Skip to content

Spalona buda, portki brązowe

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Z powodu spalonej budy przed sowiecką ambasadą Ryży zwołal konferencję. Wygladal na mocno spietranego  i plączącego się w wypowiedzi.
Opóźnił wylot do Paryża i co tam jeszcze. W sumie nawet śmieszne. Może dostał telegram z Kremla, że czołgi juz jadą na zachód.
Z kolei pożyteczne było sprzątniecie całkowicie niepalnej tęczy (za kilkadziesiąt tysięcy złotych) z placu Zbawiciela. Przynajmniej przestała straszyć swoimi kiczowatymi  kolorkami. Teraz jest jednolicie smolista z dwoma kwiatkami u zwieńczenia.
Może jednak pójdzie wreszcie na złom
«13

Komentarz

• lupus71
    Może jednak pójdzie wreszcie na złom
    Wątpię. Znów ktoś zarobi.

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • Czytałem Kostrzewę-Zorbasa na TT. Twierdzi, że akcja przy ambasadzie to poważna sprawa i Ruscy mają piękną kartę, którą mogą teraz grać.
    Brak zabezpieczenia otoczenia ambasady to faktycznie gorzej niż głupota, to sabotaż. Zdziwię się jeśli Ruscy tego nie wykorzystają. K-Z twierdzi, że "Minister rządu, który nie zapewnia bezpieczeństwa ambasadzie, nie dostaje wysokiego stanowiska międzynarodowego. Jest taki konsensus państw."
    Jeśli Ławrow zareaguje to strzał pójdzie w Sikorskiego i za nim w Tuska. Myślicie, że na naszym podwórku może mieć to związek z rozgrywką Tusk - Komorowski (Schetyna)? Czy ludzie z RN (itp.) nie byli jakiś czas temu łączeni z pałacem?
  • nicked
    Czy ludzie z RN (itp.) nie byli jakiś czas temu łączeni z pałacem?
    Byli. A dziś się cieszyli, że pan prezydent wziął z nich przykład i też zrobił marsz.

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • nicked
    Czytałem Kostrzewę-Zorbasa na TT. Twierdzi, że akcja przy ambasadzie to poważna sprawa i Ruscy mają piękną kartę, którą mogą teraz grać.
    Takie tam pieprzenie. Po Smolensku to naprawdę nie robi różnicy.
    A niechby i zaciukali polskiego ambasadora , to przecież  i tak jakiś ruski agent pokroju Bahra.
    Naród, który ma się bać spalenia obcej ambasady?
    Phi.
    A jakiejś budki pod ambasadą? Wolne żarty.
    Mogli tam ustawić polucję. No mogli. 2 lata temu nie było milicji i nic się nie stało. Bywa, ot co. Gdzie drwa rąbią , tam wióry lecą.
  • Budy pod Ruską ambasadą się będą palić, marsze Ruskiuch przez Warszawę będą atakowane, a na Narodowym (czy gdziekolwiej) zawsze będą przeraźliwie gwizdać podczas ruskieg hymnu. My Paliaki. Tak nas wychowano. I Putin o tym dobrze wie, bez przesady, żadne spektakularne wydarzenie nie miało dziś miejsca.
    JORGE>
  • 7my
    Ambasada to poważna sprawa akurat, co tam Putin wie to wie, ale ruska dyplomacja potrafi z gówna ukręcić sznurek, więc to również wykorzystają,
    a to że akurat ambasada nie była chroniona przez milicję to był czyjś celowy zamysł.
    Jak rzekłeś. Kręcą i to linę.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• No i już wiemy, kto budę spalił! Wnuk Pisarza wskazał: ideowe dzieci PiS! Trza Kaczora pochwycić i służbom FR wydać.
  • Wnusio jest idiota.
    Swoja szosa - nigdy sie jeszcze tak zle nie czulem jako Polak. Ruskie ponizaja nas na wszystkie sposoby a my sie grzecznie klaniamy. Jakis chuligan pali budke straznika przed ambasada i przepraszamy.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Sie okazuje, że to była budka przy tylnym wejściu. Polucji się nie zabezpieczyło, zaszli ich od tylca.
    Budki miała bronić straż marszu, ale nie dali rady. Bronił też Krzysiu.
  • Najwazniejsze, ze dyscyplina u ruchaczy jest.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Wnusio jest idiota.
    Swoja szosa - nigdy sie jeszcze tak zle nie czulem jako Polak. Ruskie ponizaja nas na wszystkie sposoby a my sie grzecznie klaniamy. Jakis chuligan pali budke straznika przed ambasada i przepraszamy.
    Eh, kwestia nomenklatury. Ja się poczuwam bardziej do palenia i śpiewu o radzieckiej kokocie, a nie do przepraszania
    ;)
  • Od pewnego czasu widzę, że Bosak wygląda coraz mizerniej. On jest na coś chory ?
    JORGE>
  • Gadowski: Jaki rząd - taki Reichstag.

• los
    Gadowski: Jaki rząd - taki Reichstag.
    Bardzo trafnie.
    Bo sytuacja pod ambasadą te wynik albo skrajnej niekompetencji policji albo właśnieprowokacja. Bo przecież nie trzeba być specjalnie bystrym, żeby wiedzieć jakie emocje w Polakach wywołuje Rosja. W zwiazku z tym obstawienie rosyjskiej ambasady szczelnym kordonem policji wydawało się czymś jak najbardziej oczywistym. Tymczasem z opisu wynika, że od tyłu ograniczono się jedynie do zostawienia kilku funkcjonariuszy w budce.  Tak głupie, że aż niewiarygodne. Nawet gdy nie ma się zbyt dobrego zdania o profesjonaliźmie  naszej Policji.
    No chyba że chodziło o to, by MN skojarzyć ze skandalem międzynarodowym. I nie trzeba do tego wcale wielkiej bandy prowokatorów. Wystarczy, że wcześniej wytypuje się odpowidnio rokująca, grupkę wyrywnych  grupkę i w odopowiednim momencie nawet pojedyncza osoba zacznie szarżę. Potem już idzie samo...
    Ja podobne rzeczy pamiętam z  lat 80-tych. Spokojna manifestacja i nagle ni w pięć ni w dziesieć ktoś rzuca w ZOMO-li kamieniem lub szarżuje na ich szpaler. I zaraz co bardziej wyrywni się dołączą.
    The author has edited this post (w 12.11.2013)
  • Plan sytuacyjny budy ruskiej dla niewarszawianuf:
    https://maps.google.pl/maps?client=opera&oe=utf-8&channel=suggest&q=Al.+Ujazdowskie&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x471ecce466b29a8f:0x894d7567580963af,Aleje+Ujazdowskie,+Warszawa&gl=pl&ei=vDqCUv6RLYeH4gSWkIHwBw&ved=0CDcQ8gEwAQ
    Buda ruska ma przód od Al. Ujazdowskich (w dół od Belwederu lecz po przeciwnej stronie - odległość około 100-150m) oraz tyły wychodzące na ul. Spacerową, którą to spacerowali zarówno MN jak i "grupy zadaniowe" (tak jak ta opisana przez oddanego Wam mnie w innym poscie).
    Zanim zaczniemy pisać że z tyłu budy ruskiej policji nie było uprasza się zapoznaie się ze zdjęciami które wrzuciłem oraz z opisem zajść jaki jest. Właśnie na tyłach budy ruskiej było najwięcej gotowej do boju policji!

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Dlatego pisze - oszczedzac zapalki, nie marnowac na darmo. Beda jeszcze potrzebne.

• nicked
    Sie okazuje, że to była budka przy tylnym wejściu. Polucji się nie zabezpieczyło, zaszli ich od tylca.
    Przepraszam, czy tancerz zaliczył w tzw. papę?

• los
    Gadowski: Jaki rząd - taki Reichstag.
    Mam lepiej - jaki Hitler taki pożar Reichstagu.

• los
    Z autopsji wiem że może to być trądzik różowaty
    ;)
    Przez to cholerstwo kiedyś mnie POlicja trzymała i kazała kilka razy dmuchać bo nie wierzyła że jestem trzeźwy.
  • Czy biskupi też będą przepraszać? Jest okazja.
    "
    Katolicka Agencja Informacyjna zaprasza na konferencję prasową o dialogu polsko-rosyjskim, która odbędzie się 15 listopada w Warszawie. W jej trakcie zostaną zaprezentowane kolejne kroki w realizacji Wspólnego Przesłania do Narodów Polski i Rosji (podpisanego w sierpniu ub.r.), a w szczególności zbliżająca się konferencja „Przyszłość chrześcijaństwa w Europie. Rola Kościołów i narodów Polski i Rosji”, która odbędzie się od 28 do 30 listopada w Warszawie, z udziałem delegacji Patriarchatu Moskiewskiego.
    W spotkaniu udział wezmą bp Wojciech Polak, sekretarz generalny Konferencji Episkopatu Polski, przewodniczący Zespołu ds. kontaktów z Rosyjskim Kościołem Prawosławnym, ks. Doroteusz Sawicki (Polski Autokefaliczny Kościół Prawosławny), o. Marek Pieńkowski OP z Komisji ekumenicznej konferencji, Marcin Wojciechowski, rzecznik Prasowy Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Marcin Przeciszewski,
    prezes KAI i Fundacji na rzecz Wymiany Informacji Katolickiej."
    http://ekai.pl/wydarzenia/temat_dnia/x72499/w-piatek-konferencja-prasowa-o-dialogu-polsko-rosyjskim/
  • Brzost
    los
    :
    Z autopsji wiem że może to być trądzik różowaty
    ;)
    Przez to cholerstwo kiedyś mnie POlicja trzymała i kazała kilka razy dmuchać bo nie wierzyła że jestem trzeźwy.
    A prowadziłeś pojazd? Ten motyw chodzi i wiplerowym wątku - a dlaczego to niby nietrzeźwy obywatel ma być pozbawiony praw?

• los
    A prowadziłeś pojazd?
    Tak. A kontrola była rutynowa. Zatrzymywali na Wale Miedzeszyńskim, za przeproszeniem, losowo wybranych kierowców.
  • fatuswombatus
    Plan sytuacyjny budy ruskiej dla niewarszawianuf:
    https://maps.google.pl/maps?client=opera&oe=utf-8&channel=suggest&q=Al.+Ujazdowskie&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x471ecce466b29a8f:0x894d7567580963af,Aleje+Ujazdowskie,+Warszawa&gl=pl&ei=vDqCUv6RLYeH4gSWkIHwBw&ved=0CDcQ8gEwAQ
    Buda ruska ma przód od Al. Ujazdowskich (w dół od Belwederu lecz po przeciwnej stronie - odległość około 100-150m) oraz tyły wychodzące na ul. Spacerową, którą to spacerowali zarówno MN jak i "grupy zadaniowe" (tak jak ta opisana przez oddanego Wam mnie w innym poscie).
    Zanim zaczniemy pisać że z tyłu budy ruskiej policji nie było uprasza się zapoznaie się ze zdjęciami które wrzuciłem oraz z opisem zajść jaki jest. Właśnie na tyłach budy ruskiej było najwięcej gotowej do boju policji!
    Jak już pisałem wcześniej, przez te cholerne drzewa mało lasu widziałem....
    Ale w takim razie nasuwa się pytanie dlaczego skoro było tyle policji zadymiarzom tak łatwo udało się spopielć budkę i dostać do ogrodzenia.
  • Brzost
    Czy biskupi też będą przepraszać? Jest okazja.
    Obowiązkowo
    ;)
    A przy okazji, prorosyjscy Ruchacze odpowiedzialni za zadymy przed ambasadą, to już rodzaj Monty Pythona, oni chyba faktycznie mieli brązowe gacie z tego powodu.
  • los
    nicked
    :
    Sie okazuje, że to była budka przy tylnym wejściu. Polucji się nie zabezpieczyło, zaszli ich od tylca.
    Raczej wygląda, jakby kartofle z ognia wyciągał (może kasztany)
  • Cholera, jednak smutno mi. Całego filmu nie obejrzałam, ale od 20. minuty. Te standardowe akcje policji
    http://naszeblogi.pl/42232-film-o-nieudanej-prowokacji-podczas-marszu
    , szlag by tę całą bandę wreszcie trafił.
    Na pocieszenie można se Matke Kurkie poczytać. Albo w ogóle jakiś kryminał celem oderwania myśli.
  • Owmorde!

Ludzie wieczorem dekorują tęczę. Wśród nich Edyta Górniak

Wieczorem warszawiacy przychodzili wpiąć kwiaty w tęczę spaloną w Święto Niepodległości przez narodowcówCoraz więcej warszawiaków przychodzi spontanicznie wpiąć w spaloną tęczę żywe kwiaty. Wśród nich spotkaliśmy nawet Edytę Górniak.
    Tęcza znów kwitnie na pl. Zbawiciela. Coraz więcej mieszkańców spontanicznie wplata w osmoloną, stalową konstrukcję gałązki tulipanów, róż i innych kwiatów.
    To oddolna inicjatywa, która na Facebooku zyskała w ciągu kilku godzin ponad tysiąc fanów (
    fanpage na FB
    ). Dzień po spaleniu tęczy, we wtorkowy wieczór, stalowa konstrukcja znów pokryła się kwiatami. Tym razem żywymi i tylko na wysokość wyciągniętych dłoni. - Sam, siedząc w pracy, wpadłem na taki pomysł, a potem okazało się, że jest nas dużo więcej - mówił po południu Maciej Folta. Tęczę udekorował trzema pomarańczowymi tulipanami.
    The author has edited this post (w 13.11.2013)

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Jasny gwint, znowu tego trupa będą reanimować
    :(
  • mmaria
    Jasny gwint, znowu tego trupa będą reanimować
    :(
    Masz na myśli Górniak ? To bardziej czorta niż trupa.
    JORGE>
    The author has edited this post (w 13.11.2013)
  • :D
    Jednak mam na myśli "tęczę". I już wyczytałam, że HGW zapowiedziała reanimację instalacji artystycznej (bo to się tak oficyalnie nazywa).
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.