A z resztą qiz powoli wycofuję się z tego co pisałem o Braunie. Zastosowałem schemat pasujący do większości prawicowych napolenków, bez głebszego zbadania tamatu. Nie ukrywam, że żyłka mi pęka zawsze, kiedy słyszę totalnie krzywdzące wypowiedzi dotyczące śp. Lecha Kaczyńskiego. Nie ukrywam też, że olałem filmy Brauna ze względu właśnie na jego nie pasującą mi ocenę rzeczywistości politycznej w Polsce. Może zbyt pochopnie, może niesprawidliwie. Nic nie tłumaczy jego odlotu np. z rozkminieniem Gwiezdych Wojen, powinien trochę się nad sobą zastanowić. Ale do tematu wrócę, kiedy obejrzę to co nakręcił, poszukam, może coś ciekawego napisał. Właściwie to już trochę zobaczyłem na Youtube i w jakiś sposób mnie ten człowiek ujął. Zobaczymy. JORGE>
ja wiem, że zostanę zjechany za 'niepraktyczność', 'nieskuteczność' i w ogóle to 'a ile ten papież ma dywizji?' , ale... ... nawet jeśli wydaje Ci się to kabotyńskie i zmanierowane, to nie dostrzegasz Jorge, ile ożywczej zmiany- -zmiany w kraju, w którym kacapy zabiły prezydenta i cały samolot kluczowego aparatu państwa, kraju, którego wrogowie oprócz niszczenia, przede wszystkim upadlają: imbecylem na krześle, ćpuno-dziwkarzem na lasce, niezrównoważoną idiotką na dywanie, pedałem w parlamencie, pismakiem-księdzem-esbekiem od morderców Popiełuszki w parlamencie, esbekiem w kiecce w parlamencie, kryminalistami jako ministrami, masonami jako ministrami edukacji, obcą agenturą jako ambasadorami... ... w telewizorni jakiś szur narzuca swoje zasady i przy szaczu na krzyż i znicze, niewzruszony mówi na powitanie "Szczęść Boże"? Zamiast celebracji okrągłostolca i Magdalenki jako aktów prokreacji i erekcji obecnej formy państwowości- przywołuje chrzest Polski? MrData (teraz Al Bundy) na rebelce, jako emigrant do Ełropy Zach. przez wiele (10?) lat podkreślał- kluczowa jest walka w sferze kulturowej, symbolicznej. Właśnie taką walkę Braun nam wygrywa. A że wali w Żydów? Cóż, wy tam w sledzikowie macie problemy z Biełarusami, ale naprawdę, uwierz- są takie obszary, sfery- akademickie, kulturalne, finansowo-gospodarcze, polityczne- że żydowska i masońska międzynarodówka dyma nas bez litości. Więcej jak się spotkamy. Gwarantuję towar z pierwszej ręki. Braun jest fighterem, harcownikiem na pierwszą linię walki. Albo jest podstawiony, prowokator... Albo zrobią z nim to co zrobili z Ratajczakiem. Choć teraz już jest na to zbyt znany.
JORGE Nic nie tłumaczy jego odlotu np. z rozkminieniem Gwiezdych Wojen, powinien trochę się nad sobą zastanowić.
Kurde, siedział sobie znudzony gawędziarz na lotnisku, gównażerka go podpuściła, a on zadowolony popłynął pod żaglami pt. "zbuduję najbardziej odjechaną konstrukcję myślową, jak się da". No artysta, poszalał. A widziałeś filmik, w którym Quentin Tarantino udowadnia, że Top Gun to pedalski manifest? I że na końcu Tom Cruise wybiera 'pedalską drogę'? Go the gay way!!! Sorry, ale jak spojrzymy chłodno, to bardziej popierdoleni byli ci z nas (w tym ja), którzy dali się nabrać, że Skrobacz robiła sekcje w Smoleńsku, w fartuchu, dzielnie w znoju i trudzie. I w ten sposób odkupiła winy za zabójstwo dziecka Agaty. To dopiero żeśmy zaszurowali, z fasonem!
Szurownia nie jest monolitem, ale fobie, schematyczne pojmowanie świata wszczepione przez Mikkego i nieumiejętność politycznego myślenia skreśla ich na starcie. Filmy Brauna są dobre, bo Braun jest dobrym filmowcem, nie jest jednak typem polityka, bo polityka nie polega na chojrakowaniu. Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Jeszcze jedno- porównajcie to z Tusk vs. Kaczyński 2007, bucząca hołota. Olbrzymia zmiana cywilizacyjna. Palikot wypadł jak głupek, który pragnie postępu, inwitra i odnawialnych źródeł energii.
Tymczasem... Na skutek dzisiejszego wystąpienia Mikkego doszło do zerwania sojuszu z Kukizem. Kukiz rozczarowany: " "To, co na "debacie" wykonał Pan Korwin-Mikke z JOW-ami... Panie Januszu... Umów należy dotrzymywać. To PODSTAWA współpracy. Ja rozumiem, gdyby Pan przed programem podzielił się ze mną swoimi wątpliwościami co do JOW-ów... A Pan z planszami, wykresami wcześniej przygotowanymi , z "przyczajki" wali w swojego najlojalniejszego sojusznika.... Przypominam Panu, ze w restauracji "Lotos" w Warszawie, w obecności Pańskiego syna ,jeszcze przed wyborami umówilismy się, że tuż przed dniem wyborów ten z nas, który będzie miał niższy wynik sondażowy przekazuje głosy drugiemu. Potem zmienił Pan zdanie. I się nie sprzeciwiałem. Na KAŻDYM spotkaniu z Obywatelami mówiłem, że nieważne na kogo zagłosują- ważne żeby na kandydata antysystemowego i zawsze Pana wymieniałem na pierwszym miejscu... A Pan dołączył do chóru przeciwników JOW- sztandarowego dla mnie i ludzi, którzy mi zaufali postulatu. I to w takim momencie. Prawie jak Ruscy 17.09.1939 smile emoticon Przecierpiałem Pańskie "opinie" na temat niepełnosprawnych, przymknąłem oczy na Pański stosunek do kobiet, starałem sie załagodzic Pańskie "instynkty strzeleckie" na Śląsku.... Ale przesadził Pan. Pan jest nieobliczalny, Panie Januszu a Polska jedyna na świecie. To zbyt wielki skarb aby ryzykować jego stratę naciąganym sojuszem. Bogu dzięki jest Jacek Wilk, są Narodowcy i wiele innych grup dla których Polska stoi ponad pieniądzem i sławą. Niech Pan przekaże swoje głosy komukolwiek. Ja ich nie chcę. Bez wzgledu na to, jakie bedą wyniki wyborów w Anglii. Dla mnie SŁOWO to SŁOWO. Dla Pana narzędzie socjotechniki. A ja nie jestem politykiem w "klasycznym", magdalenkowym rozumieniu polityki. Czy Panu, tak po ludzku, nie wstyd?" Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
qiz Jeszcze jedno- porównajcie to z Tusk vs. Kaczyński 2007, bucząca hołota. Olbrzymia zmiana cywilizacyjna. Palikot wypadł jak głupek, który pragnie postępu, inwitra i odnawialnych źródeł energii.
To prawda. A co do mowy ciała (czyli rąk) - piramidka w wykonaniu bimbrownika wygladała tak banalnie, że aż obciachowo. Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Jak ja się cieszę, że pod wpływem "czuja" nawet nie załaczyłem telewizorni, jeno włączyłem RM, odmówiłem Różaniec i zasnąłem znużony ciężkim dniem. Dziś obudziłem się wyspany i bez tego dziwnego niesmaku i uczucia, że ktoś mnie znowu chciał ten tego jakby to powiedzieć delikatnie....."intelektualnie zgwałcić". “It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
www.dlapolski.pl/grzegorz-braun-w-polsat-News Jorge, powyzej zalaczam link do programu, ktory doskonale ilustruje/potwierdza twoje w zwiazku z Braunem obawy: jesli ktos go tu po paz pierwszy widzi moze poczuc sie dotknietym obuchem. zgadzam sie z toba w tym, ze mimika GB moze byc dla tzw. normalnych odstraszajaca. jednoczesnie jednak reszta towarzystwa,tak lacznie z dziennikarzem, ktory rozpoczal program od przewidywalnego do wyrzygania "usidlenia" tego kandydata, otoz cala reszta potwierdza tylko w jakim gownie jestesmy i kto to sa ci "normalni". walniecie obuchem nikogo nie przekona. od razu. ale niektorym od walniecia obuchem po czasie zacznie sie rozjasniac. nie wiem co Cie mierzi w pogladach Brauna: czy uwazasz kwestie roszczen zydowskich z antysemityzm, jak ten lewak i jak...PIS (bo w swietnym skadinad klipie O LASACH nie dowiadujemy sie od kogo te roszczenia i ILE) czy kwestia Intronizacji Chrystusa Krola to wg Ciebie oszolomska cepelia? ja tez tak do niedawna myslalam, ale wlasnie sposob w jaki mowi ( nie ww linku) Braun, b. mi te kwestie rozjasnil. nie mam jednak zluden, ze nasz skundlony narod niie zdobedzie sie na to w najblizszym czasie: co o nas swiat powie! narod tzw. katolicki. czy adres na Rakowieckiej dla pomiotow posledniej przeciez w hierarchii Bestii, to oszolomstwo? moglabym tak wymieniac dalej, ale wniosek po reakcjach niektorych na Brauna jest taki, ze my juz kompletnie zatracilismy poczucie rzeczywistosci i normlnosci. The author has edited this post (w 06.05.2015) "Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz." Pan Jezus
na moje jedyna przytomna uwaga jaka padła to: 1 z 10, wyglądało to jak frenczyzna teleturnieju ze Sznukiem, kilku kandydatów od razu się zorientowało, co ciekawe zaliczam do nich Ogórkową i Jaru basa, ponieważ zaś w tym wszystkim chcemy wy bronić Dudy popatrzmy uczciwie, zńów okazal malą fleksy bilność, recytowal przygotowane kawalki jednak kompletnie nie pasowaly one do wyjącej pod koniec każdej rundy syreny, czy chińskiego gongu, Kukiz kompletnie się ośmieszył, ciekawy jednak byl atak Korwina, ktory był największą demonstracją tego programu, wniosek z tego plynie, że system rękami Korwina chce wyeliminować Kukiza, podo bał mnie się Kowalski, jego postać wydaje mi się kompletna w sensie kompaty bilizmu tego co mówi, kim jest i dlaczego się znalazl w podo bnej sytuacyi braun zaś, który jest moim fanem, zachowywal się jak by posiadal calkowitą wiedzę o przygotowanej ustawce i kpil so bie trochę, jednak jego slowa o rocznicy chrztu Polski poruszyly mnie naj bardziej https://www.youtube.com/watch?t=32&v=MqXoLzyCNnI The author has edited this post (w 06.05.2015)
7my Ta debata jest w pewnym sensie wynikiem paraliżu jaki był spowodowany notowaniami Komory, jeszcze 3 miesięcy temu sondaże dawały mu blisko 70% poparcia, jak to wygląda z dzisiejszej perspektywy tak wygląda, ale raczej w tą dominację wielkiego wuja z Belwederu dawano wiarę, i z tego powodu taki skład kontrkandydatów niePISowskich, i taka skromna ich kampania.
Clue. Reelekcja Gajowego miała być formalnością, więc Władcy Marionetek wystawili szurów (ani przez sekundę nie uznawałem żadnego z nich za coś więcej niż kukiełkę) by wikłali kandydata PiS w absurdalne dyskusje na temat np. likwidacji podatków, by zniszczyć go odebraniem powagi. Zdarzenia potoczyły się inaczej i mają problem.
7my Ogórek, wielka stracona szansa czerwonych, jakby nie pożałowali forsy, trochę wcześniej ją zaczęli przygotowywać, otoczyli dobrymi doradcami medialnymi, miała by szansę na świetny wynik, ale dali się sparaliżować Komorowskiemu więc wystawili ją pro forma, prawie bez wsparcie i budżetu.
Dokładnie. Czerwoni nie wyczuli potencjału tkwiącego w kobiecie i zapłacą za to istnieniem. Okazało się, że jeden stary komuch Miller wie, na czym polityka polega. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
JORGE Jednym ruchem przekreśli całą swoją przeszłość (szczególnie filmową i demaskatorską) i zamknie przyszłość. Nic, kompletnie nic nie osiągnie tą kampanią
Braun wygrał filmikiem o Star Wars
Wuchta gównarzerii dzięki temu dowie się kto to Braun i o istnieniu i metodach bezpieki. Edit: Samej debaty nie oglądałem, ale jeśli faktycznie nikt nie chwycił za temat Smoleńska to bardzo dobrze świadczy o kandydatach. Choć z drugiej strony Smoleńsk a raczej jego konsekwencje, jak demon krążą wokół kampanii. W wątku o Knurowie wspomniałem, że postawienie się Wiplera i Korwina na stronie ofiary skutkować może dużym spadkiem poparcia krula względem Cookiza. A czy to się nie łączy i nie układa w jedną całość? Jak to było tu (albo jeszcze na FR) postawione - jeśli może zginąć prezydent bez konsekwencja dla kogokolwiek, to można zabić każdego. No i (przypadkowo) zabili, ku uciesze gawiedzi. I kolejny nie-oczywista obserwacja: w związku z powyższą historią korwinowi głosy odbiera dobry kolega Schetyny, który jako minister spraw wewnętrznych wsławił się akcją Widelec, czyli zatrzymania ponad 700 kibiców Legii, za to że stali w parku i znaleziono przy nich niebezpieczne narzędzie - widelec właśnie
Taki to antysystemowy kandydat z tego Kukiza. The author has edited this post (w 06.05.2015)
ferb Samej debaty nie oglądałem, ale jeśli faktycznie nikt nie chwycił za temat Smoleńska to bardzo dobrze świadczy o kandydatach. Choć z drugiej strony Smoleńsk a raczej jego konsekwencje, jak demon krążą wokół kampanii.
Marian powiedzial, ze broń chcemy kupować za granicą, a samolot prezydenta był też wojskowy, remontowany w Samarze i jak to się skończyło. Na co bodaj Palikot, że był też remontowany w Polsce. Riposta Mariana- ooo, bardzo bym chciał, żeby Samara była w Polsce. Parę razy też Maniek mówił, żeby nie pchać Polski w Ukrainę i konflikt z Rosją. Ale tylko z jednego powodu- bo przegramy (w domyśle- zwycięski konflikt z Rosją jak najbardziej). Mówcie co chcecie, ale jest to potężna zmiana ideowa i przede wszystkim terapeutyczna dla młodych ludzi z Ruchu Narodowego. Do tej pory napoleonki dowodzące RN specjalizowały się w wylizywaniu radzianom.
los Czerwoni nie wyczuli potencjału tkwiącego w kobiecie i zapłacą za to istnieniem. Okazało się, że jeden stary komuch Miller wie, na czym polityka polega.
Siem zastanawiam: Młynarz wiedział, czy tak-mu-wyszło z kandydatką. Bo gdyby kampania zaczynała się teraz, to....
Po prostu - władza Młynarza w SLD jest absolutna, może z każdym zrobić wszystko ale do mózgów im się nie włamie. Chopaki nie sprzecili się Młynarzowi, robili co kazał tylko bez entuzjazmu i wyszło jak wyszło. A Młynarz pomyślał, że skoro wszystko może, to już przekonywać nie musi. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Qiz, ja uwierzę, że RN nie jest po cichu sterowany (i to w najmniejszym detalu!) przez Qnia dopiero jak zrealizują swoją zapowiedź zaczynającą się od słów "koniec żarcia...", wiesz na kim. A Qń polecenia dostaje z Belwederu. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
los Qiz, ja uwierzę, że RN nie jest po cichu sterowany (i to w najmniejszym detalu!) przez Qnia dopiero jak zrealizują swoją zapowiedź zaczynającą się od słów "koniec żarcia...", wiesz na kim. A Qń polecenia dostaje z Belwederu.
Akurat przez Qnia nie, to inna grupa. Qń to taka zblazowana nomenklatura od grilla, takie żydoMiśki. RN to raczej przyszczolce, co to nagle uznały, że z Konecznym i Dmoskim na sztandarach rozwalą ten System, zasiądą w Sejmie i jeszcze będą brali kilometrówki. Maniek się tam wyróżnia- nie tylko intelektem, ale przede wszystkim przymiotami charakteru. W tle są raczej tacy ludzie interesu, typu ten wąsacz od piwa Ciechan.
A skąd to kufa wiesz? Ja rozumuję tak - jeśli zapowiadamy "koniec żarcia" i to co dalej idzie, to albo nasze słowa są drgnieniami powietrza, które za sekundę się rozproszą w niebycie i należy nas adekwatnie traktować, albo coś znaczą. Jeśli znaczą, to ktoś musi doświadczyć owej zapowiedzi, nie ma siły. Mogą być różne osoby na tej liście ale na pierwszym miejscu zawsze jest zdrajca, to nieprzekraczalna reguła. Teraz czeba sobie przypomnieć fakty misiu fakty na temat MW. Qń latami ich musztrował, wywyższał, poniżał, ustawiał, był dla chopaków czymś w rodzaju boga, więc dziś musi być albo nadal tym wodzem, przed którego głosem się staje na baczność, nawet jeśli to tylko głoś z telefonu, albo zdrajcą. Tertium non datur. Stan qniowego oblicza wskazuje na to, że nie został uznany za zdrajcę. Są jakieś luki w rozumowaniu? Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Ukraińcy w takiej sytuacji robią majdan. Ech... Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
davenia czy kwestia Intronizacji Chrystusa Krola to wg Ciebie oszolomska cepelia?
Heretycka, zdaniem wielu. Albowiem Chrystus jest królem wszechświata i jakakolwiek intronizacja go w poszczególnych krajach (kraje powstały w konsekwencji grzechu wieży Babel, zaś my wszyscy wierzący jesteśmy jeden naród a naszym państwem jest Christianitas) jest oszołomską cepelią. Myśleniem magicznym, że jak to zrobimy to cośtam się stanie, albo nie stanie.
davenia : czy kwestia Intronizacji Chrystusa Krola to wg Ciebie oszolomska cepelia?
Heretycka, zdaniem wielu. Albowiem Chrystus jest królem wszechświata i jakakolwiek intronizacja go w poszczególnych krajach (kraje powstały w konsekwencji grzechu wieży Babel, zaś my wszyscy wierzący jesteśmy jeden naród a naszym państwem jest Christianitas) jest oszołomską cepelią. Myśleniem magicznym, że jak to zrobimy to cośtam się stanie, albo nie stanie.
Ale nie ma czegoś takiego jak RN. Jest kilka organizacji, które żrą sie między sobą, ale nie dają o tym znać wyżej. Za zrobieniem z RN partii była ważniacka część MW, przeciw był ONR. Tak samo ze startem w wyborach. Znam byłego i obecnego szefa lokalnych struktur MW. Oni wiedzą, że działalność narodowa to głównie, a zwłaszcza w obecnych czasach praca u podstaw. Chłopaki (i dziewczęta) dużo czytają, chodzą na siłkę, boks, sprzątają w lasach, organizują różaniec za ojczyznę. Czasy Qnia to dla nich zamierzchła przeszłość na którą patrzą z niesmakiem. Z innych organizacji część już się jakiś czas temu wypisała, także w powodu zrobienia z Ruchu Partii. Publicznie nie wyzywają się od zdrajców, ale tarcia są ostre.
ferb Czasy Qnia to dla nich zamierzchła przeszłość na którą patrzą z niesmakiem.
Podałem warunki, pod którymi w to uwierzę. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
los A skąd to kufa wiesz? Ja rozumuję tak - jeśli zapowiadamy "koniec żarcia" i to co dalej idzie, to albo nasze słowa są drgnieniami powietrza , które za sekundę się rozproszą w niebycie i należy nas adekwatnie traktować, albo coś znaczą. Jeśli znaczą, to ktoś musi doświadczyć owej zapowiedzi, nie ma siły. Mogą być różne osoby na tej liście ale na pierwszym miejscu zawsze jest zdrajca, to nieprzekraczalna reguła. Teraz czeba sobie przypomnieć fakty misiu fakty na temat MW. Qń latami ich musztrował, wywyższał, poniżał, ustawiał, był dla chopaków czymś w rodzaju boga, więc dziś musi być albo nadal tym wodzem, przed którego głosem się staje na baczność, nawet jeśli to tylko głoś z telefonu, albo zdrajcą. Tertium non datur. Stan qniowego oblicza wskazuje na to, że nie został uznany za zdrajcę. Są jakieś luki w rozumowaniu?
Są luki w profesorskim wywodzie. Qń jest zdrajcą. A nie został obity, bo to pedałki w okularkach. Chłopczyki są miętkimi fajkami- spójrz, że RNowska ekipa z MW to Winniczek, Tancerz i figurant Tumano. Dorzuć do tego wielkiego rycerza. Żadni tam fighterzy. Kto miałby prać? Frakcja radykalna to właśnie Maniek, czy odstrzelony Holololo. Oni pewnie Qnia nie znajo, zresztą QŃ trzymałby się z dala od takich faszoli.
ferb : Czasy Qnia to dla nich zamierzchła przeszłość na którą patrzą z niesmakiem.
Podałem warunki, pod którymi w to uwierzę.
Ale gdy patrzę lokalnie, to problem nie istnieje. "Koniec żarcia" to frazeologia, która praktycznie nie dotyczy lokalnych struktur, przynajmniej tych, które miałem okazję poznać. Oni po nikogo nie idą, tylko robią to co opisałem w poście powyżej.
@Przemko a widzisz, bo to w takich czasach zyjemy, ze oswieceni Jezuici, ktorzy b. sie boja co powie o nich oswiecony (niemiecki np. ) Kosciol bardzo ujadaja, ze to herezja. Iles setek lat temu, mdz. z inspiracji objawien wloskiego zakonnika, ktore sercem przyswoil i rozumem ogarnal sw. Andrzej Bobola, tworca Slubow Jasnogorskich, NMP zostala ogloszona Krolowa Polski i nikomu wowczas do glowy nie przyszlo pierdzenie o herezji, ze przeca Ona i tak Krolowa Nieba i Ziemi. Polacy mieli kiedys jaja. faktem jest, ze Intronizacja jest z kolei inspirowana objawieniami Slugi Bozej Rozy Celakowny, niemajacymi, na dzien dzisiejszy a moze i ngdy, pieczeci Kosciola. Braun przekonal mnie do intronizacji kilkoma zdaniami. one w dzisejszym swiecie brzmia strasznie i dlatego musza zostac wysmiane. co do cepeliowskiej oprawy, coz, trzeba nam jeszcze cwiczyc sie w pokorze...de gustibus non est disputandum... "Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz." Pan Jezus
Komentarz
JORGE>
... nawet jeśli wydaje Ci się to kabotyńskie i zmanierowane, to nie dostrzegasz Jorge, ile ożywczej zmiany-
-zmiany w kraju, w którym kacapy zabiły prezydenta i cały samolot kluczowego aparatu państwa,
kraju, którego wrogowie oprócz niszczenia, przede wszystkim upadlają: imbecylem na krześle, ćpuno-dziwkarzem na lasce, niezrównoważoną idiotką na dywanie, pedałem w parlamencie, pismakiem-księdzem-esbekiem od morderców Popiełuszki w parlamencie, esbekiem w kiecce w parlamencie, kryminalistami jako ministrami, masonami jako ministrami edukacji, obcą agenturą jako ambasadorami...
... w telewizorni jakiś szur narzuca swoje zasady i przy szaczu na krzyż i znicze, niewzruszony mówi na powitanie "Szczęść Boże"?
Zamiast celebracji okrągłostolca i Magdalenki jako aktów prokreacji i erekcji obecnej formy państwowości- przywołuje chrzest Polski?
MrData (teraz Al Bundy) na rebelce, jako emigrant do Ełropy Zach. przez wiele (10?) lat podkreślał- kluczowa jest walka w sferze kulturowej, symbolicznej. Właśnie taką walkę Braun nam wygrywa.
A że wali w Żydów? Cóż, wy tam w sledzikowie macie problemy z Biełarusami, ale naprawdę, uwierz- są takie obszary, sfery- akademickie, kulturalne, finansowo-gospodarcze, polityczne- że żydowska i masońska międzynarodówka dyma nas bez litości. Więcej jak się spotkamy. Gwarantuję towar z pierwszej ręki.
Braun jest fighterem, harcownikiem na pierwszą linię walki. Albo jest podstawiony, prowokator... Albo zrobią z nim to co zrobili z Ratajczakiem. Choć teraz już jest na to zbyt znany.
A widziałeś filmik, w którym Quentin Tarantino udowadnia, że Top Gun to pedalski manifest? I że na końcu Tom Cruise wybiera 'pedalską drogę'? Go the gay way!!! Sorry, ale jak spojrzymy chłodno, to bardziej popierdoleni byli ci z nas (w tym ja), którzy dali się nabrać, że Skrobacz robiła sekcje w Smoleńsku, w fartuchu, dzielnie w znoju i trudzie. I w ten sposób odkupiła winy za zabójstwo dziecka Agaty. To dopiero żeśmy zaszurowali, z fasonem!
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
"Jednak rebelka dalej trzyma poziom mimo braku moderacji..."
To odnośnie zalinkowanego wątku na pismejkerze przez... Brzosta.
Olbrzymia zmiana cywilizacyjna. Palikot wypadł jak głupek, który pragnie postępu, inwitra i odnawialnych źródeł energii.
Kukiz rozczarowany:
" "To, co na "debacie" wykonał Pan Korwin-Mikke z JOW-ami...
Panie Januszu... Umów należy dotrzymywać. To PODSTAWA współpracy.
Ja rozumiem, gdyby Pan przed programem podzielił się ze mną swoimi wątpliwościami co do JOW-ów... A Pan z planszami, wykresami wcześniej przygotowanymi , z "przyczajki" wali w swojego najlojalniejszego sojusznika....
Przypominam Panu, ze w restauracji "Lotos" w Warszawie, w obecności Pańskiego syna ,jeszcze przed wyborami umówilismy się, że tuż przed dniem wyborów ten z nas, który będzie miał niższy wynik sondażowy przekazuje głosy drugiemu. Potem zmienił Pan zdanie. I się nie sprzeciwiałem.
Na KAŻDYM spotkaniu z Obywatelami mówiłem, że nieważne na kogo zagłosują- ważne żeby na kandydata antysystemowego i zawsze Pana wymieniałem na pierwszym miejscu...
A Pan dołączył do chóru przeciwników JOW- sztandarowego dla mnie i ludzi, którzy mi zaufali postulatu. I to w takim momencie. Prawie jak Ruscy 17.09.1939 smile emoticon
Przecierpiałem Pańskie "opinie" na temat niepełnosprawnych, przymknąłem oczy na Pański stosunek do kobiet, starałem sie załagodzic Pańskie "instynkty strzeleckie" na Śląsku....
Ale przesadził Pan. Pan jest nieobliczalny, Panie Januszu a Polska jedyna na świecie. To zbyt wielki skarb aby ryzykować jego stratę naciąganym sojuszem.
Bogu dzięki jest Jacek Wilk, są Narodowcy i wiele innych grup dla których Polska stoi ponad pieniądzem i sławą.
Niech Pan przekaże swoje głosy komukolwiek. Ja ich nie chcę. Bez wzgledu na to, jakie bedą wyniki wyborów w Anglii.
Dla mnie SŁOWO to SŁOWO. Dla Pana narzędzie socjotechniki. A ja nie jestem politykiem w "klasycznym", magdalenkowym rozumieniu polityki.
Czy Panu, tak po ludzku, nie wstyd?"
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
A co do mowy ciała (czyli rąk) - piramidka w wykonaniu bimbrownika wygladała tak banalnie, że aż obciachowo.
Dziś obudziłem się wyspany i bez tego dziwnego niesmaku i uczucia, że ktoś mnie znowu chciał ten tego jakby to powiedzieć delikatnie....."intelektualnie zgwałcić".
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Jorge, powyzej zalaczam link do programu, ktory doskonale ilustruje/potwierdza twoje w zwiazku z Braunem obawy: jesli ktos go tu po paz pierwszy widzi moze poczuc sie dotknietym obuchem. zgadzam sie z toba w tym, ze mimika GB moze byc dla tzw. normalnych odstraszajaca.
jednoczesnie jednak reszta towarzystwa,tak lacznie z dziennikarzem, ktory rozpoczal program od przewidywalnego do wyrzygania "usidlenia" tego kandydata, otoz cala reszta potwierdza tylko w jakim gownie jestesmy i kto to sa ci "normalni".
walniecie obuchem nikogo nie przekona. od razu.
ale niektorym od walniecia obuchem po czasie zacznie sie rozjasniac.
nie wiem co Cie mierzi w pogladach Brauna: czy uwazasz kwestie roszczen zydowskich z antysemityzm, jak ten lewak i jak...PIS (bo w swietnym skadinad klipie O LASACH nie dowiadujemy sie od kogo te roszczenia i ILE)
czy kwestia Intronizacji Chrystusa Krola to wg Ciebie oszolomska cepelia?
ja tez tak do niedawna myslalam, ale wlasnie sposob w jaki mowi ( nie ww linku) Braun, b. mi te kwestie rozjasnil. nie mam jednak zluden, ze nasz skundlony narod niie zdobedzie sie na to w najblizszym czasie: co o nas swiat powie! narod tzw. katolicki.
czy adres na Rakowieckiej dla pomiotow posledniej przeciez w hierarchii Bestii, to oszolomstwo?
moglabym tak wymieniac dalej, ale wniosek po reakcjach niektorych na Brauna jest taki, ze my juz kompletnie zatracilismy poczucie rzeczywistosci i normlnosci.
The author has edited this post (w 06.05.2015)
"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
Pan Jezus
basa, ponieważ zaś w tym wszystkim chcemy wy
bronić Dudy popatrzmy uczciwie, zńów okazal malą fleksy
bilność, recytowal przygotowane kawalki jednak kompletnie nie pasowaly one do wyjącej pod koniec każdej rundy syreny, czy chińskiego gongu,
Kukiz kompletnie się ośmieszył, ciekawy jednak
byl atak Korwina, ktory
był największą demonstracją tego programu, wniosek z tego plynie, że system rękami Korwina chce wyeliminować Kukiza,
podo
bał mnie się Kowalski, jego postać wydaje mi się kompletna w sensie kompaty
bilizmu tego co mówi, kim jest i dlaczego się znalazl w podo
bnej sytuacyi
braun zaś, który jest moim fanem, zachowywal się jak
by posiadal calkowitą wiedzę o przygotowanej ustawce i kpil so
bie trochę, jednak jego slowa o rocznicy chrztu Polski poruszyly mnie naj
bardziej
https://www.youtube.com/watch?t=32&v=MqXoLzyCNnI
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Wuchta gównarzerii dzięki temu dowie się kto to Braun i o istnieniu i metodach bezpieki.
Edit:
Samej debaty nie oglądałem, ale jeśli faktycznie nikt nie chwycił za temat Smoleńska to bardzo dobrze świadczy o kandydatach. Choć z drugiej strony Smoleńsk a raczej jego konsekwencje, jak demon krążą wokół kampanii. W wątku o Knurowie wspomniałem, że postawienie się Wiplera i Korwina na stronie ofiary skutkować może dużym spadkiem poparcia krula względem Cookiza. A czy to się nie łączy i nie układa w jedną całość? Jak to było tu (albo jeszcze na FR) postawione - jeśli może zginąć prezydent bez konsekwencja dla kogokolwiek, to można zabić każdego. No i (przypadkowo) zabili, ku uciesze gawiedzi.
I kolejny nie-oczywista obserwacja: w związku z powyższą historią korwinowi głosy odbiera dobry kolega Schetyny, który jako minister spraw wewnętrznych wsławił się akcją Widelec, czyli zatrzymania ponad 700 kibiców Legii, za to że stali w parku i znaleziono przy nich niebezpieczne narzędzie - widelec właśnie
Taki to antysystemowy kandydat z tego Kukiza.
Parę razy też Maniek mówił, żeby nie pchać Polski w Ukrainę i konflikt z Rosją. Ale tylko z jednego powodu- bo przegramy (w domyśle- zwycięski konflikt z Rosją jak najbardziej). Mówcie co chcecie, ale jest to potężna zmiana ideowa i przede wszystkim terapeutyczna dla młodych ludzi z Ruchu Narodowego. Do tej pory napoleonki dowodzące RN specjalizowały się w wylizywaniu radzianom.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
W tle są raczej tacy ludzie interesu, typu ten wąsacz od piwa Ciechan.
Ja rozumuję tak - jeśli zapowiadamy "koniec żarcia" i to co dalej idzie, to albo nasze słowa są drgnieniami powietrza, które za sekundę się rozproszą w niebycie i należy nas adekwatnie traktować, albo coś znaczą. Jeśli znaczą, to ktoś musi doświadczyć owej zapowiedzi, nie ma siły. Mogą być różne osoby na tej liście ale na pierwszym miejscu zawsze jest zdrajca, to nieprzekraczalna reguła.
Teraz czeba sobie przypomnieć fakty misiu fakty na temat MW. Qń latami ich musztrował, wywyższał, poniżał, ustawiał, był dla chopaków czymś w rodzaju boga, więc dziś musi być albo nadal tym wodzem, przed którego głosem się staje na baczność, nawet jeśli to tylko głoś z telefonu, albo zdrajcą. Tertium non datur.
Stan qniowego oblicza wskazuje na to, że nie został uznany za zdrajcę.
Są jakieś luki w rozumowaniu?
Z innych organizacji część już się jakiś czas temu wypisała, także w powodu zrobienia z Ruchu Partii. Publicznie nie wyzywają się od zdrajców, ale tarcia są ostre.
Qń jest zdrajcą. A nie został obity, bo to pedałki w okularkach.
Chłopczyki są miętkimi fajkami- spójrz, że RNowska ekipa z MW to Winniczek, Tancerz i figurant Tumano. Dorzuć do tego wielkiego rycerza. Żadni tam fighterzy. Kto miałby prać?
Frakcja radykalna to właśnie Maniek, czy odstrzelony Holololo. Oni pewnie Qnia nie znajo, zresztą QŃ trzymałby się z dala od takich faszoli.
a widzisz, bo to w takich czasach zyjemy, ze oswieceni Jezuici, ktorzy b. sie boja co powie o nich oswiecony (niemiecki np. ) Kosciol bardzo ujadaja, ze to herezja. Iles setek lat temu, mdz. z inspiracji objawien wloskiego zakonnika, ktore sercem przyswoil i rozumem ogarnal sw. Andrzej Bobola, tworca Slubow Jasnogorskich, NMP zostala ogloszona Krolowa Polski i nikomu wowczas do glowy nie przyszlo pierdzenie o herezji, ze przeca Ona i tak Krolowa Nieba i Ziemi. Polacy mieli kiedys jaja.
faktem jest, ze Intronizacja jest z kolei inspirowana objawieniami Slugi Bozej Rozy Celakowny, niemajacymi, na dzien dzisiejszy a moze i ngdy, pieczeci Kosciola. Braun przekonal mnie do intronizacji kilkoma zdaniami. one w dzisejszym swiecie brzmia strasznie i dlatego musza zostac wysmiane. co do cepeliowskiej oprawy, coz, trzeba nam jeszcze cwiczyc sie w pokorze...de gustibus non est disputandum...
"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
Pan Jezus