rozum.von.keikobad EDIT: Więc jeszcze raz rekapitulując, gdyby to było planowane, to jednak byłby gotowy przekaz, trochę jak przy związkach partnerskich, choćby w stylu "nie mówimy naszym jak głosować, nie jesteśmy partią wodzowską, widzicie, że jest demokracja". Coś takiego próbował jakiś koleś z PSL nawet. Tamci - cisza. Dziwne.
Ok Rozum, bardzo możliwe że masz rację, ja tylko głośno myślę, opierając się na szczątkowych informacjach. I raczej zakładam najapierw rozwiązanie najbardziej realne, a te z ustawką wydaje się być wg mnie najbardziej prawodpodbne. Już to przerabialiśmy. Natomiast, jeżeli to istotnie wtopiona akcja Tuska, to jakie tego mogą być konsekwencje ? Kamiński mówił, że podał infromację dla większości posłów zupełnie nieznane. I widział pewne poruszenie. Czyli co, komisja śledcza ? I pytanie kolejne, jak Tusk tego nie przewidział ? Po co cała akcja z pozbawieniem immunitetu ? Chciał Kamińskiego usmażyć, przy tak słabym materiale ? JORGE> The author has edited this post (w 10.06.2014)
JORGE Kamiński mówił, że podał infromację dla większości posłów zupełnie nieznane. I widział pewne poruszenie.
Posłowie wiedzą, że "grają"w czymś większym, ale często nie wiedzą w czym, a esemesy są raczej jak się zachować, a nie jaka jest strategia i taktyka i o-co-w-tym-chodzi. I nagle dostali trochę okruchów z pańskiego stołu... Niejako przy okazji, niechcący, w wypadku przy prcy...
Cyrylica Ktoś spytał Tuska o komentarz, a on odpowiedział - "jem krówkę" i poszedł. Dziwne to było.
On bardzo lubi krówki. Kieeedyś jeszcze w okolicach 2005 czytałem że jak miał więcej czasu to potrafił siedzieć przed tv, oglądać mecz, żreć krówki i popijać śmietaną. Bawiąc się w domorosłego psychologa - musi być w czarnej dupie jeśli zamarzyły mu się stare dobre beztroskie lata. The author has edited this post (w 10.06.2014)
O TuSSku mówi się, że nie lubi służb, co oczywiście nie sprawia, że nie cieszyłby się rezultatami ich pracy, ale woli być od tego z daleka - to wytłumaczenie nr 1 porażki bandytów, tego, że nie było mobilizacji, itd. ...."Śliskie sprawy", przy możliwym przerżnięciu za rok wyborów - nieciekawa wizja "pamiętliwych chłopców" w pobliżu, gdy chciałoby sie pobyczyć, itp. Wytłum. nr 2 - wizerunek..... krótko i zwięźle mu wytłumaczono, że jako I Gestapowiec RP - daleko nie zajedzie. "Pisior? Na mój nos on nie będzie długo dyrektorem" -- Donald Tusk
Psycho-niesioł przeszedł dziś samego siebie. Peedział, że nic to - jeszcze tego CHWASTA wyrwiemy. "Pisior? Na mój nos on nie będzie długo dyrektorem" -- Donald Tusk
Planck Psycho-niesioł przeszedł dziś samego siebie. Peedział, że nic to - jeszcze tego CHWASTA wyrwiemy.
a zaraz potem pokazali (w tvp1) Girzyńskiego, który powiedział: "kto atakuje Mariusza Kaminskiego, atakuje najuczciwszą osobę w Polsce". Dobre było zestawienie tych dwóch wypowiedzi. Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
A może jednak najprostsze wyjaśnienie: wyeliminować definitywnie Kwasa rzekomo rękami PiS. Juz ktoś to wyżej sugerował. Dla PO jest nieprzydatny i nieobliczalny - próbował cos robić z Palikotem i przez chwilę zdawalo się, że mu się może udać. Po drugie w nowych realiach polityki wschodniej jest konkurentem w sprawie Ukrainy a tu trzeba pompować własny sukces i Radka. Odzrzucenie wniosku o uchylenie jest rozsądne bo nic by z tego nie wynikło, a Kamiński byłby caly czas w mediach i mógłby przypomniec wiele innych afer - szczególnie hazardową i Sawickiej. Przed wyborami to byłoby dla PO bardzo niezdrowe.
Albo jeszcze najprostsze (co nie znaczy najbardziej realne wyjaśnienie): coś chcą przykryć. Bo uderzenie w lewicę... no jaki by to miało sens, no? Myślicie, że PO jest w stanie przejąć ten betonowy elektorat, co tam jeszcze został? Nie, a może potrzebować ich do koalicji.
rozum.von.keikobad Albo jeszcze najprostsze (co nie znaczy najbardziej realne wyjaśnienie): coś chcą przykryć. Bo uderzenie w lewicę... no jaki by to miało sens, no? Myślicie, że PO jest w stanie przejąć ten betonowy elektorat, co tam jeszcze został? Nie, a może potrzebować ich do koalicji.
Rózne mogą być tłumaczenia, ale całość świadczy o ogromnym balaganie i działaniu żywiołowym. Jesli to jakiś scenariusz i ustawka to realizowane bardzo niechlujnie. Co do uderzenia w lewicę to należaloby się zastanowić kto na tym miałby skorzystać - kto może przejąć elektorat zniechęcony do SLD aferami Kwaśniewskiego. Beton raczej nie zaliczy tego na konto SLD. The author has edited this post (w 10.06.2014)
Mnie cały czas ta niechlujność nie daje spokoju. Przecież gierki prlamentarne ma PO doprowadzone do perfekcji, nie zaliczaja wtop. A tu babach, aż musieli Pokraka z nory wyprowadzić, żeby na Kamińskiego pluł. Narracja musi być kontynuowana. Bardzo dziwna sytuacja. JORGE>
JORGE Mnie cały czas ta niechlujność nie daje spokoju. Przecież gierki prlamentarne ma PO doprowadzone do perfekcji, nie zaliczaja wtop. A tu babach, aż musieli Pokraka z nory wyprowadzić, żeby na Kamińskiego pluł. Narracja musi być kontynuowana. Bardzo dziwna sytuacja. JORGE>
No nie wiem, nie mają wtop? Nie obserwuję aż tak uważnie.
rozum.von.keikobad : Albo jeszcze najprostsze (co nie znaczy najbardziej realne wyjaśnienie): coś chcą przykryć. Bo uderzenie w lewicę... no jaki by to miało sens, no? Myślicie, że PO jest w stanie przejąć ten betonowy elektorat, co tam jeszcze został? Nie, a może potrzebować ich do koalicji.
Ja uważam, że Tusk ma właśnie taki plan, on konsekwentnie od lat rozjeżdża lewicę, to jest rezerwuar głosów, które pomału konsumuje zachowując dzięki temu pozycje. Najpierw Palikot - działał co najmniej z błogosławieństwem, z medialną klaką, nastąpiło rozjechanie SLD w wersji z Napieralskim. Tusk cały czas konsekwentnie ściąga do siebie z obozu postkomunistycznego twarze typu Hubner czy Rosati, Teraz zabawia się z dziadkiem Millerem obiecując mu koalicje, Miller je mu z ręki, co jest dla tej formacji samobójcze, taka polityka dała koszmarny dla SLD wynik w wyborach do PE, myślę że do parlamentarnych zje ich prawie całkowicie, zresztą hołubienie Jaruzela jest wyraźnym sygnałem właśnie dla betonu.
No to niech tak robi. Ryzykownie gra. Starsze i średnie pokolenie nie daruje mu tego. To co zyska po SLD może stracić w elektoracie nastawionym antykomunistycznie i bardziej konserwatywnym. Może więcej zyska, ale zostaje jeszcze młodzież, której tak nie kupi. Ona już idzie do KNP i PiS. Inna rzecz, że może to by ukształtowało właściwie scene polityczną: PO - lewica, a PiS prawica. Jeśli koniecznie musimy mieć system dwupartyjny bez "planktonu" jak większość Koleżeństwa określa wszystkich którzy wciąż szukają czegos nowego i odmiany to SLD i PSL też są zbędne.
7my Ja uważam, że Tusk ma właśnie taki plan, on konsekwentnie od lat rozjeżdża lewicę, to jest rezerwuar głosów, które pomału konsumuje zachowując dzięki temu pozycje.
W tym całym okresie smuty rzadów PO to jest chyba jeden z nielicznych plusów. Pamiętacie nasze czarne wizje, że PO się zgra, PiS zadepcza i do głosu dojdzie lewica w zapaterowym stylu ? To nie były bezpodstawne obawy. Może to był plan, a może uboczny efekt straszenia Kaczyńskim, doszło jeszcze parę czynników, w każdym razie ma miejsce dożynanie watah. Tyle, że niekoniecznie te watahy miał na myśli Radzio. Coś jeszcze z elektoratu SLD i Palikota da się wycisnać. Na tyle, żeby ponowić koalicję z PSL. Bo nie miejmy złudzeń, PSL przeżyło już swoje, oni nie pójda w koalicję z partia która nie ma mediów. Zobaczcie jak im teraz fajnie to wszystko wychodzi, maja stołki, cisza wokół nich, a jak już coś wyjdze to mejnstrim wyciszy. Poleciał jeden minister z hukiem ? Poleciał. Za rok wrócił. Ktoś robi z tego problem ? JORGE>
Czytam "opinie łałtorytetów" w merdiach i widzę jedno: TOTALNY CHAOS. Nikt nic nie wie. Nie wiedza co się stało i co najgorsze nie wiedzą jaką POzę należy przybrać. Stąd towarzysz Morozowski spiera się z innym towarzyszem z Wiertniczej. Stąd w Gófnie Wybiurczym jeden redachtOOR broni Kwachów i wini za wszystko PiS a drugi gani POspolitych złodzieji za bezczynność. Powiem tak: mój poranek jest dzisiaj wspaniały! Niestety wiem że już jutro narracja zostanie ustalona i sms POdpowiedzą co i jak. The author has edited this post (w 11.06.2014) “It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
To moze warto przypomniec zrodlo tych wszystkich problemow. Jolka "za dużo tych liftingów" to betka na tle duzych graczy "Bo pan Sławomir Miller z dwoma BOR-owcami, którzy zostali wyrzuceni z BOR-u przez Gawora, wzięli 200 tys. dol". Wiedza ze JarKacz moze miec na nich wszystkich kwity i dlatego nosza spodnie w kolorze brązowym "- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
Pszczelarz To moze warto przypomniec zrodlo tych wszystkich problemow. Jolka "za dużo tych liftingów" to betka na tle duzych graczy "Bo pan Sławomir Miller z dwoma BOR-owcami, którzy zostali wyrzuceni z BOR-u przez Gawora, wzięli 200 tys. dol". Wiedza ze JarKacz moze miec na nich wszystkich kwity i dlatego nosza spodnie w kolorze brązowym
Dzięki za przypomnienie Józefa z Nowego Sącza. Być może to głupie pytanie, ale kto finansował te domki Kwaśniewskim, Millerom i reszcie? Rodzimi biznesmeni, czy kolesie korumpowali się na arenie międzynarodowej? Nie wierzę, że CBA nie węszyło w tym kierunku, a przecieków jakoś nie ma.
Marszałek Sejmu Ewa Kopacz odtajniła szczegóły głosowania nad wnioskiem o wyrażenie zgody na pociągnięcie do odpowiedzialności karnej byłego szefa CBA Mariusza Kamińskiego. Oto one: W sprawie wniosku głosowało 419 posłów. Za uchyleniem było 216 parlamentarzystów, przeciw aż 160. Od głosy wstrzymało się 43 posłów, a nie głosowało - 41. Z Platformy w obronie Mariusza Kamińskiego (czyli przeciw wnioskowi o uchyleniu mu immunitetu) głosowali: Andrzej Kania, Jerzy Kozdroń, Cezary Kucharski, Arkadiusz Litwiński, Antoni Mężydło, Grzegorz Raniewicz i Andrzej Smirnow. Wstrzymali się: Tadeusz Aziewicz, Łukasz Borowiak, Krzysztof Brejza, Borys Budka , Renata Budryn, Zenon Durka, Andrzej Gut-Mostowy, Leszek Jastrzębski, Roman Kosecki, Mirosław Koźlakiewicz, Józef Lassota, Katarzyna Matusik-Lipiec, Mirosława Nykiel, Mirosław Pluta, Paweł Suski i Adam Żyliński. Z PSL przeciw uchyleniu immunitetu Mariuszowi Kamińskiemu byli posłowie Zbigniew Sosnowski i Halina Szymiec-Raczyńska. Wstrzymało się aż 18 posłów PSL, m.in. Waldemar Pawlak i Stanisław Kalemba. Od głosu wstrzymał się także jeden poseł Twojego Ruchu Piotr Bauć i sześciu parlamentarzystów SLD. Z posłów niezrzeszonych Mariusza Kamińskiego wsparli m.in. Ludwik Dorn, John Godson, Tomasz Kaczmarek, Przemysław Wipler i Marzena Wróbel. Przeciw uchyleniu immunitetu Mariuszowi Kamińskiemu głosowały w całości PiS i Solidarna Polska. Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Szturmowiec.Rzplitej Zapomnieli napisać, że jednym z Placformianych obrońców Mariusza K. jest pan poseł Tusk Donald.
Poseł Ryży Wuj był wczoraj nieobecny nagłosowaniu. Obowiązkowo przyniesie usprawiedliwienie od mamy Anżeli lub taty Władymira. “It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
W całości ta wypowiedź brzmiała " Ja bardzo dużo czytam, odświeżam umysł i brzytwa będę jak..." czy jakoś tak. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Szturmowiec.Rzplitej : Zapomnieli napisać, że jednym z Placformianych obrońców Mariusza K. jest pan poseł Tusk Donald.
Poseł Ryży Wuj był wczoraj nieobecny nagłosowaniu. Obowiązkowo przyniesie usprawiedliwienie od mamy Anżeli lub taty Władymira.
No właśnie o tem piszę. Był nieobecny, a zatem utrudnił Ludziom Humoru zebranie kwoty 231 osłów, koniecznej do przeczołgania Naszego Szeryfa. Kto nie zagłosował za - ten za Mariuszem.
Szturmowiec.Rzplitej Kto nie zagłosował za - ten za Mariuszem.
Powiem wiencey: KTO NIE BYŁ OBECNY Z NIMI TEN BYŁ Z MARIUSZEM! Ale sie narobiło.... “It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
Czyżby o to chodziło? "W Kancelarii Premiera rozważany jest scenariusz szybszych, przedterminowych wyborów. Wynik głosowania władze PO postrzegają bowiem jako bardzo silny sygnał iż spora część partii władzy nie jest gotowa na koalicję z SLD i nie wyrazi na to zgody. Szybsze wybory pozwoliłyby Tuskowi teraz, kiedy PO jest jeszcze w miarę silna, oczyścić listy wyborcze z posłów przeciwnych sojuszowi z Millerem, a jednocześnie uniemożliwiłyby im wcześniejsze przejście np. do Jarosława Gowina , który w ostatnich wyborach udowodnił, że ma jednak spory potencjał" http://wpolityce.pl/polityka/200165-tylko-u-nas-po-klesce-w-sprawie-kaminskiego-donald-tusk-rozwaza-przedterminowe-wybory-okazalo-sie-ze-spora-czesc-po-nie-zaakceptuje-koalicji-z-sld
Pucel się układa. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
los W całości ta wypowiedź brzmiała " Ja bardzo dużo czytam, odświeżam umysł i brzytwa będę jak..." czy jakoś tak.
"Teraz ze mną na solo nie wygrasz. Ja bardzo dużo czytam, odświeżam umysł i kurw. będę jak brzytwa ." "- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
off topic: "Bartnik" mi bardziej pasi niz "Pszczelarz" "- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
Komentarz
JORGE>
The author has edited this post (w 10.06.2014)
I nagle dostali trochę okruchów z pańskiego stołu... Niejako przy okazji, niechcący, w wypadku przy prcy...
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/kaczynski-zadowolony-z-wyniku-glosowania-ws-immunitetu-kaminskiego/srskm
Interia pewnie zaraz, póki co szydzą z wczorajszego żartu Kaczora.
Czyli co ? W PiS są zadwoleni i jednak w PO są ludzie uczciwi, którzy po prostu nie wiedzieli ! Póki co takie pierdu pierdu.
JORGE>
Wytłum. nr 2 - wizerunek..... krótko i zwięźle mu wytłumaczono, że jako I Gestapowiec RP - daleko nie zajedzie.
"Pisior? Na mój nos on nie będzie długo dyrektorem" -- Donald Tusk
"Pisior? Na mój nos on nie będzie długo dyrektorem" -- Donald Tusk
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Bo uderzenie w lewicę... no jaki by to miało sens, no? Myślicie, że PO jest w stanie przejąć ten betonowy elektorat, co tam jeszcze został? Nie, a może potrzebować ich do koalicji.
JORGE>
JORGE>
Nikt nic nie wie. Nie wiedza co się stało i co najgorsze nie wiedzą jaką POzę należy przybrać. Stąd towarzysz Morozowski spiera się z innym towarzyszem z Wiertniczej. Stąd w Gófnie Wybiurczym jeden redachtOOR broni Kwachów i wini za wszystko PiS a drugi gani POspolitych złodzieji za bezczynność.
Powiem tak: mój poranek jest dzisiaj wspaniały! Niestety wiem że już jutro narracja zostanie ustalona i sms POdpowiedzą co i jak.
The author has edited this post (w 11.06.2014)
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
zrodlo
tych wszystkich problemow.
Jolka "za dużo tych liftingów" to betka na tle duzych graczy "Bo pan Sławomir Miller z dwoma BOR-owcami, którzy zostali wyrzuceni z BOR-u przez Gawora, wzięli 200 tys. dol".
Wiedza ze JarKacz moze miec na nich wszystkich kwity i dlatego nosza spodnie w kolorze brązowym
"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
Być może to głupie pytanie, ale kto finansował te domki Kwaśniewskim, Millerom i reszcie? Rodzimi biznesmeni, czy kolesie korumpowali się na arenie międzynarodowej? Nie wierzę, że CBA nie węszyło w tym kierunku, a przecieków jakoś nie ma.
wnioskiem
o wyrażenie zgody na pociągnięcie do odpowiedzialności karnej byłego szefa CBA Mariusza Kamińskiego. Oto one:
W sprawie wniosku głosowało 419 posłów. Za uchyleniem było 216 parlamentarzystów, przeciw aż 160. Od głosy wstrzymało się 43 posłów, a nie głosowało - 41.
Z Platformy w obronie Mariusza Kamińskiego (czyli przeciw wnioskowi o uchyleniu mu immunitetu) głosowali:
Andrzej Kania, Jerzy Kozdroń, Cezary Kucharski, Arkadiusz Litwiński, Antoni Mężydło, Grzegorz Raniewicz i Andrzej Smirnow.
Wstrzymali się: Tadeusz Aziewicz, Łukasz Borowiak, Krzysztof Brejza, Borys
Budka
, Renata Budryn, Zenon Durka, Andrzej Gut-Mostowy, Leszek Jastrzębski, Roman Kosecki, Mirosław Koźlakiewicz, Józef Lassota, Katarzyna Matusik-Lipiec, Mirosława Nykiel, Mirosław Pluta, Paweł Suski i Adam Żyliński.
Z PSL przeciw uchyleniu immunitetu Mariuszowi Kamińskiemu byli posłowie Zbigniew Sosnowski i Halina Szymiec-Raczyńska.
Wstrzymało się aż 18 posłów PSL, m.in. Waldemar Pawlak i Stanisław Kalemba.
Od głosu wstrzymał się także jeden poseł Twojego
Ruchu
Piotr Bauć i sześciu parlamentarzystów SLD.
Z posłów niezrzeszonych Mariusza Kamińskiego wsparli m.in.
Ludwik Dorn, John Godson, Tomasz Kaczmarek, Przemysław Wipler i Marzena Wróbel.
Przeciw uchyleniu immunitetu Mariuszowi Kamińskiemu głosowały w całości PiS i Solidarna Polska.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
brzytwa
."
No proszę, brzytwa jednak ciągle pływa. Ja myślałem, że juz dawno zamuliła się w jakimś stawie...
Ja bardzo dużo czytam, odświeżam umysł i
brzytwa
będę jak..." czy jakoś tak.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Był nieobecny, a zatem utrudnił Ludziom Humoru zebranie kwoty 231 osłów, koniecznej do przeczołgania Naszego Szeryfa.
Kto nie zagłosował za
- ten za Mariuszem.
Ale sie narobiło....
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
"W Kancelarii Premiera rozważany jest scenariusz szybszych, przedterminowych wyborów. Wynik głosowania władze
PO
postrzegają bowiem jako bardzo silny sygnał iż spora część partii władzy nie jest gotowa na koalicję z
SLD
i nie wyrazi na to zgody. Szybsze wybory pozwoliłyby Tuskowi teraz, kiedy
PO
jest jeszcze w miarę silna, oczyścić listy wyborcze z posłów przeciwnych sojuszowi z Millerem, a jednocześnie uniemożliwiłyby im wcześniejsze przejście np. do
Jarosława Gowina
, który w ostatnich wyborach udowodnił, że ma jednak spory potencjał"
http://wpolityce.pl/polityka/200165-tylko-u-nas-po-klesce-w-sprawie-kaminskiego-donald-tusk-rozwaza-przedterminowe-wybory-okazalo-sie-ze-spora-czesc-po-nie-zaakceptuje-koalicji-z-sld
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
i kurw. będę jak brzytwa
."
"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa