Wolnych Polaków jest ok. 1/3 w społeczeństwie naszem
Tako rzecze Ignac. I wyciaga z tego jakies wnioski, mojej skromnem zdaniem bezsensowne. Takie sa wnioski sensowne mojem skromnem zdaniem oczywiscie:
Kluczowa jest losowe typologiczne rozdzielenie mieszkancow Miedzyrzecza na piec rozlacznych i wyczerpujacych cala populacje grup. Grupy rozdzielamy wg tego, co kto sobie w duszy powiedzial 10.04.2010, wiec nie ma eksperymentalnej metody ustalenia przynaleznosci do grup ale mozna rozumowac. Zwracam uwage na okreslenie "w duszy powiedzial" a nie "powiedzial publicznie." Publicznie ludzie klamia.
1. Eeee... yyyy...
2. Ruskie zabili nam prezydenta!
3. Ruskie zabili nam prezydenta! Sluchajmy ich, by nas nie zabili.
4. Ale fajnie, Ruskie usmazyli Kaczora! Szkoda, ze nie usmazyli drugiego.
5. Ale fajnie, Ruskie usmazyli Kaczora. Szkoda, ze nie usmazyli ich wszystkich.
Twierdze to z pelna odpowiedzialnoscia - nie bylo ani jednej osoby, ktora wykluczyla z cala pewnoscia, ze byl to ruski zamach. No ewentualnie moze sami sprawcy (jesli byli) ale oni naleza do innej kategii - oni nie musza wierzyc, bo wiedza. Ale i tak sa statystycznie nieistotni.
Wewnetrzni Moskale/Prusacy to grupa czwarta, Wolni Polacy to grupa druga. Wbrew ignacowej tezie mozna ja spokojnie poszerzyc o calkiem licznych reprezentantow grupy trzeciej - oni sie po prostu boja ale kiedy ze strachu sie wyzwola, znajda sie w grupie drugiej. Mozna tez ich podporzadkowac grupie drugiej metoda Mike'a Hammera - pochwalic strach ale przekonac, ze nie tych sie boja, co powinni. Do Wolnych Polakow oczywiscie sie nie przylacza ale na dzis starczy nam, ze beda dzialac na ich rzecz.
Grupa pierwsza jest wyprana ze wszystkich ludzkich wyroznikow, zarowno z inteligencji jak moralnosci. Glosuja chaotycznie, wiec ich gowno w glowach mozna nakierowac tak, by glosowali dobrze.
Grupa piata tez jest do wykorzystania - nienawidza wszystkich, ktorym sie jakos powodzi, proporcjonalnie do stopnia owego powodzenia, wiec nie powinno byc trudne przekonanie ich, ze Wolnym Polakom powodzi sie duzo gorzej niz wewnetrznym Moskalom.
Natomiast jakiekolwiek sojusze z przedstawicielami grupy czwartej sa bez sensu - to sa wrogowie totalni. Sensem ich istnienia jest niszczenie nas, nawet wbrew wlasnym interesom. Wszelkie sojusze moga zawrzec jedynie po to aby zdradzic. Dlatego Ziemniak jest pozyteczny idiota.
PiS nie powinien zakladac jakichkolwiek sojuszy tylko kierowac sie bezposrednio do Miedzyrzeczan.
A teraz Ignac - czy dasz dusze w zastaw, ze Ziemniak nie nalezy do grupy czwartej? Jego nienawisc do Kaczynskich przekraczala zawsze wszelkie granice zdrowia. Mam wrazenie, ze Zgred jest proba wytlumaczenia sie z tego niedobrego odruchu i wejscia do grupy drugiej. Proba nieudana, co widac z perspektywy czasu.
The author has edited this post (w 14.11.2013)
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Kluczowa jest losowe typologiczne rozdzielenie mieszkancow Miedzyrzecza na piec rozlacznych i wyczerpujacych cala populacje grup. Grupy rozdzielamy wg tego, co kto sobie w duszy powiedzial 10.04.2010, wiec nie ma eksperymentalnej metody ustalenia przynaleznosci do grup ale mozna rozumowac. Zwracam uwage na okreslenie "w duszy powiedzial" a nie "powiedzial publicznie." Publicznie ludzie klamia.
1. Eeee... yyyy...
2. Ruskie zabili nam prezydenta!
3. Ruskie zabili nam prezydenta! Sluchajmy ich, by nas nie zabili.
4. Ale fajnie, Ruskie usmazyli Kaczora! Szkoda, ze nie usmazyli drugiego.
5. Ale fajnie, Ruskie usmazyli Kaczora. Szkoda, ze nie usmazyli ich wszystkich.
Twierdze to z pelna odpowiedzialnoscia - nie bylo ani jednej osoby, ktora wykluczyla z cala pewnoscia, ze byl to ruski zamach. No ewentualnie moze sami sprawcy (jesli byli) ale oni naleza do innej kategii - oni nie musza wierzyc, bo wiedza. Ale i tak sa statystycznie nieistotni.
Wewnetrzni Moskale/Prusacy to grupa czwarta, Wolni Polacy to grupa druga. Wbrew ignacowej tezie mozna ja spokojnie poszerzyc o calkiem licznych reprezentantow grupy trzeciej - oni sie po prostu boja ale kiedy ze strachu sie wyzwola, znajda sie w grupie drugiej. Mozna tez ich podporzadkowac grupie drugiej metoda Mike'a Hammera - pochwalic strach ale przekonac, ze nie tych sie boja, co powinni. Do Wolnych Polakow oczywiscie sie nie przylacza ale na dzis starczy nam, ze beda dzialac na ich rzecz.
Grupa pierwsza jest wyprana ze wszystkich ludzkich wyroznikow, zarowno z inteligencji jak moralnosci. Glosuja chaotycznie, wiec ich gowno w glowach mozna nakierowac tak, by glosowali dobrze.
Grupa piata tez jest do wykorzystania - nienawidza wszystkich, ktorym sie jakos powodzi, proporcjonalnie do stopnia owego powodzenia, wiec nie powinno byc trudne przekonanie ich, ze Wolnym Polakom powodzi sie duzo gorzej niz wewnetrznym Moskalom.
Natomiast jakiekolwiek sojusze z przedstawicielami grupy czwartej sa bez sensu - to sa wrogowie totalni. Sensem ich istnienia jest niszczenie nas, nawet wbrew wlasnym interesom. Wszelkie sojusze moga zawrzec jedynie po to aby zdradzic. Dlatego Ziemniak jest pozyteczny idiota.
PiS nie powinien zakladac jakichkolwiek sojuszy tylko kierowac sie bezposrednio do Miedzyrzeczan.
A teraz Ignac - czy dasz dusze w zastaw, ze Ziemniak nie nalezy do grupy czwartej? Jego nienawisc do Kaczynskich przekraczala zawsze wszelkie granice zdrowia. Mam wrazenie, ze Zgred jest proba wytlumaczenia sie z tego niedobrego odruchu i wejscia do grupy drugiej. Proba nieudana, co widac z perspektywy czasu.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Syndrom wyparcia dotyczy grupy trzeciej, czwartej i piatej - ciagle nie uchodzi w Polsce przyznawac sie do radosci z powodu zamordowania Prezydenta przez Ruskich, nie uchodzi tez przyznawac sie do bycia smierdzacym tchorzem.
Podejrzewam, ze wsrod ruchaczy narodowych czwartogrupowcow moze byc bardzo duzo. Bo tak na zdrowy rozum - jaki ma sens popieranie RN a nie PiS jesli sie rano 10.04.2010 nie zawolalo z radoscia "Ale fajnie, Ruskie usmazyli Kaczora! Szkoda, ze nie usmazyli drugiego"?
Najwyraźniej metanarracja "Kto z nami ten nowoczesny, mądry y bogaty, a kto za PiS-em ten biedny, głupi i chory!" jest szokująco skuteczna.
Nie mozemy oceniac skutecznosci ex ante, wiec dopiero przy wyborach bedziemy wiedziec czy wybrana strategia byla skuteczna. A jesli okaze sie nieskuteczna, tez nic nie bedziemy wiedziec, bo nie znajac alternatyw, nie bedziemy wiedziec, czy jakas skuteczna byla.
Slowo "skutecznosc" nadaje sie do opisu rzeczywistosci ale nie jako wartosciowanie.
Pomijajac zupelnie nieistotny szczegol, ze my sie tu tylko madrzymy bez wplywu na cokolwiek, decyzje podejmuje kto inny o naszych madrzeniach najpewniej nie wiedziac.
The author has edited this post (w 15.11.2013)
Mozna opracować krótsze wersje; im krótsze tym lepsze i silniejsze.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Ja tylko nie mam siły skakać.
Masz tu.
W losowej typologii ruchacze naleza do grupy 4 - osobnikow, ktorym patologiczna nienawisc do Kaczynskich wyssala rozum, serce i inne organy.
Jesli to zaszkodzi Kaczynskiemu, ruchacze przylacza Polske do Izraela a Polakow przeznacza na koszerna karme dla lisow. Co trzeba miec w glowie by sobie wyobrazac, ze mozliwa jest wspolpraca ruchaczy z PiSem?
Co zaś do Traktatu Lezbońskiego, to bodaj Ciocia Jadzia kiedyś zupełnie mi odwróciła o niem myślenie zapytując: Czy z jego powodu Francja straciła niepodległość? A może Wielka Brytania? Włochy?
Noji? Noji po jakimś czasie okazało się, że Włochy jednak ją straciły, a więc w klubie państw niepodległych została Francja, Anglia i Hitlery. But wait, Szwecja, Dania, Holandia też są niepodległe jak cholera - bo ich stać.
Ale od przedwczoraj chodzę zaczadzony Gabisiem, z jego końcepcją UE 2.0, opierającą się na spostrzeżeniu, że Wujnia będzie imperium albo jej nie będzie. Gdyż, powiada, w dobie broni atomowej, raketowej y komicznej, tylko kilka emporiów na świecie być może i jednym z nich będzie Wielka Wujnia 2.0. Najzabawniejsze, że na język urzędowy proponuje... hiszpański. Ten stary, złośliwy gnom musiał śmiać się w duchu z czytaczy, pisząc to.
Hail to Europa, she always wins!
Czy ty raz na jakis czas nie moglbys uwierzyc komus, kto nudno twierdzi, ze buty sie nosi na nogach a kapelusz na glowie? Tak dla odmiany.
Prawda - ustapil przed przewaga i podpisal, nie zachowal sie jak trzyletni chlopczyk, ktory tupie nozka i krzyczy "nie."
Co do TL to ja byłem przeciwny, bo to osłabiało pozycję Polski z ok. 8% do ok. 6% (kiedyś dokładniej wyliczałem), czyli dość znacznie. Ale dyskutowanie o TL było bez sensu, bo i tak nikt go nie czytał, na FF chyba tylko Nizam, a zdanie miał podobne.
Jak goście dostają palpitacji na sformułowanie "Unia ma osobowość prawną" to o czym dyskutować? Tak jakby OZN nie miało...
The author has edited this post (w 06.12.2013)
Noji oczywiście pytanie, co zrobią z uczciwymi z Placformy. Dobiorą czy na wszelki wypadek roszczelają. Cokolwiek Manitou zdecyduje, poprę.
The author has edited this post (w 06.12.2013)
Nie przewidziałem tylko, że pomiędzy Krulem a Ruchem znajdą swe miejsca jeszcze PEZEL, Solarna Polska, TREP i Polska Gowina w Jednym Rytmie.
A postawienie się przeciw WSZYSTKIM BEZ WYJĄTKU jest samo przez się izolacją, tak wyczytałem w słowniku. Czasem to jest opłacalne, czasem nie, od tego są politycy by wiedzieć. Ja nie jestem politykiem, więc nie wiem, jak wtedy było, wiem za to inne rzeczy.
Acha, w odróżnieniu od Francuzów Polacy pragnęli traktatu lesbońskiego jak ciasteczek, aż nóżkami do niego przebierali. Wiemy to po wynikach wyborów - partia ostro antylesbońska dostała 1%, partia raczej niechętna traktatowi 30% a resztę dostali entuzjaści. Parlament był za traktatem, więc obstrukcja prezydenta byłoby to proste warholstwo.
To nie byłaby izolacja Polski tylko izolacja prezydenta i to tylko przez rok - bo rok później by wybrano prezydenta euroentuzjastycznego.
Byłby to pusty gest bez pozytywnego znaczenia za to bardzo szkodliwy.
Ja żyję w świecie realnym a nie w świecie słów.
The author has edited this post (w 12.06.2014)
Co do rozróżnień pomiędzy społeczeństwem i populacją to różnimy się coraz bardziej. Rozmyślam sobie o tym i twoje tezy o przecweleniu Polaków coraz bardziej uważam za skrajne i niesprawiedliwe uproszczenie. Prócz tego są niekonstruktywne. Przyjmując je w zasadzie musimy przyjąć, że Polska zaniknie, naród wymrze i koniec świata tak bliski, tak że nie warto już robić nic.
A prezydent oczywiście miał tv, radio, prasę i kupę kasy.
Rafał, zlituj się, zlituj się, zlituj się!
POwiedz, znaczy napisz nam szczerością uzębienia całego; Ty na prawde to uważąsz że PiS to taki obciach. A PO i cała reszta to fajowskie gites człowieki co to są POstępowe i dobrze chcą.
Weź się w garść i wyjdź z tej szafy. Nie wstydź się. Przecież miliony POlaków też tak myślą.......
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”