Skip to content

Drateffka wykonczy Marka Jurka, no chyba ze odwrotnie

2

Komentarz

• przemk0
    Fajnie widzieć jak na Rebelce Jurek staje się zdrajcą z PiS, hehe. Tzn. w jednym wątku jest zdrajcą, w drugim jest z PR i jedynym politykiem przeciwnym aborcji.
    No bo to nie te same osoby piszą. Ale w mejnstrimie forumkowym faktycznie dominuje narracja "zdrajca".
  • przemk0
    rafalodnowa
    :
    Za chwilę napiszesz, że JarKacz to miłosierny altruista. Przyjął z powrotem takiego rozłamowca!
    Oczywistości się nie pisze, jasne że Jarro to miłosierny altruista - tam gdzie widzi nadzieję, inaczej tego ruchu z Jurkiem nie można odczytać.
    Zobacz jak pokręcone i ahistoryczne jest twoje myślenie: gdyby nie Jurek elektorat w ogóle nie miałby pomysłu że Jarro jest na bakier z Katolicką Nauką Społeczną, to kłamstwo wypuścił w świat Jurek - Jarro puszcza to mimo uszu a ty to odbierasz jako dwulicowość?
    A skoro już jesteśmy przy KNS i Gowinie to proszę:
    http://www.fronda.pl/a/gowin-przyznaje-nie-obchodzi-mnie-czy-ustawa-jest-zgodna-z-linia-kosciola,1375.html
    Cięzka do zrozumienia jest to przekonanie o nieomylności Jarkacza. Kolega twierdzi, że JarKacz to jest wierny wyznawca KNS. Ciekawe.
    Co do Gowina to juz wyjasniałem i napsałem również, że na niego nie zaglosuję.
  • rafalodnowa
    Cięzka do zrozumienia jest to przekonanie o nieomylności Jarkacza.
    Nie, Rafal, nikt tutaj nieomylnosci Kaczynskiego nie wyznaje. Ja zreszta nie oceniam ludzi wedlug omylnosci/nieomylnosci tylko wedlug woli - dobrej albo zlej.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • "Poprawka" Giertycha była właśnie pierwotną wersją projektu, do którego "szereg poprawek" wnosili w Komisji ludzie z PiS, raczej niezwiązani z Jurkiem.
    Czy Jurek chciał mieć neo-ZChN? Pewnie chciał, w ramach PiSu czy poza. Ale okazało się, że ma kilku posłów, więc facet wyprowadzając ich nie rozwalił koalicji. Koalicję rozwalono w lipcu 2007 r., piszę bezosobowo, bo to znowu temat na napieprzenkę, a wszyscy znaja już swoje opinie.
    @ Przemko
    No niestety znowu fantazje. Po pierwsze albo poglądy Kaczyńskiego są zgodne z KNS albo nie. Jeśli nie są, to czemu o tym nie mówić? Po drugie, temat nie był wywołany przez Jurka, przecież o tym, że PiS jest niechrześcijański od początku opowiadał LPR i Radio Maryja, choć to drugie przestało w 2005 r.
    Biorąc pod uwagę moją symulację wyniku wyborów wychodzi na to, że obecny sojusz opłaca się PiS, a dla MJ jest neutralny, bo o mandat będzie ciężko (choć nie jest to niemożliwe), jego "rewelacyjny" jak napisał 7my wynik z 2009 r. nie dawałby mu mandatu, gdyby był na liście PiSu wtedy.
    The author has edited this post (w 23.05.2014)
  • rozum.von.keikobad
    "Poprawka" Giertycha była właśnie pierwotną wersją projektu
    Głowa w zastaw?

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Rozum, rozmawiałem z Piłeczą i z Mareczkiem Jerzym. Między słowami (bardziej od grubszego, bo głupszy) można się dowiedzieć, że po wyjściu z koalicji napieprzali w PiS ręka w rękę z Platformą. Tak żeby sobie wyrąbać niszę polityczną. To po pierwsze.
    Po drugie, oni nie są nawet katolikami. Nie są nawet chrześcijanami. Sami siebie tytułują jakoś dziwacznie, niby chrześcijanin, ale z przedrostkiem na j... No i żeby było jasne, chłopaki odczuwają niezdrowe podniecenie na widok dwóch niebieskich trójkątów równobocznych.
    Marek Jerzy to postać desygnowana na eleganckiego katolika. Masońskie koneksje z lat 80tych już pomińmy.
    Aaaa, taki katolik a nie ma wstępu do Radia Maryja? Dziwne...
  • Przecież to setki razy było wyjaśniane. Jeszcze raz?
    http://orka.sejm.gov.pl/Druki5ka.nsf/0/79EB9DAFA9F1849FC12571F60033806C/$file/993.pdf
    Druk sejmowy z 5 września 2006 r.
    "od poczęcia do naturalnej śmierci" dodane do art. 38
    http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/poskomprocall?OpenAgent&5&993
    Prace komisji
    http://orka.sejm.gov.pl/Druki5ka.nsf/0/187220D167D4788DC125729800451B91/$file/1472.pdf
    Ostateczny projekt po komisji. Jako
    główne
    stanowisko jest zmiana art. 30, znika też naturalna śmierć. Zmiana art. 38 taka jak w pierwotnym wniosku jest zgłoszona jako wniosek mniejszości nr 2.
    Przy czym żebyśmy się dobrze rozumieli - w sprawie zmian konstytucji w kwietniu 2007 r. konsekwentne stanowisko miał tylko LPR, frakcja Jurka niekoniecznie. Zarzuty LPR są proste - PiS nie głosował w całości za jednoznaczną zmianą, tj. zmianą art. 38. Natomiast zarzuty Jurka są o konszachty z PO, co jest dla nas z zewnątrz trudno weryfikowalne.
  • Gerwazy
    @WM Qiz
    A można coś więcey o masońskich koneksyach , bo to pierwsze słyszę ... ?
    A od kiedy to ojciec Rydzyk (którego cenię) daye imprimatur na katolickość?
  • qiz
    Rozum, rozmawiałem z Piłeczą i z Mareczkiem Jerzym. Między słowami (bardziej od grubszego, bo głupszy) można się dowiedzieć, że po wyjściu z koalicji napieprzali w PiS ręka w rękę z Platformą. Tak żeby sobie wyrąbać niszę polityczną. To po pierwsze.
    Po drugie, oni nie są nawet katolikami. Nie są nawet chrześcijanami. Sami siebie tytułują jakoś dziwacznie, niby chrześcijanin, ale z przedrostkiem na j... No i żeby było jasne, chłopaki odczuwają niezdrowe podniecenie na widok dwóch niebieskich trójkątów równobocznych.
    Marek Jerzy to postać desygnowana na eleganckiego katolika. Masońskie koneksje z lat 80tych już pomińmy.
    Aaaa,
    taki katolik a nie ma wstępu do Radia Maryja?
    Dziwne...
    Kolega słucha w ogóle Radia Maryja?
    http://www.radiomaryja.pl/multimedia/przyszlosc-polski-w-unii-europejskiej-cz-i/
    Jak widać Marek Jurek w RM był choćby wczoraj, co dość dobrze pokazuje związek Kolegi postu z rzeczywistością.
  • Rozum, teza, że świat powstał podczas posiedzenia komisji w sejmie jest nieco ehem przesadzona.

• rozum.von.keikobad
    [quote="qiz"]
    Kolega słucha w ogóle Radia Maryja?
    http://www.radiomaryja.pl/multimedia/przyszlosc-polski-w-unii-europejskiej-cz-i/
    Jak widać Marek Jurek w RM był choćby wczoraj, co dość dobrze pokazuje związek Kolegi postu z rzeczywistością.
    ehhh, słucham od lat i jakoś na Jurkiszona nigdy nie trafiłem. Skucha wyszła, widać szczelinę mu roztworzyli na wybory.
    A co do związków z rzeczywistością- supozuje Kolega, że kłamię?  Czy że chłopaki- pobożniaki nie działali na rozwałkę PiSu?
    Co do x.TRa- imprimatur nie daje, nieomylny nie jest, ale... jakoś tak rzadko kiedy się znacząco myli. Umiejętność rozpoznawania rzeczy dobrych i rozróżniania ich od złych o.Tadeusz ma niemal tak dobrą, jak babcie klepiące różaniec pod Krzyżem na Krakowskim Przedmieściu.
    Jak się nazywał ten masoński mentor Jureczka, bo gdzieś mi nazwisko z fartucha wyleciało?
    Henryk Krzeczkowski, znalazłem.
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Henryk_Krzeczkowski
    - dziwne, kiedyś na Wiki było, że MJ to jego uczeń... Jak ten świat się zmienia...
    The author has edited this post (w 23.05.2014)
  • Nie no - wedle przyjętej przez WM Qiza metedologii to i Kaczyńskim masońskość można wykazywać. Ich mentorem był przecież Jan Józef Lipski.
  • Se Kulega wpisze nazwisko Marek Jurek do wyszukiwarki RM i sprawdzi, to nie był jednostkowy przypadek. Oczywiście ulubieńcem o. Rydzyka Jurek nie jest z dość wiadomego powodu, sprawy abpa Wielgusa.
    Nie suponuję, że Kolega kłamie (świadomie pisze nieprawdę), ale po prostu fantazjuje. Co wynika z tego, że MJ jest uczniem jakiegoś tłumacza? No co??? A Kaczor był uczniem Lipskiego, naprawdę mamy się tak przerzucać? Czy dla Kolegi to jest dowód, że jeden albo drugi jest "masonem delegowanym na eleganckiego katolika", "nie jest nawet katolikiem" itp.? A Kolega to bywa w RM bo nigdy nie słyszałem - jest Kolega katolikiem???
  • los
    Rozum, teza, że świat powstał podczas posiedzenia komisji w sejmie jest nieco ehem przesadzona.
    Aha świat. O świat nie pytałeś, a to czy "giertychowa poprawka" była tożsama z pierwotnym projektem. I pytałeś czy ręczę głową? I co - była?
  • A czy ja kiedykolwiek zaprzeczałem, że rodzina Kaczyńskich była pod mniejszym (J) lub większym (L) wpływem masona Lipskiego?  Nawiążę do Losa- katolik nie może z definicji zakładać istnienia wszechpotężnych spisków.
    No więc są źli i parszywi masoni, ale nie najbardziej źli ani najbardziej parszywi, ale w ogóle trudno poznać na pierwszy rzut oka masonizm, a tym bardziej zło i parszywiznę. I jeden taki mason wpadał na herbatkę na Żoliborzu, a drugi deprawował młodych, konserwatywnych chłopców.
    A poznając po owocach- Jarek robi swoje, a Jurek... też robi swoje, tylko jakoś tak, biorąc do kupy- parszywiej to wygląda. Ot co.
    O trójkątach równobocznych nic kolega nie wspomniał?  Czy przy nadchodzącym szabasie nie wypada? Proizraelskość Kaczyńskich była pewną składową wektora geopolitycznego, której oceny rzetelnie nie jestem w stanie przeprowadzić.  Natomiast judeofetyszyzm Jerzego M. jest o wiele silniejszy, bardziej bezkrytyczny i bezwarunkowy.  Ergo- albo jest niewyobrażalnie głupi (dopuszczam taką możliwość), albo po prostu ten typ tak ma. Nie wiem co gorsze...
    A tak zapytam wprost- rozmawiał kiedyś kolega z MJ? Albo z Piłeczką? Albo z innymi "znamienitymi" postaciami ZChNu? Jak wrażenia?
  • Aha, "pozostawał pod wpływem", ale już MJ jest "wydelegowany". Katolik nie może zakładać "wszechobecnych spisków" (co do Kaczora), ale już co do Jurka może itd.
    Zaraz potem się dowiadujemy, że mamy poznawać po owocach, chociaż na poczatku dyskusji było, że trzeba na źródła, że MJ to nie jest katolik.
    A te owoce to szereg niesprecyzowanych albo w ogóle nieweryfikowalnych (prywatne rozmowy) tez.
    Co do Żydów, no wydaje mi się, że kolega jest po prostu Żydom dość niechętny. A MJ jest prożydowski. No i? Kolega stawiał tezę, że on wobec tego jest niekatolikiem, a to "chyba" jednak coś innego...
  • a kto to jest judeochrześcijaniec?  Judeusz czy krześcijanin?
  • Takiego słowa MJ nigdy nie użył, w tym cały problem.
  • Czyli nie użył słowa judeochrześcijanin. Swoją drogą judeochrześcijanin to po polsku tyle co nawrócony Żyd za pontyfikatu św. Piotra, no jak św. Piotr np. Chyba katolik, chociaż w RM nie występował.
    Dziedzictwo judeochrześcijańskie to dziedzictwo Żydów i chrześcijan. Żydzi - w tekście chodzi chyba o ST, ale także obecnie - wyznają z grubsza te same zasady moralne w kontekście antycywilizacji, którą prezentuje Kozłowska-Rajewicz, są przeciwni aborcji, eutanazji, homoseksualizmowi. Przecież o to chodzi, a nie inna religię.
  • Panowie, proponuję zakończyć. Poglądy stron są już znane, publika oceni we własnym zakresie.

• rozum.von.keikobad
    Dziedzictwo judeochrześcijańskie to dziedzictwo Żydów i chrześcijan. Żydzi  (...) są przeciwni aborcji, eutanazji, homoseksualizmowi. Przecież o to chodzi, a nie inna religię.
    Bisurmańcy jeszcze bardziej przeciwni. A jakoś nikt się z nimi nie sojuzuje...
  • Dobrze losie nie będzie o poglądach skoro tak dysponujesz. Będzie jednak jedno głupawe pytanko: co ma zdrobić uczciwy Polak i nie zdrajca z listą wyborczą PiS, na ktorej figuruje omawiany wyżej Marek Jurek? Wszak to zdradziecki i podejrzany typ jest.Czy on takiej listy nie kala? Czy taką listę można uznać za wiarygodną? Głupie i coraz głupsze pytania mnożą się jak króliki.
  • daj spokój

• Drateffka musi być strasznie sfrustrowany. Mocno mi się dziś od niego oberwało za pochwalenie tej 17-latki, która zapytała Tuska, czemu ten jest zdrajcą. Dowiedziałam się, że stosuję ... palikociarskie metody i przeczytałam masowe ataki na śp. Prezydenta Kaczyńskiego za podpisanie Traktatu Lizbońskiego...
    Coś niesamowitego... "A u was Murzynów biją"...
  • Teraz to go trochę rozumiem, musi głosić panświnizm (albo nikt nie jest zdrajcą albo wszyscy politycy są) bo jego pracodawca poparł publicznie zdrajcę Jurka.
  • A Drateffka nie popierał Jurka zawsze?

• Mnie też się wydaje, że Jurka to on popierał zawsze, jednocześnie nie znosząc PiS-u. A teraz Jurek kandyduje z listy PiS-u, więc żeby zagłosować na Jurka musi jednocześnie zagłosować na PiS. I to go boli.
  • A linka?

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.