Bartnik Historia Polski .... pokazuje, że narody wpadają w dziwne spirale autozaprzaństwa, ale błyskawicznie podnoszą się z tego dziwacznego stanu. Pamiętajmy o tym, gdy zdaje się nam, że Polskę trwale zastąpiła jakaś Leminglandia.
Zobaczę, uwierzę. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Ich nie ma co słuchać, bo radzio2014 poniedziałkowy polemizuje z radziem14 sobotnim, a tamten z radziem13, choć twierdzi, że nie, a zdanie jeszcze pewnie zmieni. ......Rezultaty działań i te chwile szczerości - jak felietonistyczna tuSSka ze Znaku z lat 80-tych, z czasów sprzed polityki (czyli z czasów przedkłamstwa) - tylko tak ich możemy próbować poznać. "Pisior? Na mój nos on nie będzie długo dyrektorem" -- Donald Tusk
Komentarz
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
"Pisior? Na mój nos on nie będzie długo dyrektorem" -- Donald Tusk
"Pisior? Na mój nos on nie będzie długo dyrektorem" -- Donald Tusk