Ze zdeptaniem mentalności im się nie uda, bo Polacy są zapatrzeni w Zachód, ale bez problemu mogą wykupić nasz przemysł. Najazd na kraj NATOwski, póki co, jest dla nich zbyt ryzykowny. Ale "wypadki lotnicze" w których zginęli wszyscy* nasi NATOwscy generalowie- juz ryzykowne nie są. * napisałam "wszyscy", a po prawdzie nie wiem czy ostał się któryś szkolony w USA. Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
E tam, Polska jest tylko pionkiem. I nie wiem jak mieliby nas bardziej upokorzyć. Przecież jesteśmy na szerokiej drodze do nieistnienia. 2 mln emigrantów, przyrost demograficzny drugi od końca na świecie, przemysł zlikwidowany albo wysprzedany. I co z tego, ze optycznie gnieniegdzie jest dobrze? Chyba tylko postawa Morta może uratować. EDIT: krzyz z puszek, sikanie na znicze, artysta pieszczacy krucyfiks - juz jestesmy upokorzeni, co jeszcze da sie zrobic? Rozowe godlo? Wsadzic wszedzie reklamy nieosiagalnych dobr? Upokorzyc mozna kogos dumnego, my lezymy rozlozeni na lopatkach. The author has edited this post (w 30.01.2015) Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
davenia : Jorge, gdzie jest twoj dawny piekny awatar jagiellonski? czy wiesz, ze w niektorych jezykach twoj obecny nick znaczy "smierc"? pewnie, ze nie moja sprawa...
Twoja, nie twoja, masz rację. Koniec z tym cyrkiem. Chociaż chodziło o lemura Morta, ze znanej kreskówki. Nick wraca, Jotka wraca (i to ta stara, o którą toczy się bój z dzisiejszymi właścicielami klubu), ale mój stan duszy jest cały czas właśnie mortowy ... JORGE>
super! nie tylko twoj stan jest taki. ale pomysl, ze ten stan to cel takich czy innych szatanow, ze tak sparafrazuje klasyka. ta swiadomosc mego stanu nie poprawia, ale moja polska rogata dusza mowi: nie. The author has edited this post (w 30.01.2015) "Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz." Pan Jezus
rdr E tam, Polska jest tylko pionkiem. I nie wiem jak mieliby nas bardziej upokorzyć. Przecież jesteśmy na szerokiej drodze do nieistnienia. 2 mln emigrantów, przyrost demograficzny drugi od końca na świecie, przemysł zlikwidowany albo wysprzedany. I co z tego, ze optycznie gnieniegdzie jest dobrze? Chyba tylko postawa Morta może uratować. EDIT: krzyz z puszek, sikanie na znicze, artysta pieszczacy krucyfiks - juz jestesmy upokorzeni, co jeszcze da sie zrobic? Rozowe godlo? Wsadzic wszedzie reklamy nieosiagalnych dobr? Upokorzyc mozna kogos dumnego, my lezymy rozlozeni na lopatkach.
Myslisz logicznie, po polsku: czujesz sie upokorzona i myslisz, ze to juz koniec. nie takie jest myslenie Rosjan, opetanych, napompowanych, w sobie sie nie mieszczacych, siebie samych nie rozumiejacych. ktore to szatanskie przymioty zidiocialy Zachod nazywa "mistyka rosyjskiej duszy"!!! Jedynie w oczach polskich, na widok tej "wielkosci" widza Rosjanie powiekszajacy sie pytajnik. tylko w naszych oczach widza prawde o sobie. widza, ze nie maja dla nas zadnej oferty. Rosjanie wiedza, ze nawet jesli jestesmy jak oni to tylko na skutek mordow, grabiezy, poturbowania wszelkiego rodzaju i od dlugiego juz czasu ALE Z WOLI Polak nigdy nie bedzie Rosjaninem. Dlatego Jorge ma racje: my jestesmy glownym celem, nawet jesli pionkiem. jak moga nas jeszcze bardziej upokorzyc? historia takich Polakow i Polek jak sw. Andrzej Bobola czy sp. Anna Solidarnosc, pokazuje, ze dusza oddana szatanowi nie moze przestac upokarzac - nawet kiedy ofiara juz nie zyje, zneca sie nad nia, wysmiewa i nie spocznie dopoki swiat tego nie zobaczy. Tak funkcjonuje "dusza" rosyjska w zetknieciu z polska: niewazne czy wcielona w Dostojewskiego czy w kulaka. The author has edited this post (w 30.01.2015) "Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz." Pan Jezus
Ech, dzis znalazlem cos takiego: http://www.jrmip.org/wp-content/uploads/2011/10/Manifesto-Text2.jpeg czy to jest na powaznie? I jakby to mialo wygladac? Niedawno na glownej GW byl taki artykul: http://weekend.gazeta.pl/weekend/1 ,138262,17252419,Makabi_Warszawa_i_Haszomer_Hacair__Mlodzi_Zydzi_reaktywuja.html Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
Jest, jest http://tinyurl.com/mpj2bkj Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
Nie zdziwilbym sie gdyby wiekszosc komentarzy tam nie byla podstawiona. Pod tamtym artykulem, rowniez te "kacapskie". Pod artykulem o Kosciele odbywa sie prawdziwy seans nienawisci, misterium zla, z prawdziwa mowa nienawisci, odpowiedzialnoscia zbiorowa, pomowieniami, wulgarnym slownictwem itp. Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
Komentarz
* napisałam "wszyscy", a po prawdzie nie wiem czy ostał się któryś szkolony w USA.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
EDIT: krzyz z puszek, sikanie na znicze, artysta pieszczacy krucyfiks - juz jestesmy upokorzeni, co jeszcze da sie zrobic? Rozowe godlo? Wsadzic wszedzie reklamy nieosiagalnych dobr? Upokorzyc mozna kogos dumnego, my lezymy rozlozeni na lopatkach.
The author has edited this post (w 30.01.2015)
Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
nie tylko twoj stan jest taki. ale pomysl, ze ten stan to cel takich czy innych szatanow, ze tak sparafrazuje klasyka. ta swiadomosc mego stanu nie poprawia, ale moja polska rogata dusza mowi: nie.
"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
Pan Jezus
nie takie jest myslenie Rosjan, opetanych, napompowanych, w sobie sie nie mieszczacych, siebie samych nie rozumiejacych.
ktore to szatanskie przymioty zidiocialy Zachod nazywa "mistyka rosyjskiej duszy"!!!
Jedynie w oczach polskich, na widok tej "wielkosci" widza Rosjanie powiekszajacy sie pytajnik. tylko w naszych oczach widza prawde o sobie. widza, ze nie maja dla nas zadnej oferty.
Rosjanie wiedza, ze nawet jesli jestesmy jak oni to tylko na skutek mordow, grabiezy, poturbowania wszelkiego rodzaju i od dlugiego juz czasu ALE Z WOLI Polak nigdy nie bedzie Rosjaninem.
Dlatego Jorge ma racje: my jestesmy glownym celem, nawet jesli pionkiem.
jak moga nas jeszcze bardziej upokorzyc? historia takich Polakow i Polek jak sw. Andrzej Bobola czy sp. Anna Solidarnosc, pokazuje, ze dusza oddana szatanowi nie moze przestac upokarzac - nawet kiedy ofiara juz nie zyje, zneca sie nad nia, wysmiewa i nie spocznie dopoki swiat tego nie zobaczy. Tak funkcjonuje "dusza" rosyjska w zetknieciu z polska: niewazne czy wcielona w Dostojewskiego czy w kulaka.
"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
Pan Jezus
http://www.jrmip.org/wp-content/uploads/2011/10/Manifesto-Text2.jpeg
czy to jest na powaznie? I jakby to mialo wygladac?
Niedawno na glownej GW byl taki artykul:
http://weekend.gazeta.pl/weekend/1
,138262,17252419,Makabi_Warszawa_i_Haszomer_Hacair__Mlodzi_Zydzi_reaktywuja.html
Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
http://tinyurl.com/mpj2bkj