JORGE Ciemny lud tego nie kupi. Bo się boi. Kiedy ciemny lud się boi to szuka pewności. Czy ciemny lud na pewno uważa PiS za brak pewności ? Nie, ciemny lud nie lubi PiSu, bo miał inną pewność, taką chwilową niepotrzebną, że wałów już nie można. A po co to nam ? Teraz sprawa się trochę rypła, bo nie działa już kompletnie nic. A to już jednak bardzo źle. Boimy się. JORGE>
A czego ciemny lud się boi? Głodu? Większość ma co żryć. Bezrobocia? Większość pracuje na czarno albo jakoś kombinuje. Podatków? j.w. Wojny? Nikt nie wierzy w wojnę (no prawie nikt, hue hue). Ciemny lud jest wmurwiony. I czeka na Głosia Wmurwu. A płk Spontan ogłosił właśnie casting na tę rolę. "Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
mmaria Dlaczego FSB? Nic na to nie wskazuje i nie widać żadnego zysku, jaki by mieli z tego tytułu osiągnąć. Raczej właśnie Amerykanie włączyli się do gry, wkładając "kijek w szprychy" (by Targalski) sprawnego układu Niemcy-Rosja, czyli odworowując to na Polskę: rząd-prezydent. Prezydenta ruscy już stracili, teraz niemce tracą polski rząd.
Wg mnie Polska od '89 roku, czyli od wyjścia z protektoaratu sowieckiego, jest rozpieprzana w myśl zasad Sun Tzu, które tak ochoczo stosowała KGB w stosunku np. do Zachodu. Właściwie nie ma zasady, która by u nas nie była wprowadzona w życie. My możemy się cieszyć, że w końcu gówno zaczyna wypływać, ale skala destrukcji jest dla państwowości polskiej porażająca. Wewnątrz się wszystko sypie, ale i wiarygodność Polski jako partnera poważnego sypie się jeszcze mocniej. To może być nie odbudowania. Słaba i pogrążona w chaosie Polska jest dla Rosji, w tym momencie, jednym z kluczowych założeń polityki zagranicznej. Nie przesadzam. I to się udaje. My staramy się doszukać pewnych prawidłowości, kto przeciwko komu, kto co chce ugrać, a prawdopodbnie chodzi wyłącznie o totalny burdel. Podkreślam to po raz kolejny, dla Rosji PO jest teraz takim samym partenerem jak PiS. Czyli żadnym. JORGE>
ombretta A czego ciemny lud się boi? Głodu? Większość ma co żryć. Bezrobocia? Większość pracuje na czarno albo jakoś kombinuje. Podatków? j.w. Wojny? Nikt nie wierzy w wojnę (no prawie nikt, hue hue). Ciemny lud jest wmurwiony. I czeka na Głosia Wmurwu. A płk Spontan ogłosił właśnie casting na tę rolę.
Czego się ludzie boją najbardziej ? Niepewności. Ludzie chcą wiedzieć co ich czeka i żeby nawet minimum tej pewności posiąść, są w stanie poświęcić wszystko. Autentycznie. Wolą stan, że będzie źle, ale cały czas tak samo źle, byle nie było jeszcze gorzej. Wcale nie dążą żeby było lepiej. Chcą konstansu. Jeżeli wszystko się sypie, chcą kogoś kto im zapewni, że nie posypie się bardziej. Propozycja PiSu jest więc bardzo kusząca. Bo PiS im gwarantuje, że nie będzie gorzej (bo partia była u władzy, bo zorganizowana, bo jednak znają się, bo jak pomyślą - to było całkiem OK za ich czasów, chociaż Blidę zabili). Trybun ludowy nie daje żadnej pewności. Jest niewiadomą. A niewiadomej my nie chcemy. Nie teraz. Jeżeli Łapiący Hostię, pokaże ludziom, że chce unormować stosunki z Rosją, pójdą za nim wszędzie. Ludzie straszliwie boją się wojny. ja nie wiem czy to w innych częściach Polski jest widoczne, u nas bardzo mocno. JORGE> The author has edited this post (w 11.06.2015)
JORGE dla Rosji PO jest teraz takim samym partenerem jak PiS. Czyli żadnym.
Z całą analizą - celem Rosji od zawsze było unicestwienie Polski - się zgadzam. Z tym ostatnim wnioskiem już nie do końca. Zwierzchnikiem armii jest prezydent. I już choćby z tego powodu muszą być różnice w traktowaniu starego druha Komorowskiego a nowego pisowca Dudy. Powodów tych różnic można podać więcej, chociaż faktycznie przychodzą mi do głowy przede wszystkim związane z obronnością kraju. Nadal nie widzę żadnego sensu w wylewaniu PO (=gówna=rozwalaniu rządu) przez FSB.
JORGE : dla Rosji PO jest teraz takim samym partenerem jak PiS. Czyli żadnym.
Z całą analizą - celem Rosji od zawsze było unicestwienie Polski - się zgadzam. Z tym ostatnim wnioskiem już nie do końca. Zwierzchnikiem armii jest prezydent. I już choćby z tego powodu muszą być różnice w traktowaniu starego druha Komorowskiego a nowego pisowca Dudy. Powodów tych różnic można podać więcej, chociaż faktycznie przychodzą mi do głowy przede wszystkim związane z obronnością kraju. Nadal nie widzę żadnego sensu w wylewaniu PO (=gówna=rozwalaniu rządu) przez FSB.
Wierchuszka PO, jeżel kiedykolwiek miała jakieś układy z Rosją, musiała je zakończyć w momencie kiedy Zachód wszedł w ponowną konfrontację z Rosją. Nie było innego wyjścia. Jeszcze raz podkreślam, geopolityka rządzi. Do momentu kiedy to wszystko to pływało można było lawirować, jeżeli jednak trzeba coś wybrać, nie ma wyjścia, trzeba stanąć po którejś stronie. O konsekwencjach takiego wyboru świadczy chociażby kariera Kwaśniewskiego. Natomiast co do FSB. Każdy wywiad, szczególnie kiedy kraje są w stanie wojny (a ja uważam, że tak jest) dąży do destabilizacji wrogiego państwa. Media nie mylą się, to co się wydarzyło to jest potężny cios w podstawowe instytucje państwa, nas to bawi, że akurat się zdarzyło za czasów PO, ale cała sprawa, od samego faktu podsłuchów, aż do wywalania akt przez Stonogę jest totalnie śmierdząca. Prokuratura w Polsce już nie ma twarzy. Ani rząd, ani państwo polskie, ani służby nie są wiarygodne. A świat patrzy, a społeczeństwo patrzy. Jest to zabagnienie totalne, bardzo trudne do odkręcenia, nawet jeżeli PiS do władzy wróci. Jakim my partenerem możemy być dla USA ? Wyobrażacie sobie coś takiego u nich ? Po prostu, z roku na rok, z dnia na dzień, stajemy się nikim. A z nikim się nikt nie liczy. JORGE> The author has edited this post (w 11.06.2015)
A Ewa losie ? Ewa prawie rozpłakała się kiedy mówiła o dymisjach. Czym ona podpadła ryżemu psychopacie to nie wiem, ale wpakował ją na minę. Ciekawe w którym momencie Ryży zorientował się, że atomówki będą lecieć, bo trzeba zauważyć, że on w tych wszystkich nagraniach praktycznie nie istnieje. A to zastawiające, prawda ? Coś mi mówi, że rola tej kurwy w Polsce się jeszcze nie skończyła, a więc on nie ma prawa tutaj wrócić. JORGE> The author has edited this post (w 11.06.2015)
We wtorek Stonoga miał ujawnić więcej akt czy też coś co wstrząśnie Polską. Była jakaś konferencja, przerwana transmisja z tej konferencji a potem dymisje. W czyim stylu jest cała ta awantura? Ale być może ma to wszystko tez drugie dno. EDIT: ważne żeby tzw. lud nie dał się sprowokować do czegoś co dawaloby pretekst The author has edited this post (w 11.06.2015) Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
ombretta : To chyba oczywiste. Nasz kulega z FF/FR ps. "Siła i honor".
Zbyt oczywiste i dlatego do kupienia tylko przez debili. Jest ich spora grupa, nie przeczę. Mogą cholernie dużo napsuć, ale do roli zbawcy narodu ten rycerz się nie nadaje.
Wobec tego co myśleć o Polakach na emigracji? O ile wybory nie były sfałszowane, to można by stwierdzić, że Polonia wybrała nam niestrawne Ciastko na prezydenta - z wynikiem 38 proc., wobec 24 proc. Dudy i 21 Komorucha -takie są wyniki w pierwszej turze. A że pamiętałam jeszcze z FF, co to za persona, to aż mi ciarki przeszły po plecach. No niestety, "partia Kukiza" (której istnienie jest dla mnie zagadką, bo partii nie tworzy się w dwa tygodnie) ma ok. 20% w sondażach - i jest to gorsze niż gdyby miał tyle jakikolwiek inny komuch, a nawet peowiec.
JORGE A Ewa losie ? Ewa prawie rozpłakała się kiedy mówiła o dymisjach. Czym ona podpadła ryżemu psychopacie to nie wiem, ale wpakował ją na minę. Ciekawe w którym momencie Ryży zorientował się, że atomówki będą lecieć, bo trzeba zauważyć, że on w tych wszystkich nagraniach praktycznie nie istnieje. A to zastawiające, prawda ? Coś mi mówi, że rola tej kurwy w Polsce się jeszcze nie skończyła, a więc on nie ma prawa tutaj wrócić.
Los frojdysta mówi - bo Ryży podświadomie chce naprawić zło, które wyrządził. Przecież on zamordował swego najlepszego przyjaciela! Takie rzeczy ludzi zawsze bolą, bo nikt nie jest psychopatą tak do końcą. Dlatego przekazał premierzy stolec osobie, która dawała gwarancję, że wszystko rozpieprzy. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
JORGE Czego się ludzie boją najbardziej ? Niepewności. Ludzie chcą wiedzieć co ich czeka i żeby nawet minimum tej pewności posiąść, są w stanie poświęcić wszystko. Autentycznie. Wolą stan, że będzie źle, ale cały czas tak samo źle, byle nie było jeszcze gorzej. Wcale nie dążą żeby było lepiej. Chcą konstansu. Jeżeli wszystko się sypie, chcą kogoś kto im zapewni, że nie posypie się bardziej. Propozycja PiSu jest więc bardzo kusząca. Bo PiS im gwarantuje, że nie będzie gorzej (bo partia była u władzy, bo zorganizowana, bo jednak znają się, bo jak pomyślą - to było całkiem OK za ich czasów, chociaż Blidę zabili). Trybun ludowy nie daje żadnej pewności. Jest niewiadomą. A niewiadomej my nie chcemy. Nie teraz.
No dobrze, ale niepewności czego? Niepewności, czy jutro na obiad będzie schabowy czy mielony? Ludzie boją się głodu (i powodujących go biedy i bezrobocia), ognia (i innych żywiołów) i wojny. I to się od wieków nie zmienia. Mowa rzecz jasna o większości ludzi, a nie o tej krzykliwej mniejszości uwarunkowanej przez kompleks medialny z ul. Czerskiej. Dla zwykłego człowienia Kukiz nie różni się niczym istotnym od Dudy w kontekście tych zagrożeń, natomiast ma jedną zaletę - jeszcze nie był u Władzi, jeszcze się nie nachapał, nie ma nic wspólnego z Bandą Czworga. A ludzie mają już dość Bandy Czworga, która za ich podatki żre ośmiorniczki, popija winem za 5k i jeszcze w dodatku potem bzyka się na stole w VIP-roomie. To, że wśród bohaterów afery podsłuchowej nie ma polityków PiS, zauważą zapewne nieliczni spośród wyborców kol. pkukiza. Czy lewica, czy prawica, wszystko jedna to murwica, a kol. pkukiz to ani lewica, ani prawica, chce rozpirzyć tę bandę złodziei, a poza tym to jeden z nas. Zara zara, ktoś powie. Jak to nie ma nic wspólnego z bandą czworga? A ci samorządowcy z dolnego Śląska? A Jagiełło? A cała masa innych gości, która się objawi? No właśnie podejrzewam, że główni macherzy się nie objawią przed wyborami, żeby nie popsuć wizerunku oddolnego społecznego ruchu. Poznamy ich dopiero jak objawią się w składzie rządu koalicyjnego i w zarządach spółek skarbu państwa. "Oni już byli, oni oszukali, oni muszą odejść". Pod tym hasłem dwie partie, wystawiając zupełnie nieznane osoby, zdobyły po 10% głosów w wyborach do sejmu. Teraz oczywiście poprzeczka jest ustawiona wyżej, ale schemat pozostaje ten sam. Taki jest plan. A czy to się powiedzie, to się okaże. "Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
Kolejna wersja rebrandingu. Tak jak kazdy nowy Windows ma okienka, pozwala na przeciaganie plikow, otwieranie przegladarki, edytora ale robi to odrobine inaczej, byc moze ciut szybciej. Ale placic trzeba. Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
rdr Kolejna wersja rebrandingu. Tak jak kazdy nowy Windows ma okienka, pozwala na przeciaganie plikow, otwieranie przegladarki, edytora ale robi to odrobine inaczej, byc moze ciut szybciej. Ale placic trzeba.
No 8 właśnie nie bardzo. Są nakładki, żeby wyglądał prawie jak 7.
Tu jest rozmowa z Targalskim i Brzeskim, na którą się powołuję (kol. Mania wkleiła ją nie wiedzieć czemu w całkiem innem miejscu:) https://www.youtube.com/watch
mmaria Tu jest rozmowa z Targalskim i Brzeskim, na którą się powołuję (kol. Mania wkleiła ją nie wiedzieć czemu w całkiem innem miejscu:) https://www.youtube.com/watch
Nie załwarzyłam
Ja wkleilam ją w wątku o aktach, ale nie szkodzi - jest ciekawa i potwierdza nasze wcześniejsze domniemania. Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
A zauwazyliscie gdzie wczesniej nowy ambasador pracowal? Afganistan, Pakistan, Malezja, Filipiny. Cos mi sie wydaje ze to moze byc gosc od brudnej roboty. The author has edited this post (w 12.06.2015)
ombretta : nie ma nic wspólnego z Bandą Czworga. A ludzie mają już dość Bandy Czworga,
Odstaw rubelkę, życie jest gdzie indziej.
Hue hue. Umiłowany Rozumu, widzę też podczytujesz rebe, ale skupiasz się na niewłaściwych cycatach. Otóż oczywiście przeciętny człowień z warszawskiej czy łódzkiej ulicy nie wie co to takiego banda czworga, ale doskonale wie, że "czy prawica, czy lewica, taka sama to murwica". Znam też parę osób, które naprawdę mają dość rządów "pisiorów", którzy od 10 lat zaburzają im poczucie estetyki, szczególnie ten Maciorewicz, albo i Giertych (ten ostatni to szczególnie bezczelny cham i katol jest, pisowska swołocz jedna). Nie mówiąc już o Stonodze. Tak to wygląda. Czasem warto wyjść z wieży z kości słoniowej i wejść w środek tłuszczy co by pogadać z tzw. przeciętnym wyborcą. "Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
FukuyamaFrancis Secret recordings, posh restaurants, Cuban cigars and intrigue finally catch up to Polish government http:// wpo.st/IPKL0 Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
ombretta Otóż oczywiście przeciętny człowień z warszawskiej czy łódzkiej ulicy nie wie co to takiego banda czworga, ale doskonale wie, że "czy prawica, czy lewica, taka sama to murwica". Znam też parę osób, które naprawdę mają dość rządów "pisiorów", którzy od 10 lat zaburzają im poczucie estetyki, szczególnie ten Maciorewicz, albo i Giertych (ten ostatni to szczególnie bezczelny cham i katol jest, pisowska swołocz jedna) . Nie mówiąc już o Stonodze. Tak to wygląda. Czasem warto wyjść z wieży z kości słoniowej i wejść w środek tłuszczy co by pogadać z tzw. przeciętnym wyborcą.
Nie tylko ulica i tłuszcza tak mysli y gada. Wczoraj miałem wątpliwą przyjemność słuchać takich bredni od pani doHtOOr historii która dorabia jako korporacyjna egzpert. Szczęka mi tak opadła że nie byłem nawet w stanie powiedzieć że ma nierówno naciepane pod swoją wyfiokowaną kopułą. Czyzbyśmy mieli wspólne "znajomości" he he he The author has edited this post (w 12.06.2015) “It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
FukuyamaFrancis Secret recordings, posh restaurants, Cuban cigars and intrigue finally catch up to Polish government http:// wpo.st/IPKL0
W ten sposób PO przeszła do historii. A ponieważ historia się kończy, taki sam los spotkał PO. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
FukuyamaFrancis Secret recordings, posh restaurants, Cuban cigars and intrigue finally catch up to Polish government http:// wpo.st/IPKL0
Kuźwa nawet tam POżyteczni idioci y leminżeria musi dowalić swoje gówienko: "Polish politicians have claimed Russia was behind the recordings and is maneuvering to exert greater control in the region." I don't think so. It's more likely that the conservative party, PIS (Prawo i Sprawiedliwosc) or (Law and Justice) did the bugging. They have been desperate for years to win an election and this was one way to do it. They are also the ones that spread the rumor that Putin ordered up the "shooting" of the plane full of Polish dignitaries on the anniversary of the Katyn massacre at Smolensk. The pilots were told by the traffic controllers in Smolensk to go land somewhere else because of the thick fog. The military commander on the plane told the pilots to land and the plane smashed into a birch tree. All on board died. As far as I remember the issue of the black box has not been solved yet. Now I'm not saying that Vladimir Putin is not capable of doing such stuff, but he's got bigger fish to fry and in Poland as well as every place else, conspiracy theories fly rampant. I have been reading the Polish newspaper, Gazeta Wyborcza online every day for about 5 years. On the other hand, Sikorski does not always watch what he says (understatement) and I'm kind of glad that he was forced to resign. Compared to him, Joe Biden is a lamb" Poprawny, wyuczony angielski. Idealnie jota w jotę mozna przełożyć na bugoodrzańską polszczyznę. Tego nie napisał redneck........... I my się Dziwisz dlaczego usańcy maja taka i siaką opinię o tym co się dzieje w Polsce. “It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
Ja wię? Jak się teraz temu tekstowi przyglądam, to widzę kalki z polskiego. To nie jest dobry angielski, niektóre teksty rozumiem dopiero jak przeczytam po polsku. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
los Ja wię? Jak się teraz temu tekstowi przyglądam, to widzę kalki z polskiego. To nie jest dobry angielski, niektóre teksty rozumiem dopiero jak przeczytam po polsku.
Wszyscy na pokładzie zginęli... Po polsku OK ale po angielsku by raczej napisali "all passengers and crew members died." Moja znajoma Hiszpanka (polonistka) kiedyś powiedziała "zrobiłam pomyłkę." Niby formalnie poprawnie... Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
los Ja wię? Jak się teraz temu tekstowi przyglądam, to widzę kalki z polskiego. To nie jest dobry angielski, niektóre teksty rozumiem dopiero jak przeczytam po polsku.
No właśnie mi o to biega. POprawny angielski=wyuczony i sztuczny, kalkowany przez myślącego polszczyzną, a nie naturalny. Ergo, mamy doczynienia z lemingus POspolitus który został oddelegowany na odcinek w WP w usiech. The author has edited this post (w 12.06.2015) “It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
Komentarz
Ciemny lud jest wmurwiony. I czeka na Głosia Wmurwu. A płk Spontan ogłosił właśnie casting na tę rolę.
"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
JORGE>
Jeżeli Łapiący Hostię, pokaże ludziom, że chce unormować stosunki z Rosją, pójdą za nim wszędzie. Ludzie straszliwie boją się wojny. ja nie wiem czy to w innych częściach Polski jest widoczne, u nas bardzo mocno.
JORGE>
The author has edited this post (w 11.06.2015)
Nadal nie widzę żadnego sensu w wylewaniu PO (=gówna=rozwalaniu rządu) przez FSB.
Natomiast co do FSB. Każdy wywiad, szczególnie kiedy kraje są w stanie wojny (a ja uważam, że tak jest) dąży do destabilizacji wrogiego państwa. Media nie mylą się, to co się wydarzyło to jest potężny cios w podstawowe instytucje państwa, nas to bawi, że akurat się zdarzyło za czasów PO, ale cała sprawa, od samego faktu podsłuchów, aż do wywalania akt przez Stonogę jest totalnie śmierdząca. Prokuratura w Polsce już nie ma twarzy. Ani rząd, ani państwo polskie, ani służby nie są wiarygodne. A świat patrzy, a społeczeństwo patrzy. Jest to zabagnienie totalne, bardzo trudne do odkręcenia, nawet jeżeli PiS do władzy wróci. Jakim my partenerem możemy być dla USA ? Wyobrażacie sobie coś takiego u nich ? Po prostu, z roku na rok, z dnia na dzień, stajemy się nikim. A z nikim się nikt nie liczy.
JORGE>
JORGE>
W czyim stylu jest cała ta awantura?
Ale być może ma to wszystko tez drugie dno.
EDIT: ważne żeby tzw. lud nie dał się sprowokować do czegoś co dawaloby pretekst
Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
A że pamiętałam jeszcze z FF, co to za persona, to aż mi ciarki przeszły po plecach. No niestety, "partia Kukiza" (której istnienie jest dla mnie zagadką, bo partii nie tworzy się w dwa tygodnie) ma ok. 20% w sondażach - i jest to gorsze niż gdyby miał tyle jakikolwiek inny komuch, a nawet peowiec.
zamknęła się z dziećmi w mieszkaniu (czyli PO) i czeka na rozwój wydarzeń w tym teatrze, w którym reżyser nie jest podany na afiszu
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Lodowym
koniku?
Zara zara, ktoś powie. Jak to nie ma nic wspólnego z bandą czworga? A ci samorządowcy z dolnego Śląska? A Jagiełło? A cała masa innych gości, która się objawi? No właśnie podejrzewam, że główni macherzy się nie objawią przed wyborami, żeby nie popsuć wizerunku oddolnego społecznego ruchu. Poznamy ich dopiero jak objawią się w składzie rządu koalicyjnego i w zarządach spółek skarbu państwa.
"Oni już byli, oni oszukali, oni muszą odejść". Pod tym hasłem dwie partie, wystawiając zupełnie nieznane osoby, zdobyły po 10% głosów w wyborach do sejmu. Teraz oczywiście poprzeczka jest ustawiona wyżej, ale schemat pozostaje ten sam. Taki jest plan. A czy to się powiedzie, to się okaże.
Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
https://www.youtube.com/watch
Ja wkleilam ją w wątku o aktach, ale nie szkodzi - jest ciekawa i potwierdza nasze wcześniejsze domniemania.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Afganistan, Pakistan, Malezja, Filipiny. Cos mi sie wydaje ze to moze byc gosc od brudnej roboty.
The author has edited this post (w 12.06.2015)
http://niezalezna.pl/67933-prokuratorzy-przeciwko-kopacz-stanowczy-protest-w-obronie-andrzeja-seremeta
.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Otóż oczywiście przeciętny człowień z warszawskiej czy łódzkiej ulicy nie wie co to takiego banda czworga, ale doskonale wie, że "czy prawica, czy lewica, taka sama to murwica". Znam też parę osób, które naprawdę mają dość rządów "pisiorów", którzy od 10 lat zaburzają im poczucie estetyki, szczególnie ten Maciorewicz, albo i Giertych (ten ostatni to szczególnie bezczelny cham i katol jest, pisowska swołocz jedna). Nie mówiąc już o Stonodze. Tak to wygląda. Czasem warto wyjść z wieży z kości słoniowej i wejść w środek tłuszczy co by pogadać z tzw. przeciętnym wyborcą.
FukuyamaFrancis
Secret recordings, posh restaurants, Cuban cigars and intrigue finally catch up to Polish government
http://
wpo.st/IPKL0
Czyzbyśmy mieli wspólne "znajomości" he he he
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
"Polish politicians have claimed Russia was behind the recordings and is maneuvering to exert greater control in the region."
I don't think so.
It's more likely that the conservative party, PIS (Prawo i Sprawiedliwosc) or (Law and Justice) did the bugging. They have been desperate for years to win an election and this was one way to do it. They are also the ones that spread the rumor that Putin ordered up the "shooting" of the plane full of Polish dignitaries on the anniversary of the Katyn massacre at Smolensk. The pilots were told by the traffic controllers in Smolensk to go land somewhere else because of the thick fog. The military commander on the plane told the pilots to land and the plane smashed into a birch tree. All on board died. As far as I remember the issue of the black box has not been solved yet.
Now I'm not saying that Vladimir Putin is not capable of doing such stuff, but he's got bigger fish to fry and in Poland as well as every place else, conspiracy theories fly rampant.
I have been reading the Polish newspaper, Gazeta Wyborcza online every day for about 5 years.
On the other hand, Sikorski does not always watch what he says (understatement) and I'm kind of glad that he was forced to resign. Compared to him, Joe Biden is a lamb"
Poprawny, wyuczony angielski. Idealnie jota w jotę mozna przełożyć na bugoodrzańską polszczyznę. Tego nie napisał redneck...........
I my się Dziwisz dlaczego usańcy maja taka i siaką opinię o tym co się dzieje w Polsce.
Moja znajoma Hiszpanka (polonistka) kiedyś powiedziała "zrobiłam pomyłkę." Niby formalnie poprawnie...