Skip to content

A Ewa?

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
?

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
«13

Komentarz

• Ewa jeszcze się łudzi.
  • Powinna być pierwsza.
  • Ewakuacja
    Wszystkich
    Abderytów
    EWA

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Ewa K.
    Ewa Kuacja
    Ewa Kołacze do drzwi Słońca Peru
    Ewa Kracze, jak inne wrony między które weszła
    Ewa ....
  • Ewa jest lekko spanikowana.  Po raz kolejny okazują się, że aktualni (już niedługo) pełnomocnicy naszych Władców nie mają pojęcia co robić.  A ponieważ nasi Władcy nie mogą długo tolerować niekompetencji swoich pełnomocników...

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • ...juz tutaj nie mieszka.

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • Po staremu, z jednej strony mówi prawdę a z drugiej kłamie.
  • Umknela mi jedna rzecz: Kopacz nadal jest p.o. przewodniczacego PO.
    Zwrocil na to przed chwila w Superstacji uwage Golimont przywolujac slowa Sikorskiego, ktory informujac dziennikarzy o swoim odejsciu z marszalkowania nazwal Kopacz wieceprzewodniczącą partii
    :)

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • Oni tam muszą mieć niezłą panikę.  Pewnie dopiero zaczynają się orientować w powadze sytuacji, a tu płk Spontan nie przychodzi w sukurs jak zwykle (a nawet wręcz przeciwnie).  I tylko jeszcze na szechterownię mogą liczyć, ale pewnie też do czasu...

• Szechterownia tez sie miota, przez chwile zdawali sie przerzucac na Rumuna, ale najwyrazniej odpuscili, w ogole chyba Rumuna zwijaja juz?

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • To już nie jest panika, w panice jest jakiś ruch, nawet jeśli chaotyczny. To już ostatnia faza degeneracji. Nie zdziwię się, jak nie będą w stanie obsadzić zwolnionych stolców.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • No nie wiem.
    Wygląda to wszystko na teatr ze szczegółowo rozpisanymi rolami, włącznie ze stonóżką.
    Prymitywne to i przewidywalne.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."

• Oglądam TV
    Przerzuca po kolei wszystkie kanały informacyjne, obejrzałem porównawczo Informacje, fakty i wiadomości. Oglądam TVP Komorowski, WSI 48 i Polsat
    Najlepiej swoje Informacje przygotował Polsat - całe wydanie tylko o dzisiejszej sytuacji z naświetlenie przyległości.
    W TVP wiadomość trzeciorzędna, w Faktach też w sumie "nicsięniedzieje"
    Ale we wszystkich tych telewizjach poza programem informacyjnym spotkania i wywiady. W PO totalna panika, ludzie z łapanki, kompletnie bez ustalonej wersji oficjalnej, bez wspólnego przekazu. Za to każdy z nich bredzi, opowiada takie dyrdymały, że nawet dziecko byłoby zażenowane. Wycieczki osobiste wobec adwersarzy, opowiadanie o zdecydowaniu Kopaczowej, o planach reform o zdecydowanych ruchach i oczyszczeniu.
    Niesiołowski "wybory prezydenckie wygrał zły człowiek, zły kandydat, na skutek fali nienawiści"
    Jednym słowem burdel płonie, nikt niczego nie kontroluje. PSL tonie razem z tratwą, nie maja koncepcji jak się odcinać.
    Nasi na spokojnie walą argumentami. SLD też doklada swoje. Przy czym zgrabnie uzupełniają swoje wypowiedzi, zero wzajemnych przpychanek.
    Nawet Olejnik nie jest w stanie bronić władzy, Lewicka w TVP info póbyje. Nie zawodzi Dżakassowski, Wołek i Wielowiejska. Ci dorównują największym oszołomom z PO.
    W każdym razie szał, panika, obłęd władzy, całkowicie przypadkowe ruchy. Tak mogę ten wieczór podsumować.
    No sam Sikorski dymisjonuje się by dostać pierwsze miejsce na listach w Bydgosczu, w trosce o PO. I Kopacz przepraszająca wyborców PO (co potem platfusowie uznaja za totalna siarę i usiłują przedstawić jako przeprosiny Polaków).
    Jednym słowem same błędy wizerunkowe i nawet funkcjonariusze mediów nie są w stanie pomóc.
  • AnnaE
    No nie wiem.
    Wygląda to wszystko na teatr ze szczegółowo rozpisanymi rolami, włącznie ze stonóżką.
    Prymitywne to i przewidywalne.
    Wręcz naprzeciwnie. Panika i chaos
  • Ewa odpełzła z jabłkiem w pysku, jak sądzę.
  • - Ten sku...syn wejdzie do Sejmu, bo ma jedynkę w Bydgoszczy - martwią się moi lokatorzy.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Mania
    - Ten sku...syn wejdzie do Sejmu, bo ma jedynkę w Bydgoszczy - martwią się moi lokatorzy.
    Tylko dlatego obiecał, że złoży rezygnację. Ciekawe czemu jeszcze tego nie zrobił.

*

*

• lupus71
    Wręcz naprzeciwnie. Panika i chaos
    Zgadzam się z Kępą. Chcą wstawić swego prok.gen. na 5 kolejnych lat. Jeszcze tylko Tryb. Konst. (autodymisja i powołanie nowych z PO) i "co mi zrobisz jak mnie złapiesz"?
    The author has edited this post (w 10.06.2015)

*

*

• AnnaE
    Chcą wstawić swego prok.gen. na 5 kolejnych lat.  "co mi zrobisz jak mnie złapiesz"?
    Nie przyjmę twojego sprawozdania za rok 2015 i ... dokładnie co dalej nie wiem, ale zaczyna się procedura odwołania. Podobnie z KRRiT. Da się.
    Na razie - zrobiłam różne niedozwolone rzeczy: usmażyłam se placków z jabłkami, teraz w pełnym błogostanie kończę jakieś zapasy lodów bakaliowych, które w międzyczasie zagryzam raphacholinem, alkoholu nie tykam, bo muszę śledzić te rajskie widowisko bez migreny;)
  • Mania
    - Ten sku...syn wejdzie do Sejmu, bo ma jedynkę w Bydgoszczy - martwią się moi lokatorzy.
    Hue hue.  Niekoniecznie. ;-PPP

• To jak w tym kawale o sztukmitstrzu z Lublina. Ja tego kawału nie lubię, on mnie nie śmieszy, ale chyba oddaje sytuację, tu jest jego wersja lajt:
    "Przychodzi sztukmistrz z Lublina do cyrku i mówi dyrektorowi że ma świetny numer. Dyrektor - człowiek o szerokich horyzontach zamienia się w słuch
    - światła gasną i dwa punktowce pokazują jak ze skrzyni wylatują balony. Balony są wszędzie - unoszą się nad sektorem A, B, C, areną i orkiestrą. Ale to nie koniec. Balony wypełnione są gównem. Tysiące balonów wypełnionych gównem szybuje pod kopułą namiotu cyrkowego.
    I teraz wpuszczamy amazonki, amazonki jeżdżą na koniach po arenia, jeżdżą i wyciągają łuki. Amazonki strzelają z łuków dziurawiąc nasze balony z gównem.
    Gówno spada na ludzi na sektorach A, B, C, gówno spada na amazonki jeżdżące po arenie, gówno spada na konie, gówno spada na arenę i na orkiestrę, jest dosłownie wszędzie...
    W tym momencie dyrektor, humanista i człowiek o szerokich horyzontach nie wytrzymuje i przeprywa, że taki numer to nie przejdzie. Na co sztukmistrz:
    "Spokojnie Panie dyrektorze, teraz wjeżdżam ja, na białym koniu, ubrany cały na biało ..."
    Kłeszczyn is, kto ma być sztukmistrzem z Lublina ?
    JORGE>
    The author has edited this post (w 11.06.2015)
  • JORGE
    JORGE>
    To chyba oczywiste.  Nasz kulega z FF/FR ps. "Siła i honor".

• Lubię słuchać Targalskiego. Prawie zawsze mówi to, co ja myślę:))))))))))))))))
    (albo co ja bym za chwile pomyślała;) A w duecie z dr. Brzeskim  to już sam cymes. Właśnie p. dr przypomniał o zobowiązaniach paryskich, na mocy których Niemcy w wielu dziedzinach nadal podlegają Amerykanom. Np. Amerykańce mogłyby wprowadzić kontrolę korespondencji w Niemczech, służby niemieckie podlegają służbom amerykańskim, itd. o czym ja akurat w ogóle nie miałam pojęcia, a o czym warto wiedzieć zwłaszcza w kontekście rozważań nad książką Rotha.
    Historia wybitnie przyspieszyła od momentu wygrania przez republikanów w Kongresie. (to już moje rozważania, nie panów T+B).
  • ombretta
    JORGE
    :
    JORGE>
    No nie takie oczywiste, bo Legion Nóg jest na horyzoncie. A może ktoś jeszcze ? Sytuacja jest dynamiczna. Trzeba też rozważyć jeszcze jeden scenariusz, który nie do końca będzie nam pasował. Otóż mamy właśnie do czynienia z klasycznym montażem. Demontażem państwa, realizowanym przez FSB. My patrzymy na tą historię podwórkowo, a sytuacja jest geopolityczna. My jesteśmy przedmiotem w tej grze, nie podmiotem.
    Tak na marginesie, mało kto zauważył, ale został odwołany ambasador USA w Polsce. Miszyn komplit, na trudne czasy nowy człowiek, powolutku powolutku znajdujemy się w oku cyklonu.
    Wszystkie znaki na niebie i ziemi świadczą o jednym. The War is coming. Ot, taka padgatowka k rabotie ...
    JORGE>
  • ombretta
    Zbyt oczywiste i dlatego do kupienia tylko przez debili. Jest ich spora grupa, nie przeczę. Mogą cholernie dużo napsuć, ale do roli zbawcy narodu ten rycerz się nie nadaje.
  • mmaria
    Historia wybitnie przyspieszyła od momentu wygrania przez republikanów w Kongresie. (to już moje rozważania, nie panów T+B).
    Zgoda, ale nie dlatego że Republikanie wygrali w Kongresie. Historia przypieszyła bo przyspieszyła, a ta przytomna część społeczeństwa amerykańskiego po prostu prawidłowo reaguje.
    Znowu tak na marginesie, służby amerykańskie rozpętały piekło w FIFA. A dlaczego ? Bo Rosja ma mieć zabrany mundial.
    JORGE>
  • JORGE: p. Krocionóg powiedział w pewnym momencie, że zamierza nawiązać rozmowy o współpracy z naszym kulegą.  Retoryka nastojaszczo-narodowa też ich łączy.  Montaż?  Oczywizda oczywizdość.  Wojna?  I tempi della pace sono passatl. ;-PPP
    Mmaria: ten montaż przeznaczony jest wyłącznie dla debili - niestety jest to znaczny odsetek głosujących (i niewykluczone, że decydujący).

• mmaria
    Zbyt oczywiste i dlatego do kupienia tylko przez debili. Jest ich spora grupa, nie przeczę. Mogą cholernie dużo napsuć, ale do roli zbawcy narodu ten rycerz się nie nadaje.
    Jeżeli komuś się wydaję, że w chwili totalnego przesilenia ludzie oddadzą władzę trybunom ludowym to się grubo myli. Ja nie twierdzę, że ta całą historia zosytała akurat tak ustawiona (szczególnie, że uważam to leci grubo ponad nami), ale póki co, Łapiący Hostię staje się jedyną nadzieją Białych.
    JORGE>
  • ombretta
    JORGE: p. Krocionóg powiedział w pewnym momencie, że zamierza nawiązać rozmowy o współpracy z naszym kulegą.  Retoryka nastojaszczo-narodowa też ich łączy.  Montaż?  Oczywizda oczywizdość.  Wojna?  I tempi della pace sono passatl. ;-PPP
    Ciemny lud tego nie kupi. Bo się boi. Kiedy ciemny lud się boi to szuka pewności. Czy ciemny lud na pewno uważa PiS za brak pewności ? Nie, ciemny lud nie lubi PiSu, bo miał inną pewność, taką chwilową niepotrzebną, że wałów już nie można. A po co to nam ? Teraz sprawa się trochę rypła, bo nie działa już kompletnie nic. A to już jednak bardzo źle. Boimy się.
    JORGE>
  • JORGE
    Demontażem państwa, realizowanym przez FSB.
    Dlaczego FSB? Nic na to nie wskazuje i nie widać żadnego zysku, jaki by mieli z tego tytułu osiągnąć. Raczej właśnie Amerykanie włączyli się do gry, wkładając "kijek w szprychy" (by Targalski) sprawnego układu Niemcy-Rosja, czyli odworowując to na Polskę: rząd-prezydent. Prezydenta ruscy już stracili, teraz niemce tracą polski rząd.
    JORGE
    My patrzymy na tą historię podwórkowo, a sytuacja jest geopolityczna. My jesteśmy przedmiotem w tej grze, nie podmiotem. Tak na marginesie, mało kto zauważył, ale został odwołany ambasador USA w Polsce.
    I to wyjątkowy wrednie sprzedający nas na prawo i lewo, uwielbiany w kręgach udecji ambasador Mull.
    JORGE
    Miszyn komplit, na trudne czasy nowy człowiek, powolutku powolutku znajdujemy się w oku cyklonu.
    Wszystkie znaki na niebie i ziemi świadczą o jednym. The War is coming. Ot, taka padgatowka k rabotie ....
    Otóż to. Najpoważniejszy gracz na świecie wreszcie przystępuje do gry. Gdyby nie dupowaty Banana, być może iluś zagrożeń można by było uniknąć - mówił o tym JK - może nawet wojny na Ukrainie, ale to już tylko gdybanie. Życzmy sobie i światu sensownego prezydenta w USA.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.