Wszyscy wiedzą po co ale nie należy patrzeć na rzeczy nie uwzględniając końtekstu. A tu jest aż czynaście tysięcy końtekstów. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
los Wszyscy wiedzą po co ale nie należy patrzeć na rzeczy nie uwzględniając końtekstu. A tu jest aż czynaście tysięcy końtekstów.
To można napisać wprost, a nie robić z siebie kretyna jak ten koleś, że myślał, że tylko tak poleżeć. Zresztą, wyżej napisałeś o "elitach". Nie są to chyba elity intelektualne ani moralne - więc jakie? Dla elit posiadania 3-4 średnie pensje to coś jak dla studenta dwa piwa. The author has edited this post (w 30.09.2014)
opiniotfurcze Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
A czy ci wszyscy nominowani do Najki tak musza? Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Ale to trzeba i z Dunin i z Kurkiewiczem? Teraz rozumiem Swietlickiego, dlaczego sie tak zarzekal, ze nie chce. The author has edited this post (w 01.10.2014) Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
los Tu chiba szlo o te czynascie tysiacy. Jak musial oddac, to sie nie da schowac - gwalt.
zara zara, ona wiedziala ze on kochajacy inaczej a mimo to go molestowala? To wskazuje na jakas kwalifikowana forme homofobii. Uwziela sie feminazi ze wyprostuje geja, to nie zwykly gwalt. To homofobiczna mowa nienawisci kobiecym cialem. tak to widze. Babie nalezy sie szafot. "- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
Na stację benzynową przychodzi blondynka i kupuje papierosy płacąc 100 zł banknotem, kasjer mówi: - przykro mi ale ten banknot jest fałszywy Na co blondynka: - proszę natychmiast zadzwonić na policję, zostałam zgwałcona! Ewentualnie: Z piskiem opon rusza Alfa Romeo z śniadym makaroniarzem w środku, który przez otwarte okno krzyczy: - dolary faslyfikato Na co panienka odkrzykuje: - syfilito autentikato Bez związku mnie najszło
nicked : Racja. Ja tam na żadnego z nich nie marnuję czasu z założenia.
Wiesz, Gmyzio budził moją sympatię, gdy się pojawiał u Pospieszalskiego w "Warto rozmawiać". Jednak to, co zobaczyłam w jego wykonaniu na TT (a nie śledzę bez przerwy, tylko w wolnej chwili zaglądam - b. rzadko), sprawiło, że sympatia minęła, a pojawiło się zażenowanie. Pogłębiły je telewizyjne "mądrości" CG wygłaszane w "Kuchni polskiej". Myślałam, że padnę, gdy tłumaczył widzom, co to jest (a raczej był, bo wg Gmyza, to nazwa z czasów wojny) inspekt
Normalnie odkrył trudne, nieznane i zapomniane słowo. Zresztą w tym odcinku błysnęła też niejaka Herbich (partnerka życiowa Zychowicza, jak ją przedstawił CG), która nie wiedziała, co to jest ersatz.
RAZ jednak ma problem z kobietami i freudowskimi pomyłkami. W dzisiejszym Dorzeczu napisał artykuł o kobietach w obecnym rządzie. Niby wszystko w porządku, ale gdzieś między wierszami pogarda do kobiet się czai. Chyba najlepiej widać to we fragmencie:
Tusk zauważył bardzo szybko, że bracia Kaczyńscy są bezradni, gdy atakuje ich kobieta, i nauczył się to wykorzystywać. W przypadku Kaczyńskich można było to tłumaczyć obciążeniem inteligenckiego wychowania, ale odruch bezbronności wobec kobiet wykorzystywał też Tusk skutecznie wobec ludzi, którzy wychowali się daleko od Żoliborza
Na pozór w zacytowanym fragmencie jest wszystko w porządku. Jednak gdy wczytać się uważniej, da się zauważyć pretensje do Polaków o stosunek wobec kobiet. Szczególnie ciekawe jest użycie słowa "obciążenie" - bez cudzysłowu! Najpierw "wykorzystać" bez cudzysłowu, teraz "obciążenie" bez cudzysłowu... P.S. Nie działa pogrubienie.
Jak nie działa, jak działa? Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Ziemniakowi wydawalo sie, ze jak obcharka Kaczynskiego i Macierewicza, to łonet od razu go przygarnie na łono. Nie ma tak dobrze, trzeba sie bardziej zasłuzyc. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Spokojna głowa szanownego kolegi. Gdzie charch jeden nie wystarczył charchów jest wiele. Kartofel da radę...Jestem pewien. “It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Ech, Ziemniak, jakie pinkne samobojstwo. Ja ci peem jak nalezalo zrobic - czeba bylo z Interia isc na Onet a kiedy do akcji sie wlaczy Gugiel, nalezalo zdradzic i przejsc na drugie strone. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
komentarz pod oświadczeniem RAZa Tak właśnie wygląda realizm w działaniu. W książce oszukał Hitlera, a w życiu nawet jakiemuś portalikowi nie dał rady.
A tak w ogóle, kto nie wykorzystał pazernego ziewnikarza, niech pierwszy... Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
mmaria komentarz pod oświadczeniem RAZa Tak właśnie wygląda realizm w działaniu. W książce oszukał Hitlera, a w życiu nawet jakiemuś portalikowi nie dał rady.
Hi-hi-hiiiii. Przypomina mie sie mgliscie sprawa krótkiej kariery politycznej żony Igora Janke, która została zrobiona na szaro przez jakiegos trzecioplanowego działacza podczas jakis wyborków. A przecież wszyscy oni, ziewnikarze, wiedzą o polityce wszyyyyystko.
Gdy użyłem "[b]" i "[/b]" to w poście zaraz po jego opublikowaniu pojawiły się one zamiast pogrubienia. Co trzeba zrobić?
1. Zamarkować kursorem tekst pogrubiany. 2. Kliknąć literkę "B" w szarym Menu nad wpisywanym tekstem. 3. I już. Pozwoliłem sobie na taką operację w tekście kolegi, to moja druga interwencja wewpis. Działa i armaty. The author has edited this post (w 07.10.2014) Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
mmaria komentarz pod oświadczeniem RAZa Tak właśnie wygląda realizm w działaniu. W książce oszukał Hitlera, a w życiu nawet jakiemuś portalikowi nie dał rady.
Jacek Gmoch zapytany niedawno, czy można było przy innych ustawieniach wygrać mecze reprezentacji przegrane w 74-tym i 78-mym, odpowiedział: Wie pan, w bibliotece, to można wygrać każdą bitwę, którą przegrał Napoleon. The author has edited this post (w 07.10.2014)
rozum.von.keikobad W skrócie: Wielki Realista dostał propozycję on Onetu i wydawała mu się bardziej intratna, więc sam zrezygnował z Interii. Na koniec jednak Onet nie chciał współpracować.
To teRAZ pozostaje tylko natemat.pl.... Niezła fucha i naczytać się można w Kolejach Mazowieckich do woli.... W jedności siła!
"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
Komentarz
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Zresztą, wyżej napisałeś o "elitach". Nie są to chyba elity intelektualne ani moralne - więc jakie? Dla elit posiadania 3-4 średnie pensje to coś jak dla studenta dwa piwa.
The author has edited this post (w 30.09.2014)
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
czy by wymienk od razu....
On po prostu kocha inaczey
The author has edited this post (w 01.10.2014)
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
The author has edited this post (w 01.10.2014)
To wskazuje na jakas kwalifikowana forme homofobii. Uwziela sie feminazi ze wyprostuje geja, to nie zwykly gwalt. To homofobiczna mowa nienawisci kobiecym cialem.
tak to widze. Babie nalezy sie szafot.
"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
- przykro mi ale ten banknot jest fałszywy
Na co blondynka:
- proszę natychmiast zadzwonić na policję, zostałam zgwałcona!
Ewentualnie:
Z piskiem opon rusza Alfa Romeo z śniadym makaroniarzem w środku, który przez otwarte okno krzyczy:
- dolary faslyfikato
Na co panienka odkrzykuje:
- syfilito autentikato
Bez związku mnie najszło
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/cezary-gmyz-i-rafal-ziemkiewicz-felietonistami-onetu
Chyba najlepiej widać to we fragmencie: Na pozór w zacytowanym fragmencie jest wszystko w porządku. Jednak gdy wczytać się uważniej, da się zauważyć pretensje do Polaków o stosunek wobec kobiet. Szczególnie ciekawe jest użycie słowa "obciążenie" - bez cudzysłowu! Najpierw "wykorzystać" bez cudzysłowu, teraz "obciążenie" bez cudzysłowu...
P.S. Nie działa pogrubienie.
Edytowano w 06.10.2014
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Shit happened, czyli jak się dałem wydymać Onetowi (ku przestrodze)
Całość na fejsie, jak ktoś chce.https://www.facebook.com/notes/rafa%C5%82-ziemkiewicz/shit-happened-czyli-jak-si%C4%99-da%C5%82em-wydyma%C4%87-onetowi-ku-przestrodze/898719396805354
W skrócie: Wielki Realista dostał propozycję on Onetu i wydawała mu się bardziej intratna, więc sam zrezygnował z Interii. Na koniec jednak Onet nie chciał współpracować.
Onet wydymał, ale Hitler to pewnie szczery koleś, z nim się można układać.
))
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
Tak właśnie wygląda realizm w działaniu. W książce oszukał Hitlera, a w życiu nawet jakiemuś portalikowi nie dał rady.
"[b]" i "[/b]"
to w poście zaraz po jego opublikowaniu pojawiły się one zamiast pogrubienia. Co trzeba zrobić?
Edytowano w 07.10.2014
2. Kliknąć literkę "B" w szarym Menu nad wpisywanym tekstem.
3. I już.
Pozwoliłem sobie na taką operację w tekście kolegi, to moja druga interwencja wewpis. Działa i armaty.
The author has edited this post (w 07.10.2014)
Wie pan, w bibliotece, to można wygrać każdą bitwę, którą przegrał Napoleon.
The author has edited this post (w 07.10.2014)
W jedności siła!
"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu