Skip to content

Spalona buda, portki brązowe

2

Komentarz

• Prorosyjski a do niedawna prorządowy
    konserwatyzm.pl
    :
    "Faktycznie bowiem na szczególną uwagę zasługuje bierność, nieudolność i niedostateczność działań polskich organów porządkowych, które nie zapewniły placówce dyplomatycznej sąsiedniego państwa elementarnej ochrony w sytuacji w sposób oczywisty kryzysowej. Jeśli było to tylko zaniedbanie – należy jasno wskazać odpowiedzialnych, tak w kwestii organizacyjnej, jak i politycznej i wyciągnąć wobec nich konsekwencje. Jeśli jednak (na co wskazuje szereg okoliczności) był to świadomy zamysł władz chcących wykorzystać incydent dyplomatyczny do wewnętrznych rozgrywek międzypartyjnych oraz poprawiania wiarygodności własnego ugrupowania zagranicą, to mamy do czynienia z kolejnym przykładem skrajnej nieodpowiedzialności, szkodnictwa i partykularyzmu."
    Ciekawy komentarz Jerzego Haszczyńskiego:
    "Większy jest inny problem. Przepraszając, rząd przyzna, że popełnił poważne błędy (a zrobił). Dopuścił do przemarszu pod ambasadą kraju, którego polityka budzi w społeczeństwie wielkie emocje, a na dodatek nie powstrzymał chuliganów przed atakiem na placówkę dyplomatyczną.Pachnie to konsekwencjami wobec władz Warszawy i szefa policjantów. W ratuszu znajdzie się pewnie jakiś odpowiedzialny urzędnik niższego szczebla. Gorzej z policją. Krótko mówiąc:
    Rosja domaga się dymisji ministra Sienkiewicza, eksperta do spraw Rosji
    ."
    The author has edited this post (w 13.11.2013)

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • I gitara...
    nareszcie jest jasno POstawione kto tu rzondzi.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Wprawdzie nie o budzie a o tęczy, ale jakże celnie:

"W czerwcu pod Kancelarią Premiera podpalił się mężczyzna. Zabił się z biedy. Ale jego historia mniej wzruszała od tęczy. Kwiatków nie było"

- napisał doktorplama na TT.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Wszyscy zajmują się spaloną budą tymczasem...:
    http://niewygodne.info.pl/artykul/00628-rosjanie-przejmuja-kontrole-nad-europol-gazem.htm

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • A wiecie, co mocno zdenerwowało lajtową leminżerię, oglądającą tvn24?
    Taki komentarz usłyszałam: "Jak można być patriotą i wyrywać drzewka? Co one im przeszkadzały?"
    No i faktycznie, w jakiejś relacji mignęło mi szarpanie drzewka. I też tego nie pochwalam.

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • Gajowy nieproszony wyskoczyl przed szereg i w imieniu narodu zaczął lizać stopy cara.
    Za napad na polską ambasadę przeprosi pewnie 7. cieć z ruskiej budy
  • Blumsztajn przeprasza Rosjan w imieniu Polaków i Towarzystwa Dziennikarskiego:
    http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,14947045,_To_nie_Polacy_walcza_z_Rosjanami___List_do_rosyjskich.html#BoxWiadTxt

• Grad pytań:
    Czy będziemy się domagali przeprosin od prezydenta Putina?
    Ale skoro po naszych incydentach Moskwa od razu oczekiwała przeprosin, to my nie oczekujemy przeprosin?
    Ale czy teraz my się domagamy przeprosin też?
    Ale myślałam, że my mamy wobec Rosji jakieś wymagania, skoro Rosja miała wobec nas wymagania.
    Już nawet Stokrotka bije swoich, co się dzieje, co się dzieje?
    :)
    całość bezczelnego napadu stokrotki na rzecznika nierządu
  • To jest cwelenie Polakow, pozbawianie ich godnosci. Zgniesc i wymazac w lajnie wszystko co drogie i wartosciowe.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • romeck
    Już nawet Stokrotka bije swoich, co się dzieje, co się dzieje? :
    Jak to co
    Ma być totalny chaos i ogólna napierdalanka. Każdy z każdym na każdego. A wtedy oni jak rycerz na białym koniu pojawią się i wprowadzą nowy porządek w bugoodrzu.

• Rycerz Namiestnikowy?
  • Tak jak w filmie....rycerz to jednak jedynie giermek.

• Coraz śmieszniej: ambasador Szwecji złożył wieniec na grobie Tęczy.  Czyżby nie wierzył, że HGW wskrzesi trupa?
    Się zastanawiam co mogłabym tam złożyć lub przyczepić... Może jakiegoś słomianego misia z odklejonym oczkiem?

• Dziki Kamien junior daje do pieca
    Nie przystają mnie zadziwiać religijne potrzeby naszych liberalnych i skrajnie zlaicyzowanych
    modnych
    postępowców. Gdy czyta się np. o marszu niepodległości, od razu widać, że jest to język religijny, taki, przy którym modlitwy o deszcz w
    polskim
    parlamencie wydają się być niewinnym happeningiem.
    Marsz niepodległości jest zły, ale w sensie sakralnym. Jest demoniczny. Jest ostateczny. Jest jak holocaust. Nie wywołuje strachu ale grozę, dreszcze bojaźni – „boję się i wstydzę”; „ogarnęła mnie jakaś zgroza”. Jest to „diaboliczny bal”; „Uliczny terror”.
    Konsekwencją tego ostatecznego zła jest radykalne rozbicie tożsamości naszych postępowców… „Pozbawiono mnie złudzeń”; „Tej nocy byłem zmuszony zweryfikować moje poglądy na temat ludzkości”; „zobaczyłem zło, jakiego nigdy wcześniej nie widziałem”. Skutkuje on „symbolicznym kryzysem”. Jezyk nie jest już w stanie opisać tej potworności, zostaje płacz „Tylko żona tego co gasił płakała, i ja też sobie trochę popłakałam”; ktoś inny patrzył na marsz „ze łzami w oczach”.
    Po takim koszmarze trudno wrócić do człowieczeństwa „Nigdy w życiu nie widziałem tyle nieuzasadnionej nienawiści w życiu”; „Jego marzenia legły dzisiaj w gruzach”. „Zostałem zbrukany”.
    Pomaga tylko rytuał oczyszczenia, padnięcie na kolana przed najwyższym, przed obiektywnym dobrem. Jest nim tęcza. Tysiące ludzi pielgrzymuje skłonić się przed tym symbolem świętości. Rytuał odkupienia tęczy trwa.
    Kwiaty i karteczki z modlitwami wkładane są w naszą Ścianę Płaczu
    , symbolizującą utraconą niewinność. Egzorcyzmy antyfaszystowskie trwają... „wszyscy jesteśmy tęczą”; „nie spalicie nas wszystkich” dobiegają zewsząd inkantacje.
    Metafizyka nowej religii jest prosta.
    Siły demoniczne to marsz. Siły światłości – to zdradzona i zamordowana przez faszyzm tęcza.
    Obecnie cała debata publiczna jest ogniskowana w ten sposób, że tęcza staje się symbolem Polski tolerancyjnej i homofilskiej przeciwstawiającej się tej homofobicznej. Nawet jeśli ta tęcza nie miała mieć związku z symbolem homoseksualizmu, to właśnie został nad nią odprawiony gejowski chrzest symboliczny.
    Można by się z tej groteski śmiąc i liczyć, ze to dowcip, gdyby nie pewna specyficzna konsekwencja tego bełkotu.
    Akceptacja brutalności i boskiej siły państwa.
    Zewsząd dobiegają już pełne podniecenia okrzyki zadowolenia, że ktoś dostał trzy miesiące więzienia, (bez zawiasów, mimo braku recydywy!) za to, że obraził słownie policjanta. Wszędzie okrzyki - ostrzej ich, sędzia bohater. Zapewne podobne okrzyki będą, jak Komorowski znów wpadnie na pomysł ograniczenia prawa do zgromadzeń.
    A jako puenta niech służy ten cytat, podsumowujący koszmar marszu w magazynie jakże postępowym magazynie „Vice”.  Autorka ma nadzieję, że państwo podniesie się z gruzów i stwierdza -„Przydałby się jakiś pokaz siły”.
    W cudzysłowie cytaty z prawdziwych, medialnych opisów marszu…

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Dobre!

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • Dobre.
    Aż luknęłam co to jest "Vice". Ano, magzyn lajfstajlowy. Nakład: 10 000. Wydawca Patryk Jakun z Austrii. Rozdawany za darmo w klubach, galeriach. Hmmm, to się teraz nazywa lajfstajl...
    :(

• Oddać zawłaszczony biblijny symbol Przymierza z Bogiem!
    Albo odebrać!
    Chrześcijanie, katolicy - pod Tęczę Pierwszego Przymierza!
  • Ja bym tam powiesiła stare gacie, albo dziurawe skarpetki. Jak dekorować, to dekorować.  Warszawiacy, do dzieła!!!
    Nie pozwolmy zawłaszczać Tęczy ambasadorom i wokalistom!!!!
    To jest wspólne dobro narodowe i możemy je dekorować po swojemu!

• Mania
    Ja bym tam powiesiła stare gacie, albo dziurawe skarpetki. Jak dekorować, to dekorować.  Warszawiacy, do dzieła!!!
    Nie pozwolmy zawłaszczać Tęczy ambasadorom i wokalistom!!!!
    To jest wspólne dobro narodowe i możemy je dekorować po swojemu!
    Ech naiwni naiwni.
    Zawsze o krok w tyle zawsze reagujemy ale nigdy nie inicjujemy........
    Teraz to możecie ....dostać mandat. I pałą przez plery jak się nie POdoba.

• Cóż, parafrazując klasyków gatunku, "jest tęcza, jest zabawa!" Polegli od własnej broni
    ;)
  • Jesteśmy po rozmowach z Ratuszem, i Instytutem Adama Mickiewicza który jest patronem Tęczy. Jest wstępna aprobata na pomysł Biało-czerwonej tęczy Jutro będziemy kontaktować się z autorką tęczy Panią Julitą w tej sprawie. Wygrywamy w ra
    nkingu TVN Warszawa, mamy poparcie polityków. Wszystko zależy teraz od Was! udostępniajcie naszą stronę
    https://www.facebook.com/teczabialoczerwona
    lub to zdjęcie, niech jak najwięcej osób się dowie o naszym pomyśle! do dzieła !
    https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/p480x480/1424465_737072602972810_453771341_n.jpg
    The author has edited this post (w 14.11.2013)
  • los
    Można by się z tej groteski śmiąc i liczyć, ze to dowcip, gdyby nie pewna specyficzna konsekwencja tego bełkotu.
    Akceptacja brutalności i boskiej siły państwa.
    Zewsząd dobiegają już pełne podniecenia okrzyki zadowolenia, że ktoś dostał trzy miesiące więzienia, (bez zawiasów, mimo braku recydywy!) za to, że obraził słownie policjanta. Wszędzie okrzyki - ostrzej ich, sędzia bohater. Zapewne podobne okrzyki będą, jak Komorowski znów wpadnie na pomysł ograniczenia prawa do zgromadzeń.
    I do tego to wszystko zmierza. Państwo aburdalnych, nieludzkich norm cywlizacyjnych (pseudo) i Policja z róznymi inymi służbami stojaca na ich straży. Z monopolem na przemoc. Nie będzie się tego dało utrzymać na terytorium całego państwa, więc życie w nowym wymiarze skoncentruje się w metropoliach, odgrodzonych murem od dzikiej reszty świata. Tak widzę Europę przyszłości. Pisarze SF to sa ludzie wybitnie stojacy na ziemi, a do tego zawsze byli poza czasem.
    JORGE>
    The author has edited this post (w 14.11.2013)
  • Cholera! Ale to, to już nie jest groteskowe, raczej groźne, bo mamy do czynienia z groźnymi debilami gotowymi zabijać za Teczę.
    To jest pijana orgia! Życie posła Kownackiego zagrożone.
    http://wpolityce.pl/wydarzenia/67052-ujawniamy-pogrozki-maile-telefony-i-atak-na-biuro-poselskie-bartosz-kownacki-ofiara-nagonki

• Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • aember
    Kurak w tęczowej tomacie:
    http://kontrowersje.net/o_t_czy_logicznie_teologicznie_antropologicznie_i_wed_ug_yczenia_lewicowych_aktywist_w
    Niezłe, przydałoby się pokazać znajomym lemingom na leśnym forum. Już ich wczoraj podrażniłem swoimi komentarzami wzbogaconymi o dywagacje pewnego młodego Żyda. Jeśli będą się nadal ciskać w oburzeniu, podrzucę im Matkę Kurkę
    Edit - już podrzuciłem
    Ale są zepchnięci do narożnika. A gdy tam wchodziłem przed laty, byłem w mniejszości, a większość była POstępowa.
    The author has edited this post (w 15.11.2013)
  • romeck
    Już nawet Stokrotka bije swoich, co się dzieje, co się dzieje?
    całość bezczelnego napadu stokrotki na rzecznika nierządu
    Ktoś przestawił wajchę? Szykuje się przewrót pałacowy?
  • A tu jeszcze jeden przyczynek do tematu. Może motywacja nieznanego sprawcy była całkiem przyziemna?
    Firma JMS Maciej Skrobski, która zajęła się renowacją spalonej instalacji „Tęcza” na stołecznym pl. Zbawiciela, zainkasuje z miejskiej kasy ponad 64 tys. zł. Wykonawca zatrudnia do realizacji
    inwestycji
    m.in. projektantkę Małgorzatę Popis – członka warszawskiej Platformy Obywatelskiej.
    http://niezalezna.pl/48304-ujawniamy-firma-zatrudniajaca-czlonka-platformy-zarabia-na-renowacji-teczy
  • Brzost
    A tu jeszcze jeden przyczynek do tematu. Może motywacja nieznanego sprawcy była całkiem przyziemna?
    Firma JMS Maciej Skrobski, która zajęła się renowacją spalonej instalacji „Tęcza” na stołecznym pl. Zbawiciela, zainkasuje z miejskiej kasy ponad 64 tys. zł. Wykonawca zatrudnia do realizacji
    inwestycji
    m.in. projektantkę Małgorzatę Popis – członka warszawskiej Platformy Obywatelskiej.
    http://niezalezna.pl/48304-ujawniamy-firma-zatrudniajaca-czlonka-platformy-zarabia-na-renowacji-teczy
    Spójrz na mój komentarz wyżej
    ;)

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • ella
    [quote="Brzost"]
    Spójrz na mój komentarz wyżej
    ;)
    "Prorok jakiś?"
    ;)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.