Skip to content

Wężowe oczy

13»

Komentarz

• Mało. Chyży na swoich barkach uniósł cały establiszment. Ja uważam diametralnie przeciwnie niż moi szanowni koledzy z forum - nie on był marionetką, którą poruszali nieznani z imienia giganci zza kulis, to Chyży swym (tak, nieludzkim) talentem zapobiegł buntowi społecznemu i zniesieniu establiszmentu. By kontynuować jego dzieło trzeba potwora tej samej rangi.
    Disklajmer. Zostawiam te 10% na opcję, że się mydlę, że degeneracja zaludnienia między rzekami przekracza mozliwości mojej wyobraźni.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • EU-geniusz?
    bez przesady, czy Hitler był jakimś geniuszem? był tylko małym, zakompleksionym i przerażonym własną zbrodnią człowieczkiem
    do czynienia zła nie potrzeba żadnych talentów - wystarczy słuchać podszeptów...
  • los
    Mania
    :
    Za Napoleonem stał  jego wojenny geniusz,  za Tuskiem stoją "inni czynni szatani" w postaci tubylczych i nietubylczych polityków. Nie lekceważę szatanów, ale odrózniam czlowieka niezależnego/samodzielnego (Napoleon) od wykonawcy poleceń, którego główną rolą jest sprawiać w miarę dobre wrażenie i zwalczać wewnątrz - i zewnatrzpartyjną opozycję. (...) Czy na tym polega geniusz?
    Tak. Na czym polega wielkość w obecnych czasach? By wydawać się małym. Wszędzie wejdzie i nikt go nie zauważy. Każdego zgniecie, bo nikt go nie potraktuje poważnie i nie będzie walczyć.
    Zwycięstwo Szatana też polega na tym, że przestano w niego wierzyć.
    Piszesz o przebiegłości, zwierzęcym instynkcie, a dla mnie geniusz to najwyzszy stopien talentu, coś w rodzaju iskry Bożej, człowiek wyrózniający się z tłumu przeciętnych niezwykłością w pozytywnym znaczeniu. Nawet Hitlera czy Lectera nie nazwałabym geniuszami zbrodni. Bo czy psychopata może być geniuszem? Z tego, co mi wiadomo, z dobrego źródła, nasz bohater nie wyrózniał się z tlumu jakimiś niezwyklymi cechami. Moze lemingów pociągała własnie owa przeciętność DT?

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • los
    A gdzie ty widzisz Maniu owe mityczne osoby, które Chyżemu dają polecenia?
    Miasta nie mają znaczenia, choć jesli chodzi o stolice to nie mam na myśli Bukaresztu
    :)
    . Ważni są ludzie, ktorzy go "wysunęli na czoło z ramienia". Ślady prowadzące do służb specjalnych są az nadto wyraźne.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Imiona, nazwiska! Przynajmniej te, które są znane światu.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    pawel.adamski
    :
    Z tego też powodu zastanawiam się jak to jest z Kopaczową. Czy jest rzeczywiście tak niesamodzielna i emocjonalnie niestabilna jak ją sie przedstawia, czy to tylko maska pozwalająca "na głupa" bezpiecznie wejść na pozycję z której można już narzucać reguły.
    Gud pojnt. Ale czy troje geniuszy zła (o Jaruzelu też pisałem) to nie za dużo na ten umęczony kraj?
    "Trzech geniuszy" to Marx, Engels i Lenin. Reszta, czyli Gitlery i Dżugaszwile to znakomici uczniowe.
    DT to przy nich chyba jednak przedszkolak. Zobaczymy w Brukseli czy otzrymał promocję do klasy pierwszej....
  • Znane światu: Wiktor Kubiak, Gromosław Czempiński.

• Wiktor Kubiak nie żyje, że Gromosław Czempiński jest Władcą Świata... Znam go trochę i poddam w wątpliwość.

• Funkcja czasu wiele zmienia, jakiś klucz to rok 2005.
    PS warto zakupić Pickorza?
  • Moim zdaniem warto. Ślicznie opisuje młode lata naszych bohaterów.

• kupić absolutnie nie warto. Nabijać kabzę złodziejowi? Nieeeee
    Ale pożyczyć i przeczytać? czemu nie
    :)

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • fatuswombatus
    Ale pożyczyć
    a od kogo pożyczyć?
  • JORGE
    (..)Sieć przysług, załatwiania, pieniędzy i zobowiązań. Układ domknięty, bez ośrodka decyzyjnego, kruchy i niestały. Ale jest. I będzie, bo tacy są ludzie kiedy państwo nie istnieje.
    JORGE>
    Orda, wielokrotnie to opisywaliśmy. To nie tłumaczy co stworzyło potwora z naszej wersji syna Jesügeja Baatura.
    Poza tym DonAld nigdy nie pragnął posiadaniania wielkiej partii.
  • Godne podbicie.

• I znowu tu wszyscy mają rację. Kolega los to nawet ma rację jako on i jako swój Disklajmer jeśli "degeneracja zaludnienia między rzekami przekracza mozliwości mojej wyobraźni". Przekroczyła?

• Może.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.