Agora planuje do końca marca zwolnić prawie 200 osób z segmentów prasy i internetu. Zarząd spotkał się w tej sprawie ze związkowcami. - Niestety zaciskanie pasa jest konieczne przy tak słabo rosnącym rynku reklamowym: regresywnym, jeśli chodzi o prasę drukowaną, a niezbyt progresywnym, jeśli chodzi o inne.
"- Wszyscy byliśmy w szoku, bo nic nie zapowiadało tych zwolnień. Nic i nikt na nie nas nie przygotował. Jarosław Kurski na spotkaniach z dziennikarzami „Wyborczej” wręcz obiecywał, że póki on jest naczelnym nie będzie zwolnień – opowiada w rozmowie z Wirtualnemedia.pl Bartosz Józefiak, reporter i członek związku zawodowego Inicjatywa Pracownicza. I dodaje: Jeśli reszta pensji pozostanie na tym samym poziomie, to właśnie obserwujemy pogrzeb „Wyborczej”"
"- Przez ostatni rok czy dwa szefowie „Wyborczej” opowiadali nam bajki, jak to się fantastycznie rozwija firma, jak będziemy rośli po wydzieleniu jako nowa spółka – kontynuuje Józefiak. - W grudniu Jarosław Kurski wysłał nam jeszcze ckliwego maila, w którym dziękował za obronę demokracji. Teraz ten bałagan pozostaje na barkach pierwszego zastępcy redaktora naczelnego Romana Imielskiego i innych zastępców – zaznacza związkowiec."
"Konto Wojciecha Czuchnowskiego z “Gazety Wyborczej” na X/Twitterze kilka dni temu zostało zhakowane. Teraz pojawiają się na nim reklamy nowej kryptowaluty. Publicysta mówi portalowi Wirtualnemedia.pl, że do przejęcia doszło mimo dwuetapowej weryfikacji konta. Staram się odzyskać swoje konto. Zgłosiłem to do Twiitera i przeszedłem wszystkie procedury, łącznie z wysłaniem skanu dowodu osobistego - powiedział nam Czuchnowski."
@Przemko powiedział(a):
"Konto Wojciecha Czuchnowskiego z “Gazety Wyborczej” na X/Twitterze kilka dni temu zostało zhakowane. Teraz pojawiają się na nim reklamy nowej kryptowaluty. Publicysta mówi portalowi Wirtualnemedia.pl, że do przejęcia doszło mimo dwuetapowej weryfikacji konta. Staram się odzyskać swoje konto. Zgłosiłem to do Twiitera i przeszedłem wszystkie procedury, łącznie z wysłaniem skanu dowodu osobistego - powiedział nam Czuchnowski."
@Przemko powiedział(a):
Zabawne, jak to bochatersko przetrwali osiem lat naporu "naszych", a wystarczył miesiąc "ichnich", żeby do takich wesołych hopsztosów zaczęło dochodzić.
Zabawne, jak to bochatersko przetrwali osiem lat naporu "naszych", a wystarczył miesiąc "ichnich", żeby do takich wesołych hopsztosów zaczęło dochodzić.
W tym szaleństwie jest metoda. Teraz zwalniani mogą liczyć na miejsce w mediach publicznych.
@marniok powiedział(a):
Nawet oni wiedzą że lepiej na państwowym niż u prywaciarza....zwłaszcza teraz.
Tygodnik TVP zlikwidowany, portal TVP Info też, nie ma dla nich pracy.
Tu chodzi o Polska Press, po 'odzyskaniu' Orlenu, ale nie wiem czy to nie złudzenia, bo prasa lokalna przeniosła się chwilowo w Internet, co jest całkowitą patologią.
Minister @hennigkloska spotkała się z Ambasadorem USA w PL Markiem Brzezińskim @USAmbPoland. W trakcie spotkania rozmawiano o współpracy 🇵🇱🇺🇸na rzecz rozwoju energetyki jądrowej. pic.twitter.com/7xgjjlJ8Qa
W poniedziałek Agora poinformowała o zakończeniu negocjacji w sprawie warunków zwolnień grupowych. Z pracą pożegna się 180 osób (150 osób z „Gazety Wyborczej” i 30 osób z Gazeta.pl), zwolnienia potrwają od 12 lutego do maksymalnie 31 marca.
Jak los napisał, ludzie postrzegają świat z około 30 letnim opóźnieniem, więc grupa rekonstrukcyjna prasy papierowej, pod przewodem dziadersów zalicza kontakt z rzeczywistością
Komentarz
Czyli idealnie pasuje do 'towarzystwa' ...
Widać że pomysły z czasów 'kibuców' wiecznie żywe.
"Pracowałam w Wyborczej. Całe dwa miesiące. Odeszłam z krzykiem.
Z powodu redaktora naczelnego. Wstrętnego oblecha.
Założył potem Charaktery.
Kielce
Lata dziewięćdziesiąte."
https://facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0f6w8VWaYwhwg3LgxbTtEVVDyZhvknjZBzf91YvUr36TVGY5o68VSzhfxQdyAiKwVl&id=819533848
Żeby tak się nie wydawało, że tylko złe rzeczy się dzieją https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/zwolnienia-grupowe-agora-gazeta-wyborcza-prasa-internet-koniec
:-)
"- Wszyscy byliśmy w szoku, bo nic nie zapowiadało tych zwolnień. Nic i nikt na nie nas nie przygotował. Jarosław Kurski na spotkaniach z dziennikarzami „Wyborczej” wręcz obiecywał, że póki on jest naczelnym nie będzie zwolnień – opowiada w rozmowie z Wirtualnemedia.pl Bartosz Józefiak, reporter i członek związku zawodowego Inicjatywa Pracownicza. I dodaje: Jeśli reszta pensji pozostanie na tym samym poziomie, to właśnie obserwujemy pogrzeb „Wyborczej”"
"- Przez ostatni rok czy dwa szefowie „Wyborczej” opowiadali nam bajki, jak to się fantastycznie rozwija firma, jak będziemy rośli po wydzieleniu jako nowa spółka – kontynuuje Józefiak. - W grudniu Jarosław Kurski wysłał nam jeszcze ckliwego maila, w którym dziękował za obronę demokracji. Teraz ten bałagan pozostaje na barkach pierwszego zastępcy redaktora naczelnego Romana Imielskiego i innych zastępców – zaznacza związkowiec."
Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/bartosz-jozefiak-inicjatywa-pracownicza-agora-zwolnienia-przyczyny-jaroslaw-kurski
Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/x-twitter-wojciech-czuchnowski-kradziez-konta
wysłał komuś scan dowodu osobistego ?
To samo spotkało ministra Raua.
Dziennikarz śledczy.
Nie da się ukraść konta z weryfikacją dwuskładnikową, trzeba nie mieć pojęcia co się robi i to robić, aby to się udało.
może wszedł na podstawioną stronę
Jak jest MFA, to taki atak jest szalenie trudny do wykonania nawet na podstawionej stronie.
Ale ten Soros to jednak świnia.
W tym szaleństwie jest metoda. Teraz zwalniani mogą liczyć na miejsce w mediach publicznych.
Nawet oni wiedzą że lepiej na państwowym niż u prywaciarza....zwłaszcza teraz.
Wybiórcza zrobiła swoje, wybiórcza może odejść
Tygodnik TVP zlikwidowany, portal TVP Info też, nie ma dla nich pracy.
Tu chodzi o Polska Press, po 'odzyskaniu' Orlenu, ale nie wiem czy to nie złudzenia, bo prasa lokalna przeniosła się chwilowo w Internet, co jest całkowitą patologią.
Budyń na fejsie pokazał skrin:
padłę!
" ... ktoś podszywa się pod dziennikarza wyborczej ... "
Tak, to piękne. :-)
takie optymistyczne, więc wklejam
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/agora-podwyzki-gazeta-wyborcza-kiedy-rozmowy-negocjacje
W poniedziałek Agora poinformowała o zakończeniu negocjacji w sprawie warunków zwolnień grupowych. Z pracą pożegna się 180 osób (150 osób z „Gazety Wyborczej” i 30 osób z Gazeta.pl), zwolnienia potrwają od 12 lutego do maksymalnie 31 marca.
Murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść, a negocjacje okazały się dyskusją gołej pupy z batem
Jak los napisał, ludzie postrzegają świat z około 30 letnim opóźnieniem, więc grupa rekonstrukcyjna prasy papierowej, pod przewodem dziadersów zalicza kontakt z rzeczywistością
Czerscy nie są już nikomu potrzebni, więc pułkownik Rynkow potraktuje ich tak jak wszystkich innych.
@margerytka , to jest wątek o gazecie wyborczej, gazecie .pl, agorze & consortes!
Niezmiennie od pierwszego wpisu...