Skip to content

Innowacyjność vs obozy pracy, czyli jak uzasadnić konieczność podwyższenia płacy minimalnej

2»

Komentarz

• @natenczas: co do biur to prawda, ale biura to taki specyficzny rodzaj pracy. Nowoczesne stanowisko wyposażyć łatwo i tanio - reszta to już organizacja i podejście. W krajach "starej unii" (mam doświadczenia z Danii, Holandii, Niemczech, a spoza Unii z USA) faktycznie - kadra dużo starsza, zasiedziała, mało podatna na zmiany. W centrach - młodość, innowacyjność, zmiany, zmiany, zmiany.
    Tylko że biura to pikuś. Fabryki mają znaczenie - produkcja panie. Kłopot w tym, że mało mamy własnych - a te własne bardzo bardzo bardzo rzadko są dobrze wyposażone i nowocześnie zarządzane.
  • Znakomity ten nasz prof. Legutko jest, naprawdę chwałcia!
  • Godnie.
    Ładnie to było powiedziane. Pomyślałem se, że mu to asystent przełożył na angliczański, a potem jakiś Angol siekierką ociosał, bo to nie był non-idiomatic English.
  • rdr napisal(a):
    Polska zostala przyjeta do Unii jako zrodlo taniej sily roboczej i rynek zbytu gorszej jakosci towarow. Jak bedziemy podskakiwac zadusza nas ekonomicznie albo wpakuja w wojne. Czy to tak trudno zrozumiec?

I nie zmieni tego nawet 99% poparcie PiSu ani klepanie w klawiature.
    Norrrmalnie, stanowczo ziewam, ażeby dodać Koledze ducha. Wujnia jedno co zrybić może to tzw. shitstorm, czyli mówiąc po polsku burza w szklance gnojowicy. Jeśli tylko lud pracujący miast i wsi nie odwróci się od Wielkiego Manitou, to Wujnia może nas straszyć jak Orbana, na zasadzie Budapeszt w Warszawie.

• Ładnie, ale ciekawe co z tego do mediów dotrze. Szczególnie w Niemczech. U nas to wiadomo, że główne przemilczą.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Godnie.
    Ładnie to było powiedziane. Pomyślałem se, że mu to asystent przełożył na angliczański, a potem jakiś Angol siekierką ociosał, bo to nie był non-idiomatic English.
    Prof. Legutko nie tylko "z pierwszego dyplomu" jest anglistą, ale ładnych parę lat naukowej kariery spedził w Oxfordzie, ta, że asystent i nativ niekoniecznie byli potrzebni..
  • No cóż, każdy ocenia innych po sobie!
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.