Skip to content

Myśl przewodnia prezydentury Andrzeja DUDY

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Powierzchowność, temperament, kultura osobista prezydenta Andrzeja DUDY a także najżywotniejszy interes Polski wskazują, że ta prezydentura powinna przebiegać pod hasłem pojednania narodowego. Pojednania na zasadach wskazywanych przez nasz obóz, ponad głowami i z obciążeniem odpowiedzialnoscią za podział magdalenkowych uzurpatorów. Kto zagospodaruje potrzebę jedności - a niech tam, dowartosciuję niektórych - Polaków, ten ma szansę wpływać na losy kraju w następnych latach.
Jest to także w interesie politycznym obozu wolnej Polski przed wyborami parlamentarnymi.

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
«13

Komentarz

• Najpierw Smoleńsk. Bez tego żadnych pojednań nie przewiduję.
  • Najpierw polskie obozy koncentracyjne.
  • Zgoda, pod warunkiem że zostanę komendantem tego z autorytetami moralnymi.

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • Jednak Smolensk: POlskie obozy koncentracyjne to 65 mld$, Smolensk o wiele drozszy bo matiuszka nie chce zadnej kasy - chce nas do konca swiata i jeden dzien dluzej.

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • ombretta
    Zgoda, pod warunkiem że zostanę komendantem tego z autorytetami moralnymi.
    O takie mi chodzi przecież, a nie o jakieś marne 65 mld. Tyle to my wyciśniemy ze Szwabów reperacji wojennych za samą Warszawę.
  • Nu ba.  Wiadomo.

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • Tośmy warunki brzegowe ustalili
    ;)
  • Adaś również
    odpowiedział
    w temacie:
    "
    Stworzą zdyscyplinowane szeregi przedstawicieli
    katolickiego państwa narodu polskiego!"
    :)
  • Adasiowi jakzwykle odpowiadam: Ale obiecaj Adam ze tak bedzie, obiecaj!
  • przemk0
    Adasiowi jakzwykle odpowiadam: Ale obiecaj Adam ze tak bedzie, obiecaj!
    Na schodach wiodących z trasy W-Z do św. Anny przez wiele lat był napis sprayem: "Michnik morduje powtarzaniem"
    ;)
    To "KPNP" to chyba jakiś jego koszmar senny, bo powtarza to conajmniej od 25 lat.
  • Brzost
    To "KPNP" to chyba jakiś jego koszmar senny, bo powtarza to conajmniej od 25 lat.
    Michnik to mówił wprost, jeszcze przed '89 rokiem, dla nich połączenie Katolicyzmu i nacjonalizmu polskiego to jest najgorsze co może ich spotkać. I ze wszystkich sił będą starać się nigdy nie dopuścić do powstania jakiejkowliek liczącej się siły, która te demony może obudzić. Potwierdzała to Rapaczyńska, dostała misję z Izreala, żeby pewne nastroje w Polakach tonować, a jak będzie trzeba to zniszczyć, zadepać. A że komunistom to było też na rękę to się dogadali.
    JORGE>
    The author has edited this post (w 20.05.2015)
  • Eh, a ja se pomyślałem - gdybyż to rzeczywiście była prawda, że 30+% ludu chce witać się na ulicy okrzykiem "Czołem Wielkiej Polsce Katolickiej!" - to inaczej by się oddychało.
    A my się męczymy z tą plastikową Dudą, bo nam Michnik kazał!!!! Psiemu zaś synowi ciąglę się nie podoba się!!!!!!!!!!111
  • W tym rzecz wlasnie: Duda ma szanse dlatego tylko, ze powtarza metode z kampanii JK z 2010 r. (tak totalnie krytykowaną za rzekomą miekkosc), jesli wygra i bedzie chcial byc motorem sukcesu PiS jesienia, musi ten styl utrzymac; pojednanie narodowe, koniec wojny polsko-odrobuzanskiej, to idealny motyw.

• Oczywiście, a jednocześnie jak idzie o rządzenie, inicjatywę ustawodawczą to orać bez litości i wytchnienia, każdy dzień wykorzystać. Dokładnie odwrotnie jak PO.
  • Oczywista oczywistość:)
    Od 10.04.2010 r. "żyjemy na kredyt" (by Olgierd Halski;)

• A jakich okolicznościach on to powiedział, bo nie pamiętam?
  • Cos w ten desen: Myslisz, ze to jest gentelmenska gra na punkty?! To jest wojna , Kamilku, wojna, albo my ich albo oni nas! Od wczoraj zyjesz na kredyt, rozumiesz? Miales fart!
    (rozmowa na moscie po cudem-sie-uratowaniu przed kulka w leb i wrzuceniem do gliniaki a przed wejsciem na chate do Wąsika)

• No trudno, nie powstrzymam się od komentarza! Pomnę jak byłem wywalany, za pobłażanie odstępcom i ich obronę równoznaczne ze zdradą. Teraz ma Koleżeństwo Prezydenta, namaszczonego uprzednio przez Prezesa Jarosława Kaczyńskiego, któren z pojednania czyni istotny element programu naprawy Polski. Widzę straszne konwulsje targające co poniektórymi. Widać żaba nie smakuje, ale połknąć chyba jednak będzie trzeba.
  • @rafałodnowa
    Ależ! Pobłażanie a pojednanie to dwie różne rzeczy!
    Na ten przykład: AD podszedł do premierzycy i pocałował w rękę. Czy to oznacza, że pobłaża, akceptuje i zgadza sie z tą panią w jej poczynaniach?
    Notabene - chyba ją zabił tym gestem. No bo jak teraz plwać na prezydenta (znaczy się - kontynuować opluwanie)?!
  • ombretta
    Zgoda, pod warunkiem że zostanę komendantem tego z autorytetami moralnymi.
    Sze rozumie. A my pomożemy. Przecież prezydent Duda zapowiedział, że chce zgody narodowej a jak uzyskać zgodę narodową bez obozów?

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • romeck
    @rafałodnowa
    Ależ! Pobłażanie a pojednanie to dwie różne rzeczy!
    Na ten przykład: AD podszedł do premierzycy i pocałował w rękę. Czy to oznacza, że pobłaża, akceptuje i zgadza sie z tą panią w jej poczynaniach?
    Notabene - chyba ją zabił tym gestem. No bo jak teraz plwać na prezydenta (znaczy się - kontynuować opluwanie)?!
    No maszzzzzzz! Czy to aby nie czepianie się słówek? Chyba Kolega pamięta o co chodziło z tym wywalaniem. Złego słowa użyłem do przypomnienia. Raczej chodziło mi o zrozumienie, wyrozumiałość itp. No i chodziło mi też o "odstępców" a nie odstepców, czyli tych którzy mieli wątpliwosci, poszli sobie na swoje lub nie popierali bez reszty itp. Inaczej o tych których nazywano cwelami i tych których nazywano gnidamu tutaj. To z nimi, między innymi, Prezyden Elekt chce się jednać, a nawet, o zgrozo, ze zwolennikami partii przeciwnej.
    To co nie mam liczyć na żadną refleksję Koleżeństwa w temacie?
    The author has edited this post (w 30.05.2015)
  • mmaria
    NIE
    Szkoda. Już czas na refleksję. Jej brak coraz bardziej szkodzi. Nie mnie, ale Wam i Polsce w takim stopniu w jakim macie wplyw na innych.
  • rafalodnowa
    To z nimi, między innymi, Prezyden Elekt chce się jednać, a nawet, o zgrozo, ze zwolennikami partii przeciwnej.
    Rafał daruj sobie tę dość prymitywną peolską propagandę. Już były finalista Idola z PO bywał subtelniejszy.
  • ms.wygnaniec
    rafalodnowa
    :
    To z nimi, między innymi, Prezyden Elekt chce się jednać, a nawet, o zgrozo, ze zwolennikami partii przeciwnej.
    Rafał daruj sobie tę dość prymitywną peolską propagandę. Już były finalista Idola z PO bywał subtelniejszy.
    Skłonność do pomówień i obrażania innych jest zasmucająca.
    O to chodzi, mówiąc dosadnie, abyś chociaż do wyborów wraz z Kolegami i Koleżankami, przestał bez sensu kopać przyzwoitych ludzi i walić w nich pomówieniami, bo to zraża do opcji politycznej i osób które popierasz (i ja popieram) większość ludzi. Ci ludzie to wyborcy więc pracujesz przeciwko sobie, mnie i sprawie którą popierasz. Gdyby mi na tej sprawie nie zależało nie wrócilbym tu nawet na chwilę, bo nikt nie lubi być obrzucany błotem i gównem.
    The author has edited this post (w 30.05.2015)
  • off topic:
    przeczyateł że Prezydent Elekt Andrzej Duda jest poliglota i zna 4 języki
    potrzebuje informacji - linka najlepiej - jakie i w jakim stopniu

Boże, użycz mi pogody ducha abym godził się z tym czego nie mogę zmienić, odwagi abym zmieniał to co mogę zmienić i mądrości aby odróżniał jedno od drugiego.
  • rafalodnowa
    ms.wygnaniec
    :
    rafalodnowa
    :
    Skłonność do pomówień i obrażania innych jest zasmucająca.
    O to chodzi, mówiąc dosadnie, abyś chociaż do wyborów wraz z Kolegami i Koleżankami, przestał bez sensu kopać przyzwoitych ludzi i walić w nich pomówieniami, bo to zraża do opcji politycznej i osób które popierasz (i ja popieram) większość ludzi. Ci ludzie to wyborcy więc pracujesz przeciwko sobie, mnie i sprawie którą popierasz. Gdyby mi na tej sprawie nie zależało nie wrócilbym tu nawet na chwilę, bo nikt nie lubi być obrzucany błotem i gównem.
    Schematy narracyjne wykorzystywane w wypowiedziach wyraźniej wskazują cele (świadome lub nie) niż słowa w nich użyte.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.