Wczoraj wieczorem z trepem i mrukiem prosiliśmy Niepokalaną o przyprowadzenie nam Rycerza. Cóż więcej napisać. Witaj Rycerzu! Zelator skontaktuje się z Tobą.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Witamy serdecznie celnika.mateusza - Rycerza X Róży ŻRFF! W sierpniu rozważać będziesz: * Chrzest Pana Jezusa w Jordanie
Niech Twoim mieczem będzie Różaniec święty. W każdą I Niedzielę miesiąca mamy w ŻRFF wymianę Tajemnic różańcowych. Każdy otrzymuje Tajemnicę następną w kolejności do poprzedniej. Komunikat wysyłany jest drogą mailową i pojawia się na czterech naszych forumkach. Wszystkie Damy i Rycerzy ŻRFF prosimy o comiesięczne potwierdzenie swego dalszego uczestnictwa w ŻRFF, w ramach odpowiedzi na Komunikat o wymianie Tajemnic otrzymany od swego zelatora. Wystarczy znak + Zapraszamy do wspólnej modlitwy, w razie możliwości codziennie o 22:00 w wątku z intencjami. W razie potrzeby na stronkę ŻRFF: www.zrff.pl Przejrzyj wątek "Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania": http://zrff.pl/ Prześlij koniecznie do Księdza Dyrektora wypełnione kwestionariusze. Stanowić one będą Twoją kartę w Księdze Żywego Różańca FF. Kwestionariusze do pobrania i adres Księdza pod linkiem: http://zrff.pl/ Niech Cię Bóg prowadzi na wspólnej drodze z ŻRFF +++
AnnaE : Wczoraj wieczorem z trepem i mrukiem prosiliśmy Niepokalaną o przyprowadzenie nam Rycerza. Cóż więcej napisać. Witaj Rycerzu! Zelator skontaktuje się z Tobą.
To Żywy Różaniec, a więc zmiany są naturalne. Czekamy na Damy i Rycerzy do rozważania Tajemnic różańcowych. Do skompletowania Róż brakuje nam kilka Płatków. + * "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność." Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
^ Boże, użycz mi pogody ducha abym godził się z tym czego nie mogę zmienić, odwagi abym zmieniał to co mogę zmienić i mądrości aby odróżniał jedno od drugiego.
Rafał jednak zrezygnował. Może ktoś zgłosi się na jego miejsce? Spróbujcie + * "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność." Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
Rozważanie jednej dziesiątki różańca, to 5 minut modlitwy dziennie, w czasie i miejscu dla Ciebie dogodnym. Wypisać można się bez problemu, a może akurat odkryjesz miejsce dla siebie w ŻRFF na stałe? Każdy ma za co ofiarować tę modlitwę. Będąc w Róży, masz zasługę odmówienia całego różańca, chociaż rozważysz tylko jedną Tajemnicę. Zapomnienie o modlitwie w danym dniu nie jest obciążone grzechem, jest brakiem zasługi.
*
W każdą I Niedzielę miesiąca mamy w ŻRFF wymianę Tajemnic różańcowych.
Każdy otrzymuje Tajemnicę następną w kolejności do poprzedniej. Komunikat wysyłany jest drogą mailową i pojawia się na czterech naszych forumkach. Wszystkie Damy i Rycerzy ŻRFF prosimy o comiesięczne potwierdzenie swego dalszego uczestnictwa w ŻRFF, w ramach odpowiedzi na Komunikat o wymianie Tajemnic otrzymany od swego zelatora. Wystarczy znak +
Zapraszamy do wspólnej modlitwy, w razie możliwości codziennie o 22:00 w wątku z intencjami. W razie potrzeby na stronkę ŻRFF: www.zrff.pl
Jeśli jeszcze masz pytania, to pisz do mnie na adres: ; zamiast# wstaw małpkę. MarNak udostępni ci w tym celu swój adres, dopóki nie będziesz posiadał własnego. Przejrzyj wątek "Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania": http://zrff.pl/ Prześlij koniecznie do Księdza Dyrektora wypełnione kwestionariusze. Stanowić one będą Twoją kartę w Księdze Żywego Różańca FF. Kwestionariusze do pobrania i adres Księdza pod linkiem: http://zrff.pl/
Niech Cię Bóg prowadzi na wspólnej drodze z ŻRFF +++
*
dziekuje Aniu w imieniu swoim i Rucita prosze przekaż Zelatorowi V Róży mój mail ewentualnie mi przekaż jego mail edit: wszystko przewidziałaś jak widzę przejrzałem pocztę mam wszystko jak na tacy
dziekuje Aniu w imieniu swoim i Rucita prosze przekaż Zelatorowi V Róży mój mail ewentualnie mi przekaż jego mail edit: wszystko przewidziałaś jak widzę przejrzałem pocztę mam wszystko jak na tacy
Nooo... )
*
Bardzo proszę o mailowy kontakt ze mną ( dejdusia szympans gmail.com ), w celu otwarcia między nami drogi mailowej (pewny, aktywny adres e-mail). Tą drogą będziesz otrzymywała Komunikaty ŻRFF.
Zapraszamy w razie możliwości codziennie o 22:00 do wątku z intencjami i w razie potrzeby na stronkę ŻRFF:
www.zrff.pl
Jeśli jeszcze masz pytania, to pisz, proszę, do Zelatora albo do mnie na maila. Najpierw przejrzyj, proszę, wątek "Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania"
Wszystkie Damy i Rycerzy ŻRFF prosimy o comiesięczne potwierdzenie swego dalszego uczestnictwa w ŻRFF, w ramach odpowiedzi na Komunikat o wymianie Tajemnic otrzymany od swego Zelatora.
Po załatwieniu formalności otrzymasz przydział do Róży i tajemnicę do rozważania.
Niech Cię Bóg prowadzi na wspólnej drodze z ŻRFF +++
Komentarz
Cóż więcej napisać.
Witaj Rycerzu! Zelator skontaktuje się z Tobą.
*
celnika.mateusza
- Rycerza X Róży ŻRFF!
W sierpniu rozważać będziesz:
*
Chrzest Pana Jezusa w Jordanie
Niech Twoim mieczem będzie Różaniec święty.
Każdy otrzymuje Tajemnicę następną w kolejności do poprzedniej.
Komunikat wysyłany jest drogą mailową i pojawia się na czterech naszych forumkach.
Wszystkie Damy i Rycerzy ŻRFF prosimy o comiesięczne potwierdzenie swego dalszego uczestnictwa w ŻRFF, w ramach odpowiedzi na Komunikat o wymianie Tajemnic otrzymany od swego zelatora. Wystarczy znak +
Zapraszamy do wspólnej modlitwy, w razie możliwości codziennie o 22:00 w wątku z intencjami.
W razie potrzeby na stronkę ŻRFF:
www.zrff.pl
Przejrzyj wątek "Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania":
http://zrff.pl/
Prześlij koniecznie do Księdza Dyrektora wypełnione kwestionariusze. Stanowić one będą Twoją kartę w Księdze Żywego Różańca FF.
Kwestionariusze do pobrania i adres Księdza pod linkiem:
Niech Cię Bóg prowadzi na wspólnej drodze z ŻRFF
+++
Czekamy na Damy i Rycerzy do rozważania Tajemnic różańcowych. Do skompletowania Róż brakuje nam kilka Płatków.
+
*
*
Boże, użycz mi pogody ducha abym godził się z tym czego nie mogę zmienić, odwagi abym zmieniał to co mogę zmienić i mądrości aby odróżniał jedno od drugiego.
Spróbujcie
+
*
*
Rozważanie jednej dziesiątki różańca, to 5 minut modlitwy dziennie, w czasie i miejscu dla Ciebie dogodnym.
Wypisać można się bez problemu, a może akurat odkryjesz miejsce dla siebie w ŻRFF na stałe?
Każdy ma za co ofiarować tę modlitwę.
Będąc w Róży, masz zasługę odmówienia całego różańca, chociaż rozważysz tylko jedną Tajemnicę. Zapomnienie o modlitwie w danym dniu nie jest obciążone grzechem, jest brakiem zasługi.
*
chodzi o mojego syna - Łukasz chce się modlić w ramach ŻR
*
prosi o możliwość wspólnej modlitwy
Polecasz go? To Twój Łukasz?
*
mail będzie mój, nie ma sensu zakładać mu specjalnie maila i konta na exC, prawda?
Czekam na raport zbiorczy od Trepa. Zobaczymy gdzie jest miejsce dla Małego Rycerza
*
Witamy serdecznie Rycerza V Róży ŻRFF!
Od dziś do I soboty września rozważać będziesz:
Róża piąta; Patron - św. Ludwik Maria Grignion de Montfort ; Promotor - ks. Marcin Socha; Zelator - Andrzej
15-08
Część Tajemnica Płatek
I - TAJEMNICE RADOSNE
* Odnalezienie Pana Jezusa w świątyni Rucit
Niech Twoim mieczem będzie Różaniec święty!
*
Każdy otrzymuje Tajemnicę następną w kolejności do poprzedniej.
Komunikat wysyłany jest drogą mailową i pojawia się na czterech naszych forumkach.
Wszystkie Damy i Rycerzy ŻRFF prosimy o comiesięczne potwierdzenie swego dalszego uczestnictwa w ŻRFF, w ramach odpowiedzi na Komunikat o wymianie Tajemnic otrzymany od swego zelatora. Wystarczy znak +
Zapraszamy do wspólnej modlitwy, w razie możliwości codziennie o 22:00 w wątku z intencjami.
W razie potrzeby na stronkę ŻRFF:
www.zrff.pl
Jeśli jeszcze masz pytania, to pisz do mnie na adres: ; zamiast# wstaw małpkę.
MarNak udostępni ci w tym celu swój adres, dopóki nie będziesz posiadał własnego.
Przejrzyj wątek "Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania":
Prześlij koniecznie do Księdza Dyrektora wypełnione kwestionariusze. Stanowić one będą Twoją kartę w Księdze Żywego Różańca FF.
Kwestionariusze do pobrania i adres Księdza pod linkiem:
+++
*
prosze przekaż Zelatorowi V Róży mój mail
ewentualnie mi przekaż jego mail
edit:
wszystko przewidziałaś jak widzę
przejrzałem pocztę
mam wszystko jak na tacy
Nooo...
)
*
*
poczekaj AnnoMario
AnnaE sie odezwie
Bardzo proszę o mailowy kontakt ze mną ( dejdusia szympans gmail.com ), w celu otwarcia między nami drogi mailowej (pewny, aktywny adres e-mail).
Tą drogą będziesz otrzymywała Komunikaty ŻRFF.
Zapraszamy w razie możliwości codziennie o 22:00 do wątku z intencjami
i w razie potrzeby na stronkę ŻRFF:
www.zrff.pl
Jeśli jeszcze masz pytania, to pisz, proszę, do Zelatora albo do mnie na maila.
Najpierw przejrzyj, proszę, wątek "Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania"
http://zrff.pl/?odpowiedzi-na-najczesciej-zadawane-pytan
Pamiętaj, proszę, o wypełnieniu pobranych ze strony ŻRFF kwestionariuszy.
http://zrff.pl/?kwestionariusze-zrff
Wszystkie Damy i Rycerzy ŻRFF prosimy o comiesięczne potwierdzenie swego dalszego uczestnictwa w ŻRFF, w ramach odpowiedzi na Komunikat o wymianie Tajemnic otrzymany od swego Zelatora.
Po załatwieniu formalności otrzymasz przydział do Róży i tajemnicę do rozważania.
+++
*