Wentyl
I wszystko jasne:
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/korwin-mikke-na-blogu-szykujemy-demonstracje-ktora-wstrzasnie-ulicami-warszawy/q7vjd
Chyba zostawie ten post jako golas ...
JORGE>
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/korwin-mikke-na-blogu-szykujemy-demonstracje-ktora-wstrzasnie-ulicami-warszawy/q7vjd
Chyba zostawie ten post jako golas ...
JORGE>
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Ten sztucznie nadęty wentyl jest zrobiony z bardzo zużytego lateksu. If you know what I mean.
The author has edited this post (w 28.06.2014)
"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
"My szykujemy Wielka Demonstrację Suwerenności – na 5 października. Chcemy zebrać 100 000 ludzi – by zaprotestować nie przeciwko »rządowi Tuska« – lecz
przeciwko stworzonemu przez p.gen.Czesława Kiszczaka ustrojowi
. W ubiegłym roku było nas tylko kilka tysięcy. W tym roku Marsz Suwerenności ma wstrząsnąć ulicami Warszawy" - kończy swój wpis Janusz Korwin-Mikke.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
JORGE>
Mikke nie jest wariatem, to człowiek bardziej oddany wrogom i groźniejszy niż Palikot. A na określenie inteligencji tych, co Mikkemu chcą zawierzyć... w żadnym języku nie adekwatnych wyrażeń.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
http://new.livestream.com/premiummediapl/events/3131227
Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
To że nie chce obalać rządu Tuska jest podejrzane i trzeba to punktować. Nie ma sensu ruch sprzeciwu któremu jest dobrze z aktualną władzą. Może zaprosi Tuska i Komorowskiego na manifestację "antysystemową"? Tego przecież młodzież nie kupi. Jak rzeczywiscie uruchomi duży ruch sprzeciwu to niczego nie skanalizuje bo nad nim nie zapanuje. Jeśli jest jakieś ryzyko to, że ten ruch ośmieszy albo umożliwi jego pacyfikację na skutek sprowokowanych zadym.
No bo gdzie indziej?
Tak, Janusz Palikot jest w mniejszym stopniu wrogiem Polski niż Janusz Mikke. Ostatnio zresztą obaj mówią to samo. Nie tylko ostatnio zresztą, jakieś 99% tekstów obu panów różni się formą ale nie treścią.
A wieczorem 12stego na cmentarz można pójść i tak to się pewnie skończy.
Od tamtej pory, pod wpływem wydarzeń i zmian jakie niesie czas - ewoluowałam, a on? Nawet nie można powiedzieć, że stanął w miejscu - poza tym, że się dobrze trzyma fizycznie - to m.z. okrutnie cofnął się w rozwoju pod względem etycznym i moralnym, nawet nie skostniał, on się skurczył, to jest inwolucja. A może to ja wczesniej nie chciałam dostrzegać jego brzydszych cech i miałam go tylko za ekscentryka? Nie mam pojęcia czym teraz przyciąga do siebie ludzi.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Odezwał się do mnie kolega i nawija ruską wersję wydarzeń na Ukrainie, jest wielkim fanem Mikkego jak i Pana Stasia. Do niego nie przemawia że to ruska wersja bo (a) oni tak mówią (b) są antykomunistami (c) zwalczają ubeków, chcą lustracji itd. No to nawet jeśli jest to ruska wersja to cóż z tego, to jest prawda i koniec.
No sami rozumiecie, to jest problem tej samej kategorii co z PO - żeby skumać co z nimi jest nie tak trzeba się tak po panujezusowemu nawrócić, czyli zmienić swoje myślenie. Odrzucić wszystko co się do tej pory sądziło o III RP. Beznajdziejna sprawa, tu logika ani rozum nie mają nic do gadania, chodzi o sprawy czysto duchowe.
Niektórzy nawracają się przez rozum, ze mną tak było. Ale nie potrafię odpowiedzieć dlaczego w moim przypadku chęć bycia czystą logiką zaowocowało odkryciem Prawdy a u innych zatrzymuje się na jakimś etapie pośrednim, chyba chodzi o łaskę no bo jak to logicznie wytłumaczyć inaczej.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Prof. Jadwiga Staniszkis, socjolog:
Fakt, że PiS przeskoczył Platformę gdy chodzi o poparcie wśród tej grupy 18-24, jest jest źródłem optymizmu. To zdarzyło się chyba po raz pierwszy.
Dlaczego do tego doszło?
Widać też, że młodzież dusi się w tym systemie. Brałam udział w spotkaniu z młodymi ludźmi zaraz po wyborach do PE, w jednym z liceów. Tam ponad połowa głosowała, w takiej zabawie wyborczej, na Korwin-Mikkego. Gdy pytałam dlaczego, wskazywano na dekompresję, na potrzebę wolności. Te wszystkie bzdury, które wypowiada Korwin-Mikke, o kobietach czy Rosji, do tych ludzi nie docierają, oni tego nie pamiętają. Pamiętają za to postulat liberalizacji, pamiętają hasła głoszone przez Przemysława Wiplera, w stylu Stowarzyszenia KoLiber. Podkreślają też, że ta partia nie ma wymiaru ataku na ludzi, ale jest atakiem na nielubiane przez nich idee i pojęcia. Do tego dochodzi element poczucia wyjątkowości wyborowi. To potrzeba wyjścia z morza frustracji. Powstaje więc rodzaj sekty, w pozytywnym sensie. Myślę, że jeżeli korwinowcy pójdą w kierunku konsekwentnego liberalizmu, jeżeli zrozumieją, na czym polega ta nasza niekompletna i nietrafiona sieciowość, która jest pozbawiona zamysłu strategicznego i kontroli, to mogą pójść do przodu. 16 proc. wyborców KNP to przedsiębiorcy, a więc ludzie, którzy to rozumieją.
Czytaj oryginalny artykuł na:
http://www.stefczyk.info/publicystyka/opinie/prof-staniszkis-mlodziez-dusi-sie-w-tym-systemie,11006279407#ixzz35yIEEK77
Korwin-Mikke nie jest Palikotem, nie ma tej huśtawki w sobie, tej wredności, nie przeprowadza tych ordynarnych ataków w kontekście tragedii smoleńskiej. Bo ja ciągle spotykam się z młodymi ludźmi, i stale odnajduję w nich tęsknotę za wielkością, za czymś więcej. To tęsknota za nadzieją, nawet połączoną z wysiłkiem, za wiarą, że jednak można, a nie tylko malkontenctwo, insynuacyjne narzekanie .
Jak powinno zachować się w tej sytuacji Prawo i Sprawiedliwość?
Obawiam się, że jeżeli PiS nie rozszerzy wachlarza osób, które pokazuje, jeżeli nie pokaże ich podmiotowości, a nie tego, że tnie osobowości podmiotowe, to więcej tej młodzieży nie zdobędzie.
Czytaj oryginalny artykuł na:
http://www.stefczyk.info/publicystyka/opinie/prof-staniszkis-mlodziez-dusi-sie-w-tym-systemie,11006279407#ixzz35yRkghmW
Z UPR można wyjść ale UPR z człowieka wychodzi dużo trudniej.
The author has edited this post (w 29.06.2014)
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
A w kwestii profesorów - dostawanie orgazmu na widok sitka lub kamery jest w środowisku uznawane za upadek. Masz poglądy? Przedstaw je na naukowej konferecji i w piśmie z listy filadelfijskiej i poddaj osądowi sobie równych. Dopiero po tej weryfikacji masz prawo lecieć do merdiów.
A teraz o tobie Rafał - znowu podchwyciłeś możliwość kopnięcia PiS i Kaczyńskiego. Niecierpliwie, szybko, nie weryfikujać faktów, byle tylko ugryźć. Twoja zawziętość jest dla mnie niezrozumiała i eufemistycznie mówiąc nie usposabia pozytywnie.
The author has edited this post (w 29.06.2014)
JORGE>