Uznałem tą okoliczność (skończenie 40) za świetną okazję do zrobienia imprezy i rzeczywiście, było fajnie, przyszli ludzie z różnych sfer mojego życia i dobrze się bawili. Ale nikt z wielu moich znajomych którzy są w podobnym wieku już tak nie robi, dziwne. Nie cieszą się?
Domino napisal(a): Mazeł tow! Będzie dobrze, ja wspominam te lata całkiem nieźle. Tylko jeśli Kolega uprawia jakies sporty, to proponuję z nimi nie przesadzać. Mówię niestety z własnego bolesnego doświadczenia.
Po 40-tce facetom leci sciegno achillesa przy zbyt duzych obciazeniach. Bratu sie to poltora roku babralo. Radze uwazac.
To b. ważna informacja, dziękuję. Czy odchodzi o nadmierne dźwiganie czy też o zwykłe np. bieganie (bez jakiś wyskoków typu koszykówka)?
Moj brat przy grze w squash. Można zerwać przy tenisie piłce etc. Większa masa ciała, mniejsza elastyczność, obciążenie ścięgna i „pstryk”.
Mania napisal(a): 40 to początek drugiego etapu młodości.
Noji czasem niektórzy, bo niektóre żadziej, rozglądają się za młodszym modelem partnera
Niektóre żadziej za młodszym, ale częściej za zasobniejszym.
Oczywiście zmiana partnera zachodzi wyłącznie dlatego, że ten nowy we właściwym stopniu rozpoznaje i szanuje podmiotowość drugiej strony, zapewnia odpowiedni poziom partnerstwa i zaspokojenia wysublimowanych potrzeb emocjonalnych i intelektualnych.
Młodszy wiek i większa zasobność to tylko przypadkowa koincydencja. :>
Sarmata1.2 napisal(a): Niestety uroda mężczyzny jest w portfelu. Tak już ten świat jest ułożony.
Bo prawdziwe kobiety są praktyczne i zdroworozsądkowe Czyli stabilność i zdolność do zapewnienia opieki jest tym, co się na prawdę podoba.
Przy czym np. w naszych warunkach zasobność portfela niejednokrotnie została osiągnięta niezbyt chwalebnymi metodami, a jego posiadacz wyznaje często poglądy dalekie od chrześcijańskich. Wiązanie się z takim osobnikiem zdaje się być kontrowersyjnym z katolickiego puntu widzenia,
Moja koleżanka z podstawówki, z którą co kilka lat porozmawiam sobie, ma dwójkę wnuków w wieku sześciu lat (z dwójki swoich dzieci)(finansowo klasa średnia, jakby co).
Komentarz
Moj brat przy grze w squash. Można zerwać przy tenisie piłce etc. Większa masa ciała, mniejsza elastyczność, obciążenie ścięgna i „pstryk”.
Oczywiście zmiana partnera zachodzi wyłącznie dlatego, że ten nowy we właściwym stopniu rozpoznaje i szanuje podmiotowość drugiej strony, zapewnia odpowiedni poziom partnerstwa i zaspokojenia wysublimowanych potrzeb emocjonalnych i intelektualnych.
Młodszy wiek i większa zasobność to tylko przypadkowa koincydencja. :>
Nie pogadasz
Czyli stabilność i zdolność do zapewnienia opieki jest tym, co się na prawdę podoba.
Moja koleżanka z podstawówki, z którą co kilka lat porozmawiam sobie,
ma dwójkę wnuków w wieku sześciu lat (z dwójki swoich dzieci)(finansowo klasa średnia, jakby co).
A ja ma synka2 w wieku 7 lat.