmowiec.Rzplitej
    Bo ja, że się tak defetystycznie przyznam, przeglądam niechętnie prasę i widzę oczyma mej duszy spokojne 50,5% w pierwszej turze, gratulacje szampaniery.
    No i u mnie podobnie. Chyba że wajcha pragnie dyscyplinować.
  • Szturmowiec.Rzplitej
    ms.wygnaniec
    :
    los
    :
    fatuswombatus
    :
    To niech kolega na wieś pojedzie i kosę zakupi. Ja mam. To świetna odpowiedź gdy zabraknie nam słów.
    Nie zapomnijcie tylko o przekuciu jej na sztroc.
    Zwłaszcza tych żyłkowych, zwłaszcza
    ;)
    Biada nam, Reptilioni pomyśleli o wszystkim!!!
    Spokoloko, zamiast żyłki mozna zalozyc gwiazdkę ninja!
  • Robert Chwedoruk dla wpolityce
    (..)Również jeśli zwrócimy uwagę na taktykę, to Paweł Kukiz staje się barierą, by młodsi, bardziej zbuntowani wyborcy nie przepływali do PiS-u, tylko zatrzymywali się gdzieś po drodze.(..)
    całość
    Co ładnie się wpisuje w wywątkowe rozważania.
  • Jesli dodamy do tego, ze Andrzej Duda prowadzi kampanie tak, jakby niezauwazony przez nikogo chcial sie doczolgac do II tury...

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • extraneus
    Jesli dodamy do tego, ze Andrzej Duda prowadzi kampanie tak, jakby niezauwazony przez nikogo chcial sie doczolgac do II tury...
    eee... (i strużka śliny płynąca z koncika ust) bo to jest twierdzenie obok rzeczywistości.
  • Sam pan Kukiz zabrał głos w temacie
    http://wpolityce.pl/polityka/243229-kukiz-jezeli-nie-wejde-do-drugiej-tury-to-bede-namawial-by-nie-glosowac-na-komorowskiego-zabieram-mu-glosy-z-przyjemnoscia
    kanoniczniey i prościey byłoby poprzeć Andrzeya Dudę, (no ale to może w swoim czasie, po pertrakcyach , o których wspomniał Jarosław Kaczyński ???)
    pytanie czy w tych wyborach
    Pan Kukiz ma zagospodarować elektorat niechętny panu Bronisławowi a nawet go powiekszać ?
    czy raczey utrudnić przeyście tegoż elektoratu (niechętnemu Komorowskiemu) do Dudy?
    A może oba cele --- co z punktu powstania Platformy Obywatelskiey Kukiza byłoby chyba racyonalne
    a z punktu dobra Rzeczyposlitey niepomyślne
  • Uwarzam rze Kukiz stał się kołem ratunkowym, ale dopiero od momentu, gdy jasne stało się, że II tura jest pewna na 90%. Wcześniej Bronisław totalnie wszystkich olewał, bo miał ok. 10% przewagi na Dudą. Teraz myślę, że jest 10%  przewagi na korzyść Dudy, a system nie jest na tyle silny, aby skręcić zwycięstwo w I turze przy realnym wyniku 35% A. Duda, 25% Bronisław.

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Paweł Kukiz na Fejsbuku
    To będzie dłuuuuugi wpis. Ale koniecznie przeczytajcie. Bardzo ważny dla mnie.
    Odkryłem przypadkiem i wklejam.
    W jednej z dyskusji zamieścił go Walter Chełstowski. Mój guru, twórca Jarocina.
    On w ogromnej mierze mnie ukształtował, nauczył jak walczyć skutecznie o Wolność w najbardziej niesprzyjających warunkach. Jak formować myśli by ominąć cenzora (połowa lat osiemdziesiątych, za "komuny"). Jak być skutecznym zachowując niezależność..... Dużo pisać.... Przeczytajcie:
    Walter Chełstowski
    · Obserwowanie · Najbardziej aktywny komentator · Właściciel w firmie ITC.ORG.PL · 1 123 obserwujących
    Prezydent
    https://www.facebook.com/pkukiz
    Mówić o Pawle, przez wszystko co zaśpiewał, to tak jakby mówić o Prezydencie USA ( 2 kadencje) Ronaldzie Reaganie poprzez filmy w jakich zagrał i poprzez kwestie, jakie w tych filmach mówił. I poprzez osoby, jakie zagrał.
    Różnica jest fundamentalna.
    Reagan ( jako aktor) mówił cudze teksty.
    Potem, jako Prezydent, mówił swoje.
    Paweł zawsze śpiewał i mówił swoje teksty.
    Wiem, że nikt nigdy nie włoży mu do ust żadnych innych, niż jego myśli.
    Taki jest.
    To jego siła i jego słabość.
    Już na początku ( Zespół Hak i przebój „Ołowiane głowy” 1983 ) pisał i śpiewał:
    „Przekupione słowem w przepaść mkną
    Ocierając się o krzyk
    Zawirują pewną star de film
    Dając życie myślom złym
    Ref. O, o, ołowiane głowy
    O, o, bez wyrazu twarz
    O, o, ołowiane głowy
    Ich nie pokryje rdza”
    Potem była Aya RL, o której mógłbym mówić bez końca:
    „Na mojej ulicy
    Nikogo nie dziwi człowiek
    Na mojej ulicy
    Nikogo
    Człowiek nie dziwi
    Na mojej ulicy
    Nie mieszka już Chrystus
    A Szatan się z niej wyprowadził
    Na mojej ulicy
    Gra chłód kamienicy
    Chłód wciąż mniej żywych tkanek...
    Bo moja ulica
    Jest w sercu miasta...
    Bo moja ulica
    Jest w sercu miasta..
    Na mojej ulicy
    Żebrak nie rzeźbi swą starczą ręką
    Worka pełnego pieniędzy
    Na mojej ulicy
    Alkoholicy spijają z kieliszków swe żale
    A ich wyśnione
    I wymarzone
    Śpią w brudnej miłości pościeli... „
    A potem były Piersi (wspaniałe) i m.in.:
    „Ksiądz proboszcz już się zbliża
    Już puka do mych drzwi
    Pobiegnę go przywitać
    W mym ręku wino drży
    O szczęście niepojęte
    Ksiądz sam odwiedza mnie
    Sąsiedzie wspomóż rentą
    Bym mógł pokazać się
    W spiżarni trzymam koniak
    W lodówce wódki dwie
    Pobiegnę po kieliszki
    Ksiądz lubi napić się
    O szczęście niepojęte
    Ksiądz wypił flaszki dwie
    Sprowadzę go po schodach
    Bo sam wywróci się
    Ksiądz wziął do ręki kredę
    Napisał K plus M plus B
    Na dole ministranci
    Już niecierpliwią się
    Otwieram drzwi Toyoty
    Ksiądz proboszcz chwali mnie
    W swej Nysce policjanci
    Życzliwie śmieją się…
    W międzyczasie wspaniały, ponadczasowy utwór razem z Jankiem Bo,:
    „Czasami pytasz mnie dlaczego tak tu jest
    Chcesz, żebym odpowiedział
    Dlaczego tyle zła i dokąd zmierza świat
    Kto wiarę naszą sprzedał
    Odpowiem ci, że ja do końca nie wiem sam
    Choć już widziałem wiele
    I uwierz, trudniej mi niż tobie tutaj żyć
    Tyle mogę odpowiedzieć
    Ref.
    Bo tutaj jest jak jest po prostu
    I ty dobrze o tym wiesz
    Bo tutaj jest jak jest po prostu
    I ty dobrze o tym wiesz
    Wierzę w to, że przyjdzie czas
    Wierzę w to, że zmieni się
    Wierzę w to, że ty i ja
    Obudzimy nowy dzień „
    A potem nagrał płytę :„Siła i Honor”.
    Oj, jak się wściekłem na niego za ten tytuł ( koszmar faszystów z „Blood and Honour” ), dopóki nie zrozumiałem…intencji Pawła ..mimo jego wstępnej deklaracji udziału w Marszu 11 listopada….
    „Siła, honor, duch, odwaga
    Jedność, sprawa, wróg, braterstwo
    W otchłań, w ciemność
    W imię prawa, zbrodnie, razem
    Po zwycięstwo
    Nie pytamy jak wiele jest wrogów
    Tylko gdzie oni są
    /4x
    Polska, dom, kobieta, dzieci
    Bronić, wyrwać chwasty z ziemi
    Twojej, naszej, w imię prawa
    W błoto, w bagno, w mrok idziemy
    Nie pytamy jak wiele jest wrogów
    Tylko gdzie oni są
    /8x
    Są! Są! Są! Są!”
    Potem, również rozmawiając z Pawłem , zrozumiałem o czym i dlaczego nagrał taką ważną płytę jak „Siła i Honor”.
    Szacunek Pawle.
    A potem wydał „Zakazane piosenki” :
    „Jestem moherem, oszołomem,
    Nazistą, świnią , homofobem
    Zdrajcą, agentem, pomyleńcem,
    Wrogiem dla Rosji i Unii Europejskiej
    Katolem, który nie rozumie,
    Że zarodek to nie człowiek,
    Bo chodzić nie umie
    Głąbem, co wciąż ma jedną żonę
    Jestem moherem
    Oszołomem
    Ciemnogród jestem i faszysta,
    Wróg społeczeństwa, nonkonformista
    Matołem jestem obrzydliwym,
    Kołtunem, chamem, ścierwem parszywym
    Nacjonalistą zaślepionym
    I roszczeniowcem pomylonym
    Durniem, co szuka dziury w całym
    W naszym Systemie
    Doskonałym
    Tak - to ja
    Przyznaję się
    Zabijcie mnie!”
    Tak.
    To jest cały Paweł.
    W największym skrócie.
    Nie zgadzam się w 90% z jego myśleniem, z jego sposobem pojmowania Świata i z jego receptami na naprawę otaczającej nas rzeczywistości.
    Kocham Go jak Brata, którego nigdy nie miałem.
    Niesamowite, taki tępy pijak, że aż się w 100% ujawnił. Walter Chełstowski, producent muzyczny i telewizyjny. Twórca i promotor Jerzego Owsika. Tak jawnie wsiowy, że siedzibę firmy 'medialnej' ma od zawsze w rodzinnym domku. Na wojskowym osiedlu z lat 80-tych.
  • Ciocia Jadzia też lubi ciasteczka.
    Wykasowałem wszystkie określenia tej pani, które nagle mi się napisały.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Nadto
    Staniszkis popiera Dudę ale go zaatakowała mówiąc o nim - yako maminsynku co w TVN kropce nad i - od razu wyeksponowali - y teraz pan Hoffmann podeymuye ten wątek (mamisynka, chłopca w krotkich spodniach)
    http://wpolityce.pl/polityka/243281-hofman-sztab-pis-dobrze-wydal-pieniadze-by-dude-zrobic-prezydentem-i-w-ostatnim-tygodniu-rujnuje-te-kampanie
    The author has edited this post (w 05.05.2015)
  • Jeśli ciocia Jadzia popiera Dudę, to ja postępuję bardzo rozsądnie uznając ją za wroga. Jako sojusznik może zaszkodzić dużo bardziej.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Rozmowa dzisiaj na temat kandydaci na prez czyli kto jest kto
    Ja i leminżerii sztuk sześć. Stanowiska kierownicze w bardzo dużej firmie z sektora finansowego.
    Suma sumarum:
    Kukiz jest OK, bowiem Kukiz jest z PiSu, i to że namawia do nie głosowania na Dudę to wcale nie oznacza że jest przeciw PiSowi tylko to że tworzy własną opozycyjną partię w opozycji do PO. I wygra te i następne wybory ponieważ zabierze PiSowi głosy. I jako opozycja Kukiz musi walczyć z ....wyszło ze z opozycją (
    tu był krótk moment dysonansu poznawczego i moich złudzeń że jednak coś świta....niestety nie udało się)
    Ogórek jest ładna i inteligentna ale nie nadaje się na prezia bowiem jest sztywna i nie umie mówić tak dobrze jak Wielki Łowca Kur.
    Wielki Łowca Kur wygra wybory bo trzeba wreszcie zmian w polityce i należy odstawić tą bandę od żłoba. A tylko zrównoważony prezio mający poparcie opozycji (
    sic!!!
    ) może dokonać zmian.
    Przyznaję się bez bicia. Wymiękłem jak raczkujący berbeć. Poddałem się. Nie mam już ani złudzeń a ostatnia resztka czegoś tam zwanego NADZIEJĄ własnie została nadziana na pal po Azji TB
    The author has edited this post (w 05.05.2015)

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Tak, tak Fatusie. Niepotrzebnie wzbudzamy w sobie jakiekolwiek nadzieje. Bul tylko większy
    ;)
  • fatuswombatus
    Suma sumarum:
    To taka powieść w odcinkach? siecio-nowela? political fiction z zabarwieniem groteski?
    Padłem!
    :)
  • Czy Mikki nie dyscyplinuje teraz trochę Ciasteczkowego, bo temu się wydało, że coś sam może zadecydować?

• los
    Czy Mikki nie dyscyplinuje teraz trochę Ciasteczkowego, bo temu się wydało, że coś sam może zadecydować?
    A może jednak mają różne Komitety Sterujące? To wersja optymistyczna, czyli bijatyki między orkami i uruk hai.
  • Hm to yednak te kandydaty się wdzięcząc pogryzali ...
    Schetyna po nieudaneym wystepie w debacie dawnego kolegi stara się podtrzymać wizerunek Kukiza yako zawodnika wagi ciężkiey, życząc mu drugiey tury (miast Dudy) ...
    a Korwin yakby z góry ogłasza, że porozumienie o starcie w wyborach parlamentarnych pozostaje w mocy y nakazuye nie reagować panu Kukizowi emocyonalnie po nieprzespaney nocy
    http://niezalezna.pl/66750-korwin-mikke-kloci-sie-z-kukizem-zerwal-porozumienie-wysylajac-sms-do-mojego-syna
  • Trzeba peedziec, że Mikki to platoński wzorzec pojęcia "uroczy łajdak." Przysrał Ciasteczkowemu paskudnie a ja się na to uśmiecham i to wcale nie złośliwie.

• A ja złośliwie.
  • Swojo szoso - pierwszą umiejętnością w polityce jest sztuka identyfikowania celów a co za tym idzie sojuszników i wrogów.
    Co jest celem Ciasteczkowego (jeśli założymy, że jest w miarę samodzielny)?Zdobyć dużo procentów w wyborach, by potem to wykorzystać, preziem zostać nie ma szans. Najlepiej jagby zajął czecie miejsce.
    Kto jest więc jego wrogiem? Komorowski, Duda? Nie, to nie ten rejestr. Największym wrogiem Ciasteczkowego jest konkurent do czeciego miejsca czyli Mikki. A ten swemu wrogowi podał siebie na talerzu. Ech, dzieciuch...

• los
    Kto jest więc jego wrogiem? Komorowski, Duda? Nie, to nie ten rejestr. Największym wrogiem Ciasteczkowego jest konkurent do czeciego miejsca czyli Mikki. A ten swemu wrogowi podał siebie na talerzu. Ech, dzieciuch...
    losie, gadasz jakbyś się wczoraj urodzil i zobaczyl, że muszka Miki to sprawny polityk.  A przecie gdyby nie smoczy język Wiplęę, to zamiast egzekucji Kuka mielibyśmy wczoraj pierdolety o Hitlerze, niepełnosprawnych i jeżdżeniu bez pasów.
  • Pod łuszkiem im nie siedziałem by znać szczegóły uzgodnień.
    Sfojo szoso ten Lotos to straszna mordownia.
    The author has edited this post (w 06.05.2015)

• Telenoweli ciąg dalszy, kto chce niech czyta w serwisach plotkarskich.
    A ja pamiętam podobny iwent w wykonaniu Mikkiego i Marka Jerzego, tyle że wtedy to Mikki był dla odmiany pederastą biernym.
    Cosik mię się zdaje drodzy koledzy, że ci "antystemowi" politycy to tak do natychmiastowego wniebowzięcia się nie kwalifikują, qrstva jest wśród nich nie mniej niż w mejstrimie tyle że za mniejszą kasę.

• Powtorza numer z dwoma niesfornymi przystawkami. Jesli pojdzie zle.
    EDIT:
    "-
    Cały czas przygotowuję się do wyborów parlamentarnych. Moim celem nie było objęcie urzędu prezydenta.
    Choć byłoby super, gdybym taki urząd objął, bo wówczas moglibyśmy przyspieszyć te zmiany konstytucji. Ale i tak jest kapitalny wynik, kapitalna pozycja. Jesteśmy cały czas poza systemem, na tej trzeciej, świetnej pozycji
    - stwierdził w programie ''Sygnały dnia''
    Paweł Kukiz
    ."
    The author has edited this post (w 12.05.2015)

Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
  • los
    Jeśli ciocia Jadzia popiera Dudę, to ja postępuję bardzo rozsądnie uznając ją za wroga. Jako sojusznik może zaszkodzić dużo bardziej.
    http://wpolityce.pl/polityka/259971-staniszkis-do-spiewaka-sikorski-mial-mnostwo-wpadek-blefowal-byl-czesto-bufonem-ale-troche-go-szkoda
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.