Skip to content

Nasi powinni być lepsi

13»

Komentarz

• Jesli uwazamy, że nasi nie są lepsi przez sam fakt, że są nasi, to nie uznajemy naszej sprawy za lepszą.
    Nudny jestem z tym powtarzaniem, co? Istotnie jest w powtarzaniu pewna desperacja - nadzieja, ze zdanie wiele razy powtorzone ktos wreszcie zauwazy.  Romani, ite domum - napisac sto razy.
    Zwroccie uwage, ze z kolei taka postawe demonstuja jurkowcy i narodowcy, choc oni akurat przesadzaja w druga strone - uwazaja, ze moga sobie pozwolic na kazde lajdactwo ze wzgledu na wspanialosc idei, ktora reprezentuja.
    The author has edited this post (w 14.11.2014)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Fakt, mogłem się skupić bardziej na tym: nasza sprawa jest lepsza. Dlatego w moim tegorocznym wyborze samorządowym 3/4 to kandydaci Manitou + 1 od Jurka (ale prący na współpracę z PiSem i mający Jurka za buca).
  • Sam Jurek chyba tak bardzo bucem nie jest ale jego towarzystwo jak np.... mniejsza z tym, to platonska esencja bucerii.
    Zwykle takie teksty sa pisane o Kaczynskim, wiec zachowalem sie oryginalnie.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Jesli uwazamy, że nasi nie są lepsi przez sam fakt, że są nasi, to nie uznajemy naszej sprawy za lepszą.
    Nudny jestem z tym powtarzaniem, co? Istotnie jest w powtarzaniu pewna desperacja - nadzieja, ze zdanie wiele razy powtorzone ktos wreszcie zauwazy.  Romani, ite domum -
    napisac sto razy
    .
    Niekoniecznie. Może zamiast pakować dwa przeczenia w jednym zdaniu, napisać to bardziej opisowo. Np. tak:
    Przecież uważamy, że nasza sprawa jest lepsza. Zatem każdego, kto wybiera naszą sprawę uważamy za lepszego.
    Zwłaszcza polityka, którego czeka raczej droga przez mękę, a nie łatwa kariera i poklask.
  • mmaria ok. jestem na tak.
  • mmaria
    Może zamiast pakować dwa przeczenia w jednym zdaniu...
    To moja slabosc - jestem uzalezniony od urody koniunktiwu bardziej niz od piwa gornej fermentacji. Podwojne przeczenia, zdania warunkowe, tryb modalny... Wiem, izoluje mnie to od spoleczenstwa porozumiewajacego sie mlaskami i pomrukami.

• Dwa przeczenia....
    Niech będzie!
    Nigdy nie piję wódki. Czyli:
    nigdy= nie ma takiego momentu, takiej chwili
    nie piję= dziwne to i niesłychane ale iech będzie że nie spożywam
    Ja = no, ja, fatus
    wódka = tego nie czeba tłumaczyć
    A więc sumując wychodzi: Nie ma takiej chwili abym nie spożywał wódki (ja znaczy się) = piję na okrogło 24h, wódkę znaczy się, ja, fatus.
    Coś ni te dwa przeczenia nie podchodzą
    :D

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • :D
    Piękne.
    Losie, nie pisz, że nie jesteś estetą.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Esteci to psychopaci. Los nie jest psychopatą.
  • :D
    Tylko się nie wypieraj, że nie nosiłeś fontazia!
    (podwójne przeczenie i to - w trybie rozkazującym)

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Fularowałem. TRUE.
  • Mania
    Piękne.
    Losie, nie pisz, że nie jesteś estetą.
    To zalezy w odniesieniu do czego.
    Najbardziej lubie uzycie czasu przyszlego w odniesieniu do przeszlosc: I przyjdzie taki do ciebie i powie...

• No i przyjdzie taka Mania i strolluje Ci wątek...
    :)
    (Sorry, ale Twój bąmot poprawił mi nastrój, już zwiewam z tym estetyzmem)

• Odnotować warto, że jak by co to mamy odpowiedź na narrację że "ci z pisu to nawet kraść nie potrafią, takie pierdoły".
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.