A 90 km na północ od Białegostoku są Augustów i dalej Suwałki. Tam też się Białegostoku nie lubi. To najlepiej widać po kibicowskich układach, z Wigrami i Spartą Jaga ma regularne dymy, przyjaciele Legii. Albo to jakiś szczególny teren, albo po prostu prowincja, bo tu każdy każdemu by nóż w serce wsadził, he, he. Do tego z Białegostoku swego czasu wyszła fala słoików, żeby Warszawiakom życie hadzić. Bardzo szybko zapominają skąd pochodzą, stają się bardziej warszawscy od Warszawiaków.
A co u nas ? Kolejny raz Białystok został uznany najlepszym miejscem do życia w Polsce. Jest to zestawienie robione na podstawie opinii mieszkańców danych miast. Czyli my uważamy, że żyje nam się w Białymstoku znakomicie ! Ale narzekamy cały czas. I to jest właśnie coś co mnie zaskakuje, wewnątrz burdel, animozje i biadolenie, ale kiedy ktoś zapyta, albo będzie krytykował - to jednym chórem - kocham to miasto ! Bez pół litra bimbru tego nie rozbieriosz ...
JORGE napisal(a): A 90 km na północ od Białegostoku są Augustów i dalej Suwałki. Tam też się Białegostoku nie lubi. To najlepiej widać po kibicowskich układach, z Wigrami i Spartą Jaga ma regularne dymy, przyjaciele Legii. Albo to jakiś szczególny teren, albo po prostu prowincja, bo tu każdy każdemu by nóż w serce wsadził, he, he. Do tego z Białegostoku swego czasu wyszła fala słoików, żeby Warszawiakom życie hadzić. Bardzo szybko zapominają skąd pochodzą, stają się bardziej warszawscy od Warszawiaków.
A co u nas ? Kolejny raz Białystok został uznany najlepszym miejscem do życia w Polsce. Jest to zestawienie robione na podstawie opinii mieszkańców danych miast. Czyli my uważamy, że żyje nam się w Białymstoku znakomicie ! Ale narzekamy cały czas. I to jest właśnie coś co mnie zaskakuje, wewnątrz burdel, animozje i biadolenie, ale kiedy ktoś zapyta, albo będzie krytykował - to jednym chórem - kocham to miasto ! Bez pół litra bimbru tego nie rozbieriosz ...
JORGE>
U mnie w Gdańsku, a szerzej - w całęm 3mieście jest bardzo dużo ludzi urodzonych na Warmii, Mazurach i Suwalszczyznie. Nikt jednak nie nazywa ich "słoikami", bo praktycznie całe trójmiasto po powojenna "napływówka".
Osobiście uważam, że powyższe tereny, oczywiście razem z Białostocczyzną rodzą bardzo wartościowy, za przeproszeniem "materiał ludzki", o czym świadczą choćby wyniki wyborów.
Tymczasem w samym sercu Białorusi tj. Hajnówce i okolicach SLD tym razem nie wygrało. Tzn. tylko w dwóch gminach (Czeremsze i - chyba - Orli) wygrali czerwoni. Poza tym PSL a w Białowieży i Hajnówce PO. Generalnie południowe Podlasie świeci się na zielono. Podobnie Puńsk.
van.den.budenmayer napisal(a): Tymczasem w samym sercu Białorusi tj. Hajnówce i okolicach SLD tym razem nie wygrało. Tzn. tylko w dwóch gminach (Czeremsze i - chyba - Orli) wygrali czerwoni. Poza tym PSL a w Białowieży i Hajnówce PO. Generalnie południowe Podlasie świeci się na zielono. Podobnie Puńsk.
Dziwne.
Mój kolega, od zawsze związany z lewicą, były działacz, tym razem głosował na Rumuna. A wiesz dlaczego ? Bo Miller się miział z Kaczyńskim. Był taki okres, że Miller zaczął mówić ludzkim głosem. I to wystarczy. I podobnie może być z Hajnołkami. Dla nich najbliższy jest każdy kto jest najdalej od Polski i Polaków. Tym razem uznali, że jest to PSL i PO.
JORGE napisal(a): Dla nich najbliższy jest każdy kto jest najdalej od Polski i Polaków. Tym razem uznali, że jest to PSL i PO.
JORGE>
W pale mi się nie mieściło, żeby czerwoni mogli tam przegrać, ale możesz mieć rację - starzy towarzysze za mocno zaczęli się kojarzyć z polskością, by uczciwy czaławiek mógł na nich głosować. To samo w Puńsku, który też jest niezawodny.
Dla forumkowiczów spoza regionu parę liczb. Jest moc!
Orla: Zlew 39%, PO 26%, PSL 11%, PiS 8%, Kukiz 7% Czyże: PSL 45%!!!, PO 21%, Zlew 17%, Kukiz 5,2%, PiS 5,1% Dubicze: PSL 32%, PO 19, Zlew 18%, PiS 10%
Z Millerem dokładnie tak było, jak pisze Jorge - został uznany za zdrajcę i przykładnie ukarany. To chyba zaczęło się jesienią po wyborach samorządowych, kiedy poparł protesty PiS ws. sfałszowanych wyborów. Z kolei po wyborach w maju zapowiedział współpracę z prezydentem Dudą: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/miller-gratuluje-zwyciestwa-dudzie-zapowiada-wsparcie-dla-czesci-postulatow/wm5234 Wryło mi się mocno w pamięć zdjęcie przedstawiające moment jego gratulacji Mamie Pana Prezydenta - pamiętam, że wtedy nawet skomentowałam, że wprawdzie komuch, ale nasz, polski komuch. Jakaś niesamowita szlachetność biła od obu tych postaci.
KAnia napisal(a): pamiętam, że wtedy nawet skomentowałam, że wprawdzie komuch, ale nasz, polski komuch. Jakaś niesamowita szlachetność biła od obu tych postaci.
Orla: Zlew 39%, PO 26%, PSL 11%, PiS 8%, Kukiz 7% Czyże: PSL 45%!!!, PO 21%, Zlew 17%, Kukiz 5,2%, PiS 5,1% Dubicze: PSL 32%, PO 19, Zlew 18%, PiS 10%
Jak to było - zdrajców powiesić, chłopom stosownie podziękować, tak mniej więcej powiedział Jarema przed pacyfikacją. Mam nadzieję, że kiedyś ten region poniesie karę.
KAnia napisal(a): pamiętam, że wtedy nawet skomentowałam, że wprawdzie komuch, ale nasz, polski komuch. Jakaś niesamowita szlachetność biła od obu tych postaci.
I właśnie za to wymierzana jest w Tenkraju kara.
Któraś mura powiedziała: Czy za Dudą stoi Kaczyński? Na co Miller odpalił: Za prezydentem Dudą stoi NARÓD.
Eden napisal(a): a gdzie teraz znajdziesz takie Jaremy, żeby ukarać tych Hajnołków? (jednego można znaleźć w Jaskini Cyrusowej od czasu do czasu)
Historia przyspiesza. Jeżeli nastroje w kraju będą cały czas jakie były przez ostatnie 8 lat, to przy najbliższej możliwości skoczymy sobie do gardeł. Jeżeli komuś się wydaje, że w przypadku jakiejkolwiek wojny Polacy staną jak mąż w jednym szeregu to się grubo myli.
I właśnie za to wymierzana jest w Tenkraju kara.
Któraś mura powiedziała: Czy za Dudą stoi Kaczyński? Na co Miller odpalił: Za prezydentem Dudą stoi NARÓD.
Skubany, jeszcze sakramenty gotów przyjąć....
Odpalił tak Olejnej. Pochankowej odpalił jeszcze ostrzej kiedy go molestowała o to, że spotkał się z JK.
Miler się żegna. Oleksy jak się wyautował też zaczął gadać rozsądnie i czasem przyzwoicie. Docenic trzeba, ale łatwiej jak sie już nie ma nic do stracenia.
Dlatego ja nie do końca się cieszę z upadku lewicy. Przede wszystkim Miler zobaczył, że w rzeczywistości politycznej zaproponowanej (spatologizowanej) przez PO on się nie odnajdzie (ostatnio o tym mówił też Iwiński) i bliżej mu jednak do zabójców Blidy. Po drugie, mimo że tu krytykowaliście ostro, dostrzegłem w nowej liderce pewien poziom. Oczywiście, nad całym zamieszaniem jest cień Palikota, więc nie płaczę. Jednak z punktu widzenia rozpieprzenia PO i wszystkiego co się z nimi wiąże (a to jest sprawa kluczowa) bym wolał, żeby jednak lewica się ostała. Oto nadeszły czasy, że dramatycznie wypatruję okruchów przyzwoitości i w Milerze je znalazłem. Sam się dziwię co piszę ...
Rafał napisal(a): Kasę będzie lewica mieć na przetrwanie. Mają szanse coś zbudować i wrócić już bez balastu postkomunistów.
To ja dziękuję. O ile do Millera mam pewien sentyment, o tyle tym młodym (również Nowackiej) nic tylko rozpiżdżanie pedałowaniem i dżenderem w głowie. Oczywiście przytulanie publicznej kasy jest też w pakiecie, ale sztandar ideolo niosą wysoko.
Wogle stare komuchy to była pewna klasa, w tym sensie, że co prawda doili państwo, ale z pewnym umiarem. Z Kościołem na serio nie walczyli i nie w głowie im były palikocie projekty typu Ania Grodzka w Sejmie albo dżender na ostro. Rusofilią też nie grzeszyli ze względu na historię. Nie mówiąc już o pewnym poziomie politycznym: Oleksy sie wylogował "bo był niewinny", Miller dał się rozwałkować komisją sejmową i odszedł w niesławie, a Tusk z uśmiechem rozbrajał afery w zarodku. Zresztą... PO tak obniżyła standardy, że prawie każdy jawi się wobec nich jako elegant.
Ja bym lewicy też chętnie podziękował, ale nie ma sensu przymykać oczu na jej istnienie. Starych socjalistów nie uświadczysz. Bolesław Limanowski juz dość dawno zszedł z tego świata, a Ryszard Bugaj nie porwie tłumów jak ten młody lewak Adrian Którego Nazwiska Trzeba Się Nauczyć.
Nie przesadzajcie też z tymi młodymi "nadziejami" lewicy. Pięć lat temu taką nadzieją miał być Napieralski, a to był w końcu gość przynajmniej inteligentny. Po półtorej roku gościa totalnie zgnoili w mediach robiąc miejsce dla Palikota. Dziś jest outsiderem, który o dalsze polityczne życie musiał poprosić PO.
Rafał napisal(a): Kasę będzie lewica mieć na przetrwanie. Mają szanse coś zbudować i wrócić już bez balastu postkomunistów.
To ja dziękuję. O ile do Millera mam pewien sentyment, o tyle tym młodym (również Nowackiej) nic tylko rozpiżdżanie pedałowaniem i dżenderem w głowie.
Za bardzo to czuć kserokopiarką. Z biedą każdy z nas się zetknął i jeśli tylko nie jest psychopatą, to było to dla niego bolesne. A kto z nas w ogóle kiedyś widział jakiś prześladowanych pedałów? A poprawienie losu nieszczęśliwych pedałów jest dla Nowackiej ważniejsze niż wyjaśnienie okoliczności śmierci jej matki. Niech spada.
Nie należy ufać tym, co walczą o nieistotne sprawy, zawsze kłamią.
Dzis w aucie wysłuchałem wywiadu z nią w Trójce. Gada jak stara ciotka. Cały czas zdystansowana i pseudorefleksyjna. Nie bardzo rozumiem jak można być takim lewakiem wojującym i równocześnie zimną rybą. Chyba rzeczywiście to zblazowana, zamożna pozerka co postanowiła zostać lewaczką, bo to ładnie brzmi. Można się w takiej roli spotykać w knajpach wege z Gretkowską czy Szczuką. To już ten Adrian ma szansę zostać lewackim Korwinem na dekady. Przynajmniej jest żywy i krwisty.
Rafał napisal(a): Dzis w aucie wysłuchałem wywiadu z nią w Trójce. Gada jak stara ciotka. Cały czas zdystansowana i pseudorefleksyjna. Nie bardzo rozumiem jak można być takim lewakiem wojującym i równocześnie zimną rybą. Chyba rzeczywiście to zblazowana, zamożna pozerka co postanowiła zostać lewaczką, bo to ładnie brzmi. Można się w takiej roli spotykać w knajpach wege z Gretkowską czy Szczuką. To już ten Adrian ma szansę zostać lewackim Korwinem na dekady. Przynajmniej jest żywy i krwisty.
W studio też wyglądała jak zimna ryba, na dodatek patrząca gdzieś w nieokreśloną przestrzeń.
Rafał napisal(a): Dzis w aucie wysłuchałem wywiadu z nią w Trójce. Gada jak stara ciotka. Cały czas zdystansowana i pseudorefleksyjna. Nie bardzo rozumiem jak można być takim lewakiem wojującym i równocześnie zimną rybą. Chyba rzeczywiście to zblazowana, zamożna pozerka co postanowiła zostać lewaczką, bo to ładnie brzmi. Można się w takiej roli spotykać w knajpach wege z Gretkowską czy Szczuką. To już ten Adrian ma szansę zostać lewackim Korwinem na dekady. Przynajmniej jest żywy i krwisty.
Nie oglądałem debaty, ale wedle żony mojej tow.Adrian wypadł najgorzej- wyglądał na upośledzonego umysłowo, trochę też ruchowo, z makroglosją (?) - przerostem języka. Zachwyty nim są mocno przesadzone.
BTW- dlaczego nikt nie poprosił Basi Nowackiej, informatyczki (albo informatyczkini) o napisanie 2 linijek kodu?
Rafał napisal(a): To już ten Adrian ma szansę zostać lewackim Korwinem na dekady. Przynajmniej jest żywy i krwisty.
A zaś mój brat, twiordyj PiSman, nie jakiś tam robotnik ostatnich 5 minut, spotkał pana Hadriana latem, jak na ryneczku w Górze Clavarii zbierał podpisy na Razema. Pogadali o tem i o tamtem, i choć mój brat, jako się rzekło, oddał kreskę oczywiście na spis treści, to Razemowi w końcu podpisał. Czyli że Hadrian przy bliższym Poznaniu zyskuje, i to u rozsądnych ludzi.
A zaś mój brat, twiordyj PiSman, nie jakiś tam robotnik ostatnich 5 minut, spotkał pana Hadriana latem, jak na ryneczku w Górze Clavarii zbierał podpisy na Razema. Pogadali o tem i o tamtem, i choć mój brat, jako się rzekło, oddał kreskę oczywiście na spis treści, to Razemowi w końcu podpisał.
A może profetycznie wyczuł, że ma on do odegrania jakąś pozytywną rolę? :-)
Danie kreski Razemowcom na listach z podpisami nie musi być wynikiem walorów osobistych pana Adriana. Może po prostu wynikać z zimnej kalkulacji. Com ja, niechwalący się, i uczynił.
Komentarz
JORGE>
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=320101061493433&id=218251225011751
JORGE>
Osobiście uważam, że powyższe tereny, oczywiście razem z Białostocczyzną rodzą bardzo wartościowy, za przeproszeniem "materiał ludzki", o czym świadczą choćby wyniki wyborów.
Taka historia.
Dziwne.
JORGE>
Dla forumkowiczów spoza regionu parę liczb. Jest moc!
Orla: Zlew 39%, PO 26%, PSL 11%, PiS 8%, Kukiz 7%
Czyże: PSL 45%!!!, PO 21%, Zlew 17%, Kukiz 5,2%, PiS 5,1%
Dubicze: PSL 32%, PO 19, Zlew 18%, PiS 10%
To chyba zaczęło się jesienią po wyborach samorządowych, kiedy poparł protesty PiS ws. sfałszowanych wyborów. Z kolei po wyborach w maju zapowiedział współpracę z prezydentem Dudą: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/miller-gratuluje-zwyciestwa-dudzie-zapowiada-wsparcie-dla-czesci-postulatow/wm5234
Wryło mi się mocno w pamięć zdjęcie przedstawiające moment jego gratulacji Mamie Pana Prezydenta - pamiętam, że wtedy nawet skomentowałam, że wprawdzie komuch, ale nasz, polski komuch. Jakaś niesamowita szlachetność biła od obu tych postaci.
JORGE>
Na co Miller odpalił: Za prezydentem Dudą stoi NARÓD.
JORGE>
Na co Miller odpalił: Za prezydentem Dudą stoi NARÓD.
Odpalił tak Olejnej. Pochankowej odpalił jeszcze ostrzej kiedy go molestowała o to, że spotkał się z JK.
JORGE>
To ja dziękuję.
O ile do Millera mam pewien sentyment, o tyle tym młodym (również Nowackiej) nic tylko rozpiżdżanie pedałowaniem i dżenderem w głowie. Oczywiście przytulanie publicznej kasy jest też w pakiecie, ale sztandar ideolo niosą wysoko.
Wogle stare komuchy to była pewna klasa, w tym sensie, że co prawda doili państwo, ale z pewnym umiarem. Z Kościołem na serio nie walczyli i nie w głowie im były palikocie projekty typu Ania Grodzka w Sejmie albo dżender na ostro. Rusofilią też nie grzeszyli ze względu na historię. Nie mówiąc już o pewnym poziomie politycznym: Oleksy sie wylogował "bo był niewinny", Miller dał się rozwałkować komisją sejmową i odszedł w niesławie, a Tusk z uśmiechem rozbrajał afery w zarodku. Zresztą... PO tak obniżyła standardy, że prawie każdy jawi się wobec nich jako elegant.
Nie należy ufać tym, co walczą o nieistotne sprawy, zawsze kłamią.
BTW- dlaczego nikt nie poprosił Basi Nowackiej, informatyczki (albo informatyczkini) o napisanie 2 linijek kodu?
Czyli że Hadrian przy bliższym Poznaniu zyskuje, i to u rozsądnych ludzi.