Skip to content

Przychodzi wyborca do komisji i pyta

edytowano March 2015 w Forum ogólne
- Dzień dobry, czy to jest referendum Komorowskiego czy Dudy?
- Komorowskiego.
- A, to dziękuję, do widzenia.

To tak, tytułem napoczęcia, bo bąćcobąć Placforma odniesie succes ojile frekwencja wyniesie np. 53% =))
«13

Komentarz

• Adam Goldberg @psychoultras 22 min.22 minuty temu

Dzwonię do kolegi w komisji wyborczej, pytam o wynik a on mówi że 22-25.Ile???No nie ma nikogo to gramy w kosza bo komisja jest w sali gimn.
  • Referendum owe godne jest obrosnąć prawdziwym krociem memów.

Zupełnie jak jego bezwąsy wąsaty pomysłodawca.
  • Ło, to wogle jakiś wyborzec do komisji dziś przyjszedł?
  • Pan Bronisław głosował? Nie było zdjęcia w żadnej telewizorni.
  • Okazuje się, że jenak pan Bronisław był łaskaw się pofatygować.
  • Hehe podobno nie ma żadnych wieczorów wyborczych, exit-pollsów, a PKW poda dopiero dane końcowe.
  • image
    Piłeś, nie pisz. Piszesz, nie pij.
  • Co jak co, ale w gębie Kul. Cookies jest mocarny.
  • Może po "Mocarzu"? ;)
  • "Za 7 tygodni weźmiemy odwet na Systemie"... Zgaduję, czyli na partii rozpoczynającej się na literkę P
  • Kronikarsko:
    Lista senatorów PO, którzy zagłosowali za wyrzuceniem 100mln zł w błoto
    image
  • edytowano September 2015
    Hehe podobno nie ma żadnych wieczorów wyborczych, exit-pollsów, a PKW poda dopiero dane końcowe.
    Mogę zrozumieć, ze exitpolls nie zleciły media masowego rażenia, ale czemu nie zleciły antysystemowe? Nawet prostego badania frekwencji?

No i zaraz drugie pytanie - czy unicestwienie Kukiza jest aby tak korzystne dla PiS jak się co poniektórym wydaje? Samo uwalenie pomysłu ratunkowego Komorowskiego to mało. On juz przegrał. Nie przegra drugi raz zastepczo za PO. Mam nadzieję, że to zostanie mądrze rozegrane pijarowo.Za słabo jednak to rozumiem, abym choć mógł rozważyc jak.
  • Ja na ich miejscu "narrował" bym, że 6 września jednoznacznie wskazuje, że Senat słusznie odwołał hucpę Dudy, bo Polacy nie życzą sobie referendów, a Komorowski mógł jeszcze o tym nie wiedzieć.
  • Ja na ich miejscu "narrował" bym, że 6 września jednoznacznie wskazuje, że Senat słusznie odwołał hucpę Dudy, bo Polacy nie życzą sobie referendów, a Komorowski mógł jeszcze o tym nie wiedzieć.
    Duda zagrał wyprzedzająco. To był taki mądry ruch, że go nawet nie rozumiecie, nie żartuję. Gdyby żadnego wniosku Dudy nie było, to od jutra mainstream mówiłby "po co referenda". Tak jest to utrudnione, bo jeszcze przed referendum powstała alternatywa - nie brak referendów, a referendum Dudy. Mainstream będzie tak jechał, ale jest gotowa odpowiedź.

Rafał, akurat exit-pollsami frekwencję policzyć najtrudniej, zwłaszcza przy tak małej próbie, więc "antysystemowe", czyli co tam Palade teraz ma i jak się nazywa nie dałyby rady. A do odpowiedzi na pytania wśród tych co poszli nie trzeba robić exit-pollsów, wiadomo z góry.
  • Jacek HeilHitler już zdążył powiedzieć, że za porażkę tego referendum jest odpowiedzialny PAD, gdyż nie odwołał go, gdy miał ku temu okazję.
  • No niby tak. Poczekamy. Tego chyba nie da się sfałszować bo i po co?
  • edytowano September 2015
    - Dzień dobry, czy to jest referendum Komorowskiego czy Dudy?
    - Komorowskiego.
    - A, to dziękuję, do widzenia.
    image

image

• Pewnie Pan przyszedł bez krawatkie. A mówiłem, żeby klientów do lokalu wpuszczać tylko pod krawatkie, są mniej awanturujący się.
  • - Jaka frekwencja?
    - Trzynaście.
    - Procent?
    - Osób!

Ktoś poważnym głosem mówi w tvn24, że PKW odniosło sukces, ponieważ referendum udało się zakończyć o godz. 22.00. Musi to być fajny ziom.

Przecież PKW już podało wynki. Wygrało PSL.

- Ja już zagłosowałem.
    - A więc to Ty!

W radiu słyszałem piosenkę "Mniej niż zero". Wiem, że to wbrew matematyce, ale może był to zakamuflowany komunikat PKW.

Co drzecie łacha? Skąd Komorowski mógł wiedzieć, że Polacy zamiast referendum wybiorą Dożynki!
  • Leszek Dobrzyński
    50 min · Edytowany ·

Dziennikarz dzwoni z dziwnym (o tej porze) pytaniem
    - Jak pan uważa, czy jest szansa aby frekwencja w referendum doszła do 50% i było ono ważne?
    - Hmm... Myślę, że jest szansa, że kometa uderzy w ziemię lub że "złoty pociąg" wyjedzie sam z ukrycia, ale - sądząc z docierających informacji - nie ma szans aby frekwencja w referendum przekroczyła kilkuprocentowy poziom.
    Kurtyna.

• Ben Stanley
    @BDStanley

Poland's referendum result won't be known until 1800 tomorrow. Presumably they're phoning all participants to let them know first.
  • Wojciech Szafrański: Info z Izraela: Frekwencja - 6,9 %.
  • A Ciasteczkowy zainkasował swoje finansowanie partii politycznych za kilka lat. Razem z Brąkiem przepuścili w dzie finansowanie dużej partii politycznej z pięciu lat. Rokowcy to mają gest.
  • Takiej ciszy wyborczej jeszcze nie było. Największa cisza była w lokalach wyborczych #referendum

— Tomasz Lis (@lis_tomasz)
    Głównym winowajcą jest Tomasz Lis- pomysłodawca referendum. Jeszcze w wieczór po pierwszej turze sformułował hasło: "Platformo, poprzyj JOW-y!" http://tomaszlis.natemat.pl/142021,platformy-poprzyj-jow-y

Po całonocnym szlifowaniu tego diamentu myśli politycznej Prezydent Bronisław z samego rana wdrożył pomysł Pana Tomka w życie .
  • rano: 7,8%
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.