Skip to content
«13

Komentarz

• Myślę że wątpię. Ilu licealistów Pan Mikke jest w stanie wyprowadzić na ulicę? Najlepszy sposób żeby się ośmieszyc.
    Ten sztucznie nadęty wentyl jest zrobiony z  bardzo zużytego lateksu. If you know what I mean.
    ;)
    The author has edited this post (w 28.06.2014)

"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
  • Gdzieś mi mignęło ilość oddanych na niego głosów w tym roku i poprzednich wyborach - to zawsze oscyluje wokół co najwyżej 400 tysięcy, w tym roku trochę więcej, zobaczymy czy to jest trend zwyżkowy czy kwestia frekwencji.
  • Wentyl nie wentyl ale gwiżdże bardzo ładnie i tym razem precyzyjnie:
    "My szykujemy Wielka Demonstrację Suwerenności – na 5 października. Chcemy zebrać 100 000 ludzi – by zaprotestować nie przeciwko »rządowi Tuska« – lecz
    przeciwko stworzonemu przez p.gen.Czesława Kiszczaka ustrojowi
    . W ubiegłym roku było nas tylko kilka tysięcy. W tym roku Marsz Suwerenności ma wstrząsnąć ulicami Warszawy" - kończy swój wpis Janusz Korwin-Mikke.
  • Janusz "20 lat w PZPR" Mikke aka Ujebie Lustracje protestuje przeciw Kiszczakowi. No ok, lepiej późno niż za późno, nieprawdaż.
  • Szturmowiec.Rzplitej
    Wentyl nie wentyl ale gwiżdże bardzo ładnie i tym razem precyzyjnie:
    "My szykujemy Wielka Demonstrację Suwerenności – na 5 października. Chcemy zebrać 100 000 ludzi – by zaprotestować nie przeciwko »rządowi Tuska« – lecz
    przeciwko stworzonemu przez p.gen.Czesława Kiszczaka ustrojowi
    . W ubiegłym roku było nas tylko kilka tysięcy. W tym roku Marsz Suwerenności ma wstrząsnąć ulicami Warszawy" - kończy swój wpis Janusz Korwin-Mikke.
    Twór Urbana protestuje przeciw Kiszczakowi a człowiek żyjący w świecie słów się tym zachwyca. Ech...

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Jak się nazywał ten protest młodzieży parę lat temu ? Tak wstrząsnął światem, że aż zapomniałem. Korwin kanalizuje bunt młodych, para pójdzie w gwizdek, nic z tego nie wyniknie.
    JORGE>
  • obleśny staruch
    Chcemy zebrać 100 000 ludzi – by zaprotestować
    nie przeciwko rządowi Tuska
    – lecz przeciwko stworzonemu przez p.gen.Czesława Kiszczaka ustrojowi.
    Klu. Jeśli chcemy skanalizować bunt należy go skierować nie przeciw złoczyńcom ale przeciw "złemu systemowi." Złoczyńcę można powiesić, można go rozerwać na strzępy, można obtoczyć w smole i pierzu i pogonić, można też subtelnie i humanitarnie wypędzić bez większych kontuzji, choć przy pewnych dawnych obyczajach bym się uparł. Ale jak dotknąć ustrój? Po czym poznać, czy ustrój ma się dobrze czy rzęzi konając na chodniku?
    Mikke nie jest wariatem, to człowiek bardziej oddany wrogom i groźniejszy niż Palikot. A na określenie inteligencji tych, co Mikkemu chcą zawierzyć... w żadnym języku nie adekwatnych wyrażeń.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Poza tym zawsze bronił resortowych emerytur albowiem prawo nabyte to prawo święte.
  • Tu "przeciwko stworzonemu przez p.gen.Czesława Kiszczaka ustrojowi" nie protestował. Rzyg.

• Marsz na Sejm Ruchu Narodowego LIVE
    http://new.livestream.com/premiummediapl/events/3131227

Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
  • No ale chyba dobrze, ze zorganizuje demonstrację? Czy lepiej gdyby nie organizował? To, że system Tuska jest systemem stworzonym przy Okrągłym Stole i jednym z jego ojców założycieli jest Kiszczak to przecież prawda.
    To że nie chce obalać rządu Tuska jest podejrzane i trzeba to punktować. Nie ma sensu ruch sprzeciwu któremu jest dobrze z aktualną władzą. Może zaprosi Tuska i Komorowskiego na manifestację "antysystemową"? Tego przecież młodzież nie kupi. Jak rzeczywiscie uruchomi duży ruch sprzeciwu to niczego nie skanalizuje bo nad nim nie zapanuje. Jeśli jest jakieś ryzyko to, że ten ruch ośmieszy albo umożliwi jego pacyfikację na skutek sprowokowanych zadym.
  • A ja wam pem, że się zastanawiałem, gdzie w tym roku udać się wieczorem 12.XII - i też mi wyjszło, że do Czerstwego Cześka.
    No bo gdzie indziej?
  • rafal.ignorant
    No ale chyba dobrze, ze zorganizuje demonstrację? Czy lepiej gdyby nie organizował?
    A jeśliby to był Janusz Palikot? Dobrze, jeśli zorganizuje demonstrację? Czy lepiej gdyby nie organizował?
    Tak, Janusz Palikot jest w mniejszym stopniu wrogiem Polski niż Janusz Mikke. Ostatnio zresztą obaj mówią to samo. Nie tylko ostatnio zresztą, jakieś 99% tekstów obu panów różni się formą ale nie treścią.

• Szturmowiec.Rzplitej
    A ja wam pem, że się zastanawiałem, gdzie w tym roku udać się wieczorem 12.XII - i też mi wyjszło, że do Czerstwego Cześka.
    No bo gdzie indziej?
    No nie wiem. Czesław nie ma takiego, powiedzmy, ładunku symbolicznego jaki miał Jaruzel. Hu da fak is Kiszczak, mogłyby rzec miliony młodych Polaków.
    A wieczorem 12stego na cmentarz można pójść i tak to się pewnie skończy.
  • Pomyśleć, że dawno temu, gdzieś we wczesnych latach 90-tych uważałam JKM za człowieka inteligentnego.....
    ;)
    Od tamtej pory, pod wpływem wydarzeń i zmian jakie niesie czas - ewoluowałam, a on? Nawet nie można powiedzieć, że stanął w miejscu -  poza tym, że się dobrze trzyma fizycznie - to m.z. okrutnie cofnął się w rozwoju pod względem etycznym i moralnym, nawet nie skostniał, on się skurczył, to jest inwolucja. A może to ja wczesniej nie chciałam dostrzegać jego brzydszych cech i miałam go tylko za ekscentryka? Nie mam pojęcia czym teraz przyciąga do siebie ludzi.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Mania
    Nie mam pojęcia czym teraz przyciąga do siebie ludzi.
    Tym samym co Palikot. A zresza... Jest na forum sporo osób, które Januszkowi zdeponowały duszę na długie lata, niech one się tłumaczą.

• Mikke jest częścią systemu, gdyby go nie było należałoby go wymyślić. Ludzie wybierają go bo mówi rzeczy które im się podobają, uważają je za słuszne, no i nie jest umoczony we władzę (wszyscy oni tacy sami przecież), ba - chce zlikwidować koryto!
    Odezwał się do mnie kolega i nawija ruską wersję wydarzeń na Ukrainie, jest wielkim fanem Mikkego jak i Pana Stasia. Do niego nie przemawia że to ruska wersja bo (a) oni tak mówią (b) są antykomunistami (c) zwalczają ubeków, chcą lustracji itd. No to nawet jeśli jest to ruska wersja to cóż z tego, to jest prawda i koniec.
    No sami rozumiecie, to jest problem tej samej kategorii co z PO - żeby skumać co z nimi jest nie tak trzeba się tak po panujezusowemu nawrócić, czyli zmienić swoje myślenie. Odrzucić wszystko co się do tej pory sądziło o III RP. Beznajdziejna sprawa, tu logika ani rozum nie mają nic do gadania, chodzi o sprawy czysto duchowe.
    Niektórzy nawracają się przez rozum, ze mną tak było. Ale nie potrafię odpowiedzieć dlaczego w moim przypadku chęć bycia czystą logiką zaowocowało odkryciem Prawdy a u innych zatrzymuje się na jakimś etapie pośrednim, chyba chodzi o łaskę no bo jak to logicznie wytłumaczyć inaczej.
  • Szturmowiec.Rzplitej
    A ja wam pem, że się zastanawiałem, gdzie w tym roku udać się wieczorem 12.XII - i też mi wyjszło, że do Czerstwego Cześka.
    No bo gdzie indziej?
    Jeśli zamnięszkuje sie wew stolicy - spotkania 12 XII pod Czerstwym Czeskiem -  jak najbardziej. Natomiast Gdańszczanie i Trójmięszczanie winni się spotykac każdego 10 pod domem Ryżego Dona - tak jak to miało miejsce dnia dzisiejszego. Swojo drogo ciekawam relacji z tego mitingu.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Mania
    Nie mam pojęcia czym teraz przyciąga do siebie ludzi.
    Mówisz - masz! Tako rzecze Ciocia Jadzia:
    Prof. Jadwiga Staniszkis, socjolog:
    Fakt, że PiS przeskoczył Platformę gdy chodzi o poparcie wśród tej grupy 18-24, jest jest źródłem optymizmu. To zdarzyło się chyba po raz pierwszy.
    Dlaczego do tego doszło?
    Widać też, że młodzież dusi się w tym systemie. Brałam udział w spotkaniu z młodymi ludźmi zaraz po wyborach do PE, w jednym z liceów. Tam ponad połowa głosowała, w takiej zabawie wyborczej, na Korwin-Mikkego. Gdy pytałam dlaczego, wskazywano na dekompresję, na potrzebę wolności. Te wszystkie bzdury, które wypowiada Korwin-Mikke, o kobietach czy Rosji, do tych ludzi nie docierają, oni tego nie pamiętają. Pamiętają za to postulat liberalizacji, pamiętają hasła głoszone przez Przemysława Wiplera, w stylu Stowarzyszenia KoLiber. Podkreślają też, że ta partia nie ma wymiaru ataku na ludzi, ale jest atakiem na nielubiane przez nich idee i pojęcia. Do tego dochodzi element poczucia wyjątkowości wyborowi. To potrzeba wyjścia z morza frustracji. Powstaje więc rodzaj sekty, w pozytywnym sensie. Myślę, że jeżeli korwinowcy pójdą w kierunku konsekwentnego liberalizmu, jeżeli zrozumieją, na czym polega ta nasza niekompletna i nietrafiona sieciowość, która jest pozbawiona zamysłu strategicznego i kontroli, to mogą pójść do przodu. 16 proc. wyborców KNP to przedsiębiorcy, a więc ludzie, którzy to rozumieją.
    Czytaj oryginalny artykuł na:
    http://www.stefczyk.info/publicystyka/opinie/prof-staniszkis-mlodziez-dusi-sie-w-tym-systemie,11006279407#ixzz35yIEEK77
  • To ta starsza pani od "cichej charyzmy" Jerzego Buzka?

• To już nie miętkiej?
  • @Ignac; ci młodzi ludzie są ofiarami medialnej propagandy. Wolnośc w wydaniu Korwina i Jarkacza różni się jak noc od dnia. Jak ułuda od rzeczywistości. Wszystko, co oferuje JKM jest snem wariata, JK oferuje bezpieczeństwo, spokojny rozwój. Młodzi lubią wariatów, bo młodość jest wariacka, ale to przechodzi kiedy się dojrzewa. Diagnozy pani Jadzi nie kupuję.

• Miętkiej czy cichej, a co to ma za znaczenie? Co do korwinowców to trza ich odróżniać od przebrzydłego i podstępnego Korwina. Musicie chyba przyznać, że to jest lepszy material do resocjalizacji niż platfusy czy lewacy.
  • Mania
    @Ignac; ci młodzi ludzie są ofiarami medialnej propagandy. Wolnośc w wydaniu Korwina i Jarkacza różni się jak noc od dnia. Jak ułuda od rzeczywistości. Wszystko, co oferuje JKM jest snem wariata, JK oferuje bezpieczeństwo, spokojny rozwój. Młodzi lubią wariatów, bo młodość jest wariacka, ale to przechodzi kiedy się dojrzewa. Diagnozy pani Jadzi nie kupuję.
    Czemu UPR lepszy od FEM, to Ciocia Jadzia także samo tłomaczy:
    Korwin-Mikke nie jest Palikotem, nie ma tej huśtawki w sobie, tej wredności, nie przeprowadza tych ordynarnych ataków w kontekście tragedii smoleńskiej. Bo ja ciągle spotykam się z młodymi ludźmi, i stale odnajduję w nich tęsknotę za wielkością, za czymś więcej. To tęsknota za nadzieją, nawet połączoną z wysiłkiem, za wiarą, że jednak można, a nie tylko malkontenctwo, insynuacyjne narzekanie .
    Jak powinno zachować się w tej sytuacji Prawo i Sprawiedliwość?
    Obawiam się, że jeżeli PiS nie rozszerzy wachlarza osób, które pokazuje, jeżeli nie pokaże ich podmiotowości, a nie tego, że tnie osobowości podmiotowe, to więcej tej młodzieży nie zdobędzie.
    Czytaj oryginalny artykuł na:
    http://www.stefczyk.info/publicystyka/opinie/prof-staniszkis-mlodziez-dusi-sie-w-tym-systemie,11006279407#ixzz35yRkghmW
  • Mikke jest nastajaszczym xix-wiecznym postępowcem, ja się nie dziwię że młodzieży takie coś imponuje - czasy tak spsiałe a młodzież potrzebuje konkretu jak i oryginalności. I to dostaje. A że jak to młodzież nie wszystko rozumie to i podoba im się ta mieszanka elitaryzmu, darwinizmu, rasizmu, i wszystkich innych modnych 200 lat temu prądów. Nawet flogiston panietego tam jest jak się dobrze przyjrzeć (nabywanie poglądów męża przez kobiety).
  • stara idiotka z tytułem profesora
    Korwin-Mikke nie jest Palikotem, nie ma tej huśtawki w sobie, tej wredności,
    nie przeprowadza tych ordynarnych ataków w kontekście tragedii smoleńskiej
    .
    W tym momencie to można już tylko rozmawiać o tym czy ser z Księżyca to gouda czy ementaler.
    Z UPR można wyjść ale UPR z człowieka wychodzi dużo trudniej.

• Ciocia Jadzia może się czasem mylić, ale jednak profesorem jest, dobrym obserwatorem życia politycznego w III RP też jest i życzliwa PiS jest. Operuje często zbyt specjalistycznym językiem i używa w wywiadach nawiązań do tekstów i teorii, których czytelnicy nie znają i nie mogą znać bo nie są socjologami ani historykami epoki najnowszej. To jednak powinieneś rozumieć i nie potępiać bo to forum i poprzednie fora, jak FF, czy też fora zaprzyjaźnione, jak IV RP, są pełne tego typu popisów erudycji. Moje zdanie na temat tego typu popisów znasz:są śmieszne, irytujące i mało produktywne. Można jednak z nich czasem  i z trudem wyciagnąć konkretną treść. Ciocia Jadzia od dawna sugeruje PiS większą otwartość na środowiska prawicowe oraz bardziej optymistyczny pijar. Czasem PiS tak postępuje, ale zawsze potem nastepuje recydywa twardszych metod zwierania szeregów. To wszystko i nie ma co się zżymać na ciocię, bo chce dobrze i radzi niegłupio. Wolno mieć inne zdanie, wolno takie jak ona które w tej materii  i ja podzielam. Ocena samego Korwina ma tu mniejsze znaczenie bo nie o niego chodzi tylko o jego wyborców. Zacietrzewianie się w ocenie czy jest gorszy od Palikota, czy lepszy jest stratą energii. Co do rechotu smoleńskiego to jednak nie przypominam sobie go u Korwina. Może jednak coś mi umknęło, jak mi się zdarza. Oświeć mnie.
    The author has edited this post (w 29.06.2014)
  • Kiedys Pani profesor Sztaniskis taka była. Lecz udzielił jej się bakcyl estetyzmu. Do tego co gorsza, bo sam estetyzm, jestem pewien, organizm pani profesor zwalczyłby PO burzliwej chorobie, zaraziła się podobno dość pospolitym przypadkiem wśród oderwanych od rzeczywistości akademików. Pani profesor starciła pospolity zdrowy rozsądek i widzac jego brak postanowiła zastąpić go wnioskami opartymi na obserwacjach wąskiego groną bliskiej jej społecznie populacji. PO prostu oderwała się od ziemi i odleciała do krainy wymyślonej, dość solidnie, przez własny intelekt. A że rzeczyswistość nie zgadza się z teoriami Pani profesor? Tym gorzej dla rzeczywistości!

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • rafal.ignorant
    Ciocia Jadzia może się czasem mylić, ale jednak profesorem jest.
    Po niemiecku taki obiekt nazywa się Professorenidiot.
    rafal.ignorant
    Co do rechotu smoleńskiego to jednak nie przypominam sobie go u Korwina. Może jednak coś mi umknęło, jak mi się zdarza.
    Spytaj gugla. Przykro mi ale nie lubię grzebać w wychodku w poszukiwaniu czyjegoś zaginionego rozumu.
    A w kwestii profesorów - dostawanie orgazmu na widok sitka lub kamery jest w środowisku uznawane za upadek. Masz poglądy? Przedstaw je na naukowej konferecji i w piśmie z listy filadelfijskiej i poddaj osądowi sobie równych. Dopiero po tej weryfikacji masz prawo lecieć do merdiów.
    A teraz o tobie Rafał - znowu podchwyciłeś możliwość kopnięcia PiS i Kaczyńskiego. Niecierpliwie, szybko, nie weryfikujać faktów, byle tylko ugryźć. Twoja zawziętość jest dla mnie niezrozumiała i eufemistycznie mówiąc nie usposabia pozytywnie.
    The author has edited this post (w 29.06.2014)

• Staniszkis nie jest idiotką. Ona doskonale czuje ludzi, potrafi trafnie zdignozować nastroje, wie kto, co i dlaczego. Natomiast totalnie daje ciała w swoich proroctwach czy ocenach mechanizmów, procesów. W tym jest po prostu słaba.
    JORGE>
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.