Przychodzi wyborca do komisji i pyta
- Dzień dobry, czy to jest referendum Komorowskiego czy Dudy?
- Komorowskiego.
- A, to dziękuję, do widzenia.
To tak, tytułem napoczęcia, bo bąćcobąć Placforma odniesie succes ojile frekwencja wyniesie np. 53% )
- Komorowskiego.
To tak, tytułem napoczęcia, bo bąćcobąć Placforma odniesie succes ojile frekwencja wyniesie np. 53% )
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Dzwonię do kolegi w komisji wyborczej, pytam o wynik a on mówi że 22-25.Ile???No nie ma nikogo to gramy w kosza bo komisja jest w sali gimn.
Zupełnie jak jego bezwąsy wąsaty pomysłodawca.
Lista senatorów PO, którzy zagłosowali za wyrzuceniem 100mln zł w błoto
No i zaraz drugie pytanie - czy unicestwienie Kukiza jest aby tak korzystne dla PiS jak się co poniektórym wydaje? Samo uwalenie pomysłu ratunkowego Komorowskiego to mało. On juz przegrał. Nie przegra drugi raz zastepczo za PO. Mam nadzieję, że to zostanie mądrze rozegrane pijarowo.Za słabo jednak to rozumiem, abym choć mógł rozważyc jak.
Rafał, akurat exit-pollsami frekwencję policzyć najtrudniej, zwłaszcza przy tak małej próbie, więc "antysystemowe", czyli co tam Palade teraz ma i jak się nazywa nie dałyby rady. A do odpowiedzi na pytania wśród tych co poszli nie trzeba robić exit-pollsów, wiadomo z góry.
- Komorowskiego.
- Trzynaście.
- Procent?
- Osób!
- A więc to Ty!
50 min · Edytowany ·
Dziennikarz dzwoni z dziwnym (o tej porze) pytaniem
- Jak pan uważa, czy jest szansa aby frekwencja w referendum doszła do 50% i było ono ważne?
- Hmm... Myślę, że jest szansa, że kometa uderzy w ziemię lub że "złoty pociąg" wyjedzie sam z ukrycia, ale - sądząc z docierających informacji - nie ma szans aby frekwencja w referendum przekroczyła kilkuprocentowy poziom.
Kurtyna.
Ben Stanley
@BDStanley
Poland's referendum result won't be known until 1800 tomorrow. Presumably they're phoning all participants to let them know first.
Po całonocnym szlifowaniu tego diamentu myśli politycznej Prezydent Bronisław z samego rana wdrożył pomysł Pana Tomka w życie .