Skip to content

Wykorzystujecie pijane?

https://twitter.com/R_A_Ziemkiewicz/status/514124604332195840
No cóż, kto nigdy nie wykorzystał nietrzeźwej niech rzuci pierwszy kamień...
https://twitter.com/R_A_Ziemkiewicz/status/514141026156429312
Pytanie do oburzonych tłitem o wykorzystaniu nietrzeźwej kobiety A jak facet rano trzeźwieje obok kaszalota też ma prawo skarżyć ją o gwałt?
Ja bym w sumie rzucił, ale czy to nie jest karalne?
«134

Komentarz

• Czy ktokolwiek jeszcze pamięta wspominki RAZ'a o tym, jak to będąc rzecznikiem UPR musiał co chwila tłumaczyć się z kretyńskich wypowiedzi JKM?
    Zapomniał wół, jak cielęciem był
    :)
  • On się uważa za mężczyznę? Upodobnił sie tym wpisem do przestępców z dyskotek wrzucających do drinków pigułkę gwałtu. Obrzydlistwo.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Niezgłębiona głębia myśli jest to. Nie krytykować, plebsie!
  • A swoja droga Dominikanie zachowali się prawidłowo:
    Nie zamiatają sprawy pod dywan tylko lovelasa wywalili i podali to do publicznej wiadomości. Wcześniej przeor zaoferował pomoc rodzinie wykorzystanej ale już nie jurnemu współbratu. Wprawdzie Pismo Święte sugeruje aby gorszycieli traktować ciut brutalniej, ale czasy mamy miętkie więc dobre i to......
  • BTW - czy zauwazyliscie, jak fajnie wyglada upadek? Poltora roku temu Ziemniak byl zasluzonym i szanowanym autorem "Zycia z dziura w potylicy." Malo mu bylo, wiec oglosil sie samozwanczym ideologiem Ruchu Narodowego i zaczal sie staczac. Wszystko zaliczyl - spiewanie w chorku z mejnstrimem, oskarzenie Macierewicza o agenturalnosc a teraz zaliczyl dno na poziomie zula. I bedzie tego wiecej. Strasznie szybko sie spada.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • To nie pierwsza bucerka w jego wykonaniu, i nie pierwsza
    tego typu
    uwaga. Jeden plus, dowiedziałem się przynajmniej, że o. Mogielski, któren trudnych spraw nie zwykł zamiatać pod dywan, nadal ich nie zamiata, acz też nadal chętnie się pojawia na łamach Aborczych.
    Jeszcze bym dopowiedział, że jednym z istotnych objawów korwinizma patologicznego jest coś, co mi trudno określić, ale co mógłbym nazwać "bezduszną logiką/sprawiedliwością", nie wiem, czy się ze mną zgodzicie - to się objawia w takich właśnie sądach, niby logicznych i prawdziwych jako zdania, ale jednocześnie zdradzających jakiś rys socjopatyczny. Tutejszym korwinistom mówię: mogę się bardzo mylić i niesłusznie sądzić i w każdym razie nikogo nie chcę urazić.
    The author has edited this post (w 23.09.2014)
  • Psychopatia jest w sposob oczywisty glownym jesli nie jedynym skladnikiem korwinizmu.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • A moim zdaniem on po prostu ostro chleje.
    To jest ten typ wypowiedzi, formułowania myśli. Bełkot zdeprawowanego pijaka- niczym Stefan o szczawiu i mirabelkach.
  • qiz
    A moim zdaniem on po prostu ostro chleje.
    W Zgredzie Ziemniak przyznal sie do wypijania szesciu do osmiu szklaneczek wysokoprocentowego napoju dziennie. Leczac cukrzyce musial to odstawic i byl nieszczesliwy. Ale pewnie juz sobie chorobe zaleczyl, bo musial tez schudnac a teraz znowu wyglada jak zadowolony wieprz w okularach, wiec i do innych obyczajow pewnie wrocil.

• Niedawno pisał na TT, że pije gruzińską wódkę.

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • Twitter to jednak znakomite narzędzie destrukcji. Wstaje się na kacu o 11.50 i można w ramach rzygania swoimi mądrościami zalać cały świat. A kto umarł ten nie żyje, jak poszło to poszło. Ego cymbałów nie pozwala im wstawić blokady na taką pisaninę. Zaczynam bardzo lubić Twitter i Fajsbuk, mimo że na tym pierwszym wszedłem na podane linki może ze 3 razy.
    JORGE>
  • Jorge: Twitter to jednak znakomite narzędzie destrukcji.
    Właściwie
    autodestrukcji
    . Gość dalej brnie:
    Wiecie co jest straszne? Że tym wszystkim poprawnościowo nadętym durniom cytat "kto bez grzechu niech 1. rzuci..." NIC NIE MÓWI! NIE ZNAJĄ! (3 g. temu - twitter)
  • Znowu pije.
    I mu się wtedy z duszy ulewa.
  • Taaa, przy czym wątkotwórczy tweet poszedł o godzinie 20:50.
  • Szturmowiec.Rzplitej
    Taaa, przy czym wątkotwórczy tweet poszedł o godzinie 20:50.
    Nu wisz, jak kto konczy o osmej rano, to zanim trafi do domu i sie wyspi...
    The author has edited this post (w 23.09.2014)

• Szturmowiec.Rzplitej
    Taaa, przy czym wątkotwórczy tweet poszedł o godzinie 20:50.
    los
    Nu wisz, jak kto konczy o osmej rano, to zanim trafi do domu i sie wyspi...
    Ano, ósma jest ósma, ten tego.
  • Ja tam nie wiem, czy pije, czy nie, ale 140 znaków świetnie się sprawdza jako narzędzie bublicystycznej bucerki. Inna sprawa, że kobieta, w oczach tuzów naszej prawackiej publicystyki, to generalnie tak między Matką-Polką a wyuzdaną dziwką się mieści.
  • ella
    Niedawno pisał na TT, że pije gruzińską wódkę.
    Którą?
    gruzinska wodka
    W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Wszystkie!

• los
    Wszystkie!
    O ja cię!
    pijane
    W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • starybelf
    Którą?
    ChGW

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • ella
    starybelf
    :
    Którą?
    ChGW
    Tego skrótu nie znam
    bufetowa
    W jedności siła!

• agent
    Ja tam nie wiem, czy pije, czy nie, ale 140 znaków świetnie się sprawdza jako narzędzie bublicystycznej bucerki. Inna sprawa, że kobieta, w oczach tuzów naszej prawackiej publicystyki, to generalnie tak między Matką-Polką a wyuzdaną dziwką się mieści.
    Nie no, nie pomiędzy tylko albo-albo
  • Jolka znalazł
    Rafał Ziemkiewicz w roku 2007: "jeśli istnieje coś takiego jak elita, to po to, aby dawać warstwom niższym wzory – przyzwoitości, honoru, uczciwości. Aby swym istnieniem pokazywać, że nie wszystko, co nie jest zabronione kodeksami, jest dopuszczalne, i że aby stać się człowiekiem szanowanym, trzeba spełnić pewne wyśrubowane normy, dotyczące nie tylko posługiwania się nożem i widelcem".
  • no to się wyśrubował
    ;)

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Alkoholizm jest straszną chorobą. Szkoda człowieka.
    http://youtu.be/bwBokxPAJfs

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Od tej pory Ziemniakowi czy raczej Burakowi na spotkaniach nalezy zadawac tylko jedno pytanie: A czy moze byc pomidor?

• A cóżesz ten pomidor?

W jedności siła!

• Gdy obserwuję, to, co dzieje się z RAZ-em, uparcie przypomina mi się fragment Ewangelii:
    Gdy duch nieczysty opuści człowieka, błąka się po miejscach bezwodnych, szukając spoczynku. Nie znajdując go, postanawia: «Wrócę do mojego domu, z którego wyszedłem!». Przychodzi do niego, a widząc, że dom jest czysty i wyremontowany, przyprowadza z sobą siedem innych duchów, złośliwszych niż on sam; i razem wprowadzają się do niego. Ostateczny stan tego człowieka staje się gorszy od poprzedniego.
    Wydaje mi się, że pana redaktora właśnie to spotkało: nietrwałe nawrócenie i powrót zła, i to gorszego niż uprzednio. Zgadzacie się?
    Tekst oczywiście skandaliczny i chamski.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.