rozum.von.keikobad Zdaniem Kolegi problemem są jak rozumiem kwestie psychiczne. Moim natomiast głównym problemem są kwestie intelektualne. Nie, po prostu jedna wielka dziura w głowie.
Tyle, że ci ludzie czasami są inteligentni. Dlatego IMO to nie tylko problem braku wiedzy ale jakichś ograniczeń. W psychiatrii mają pojęcie "osobowości infantylnej" jako jednej z form zaburzeń osobowości . W podlinkowanym tekście napisano, że
Osobowość niedojrzałą cechują zachowania, jakich już nie oczekujemy ze względu na wiek biologiczny, są to zachowania charakterystyczne dla wcześniejszego wieku.
Czyż nie pasuje do ruchaczy? Zwłąszcza jak popatrzymy na bardziej szczegłową wyliczankę (podkr Allium):
Ludzi z taką osobowością cechuje: infantylizm (dziecinność), dążenie do natychmiastowego uzyskania przyjemności, przewaga emocjonalnych aspektów przeżywania i poczucie uprawnienia do ich otwartego wyrażania, skłonność do fantazjowania, brak kontroli nad sobą i poczucia odpowiedzialności za siebie. .
balwan.ze.zbrucza I jeszcze to pytanie, kto pojechał na zmywak do Rio, bo nie złapałem, tak?
W barze Ryjo spotykali się niejaki Docent i niejaki Majster póki oczywiście Docent żył. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Być może mają takie cechy, ja ich raczej nie dostrzegam. Czy chcą wszystko mieć "już"? Pewnie tak, ale nie oni jedni. Z tymi emocjami też nie tak, oni właśnie zarzucają, że to przecież PiS jedzie na emocjach, a oni na chłodno, "realizm" i w ten deseń. Odpowiedzialna polityki, bez wymachiwania szabelką itd. Kiedy przychodzi problem? Jak się ich zapyta o konkrety. Z czego to wynika? Moim zdaniem głównie z niewiedzy. Czy oni w ogóle czytali ustawę Wilczka? Czytali TL? Wiedzą, ile jest aborcji w ten ich kochanej rassiji? Wiedzą, jakie naprawdę w Polsce są podatki, prawo karne itd.? Tzakrzewski np. dawał Thatcher jako przykład trve prawicy, która nie głosi bajek o globalnym ociepleniu - to o czym w ogóle rozmawiamy?
No wiadomo. Mejnstrim będzie się ciepło o Ruchu Narodowym wypowiadał jak o wszystkim co osłabia PiS, o nic więcej nie chodzi. Chyba że prawdą jest że system chce przechwycić/już przechwycił Ruchaczy, to wtedy też i z innych powodów ciepło będą pisać.
Bez entuzjazmu podchodziłbym do analitycznych rozpracowań studenta prawa, który informacji o członkach rady nadzorczej szuka na krs-online.com.pl. I jeszcze jedno: jak członek PiS (czy młodzieżówki) nalatuje na Bogusława Kowalskiego, że agent, nie podając, że pan przez 4 lata - już po pobycie w LPR - był posłem z listy PiS, to delikatnie to ujmując albo nie ma pojęcia o czym pisze, albo manipuluje czytelnikiem. Tekst niestety jest kompromitujący dla autora. The author has edited this post (w 23.12.2013)
Ale cycat z Giertycha smaczny. " Nigdy nie byłem sojusznikiem PiS. To ja doprowadziłem jego rząd do upadku […] Gdy Donald, pamiętam ten Konwent Seniorów, przyszedł i powiedział, że nie wchodzi do rządu i będą tylko pozorować koalicyjne rozmowy, to mi się świat zachwiał. […] Wszyscy pchali nas do rządu […]."
przemk0 No wiadomo. Mejnstrim będzie się ciepło o Ruchu Narodowym wypowiadał jak o wszystkim co osłabia PiS, o nic więcej nie chodzi. Chyba że prawdą jest że system chce przechwycić/już przechwycił Ruchaczy, to wtedy też i z innych powodów ciepło będą pisać.
Zwracam uwagę, że lansowanie Winniczka jako naturalnego jednoosobowego lidera Ruchu ma miejsce od momentu wycięcia grubą operacją Holochera. Obecna konfiguracja wygląda następująco: przewodzi Winniczek, tancerz jest szczęśliwy, że może próbować się załapać gdziekolwiek na drugiego (ciekawe, czy do dziewczyn też tak startuje, hue hue), a do wszystkiego dokleja się nieśmiertelny Zawisza. Spójrzcie, że naturszczyka Mariana Kowalskiego też już odsunęli na dalszy plan, bardziej lans idzie na Witka Tumanowicza. Co więcej, zaorali całkiem fajny propagandowo projekt- Kobiety Dla Narodu. Szefowa tego "eventu" miała takie nazwisko, że już z urzędu aspirowała wysoko. Piasecka-Łopuszańska, wow! Z teściem na tylnym siedzeniu miałaby dziewucha szacun w endecji. No ale już pozamiatane, najpierw szefem KDN zrobili jakiegoś chłopa, a później zamknęli przybudówkę. Wszystko to zmierza w jednym kierunku- dołożą paru kolejnych słupów do Rady Diecyzyjnej, ale będzie już gwarancja, że są na takim pasku co trzeba. Przypadkowi i niekoniecznie sterowalni naturszczycy (jak Marian) zostaną zmarginalizowani, a naturalni liderzy z doświadczeniem budowy organizacji od zera i formacją młodzieży w skrajnie niekorzystnych warunkach (non-stop prokuratura, służby i lewactwo na karku) jak Holocher- zostaną wycięci, jeśli jeszcze nie zostali. Zero złudzeń. Tam będą teraz takie typki, przy których Engelgard to wzór cnót wszelakich. Wnioski mam dwa- projekt oddolny jest jednak pod cichą, acz permanentną i troskliwą kontrolą służb. Profesjonalnych. Drugi wniosek- Holocher musi być naprawdę wartościowym zawodnikiem, skoro się na nim poznali i zaaranżowali aż tak niespotykaną do tej pory operację.
rozum.von.keikobad Bez entuzjazmu podchodziłbym do analitycznych rozpracowań studenta prawa, który informacji o członkach rady nadzorczej szuka na krs-online.com.pl.
No ale dane są takie same, jakie podaje wyszukiwarka MS. "A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
Ale obowiązujące są z prawdziwego KRSu, do tych z komercyjnego i tak trzeba skonsultować z obowiązującymi, więc po co 2 razy? Jak chce być prawnikiem, musi wiedzieć takie rzeczy. Merytorycznie znacznie gorsza jest wstawka o Kowalskim, bo pokazuje, że celem jest napierdalanie czystej wody, bez szacunku dla czytelnika.
PiS nie musi i nigdy nie musiał się otwierać na nic. Wszystkie te pierdolety i apele różnego rodzaju mądrali wynikały ze złej diagnozy przyczyn przegrywania przez PiS kolejnych wyborów. A prawda była banalna, co dziś dobrze widać.
Jedynie co PiS może robić to trwać. To jest banalna prawda. Po 8 latach koalicja skurwysynów, debili i lawirantów, z zamulonym preziem w końcu się wypaliła. Jest nie do obrony, nawet przy tak sprzyjającym im mediom i potężnym pieniądzom, które za pewnymi kręgami stoją. Naród ma dość. A do tego gieopolityka, o czym pisaliśmy w innym wątku. I tylko geopolityka może w jakimś stopniu pomóc PiSowi w miarę bezbolesnym oddaniu władzy za 4 lata, a kto wie, jeżeli wiatr będzie wiał w określoną stronę, to może uda się system załamać ? Póki co mamy to co mamy, w sprawach zasadniczych NIC się nie zmieniło.
Jeszcze raz podkreślam, mleko się rozlało w '89 roku, a może i wcześniej. Gdybym był Zychowiczem to bym wskazał kto i jakie pokolenia są winne, ale nie jestem i wiem, że nic nie jest proste na tym świecie. Jest jak jest, chałwa Kaczorom za PiS. Jedyne co ludziom prawicy wyszło przez te 25 lat ...
Na razie PiS otwiera się na starców i sekuje młodszych; oczywiście, powodów nie znamy, ale każdy wie, co dało zwycięstwo Dudzie (najogólniej: spieprzajcie dziady!); jestem zaniepokojony, Witek i Karczewski nic PiSowi w sensie potencjału medialnego nie dali, wręcz przeciwnie.
Na razie PiS otwiera się na starców i sekuje młodszych; oczywiście, powodów nie znamy, ale każdy wie, co dało zwycięstwo Dudzie (najogólniej: spieprzajcie dziady!); jestem zaniepokojony, Witek i Karczewski nic PiSowi w sensie potencjału medialnego nie dali, wręcz przeciwnie.
Dali do pieca. Nie mogli MM wykopać na jakieś 7 miejsce, jeśli miał miejsce konflikt. Nie, od razu aut. A w tym czasie ciocia dobra rada - rzecznik partii produkuje się o służbie wojskowej, o której nie ma pojęcia.
Tak między nami mówiąc, to Mastalerek przy Hofmanie też dość blado wypadał. Natomiast solidnie się napracował przy Dudzie. Pytanie, czym podpadł i komu.
Podbijam temat dla Rafała, bo pisał, że PiS powinien przygarnąć ruchaczy, a tu już wszystko powiedziane.
Na czytanie całego to czas może znajdę wieczorem. Na razie wystarczy mi zestawienie zdjęć na początku. Naprawdę to jest dość ordynarna manipulacja. Bosak już od dawna nie koleguje się z Giertychem. Nadal uważam że walenie w nich nie ma sensu. Odsyłam do wątków wyborczych, w tym o ciasteczkowym, w którym wyjaśniam czemu powinniśmy się cieszyć jeśli wejdą z list Kukiza do Sejmu. Zapewne oni są naiwni i niedojrzali jako środowisko. Nie dziwota bo to wszak "Młodzież". Natomiast kolejny raz mam lekki odruch obrzydzenia na tę wielką radość z pognębienia, porażki i trudnej sytuacji jakiegoś sojuszniczego środowiska i pogardliwe oraz lekceważące komentarze o przegranych kolegach. Macie rację - uważam takie postawy za wujostwo. Dziwi mnie to, że przyjmują je ludzie którzy wujami nie powinni być i sami prowadzą się (politycznie bo o sprawach osobistych nic mi nie wiadomo) przyzwoicie.
Podbijam temat dla Rafała, bo pisał, że PiS powinien przygarnąć ruchaczy, a tu już wszystko powiedziane.
Na czytanie całego to czas może znajdę wieczorem. Na razie wystarczy mi zestawienie zdjęć na początku. Naprawdę to jest dość ordynarna manipulacja. Bosak już od dawna nie koleguje się z Giertychem. Nadal uważam że walenie w nich nie ma sensu. Odsyłam do wątków wyborczych, w tym o ciasteczkowym, w którym wyjaśniam czemu powinniśmy się cieszyć jeśli wejdą z list Kukiza do Sejmu. Zapewne oni są naiwni i niedojrzali jako środowisko. Nie dziwota bo to wszak "Młodzież". Natomiast kolejny raz mam lekki odruch obrzydzenia na tę wielką radość z pognębienia, porażki i trudnej sytuacji jakiegoś sojuszniczego środowiska i pogardliwe oraz lekceważące komentarze o przegranych kolegach. Macie rację - uważam takie postawy za wujostwo. Dziwi mnie to, że przyjmują je ludzie którzy wujami nie powinni być i sami prowadzą się (politycznie bo o sprawach osobistych nic mi nie wiadomo) przyzwoicie.
Władimir Władimirowicz może jest sojusznikiem Kolegi, bo na pewno ani Polski, ani moim.
Władimir Władimirowicz może jest sojusznikiem Kolegi, bo na pewno ani Polski, ani moim.
Znaczy chodzi o zamierzchłą endecką rusofilię, czy o jakieś konkrety ? Bosak jakieś związki agenturalne ma z Rosją, czy jak ? A nawet jeśli ma to skąd przypuszczenie, że i ja mam?
Komentarz
zaburzeń osobowości
. W podlinkowanym tekście napisano, że Czyż nie pasuje do ruchaczy? Zwłąszcza jak popatrzymy na bardziej szczegłową wyliczankę (podkr Allium): The author has edited this post (w 19.12.2013)
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Kiedy przychodzi problem? Jak się ich zapyta o konkrety. Z czego to wynika? Moim zdaniem głównie z niewiedzy. Czy oni w ogóle czytali ustawę Wilczka? Czytali TL? Wiedzą, ile jest aborcji w ten ich kochanej rassiji? Wiedzą, jakie naprawdę w Polsce są podatki, prawo karne itd.?
Tzakrzewski np. dawał Thatcher jako przykład trve prawicy, która nie głosi bajek o globalnym ociepleniu - to o czym w ogóle rozmawiamy?
http://wpolityce.pl/artykuly/70181-czym-jest-ruch-narodowy-i-czy-ma-jakiekolwiek-zwiazki-z-komunistycznymi-sluzbami
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
http://naszeblogi.pl/39203-co-laczy-onet-z-ruchem-narodowym
I jeszcze jedno: jak członek PiS (czy młodzieżówki) nalatuje na Bogusława Kowalskiego, że agent, nie podając, że pan przez 4 lata - już po pobycie w LPR - był posłem z listy PiS, to delikatnie to ujmując albo nie ma pojęcia o czym pisze, albo manipuluje czytelnikiem. Tekst niestety jest kompromitujący dla autora.
The author has edited this post (w 23.12.2013)
"
Nigdy nie byłem sojusznikiem PiS. To ja doprowadziłem jego rząd do upadku […] Gdy Donald, pamiętam ten Konwent Seniorów, przyszedł i powiedział, że nie wchodzi do rządu i będą tylko pozorować koalicyjne rozmowy, to mi się świat zachwiał. […] Wszyscy pchali nas do rządu […]."
Co więcej, zaorali całkiem fajny propagandowo projekt- Kobiety Dla Narodu. Szefowa tego "eventu" miała takie nazwisko, że już z urzędu aspirowała wysoko. Piasecka-Łopuszańska, wow! Z teściem na tylnym siedzeniu miałaby dziewucha szacun w endecji. No ale już pozamiatane, najpierw szefem KDN zrobili jakiegoś chłopa, a później zamknęli przybudówkę.
Wszystko to zmierza w jednym kierunku- dołożą paru kolejnych słupów do Rady Diecyzyjnej, ale będzie już gwarancja, że są na takim pasku co trzeba. Przypadkowi i niekoniecznie sterowalni naturszczycy (jak Marian) zostaną zmarginalizowani, a naturalni liderzy z doświadczeniem budowy organizacji od zera i formacją młodzieży w skrajnie niekorzystnych warunkach (non-stop prokuratura, służby i lewactwo na karku) jak Holocher- zostaną wycięci, jeśli jeszcze nie zostali. Zero złudzeń. Tam będą teraz takie typki, przy których Engelgard to wzór cnót wszelakich.
Wnioski mam dwa- projekt oddolny jest jednak pod cichą, acz permanentną i troskliwą kontrolą służb. Profesjonalnych.
Drugi wniosek- Holocher musi być naprawdę wartościowym zawodnikiem, skoro się na nim poznali i zaaranżowali aż tak niespotykaną do tej pory operację.
Merytorycznie znacznie gorsza jest wstawka o Kowalskim, bo pokazuje, że celem jest napierdalanie czystej wody, bez szacunku dla czytelnika.
JORGE>
Jeszcze raz podkreślam, mleko się rozlało w '89 roku, a może i wcześniej. Gdybym był Zychowiczem to bym wskazał kto i jakie pokolenia są winne, ale nie jestem i wiem, że nic nie jest proste na tym świecie. Jest jak jest, chałwa Kaczorom za PiS. Jedyne co ludziom prawicy wyszło przez te 25 lat ...
JORGE>
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Natomiast dla mnie to skandal, nie będę ukrywał.