A Ewa?
?
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Wszystkich
Abderytów
EWA
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Ewa Kuacja
Ewa Kołacze do drzwi Słońca Peru
Ewa Kracze, jak inne wrony między które weszła
Ewa ....
"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
Pan Jezus
Zwrocil na to przed chwila w Superstacji uwage Golimont przywolujac slowa Sikorskiego, ktory informujac dziennikarzy o swoim odejsciu z marszalkowania nazwal Kopacz wieceprzewodniczącą partii
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
Wygląda to wszystko na teatr ze szczegółowo rozpisanymi rolami, włącznie ze stonóżką.
Prymitywne to i przewidywalne.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Przerzuca po kolei wszystkie kanały informacyjne, obejrzałem porównawczo Informacje, fakty i wiadomości. Oglądam TVP Komorowski, WSI 48 i Polsat
Najlepiej swoje Informacje przygotował Polsat - całe wydanie tylko o dzisiejszej sytuacji z naświetlenie przyległości.
W TVP wiadomość trzeciorzędna, w Faktach też w sumie "nicsięniedzieje"
Ale we wszystkich tych telewizjach poza programem informacyjnym spotkania i wywiady. W PO totalna panika, ludzie z łapanki, kompletnie bez ustalonej wersji oficjalnej, bez wspólnego przekazu. Za to każdy z nich bredzi, opowiada takie dyrdymały, że nawet dziecko byłoby zażenowane. Wycieczki osobiste wobec adwersarzy, opowiadanie o zdecydowaniu Kopaczowej, o planach reform o zdecydowanych ruchach i oczyszczeniu.
Niesiołowski "wybory prezydenckie wygrał zły człowiek, zły kandydat, na skutek fali nienawiści"
Jednym słowem burdel płonie, nikt niczego nie kontroluje. PSL tonie razem z tratwą, nie maja koncepcji jak się odcinać.
Nasi na spokojnie walą argumentami. SLD też doklada swoje. Przy czym zgrabnie uzupełniają swoje wypowiedzi, zero wzajemnych przpychanek.
Nawet Olejnik nie jest w stanie bronić władzy, Lewicka w TVP info póbyje. Nie zawodzi Dżakassowski, Wołek i Wielowiejska. Ci dorównują największym oszołomom z PO.
W każdym razie szał, panika, obłęd władzy, całkowicie przypadkowe ruchy. Tak mogę ten wieczór podsumować.
No sam Sikorski dymisjonuje się by dostać pierwsze miejsce na listach w Bydgosczu, w trosce o PO. I Kopacz przepraszająca wyborców PO (co potem platfusowie uznaja za totalna siarę i usiłują przedstawić jako przeprosiny Polaków).
Jednym słowem same błędy wizerunkowe i nawet funkcjonariusze mediów nie są w stanie pomóc.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
*
*
The author has edited this post (w 10.06.2015)
*
*
Na razie - zrobiłam różne niedozwolone rzeczy: usmażyłam se placków z jabłkami, teraz w pełnym błogostanie kończę jakieś zapasy lodów bakaliowych, które w międzyczasie zagryzam raphacholinem, alkoholu nie tykam, bo muszę śledzić te rajskie widowisko bez migreny;)
"Przychodzi sztukmistrz z Lublina do cyrku i mówi dyrektorowi że ma świetny numer. Dyrektor - człowiek o szerokich horyzontach zamienia się w słuch
- światła gasną i dwa punktowce pokazują jak ze skrzyni wylatują balony. Balony są wszędzie - unoszą się nad sektorem A, B, C, areną i orkiestrą. Ale to nie koniec. Balony wypełnione są gównem. Tysiące balonów wypełnionych gównem szybuje pod kopułą namiotu cyrkowego.
I teraz wpuszczamy amazonki, amazonki jeżdżą na koniach po arenia, jeżdżą i wyciągają łuki. Amazonki strzelają z łuków dziurawiąc nasze balony z gównem.
Gówno spada na ludzi na sektorach A, B, C, gówno spada na amazonki jeżdżące po arenie, gówno spada na konie, gówno spada na arenę i na orkiestrę, jest dosłownie wszędzie...
W tym momencie dyrektor, humanista i człowiek o szerokich horyzontach nie wytrzymuje i przeprywa, że taki numer to nie przejdzie. Na co sztukmistrz:
"Spokojnie Panie dyrektorze, teraz wjeżdżam ja, na białym koniu, ubrany cały na biało ..."
Kłeszczyn is, kto ma być sztukmistrzem z Lublina ?
JORGE>
The author has edited this post (w 11.06.2015)
(albo co ja bym za chwile pomyślała;) A w duecie z dr. Brzeskim to już sam cymes. Właśnie p. dr przypomniał o zobowiązaniach paryskich, na mocy których Niemcy w wielu dziedzinach nadal podlegają Amerykanom. Np. Amerykańce mogłyby wprowadzić kontrolę korespondencji w Niemczech, służby niemieckie podlegają służbom amerykańskim, itd. o czym ja akurat w ogóle nie miałam pojęcia, a o czym warto wiedzieć zwłaszcza w kontekście rozważań nad książką Rotha.
Historia wybitnie przyspieszyła od momentu wygrania przez republikanów w Kongresie. (to już moje rozważania, nie panów T+B).
Tak na marginesie, mało kto zauważył, ale został odwołany ambasador USA w Polsce. Miszyn komplit, na trudne czasy nowy człowiek, powolutku powolutku znajdujemy się w oku cyklonu.
Wszystkie znaki na niebie i ziemi świadczą o jednym. The War is coming. Ot, taka padgatowka k rabotie ...
JORGE>
Znowu tak na marginesie, służby amerykańskie rozpętały piekło w FIFA. A dlaczego ? Bo Rosja ma mieć zabrany mundial.
JORGE>
Mmaria: ten montaż przeznaczony jest wyłącznie dla debili - niestety jest to znaczny odsetek głosujących (i niewykluczone, że decydujący).
JORGE>
JORGE>