Skip to content

Drateffka wykonczy Marka Jurka, no chyba ze odwrotnie

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
PR jest w koalicji z PiS ale jest to koalicja dziada proszalnego z dziedzicem - dostana tylko to, co im laskawie sie rzuci. Dla Kaczynskiego od pewnego czasu najwazniejszym przymiotem jest lojalnosc, wiec sposobem na zyskanie dobrych miejsc na listach jest wykazac sie lojalnoscia a dystansowanie sie jest znakomitym sposobem na smietnik historii. Jesli Marek Jurek chce odegrac jakakolwiek role w Polsce, w pierszej kolejnosci powinien wdeptac w ziemie Milcarka i Drateffke.
Paczcie panstwo jagdo dzialania ido naprzeciw intencjom.
The author has edited this post (w 22.05.2014)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
«13

Komentarz

• Cel uświęca środki czy jak to było? Dla MJ podobno celem jest Chrześćijańskie pojmowanie świata i oparte na nim prawo. A jak ten cel MJ chce osiągnąć to już inna inszość......

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • A w oku-kule czy MJ morze zagrać jeszcze jakąś rolę bez suflera?

• 7my
    Pozostałe 20% głosów rozkłada się po liście a tam jedynym znanym politykiem jest Marek Jurek, ale facet w ogóle nie prowadzi kampanii wyborczej, 0 plakatów, 0 bilbordów. Na poprzednie wybory miał środki, teraz mu zabrakło ?
    Ma stanowisko na "patelni" przy Metrze Centrum. A jeśli chodzi o bilboardy, to dotąd widziałem tylko Krasnodębskiego (jedynka), od wczoraj widzę również Foltyn-Kubicką (dwójka).
  • No właśnie. Co dzień przemieŻam W-wę w te i we wte. Widzę paskudne gęby Boniego (rzadko) Ryzego Wuja (niestety) widze wielkiego Kurskiego na budynku obok Metra Politechnika i na MZK (boję się otworzyć lodówkę, a nóż widelec też tam jest) Widzę kandydatów PiS ściskających rękę JK. Na Metro Cetrum nie zawitałem ......więć mi umknął
    :)
    Reszta towarzystwa niewidzialna.

• 7my
    Pozostałe 20% głosów rozkłada się po liście a tam jedynym znanym politykiem jest Marek Jurek.
    Jest tet Ewa Tomaszewska, na ktora zaglosuje z roznych przyczyn. Jedna jest taka, by Marek Jurek dluzej polizal lizaka przez szybke i w koncu zrozumial - jego droga do polityki wiedzie przez trupa Drateffki.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Swoją szosom. Drateffkę pamiętam jako wybitnie paskudny charakter z FF. Któż to taki w realu że MJ musi się z nim rozprawić aby w oku kule być?

• fatusie & 7my - uspokajam.
    MJ-a może i nie ma w warszawskim centrum ciemnoty i zabobonu, ale jest całkiem dobrze widoczny na otaczających go oszołomskich przedmieściach. A tam plakaty, autografy i wizyty w zakładach pracy onego we własnej osobie.
    Oceniać można to różnie, ale w sumie ma to chyba sens. Po cóż ładować kasę w miejscu, gdzie nie do końca wiadomo ilu jest uprawnionych do głosowania, a ci uprawnieni to w znacznej mierze beton najwyższej klasy twardości nawet jak na warunki tegokraju?
  • Redaktor pisma popierającego Marka Jurka.
  • los
    PR jest w koalicji z PiS ale jest to koalicja dziada proszalnego z dziedzicem - dostana tylko to, co im laskawie sie rzuci. Dla Kaczynskiego od pewnego czasu najwazniejszym przymiotem jest lojalnosc, wiec sposobem na zyskanie dobrych miejsc na listach jest wykazac sie lojalnoscia a dystansowanie sie jest znakomitym sposobem na smietnik historii. Jesli Marek Jurek chce odegrac jakakolwiek role w Polsce, w pierszej kolejnosci powinien wdeptac w ziemie Milcarka i Drateffke.
    Paczcie panstwo jagdo dzialania ido naprzeciw intencjom.
    Straśne rzeczy wypisujesz losie. Czy tobie sprawia przyjemność takie poniżające traktowanie i lekceważenie każdego kto poważył się na choćby lekki sprzeciw wobec JarKacza? Dziwi mnie u Pana Psora taki podziw dla stosunków feudalnych i serwilizmu.
    Co do mnie to, kontynuujac pogaduszki z wątku o byłym europosle Szymańskim i mianowanym zdrajcą Gowinie, wiem już co zrobię: najpierw zagłosuję na PiS. Jak już wygrają i wprowadzą ten swój paskudny  i śmiertelnie poważny feudalizm i kult jednostki zacisnę zęby i poczekam, aż pogonią złodziei i powywieszają zdrajców ( Gowina mam nadzieję oszczędzą). Z ochotą pomogę im w tym dziele. Potem zaś zabiorę się za robienie rewolucji i obalenie feudalizmu, bo to jest odpychający ustrój bez perspektyw. Chyba łatwiej będzie zrobić rewolucję antyfeudalną niż rewolucję przeciw świętemu spokojowi, złodziejstwu i zakłamaniu.
  • rafalodnowa
    Czy tobie sprawia przyjemność takie poniżające traktowanie i lekceważenie każdego kto poważył się na choćby lekki sprzeciw wobec JarKacza?
    Marek Jurek jest czlowiekiem, ktory oddal Polske na osiem (a moze wiecej) lat w rece Tuska i jego towarzystwa. A calkiem mozliwe, ze doprowadzil do jej zaglady.
    Przesadzam? Nie. Wbrew roznym fantastom lata 2005-2007 to nie okres wladzy absolutnej Jaroslawa Kaczynskiego, kiedy mogl ustalac temperature wrzenia wody i jaka rzeka plynie przez Warszawe, tylko uklad subtelnej rownowagi - wahadlo bylo odrobinke wychylone na nasza strone ale starczylo odrobine przemiescic ciezar, by polecialo w strone przeciwna. Marek Jurek to zrobil. Z bardzo niskich pobudek.
    Z mojej strony zadnej litosci.

• Who's Dratewka?
    Dajże spokój Losie, FR to nie rzeczywistość, PR na listach PiS to załóżmy 2% głosów, tyle było 5 lat temu, o tyle PiS może wygrać z PO, a to będzie miało spore znaczenie prestiżowe.
    Mandaty dla opcji "prawdziwie prawicowej" w PiS (ludzie o. Rydzyka i PR) oceniam na 3-4 mandaty, już pisałem. Z PR pewnie tylko Jurek, ale zobaczymy.
  • los
    rafalodnowa
    :
    Czy tobie sprawia przyjemność takie poniżające traktowanie i lekceważenie każdego kto poważył się na choćby lekki sprzeciw wobec JarKacza?
    Marek Jurek jest czlowiekiem, ktory oddal Polske na osiem (a moze wiecej) lat w rece Tuska i jego towarzystwa. A calkiem mozliwe, ze doprowadzil do jej zaglady.
    Przesadzam? Nie. Wbrew roznym fantastom lata 2005-2007 to nie okres wladzy absolutnej Jaroslawa Kaczynskiego, kiedy mogl ustalac temperature wrzenia wody i jaka rzeka plynie przez Warszawe, tylko uklad subtelnej rownowagi - wahadlo bylo odrobinke wychylone na nasza strone ale starczylo odrobine przemiescic ciezar, by polecialo w strone przeciwna. Marek Jurek to zrobil. Z bardzo niskich pobudek.
    Z mojej strony zadnej litosci.
    Nie chce mi się odgrzewać tej dyskusji. W całej rozciągłości nie zgadzam się z twoją ocena MJ oraz jego destrukcyjną rolą, a nawet sprawstwem upadku rządu JarKacza.
  • FR to nie rzeczywistosc ale Christianitas to rzeczywistosc. Glupi tekst Zybertowicza na niszowym portalu starczyl by zaszkodzic PiSowi, tym bardziej zaszkodzi metodyczne obsikiwanie nogawek przez zaplecze Jurka.

• rafalodnowa
    Nie chce mi się odgrzewać tej dyskusji. W całej rozciągłości nie zgadzam się z twoją ocena MJ oraz jego destrukcyjną rolą, a nawet sprawstwem upadku rządu JarKacza.
    Jak mozna sie nie zgadzac z temperatura wrzenia wody? To fakty.
    Secesja Jurka w sposob oczywisty byla przyczyna utraty przez PiS w roku 2007. To najprawdopodobniej zreszta bylo jego intencja.

• los
    FR to nie rzeczywistosc ale Christianitas to rzeczywistosc. Glupi tekst Zybertowicza na niszowym portalu starczyl by zaszkodzic PiSowi, tym bardziej zaszkodzi metodyczne obsikiwanie nogawek przez zaplecze Jurka.
    A są jakieś teksty w Christianitas na temat? Z tego co wiem to zalecili żeby głosować na kandydatów z piątych miejsc listy PiS, co zgodnie z moją skromną wiedzą z matematyki daje tyle samo głosów co jakby głosować na gościa z 7 albo 2 miejsca na liście. Przecież koleś jako MB nie pisze takich pierdół jak na FR.
    Co do tego, że utrata 7 czy 6 posłów PR była przyczyną utraty władzy to dość delikatnym określeniem jest fantazja. Bez nich ciągle mieli większość, a po rozpadzie koalicji z Samoobroną i LPR nie mieliby większości nawet z PR. Pomijając, że PR z wyjątkiem głosowania nad nowym prezesem NIK, nad "dużą ulgą" i nad skróceniem kadencji Sejmu miała w zasadzie 100% zbieżności z głosowaniami koalicji.
  • To nie arytmetyka, to polityka. Marszałek sejmu to strasznie ważna funkcja, utrata marszałka to katastrofa. Powołanie Dorna wiązało się z takimi ustępstwami na rzecz LPR i SO, że dalsze trwanie przy rządzie nie miało sensu. Nikt tak nie zaszkodził nienarodzonym jak Marek Jurek. Nikt.

• Takimi czyli jakimi? Kiedyś już chyba nawet pytałem, ale (o ile pamiętam) odpowiedzi nie było.
    A już pisanie "nikt nie zaszkodził nienarodzonym tyle co Marek Jurek" to ciężko w ogóle skomentować. Nikt czy co... sedziowie wydający wyrok w sprawie Roe v. Wade też? Lenin legalizując aborcję po rewolucji też? itd. Nikt to nikt. Nawet - najkorzystniejsza wersja nikt w Polsce czy polskiej polityce - no ktoś kiedyś aborcję zalegalizował, był prezydent co to podpisał, na parę lat, bo TK to zatrzymał - i co też Marek Jurek bardziej zaszkodził?
  • rozum.von.keikobad
    Takimi czyli jakimi?
    A skąd ja mogę wiedzieć? Nie nazywam się Jarosław Kaczyński. To co istotne w polityce jest ukryte.
    Ale te ustępstwa musiały być, bo funkcja marszałka sejmu ma wielką wartość, więc Roman G sprzedał ją za wielką cenę. Bo, że Roman G jest
    1. Wybitnie inteligentnym psychopatą.
    2. Nienawidzi Jarosława Kaczyńskiego ponad wszystko.
    To już wiemy, prawda?

• Powiem tak, ja nie jestem deterministą historycznym. Możemy rozmawiać o faktach, a takich jak sam przyznajesz nie znasz. Jakby Romek chciał wykończyć Kaczora nie licząc się z niczym to by po prostu zerwał koalicję bez powodu, najlepiej w czasie taśm Beger, nie musiał czekać na żadnego Jurka.
  • To jest układ sił, Rozum. Romek nie chciał zrywać koalicji swoim kosztem ale wygrać - w koalicji lub przeciw niej. Dbał o nią bardziej niż Kaczor, którego ona uwierała, odsyłam do wywiadu w św. p. Życiu. Ale jak zaczęła z PiS krew cieknąć, zachował się jak każdy drapieżnik. Tę krew utoczył Jurek.

• los
    rafalodnowa
    :
    Jak mozna sie nie zgadzac z temperatura wrzenia wody? To fakty.
    Secesja Jurka w sposob oczywisty byla przyczyna utraty przez PiS w roku 2007. To najprawdopodobniej zreszta bylo jego intencja.
    Nie chce mi się odgrzewać nadal. Pomówienia o nieczyste intencje to tylko dodatek do fałszywej diagnozy.
  • Dlaczego nieczyste? Rafał, PiS powstał z dwu partii - PC i ZChN i dawni pecetowcy ze zrozumiałych względów mieli przewagę a Jurek miał prawo im nie ufać. Po zebraniu 60 podpisów na liście w sprawie aborcji Jurek mógł liczyć nad odtworzenie ZChNu, który dużo bardziej reprezentował jego poglądy.
    Że jakaś zmiania w konstytucie by wpłynęła na ilość aborcji? Nie żartujmy, granic bronią nie traktaty ale wojska, jedynie odtworzenie dawnego ZChNu dawało jakąś gwarancję a do tego trzeba rozłamać PiS. Jurek był 18 lat w polityce, więc wiedział, na czym ona polega. Zagrał, przegrał i rozwalił świat. Zdarza się.
    To polityka.

• los
    Dlaczego nieczyste? Rafał, PiS powstał z dwu partii - PC i ZChN i dawni pecetowcy ze zrozumiałych względów mieli przewagę a Jurek miał prawo im nie ufać. Po zebraniu 60 podpisów na liście w sprawie aborcji Jurek mógł liczyć nad odtworzenie ZChNu, który dużo bardziej reprezentował jego poglądy.
    Że jakaś zmiania w konstytucie by wpłynęła na ilość aborcji? Nie żartujmy, granic bronią nie traktaty ale wojska, jedynie odtworzenie dawnego ZChNu dawało jakąś gwarancję a do tego trzeba rozłamać PiS. Jurek był 18 lat w polityce, więc wiedział, na czym ona polega. Zagrał, przegrał i rozwalił świat. Zdarza się.
    To polityka.
    Przestań. Za chwilę napiszesz, że JarKacz to miłosierny altruista. Przyjął z powrotem takiego rozłamowca! A może jest inaczej; uznal że trzeba to było inaczej rozegrać - po prostu zagłosować razem z Jurkiem. Wtedy nie byłoby rozłamu i dalby dowód elektoratowi katolickiemu, że traktuje go oraz sprawy świapopoglądowe powaznie. Gdyby przegrał to efekt legislacyjny byłby ten sam, a polityczny lepszy. Nie zrobił tego i nie jest w tych sprawach w pelni wiarygodny. Oczywiscie w porównaniu z Tuskiem i PO jest nieporównanie bardziej wiarygodny, ale co to za porownanie.
  • Rafał - skoro dla ciebie Gowin jest JAKAKOLWIEK alternatywą dla JK, to  musisz się nad swoimi wyboramni politycznymi głeboko zastanowić.
  • rafalodnowa
    A może jest inaczej; uznal że trzeba to było inaczej rozegrać - po prostu zagłosować razem z Jurkiem.
    Ale PiS zagłosował z Jurkiem! Tyle, że jak powstała szpara, to zauważyli ją wszyscy wrogowie i zechcieli wykorzystać. Np. Roman przygotował kilka poprawek i o te poprawki (nieuzgodnione) poszła awantura.
    Jurkowi strasznie strasznie strasznie zależało na rozłamaniu PiSu. Np. główny zarzut przeciw Kaczyńskiemu był, że dał antyaborcyjne przemówienie. A jak Kaczyński jest przeciw, to PO będzie za i przez to ustawa nie przeszła. Nie żartuję, internet pamięta.
    Tak byli zdesperowani, że tak absurdalnymi argumentami się podpierali.

• rafalodnowa
    Za chwilę napiszesz, że JarKacz to miłosierny altruista. Przyjął z powrotem takiego rozłamowca!
    Oczywistości się nie pisze, jasne że Jarro to miłosierny altruista - tam gdzie widzi nadzieję, inaczej tego ruchu z Jurkiem nie można odczytać.
    Zobacz jak pokręcone i ahistoryczne jest twoje myślenie: gdyby nie Jurek elektorat w ogóle nie miałby pomysłu że Jarro jest na bakier z Katolicką Nauką Społeczną, to kłamstwo wypuścił w świat Jurek - Jarro puszcza to mimo uszu a ty to odbierasz jako dwulicowość?
    A skoro już jesteśmy przy KNS i Gowinie to proszę:
    http://www.fronda.pl/a/gowin-przyznaje-nie-obchodzi-mnie-czy-ustawa-jest-zgodna-z-linia-kosciola,1375.html
  • przemk0
    A skoro już jesteśmy przy KNS i Gowinie to proszę:
    http://www.fronda.pl/a/gowin-przyznaje-nie-obchodzi-mnie-czy-ustawa-jest-zgodna-z-linia-kosciola,1375.html
    Dzięki za link przypominający: osiemdziesięcioprocentowy katolik, hehe...
    image
  • przemk0
    rafalodnowa
    :
    Za chwilę napiszesz, że JarKacz to miłosierny altruista. Przyjął z powrotem takiego rozłamowca!
    Oczywistości się nie pisze, jasne że Jarro to miłosierny altruista - tam gdzie widzi nadzieję, inaczej tego ruchu z Jurkiem nie można odczytać.
    Jaro nigdy by nie przyjął na listy takiego Marka Jurka o yakim piszecie - rozłamowca, człowieka nieodpowiedzialnego itd. Tymczasem on nie tylko przyjał na listy ale i zawarł porozumienia z Prawicą RP (czyli partią - kanapką) ... A może wie, że popełnił wtedy błąd ..., myśląc że - Jurek polityk z misją (tak się o nim wyrażał) zadowoli się marszałkowaniem i nie postawi sprawy na ostrzu noża ...
    (Jaro nie chciał wówczas realizować postulatów własnej partii. Dogadywał się za plecami Jurka z Tuskiem w celu uwalenia głosowania ... Nie chciał  z przyczyn taktycznych czy jakich innych zewnętrznych uwarunkowań.  A może uważał, że świadomość społeczna nie dojrzała jeszcze do zmian .
    Yak dla mnie ze strony Jara - sojusz z Jurkiem to primo poniechanie urazów dla wspólnego celu - dobra Polski
    secundo - przyczyny taktyczne  - zawarto to w czasie gdy powstawała Solidarna Polska a zatem by uniemożliwić sojusz Jurka z SP
    tertio - świadomość własnych przewinek ... i zmiana w kwestii aborcjii - uznanej jak mniemam teraz za sprawę niepodlegajacą żadnym taktycznym niuansom... - chyba że porozumienie zawarte na dwa lstarty wyborcze nie zostanie przedłużone ...
    Ze strony Jurka to - porozumienie  to
    -konieczność by mieć jakikolwiek wpływ na co się dzieje
    -sukces, że Jaro zgodził na Prawicę RP a nie rozpłynięcie w PISie,
    The author has edited this post (w 23.05.2014)
  • los
    Np. główny zarzut przeciw Kaczyńskiemu był, że dał antyaborcyjne przemówienie. A jak Kaczyński jest przeciw, to PO będzie za i przez to ustawa nie przeszła. Nie żartuję, internet pamięta.
    Tak byli zdesperowani, że tak absurdalnymi argumentami się podpierali.
    haha, pamiętam te pokręcone nawalanki w kaczora, chociażem nie internet
  • Fajnie widzieć jak na Rebelce Jurek staje się zdrajcą z PiS, hehe. Tzn. w jednym wątku jest zdrajcą, w drugim jest z PR i jedynym politykiem przeciwnym aborcji.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.