los napisał 26.10.2013: A przez dziurkę piasek ciurkiem sypie się za Grzesiem. Taki wierszyk mi się przypomiał. Oni wszyscy są jak małe zwierzęta sparaliżowane wzrokiem pytona.
czyli kilkoma głosami (197:205) Schetyna stracił szefostwo Dolnośląskiej PO Ale czy właśnie nie dzięki tej przegranej, z pełną determinacją stanął do walki o szefostwo PO w styczniu 2016?
Jedno, co przychodzi mi do głowy, to zawody algorytmów z dylematem więźnia, i ordynarny faul, gdy jedna z ekip wystawiła kilka algorytmów, aby jeden wygrał. Może SienkiewiczowskaMuchaZBudkiArłukowicza, to właśnie taki byt zbiorowy?
ms.wygnaniec napisal(a): Sześcioro w wyścigu, to nie poważne wybory, a robienie sobie jaj. Przyszłość krowy na lodzie nadciąga z szybkością Petru.
ms.wygnaniec napisal(a): Jedno, co przychodzi mi do głowy, to zawody algorytmów z dylematem więźnia, i ordynarny faul, gdy jedna z ekip wystawiła kilka algorytmów, aby jeden wygrał. Może SienkiewiczowskaMuchaZBudkiArłukowicza, to właśnie taki byt zbiorowy?
PO istnieje (realnie rządzi) tylko w samorządach, więc te sześć obozów, to prawdziwe sześć obozów walczących o przejęcie centrali.
romeck napisal(a):PO istnieje (realnie rządzi) tylko w samorządach, więc te sześć obozów, to prawdziwe sześć obozów walczących o przejęcie centrali.
W centrali jest do wygarnięcia +20 mln rocznie, tak więc informacje o 'nieistnieniu' centrali są lekko przesadzone. Natomiast co do siły, to zgoda, stolica plus sejmik to ocean kasy do skierowania ku potrzebom ...
Komentarz
Ale czy właśnie nie dzięki tej przegranej, z pełną determinacją stanął do walki o szefostwo PO w styczniu 2016?
A jednak Grześ przeturlał się bezpiecznie. Nie przejdzie do historii jako wynoszący sztandar partii.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Natomiast co do siły, to zgoda, stolica plus sejmik to ocean kasy do skierowania ku potrzebom ...
https://www.tvp.info/46172764/schetyna-powiedzial-ze-platforma-nie-ma-kasy-na-kampanie
Tak twierdziła moja babcia.
A pod wygrane wybory nie może wziąć kredytu? Albo pod przyszłe wpływy z tytuła wprowadzenia posłów do Sejmu?
Malo kreatywny on.