A Kolega był? Bo w wojsku liczą się nie tylko stopnie i stanowiska, ale również funkcje. Wartownik ma obowiązek postawić nawet generała do pionu, gdy ten nie zachowa odpowiednich procedur. Ponadto dla mnie dużą wartość ma ekspertyza Instytutu im. Jana Sehena, która jednoznacznie wykluczyła obecność gen. Błasika w kokpicie tupolewa. Żeby nie było. W rożnych postach na TYM FORUM i nie tylko pisałem, że nie wykluczam innych hipotez niż ruski zamach. Co więcej, na TYM FORUM mógłbym uchodzić za tubę Putina, bo akurat tego pana niezbyt obciążam samym zamachem. The author has edited this post (w 27.04.2015) W jedności siła!
"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
ms.wygnaniec : Tomie, skoro już jesteśmy przy metaforach, to może wskażesz mi co może być przyczyną wysokiej wartości CXPACKET oraz czy to wskazuje na przyczyny zakleszczania się bazy danych? Dla ułatwienia dodam, że na jednej instancji jest zarówno OLTP jak i OLAP (wiem, że to nie zgodnie z zaleceniami ale jednak licencje kosztują).
pan pisze jasno, podejrzewa pan coś? nie znam terminologii, którą się pan posłużył
Zna ją kolega dokładnie w tym samym stopniu co polskie i natowskie procedury lotnicze. Dlaczego mądrzyć się na jeden temat a na drugi nie?
mieliśmy skończyć a kolega dalej ciągnie, wie kolega jedną z procedur obsługi karabinu jest żeby lufę mieć z przodu, inną zaś jest specjalistyczna naprawa jakiejś części zamka, ja mądrzę się o tej najprostszej, inne jedynie podejrzewam i poddaję pod dyskusję
To co ja zapytałem to też podstawa, która bez dalszego uszczegółowienia nic nie znaczy, bo tu potrzeba znać wartości PAGEIOLATCH_XX, no i pamiętając że wszystkie te liczniki są typu 65792 potrzebujemy znać interwał czasowy dla którego zostały wytworzone (podpowiem, że nie tylko o restart chodzi). Zakładając, że pierwotna intuicja była słuszna. I to tyle o najprostszych informacjach bez posiadania insajderskiej wiedzy szczegółowej. Co do meritum się zgadzam, ten wylot śmierdzi na kilometry i ciekawe123 jest to, że nikt (literalnie nikt) nawet nie próbuje się tego dotykać (co jest bardziej niż zrozumiałe), Natomiast osoby posiadające ową wiedzę (lub znający dysponentów tej wiedzy) zostały już przeze mnie wymienione, bo wszystkie jeszcze żyją.
Komentarz
Ponadto dla mnie dużą wartość ma ekspertyza Instytutu im. Jana Sehena, która jednoznacznie wykluczyła obecność gen. Błasika w kokpicie tupolewa.
Żeby nie było. W rożnych postach na TYM FORUM i nie tylko pisałem, że nie wykluczam innych hipotez niż ruski zamach. Co więcej, na TYM FORUM mógłbym uchodzić za tubę Putina, bo akurat tego pana niezbyt obciążam samym zamachem.
The author has edited this post (w 27.04.2015)
W jedności siła!
"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
Bo przepisy jakiejś korpo zdaje się w wojsku nie obowiązują.
Co do meritum się zgadzam, ten wylot śmierdzi na kilometry i ciekawe123 jest to, że nikt (literalnie nikt) nawet nie próbuje się tego dotykać (co jest bardziej niż zrozumiałe), Natomiast osoby posiadające ową wiedzę (lub znający dysponentów tej wiedzy) zostały już przeze mnie wymienione, bo wszystkie jeszcze żyją.