Skip to content

Marsz Wolności 13 XII 2015

1356

Komentarz

• jest gdzieś jakas relacja w necie?
    w TvTrwam skończyła się
    znalazłem info że jest 0,5 miliona ludzi
    prawda to?
  • ten koles z TVPInfo porównał wypowiedź Gwiazdy do fałszywki UB na Geremka
    gnida
  • edytowano December 2015
    Wygląda na to, że Tak.
    Niestety, nie mamy mediów. Na TVPInfo pokazują fragment w kółko Macieju z nienawistnymi komentarzami, Republika chce kasy, a reszta milczy.
    Ech, załamka.
    X_X

W sumie zostaje TVP Info, można wyłączyć dźwięk, to jakoś da się
    #:-S

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• nie da się słuchać InfoTVP
    nagonka na Dudę, Kaczyńskiego, PIS i wychwalanie wczorajszego marszu na tle dzisiejszego - Krytyka Polityczna i Wprost w żywiole
  • dziękuje KAniu za linkę
  • KAnia napisal(a):
    http://livestream.com/accounts/10494368/events/4585112
    oglądam - razem z grypą :)
    Dzięki, Kaniu.
    Co my byśmy bez Ciebie zrobili
    :*

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."

• :) cała przyjemność po mojej stronie
    oby tylko działało, bo ruch jest duży
    w razie czego można jeszcze raz startować ze strony pis.org.pl
  • Andrzej GWIAZDA troszeczkę nieporadnie (w sensie schematu wypowiedzi, barwności języka itp.) ale odważnie i prawdziwie!
  • No, niestety, to retransmisja fragmentu. Było też z Trwam.

*

W tv nie daje się oglądać. Nawet coś pokazują, ale w tle leci grillowanie Kaczyńskiego. Marzę o bezstronnym i obiektywnym przekazie.
  • Oglądam bez dźwięku. Na pasku ujrzałam, że są pod Trybunałem, a udział bierze (lepiej usiądźcie) ok. 15 tys. ludzi, A wczoraj, 50 tysięcy.
    Łżemedia.

*

• To było do przewidzenia.
    Trwam się ocknęła na koniec.

*

• AnnaE napisal(a):
    Trwam się ocknęła na koniec.
    ta niefrasobliwość w połączeniu z ostatnia dyskusją w RN tylko drażni...
    podobnie było z MN w listopadzie...
    Zmieniono w ostatniej chwili trasę przemarszu. Już został oficjalnie rozwiązany.
    Wydaje się, że tym mykiem uniknięto szykowanych na uprzedniej trasie ewentualnych prowokacji.

*

• Wyłączyłam, bo nie muszę się umartwiać. Prowadząca zatroskana retoryką Kaczyńskiego, że dzieli "my-oni". Jakoś jej nie raziło, kiedy Kopacz ciągle stosowała taką retorykę.

Jeszcze to na koniec, bo zgodne z ExC przemyśleniami:
    "Komuniści i złodzieje, cała Polska z was się śmieje" - krzyczą uczestnicy marszu.

*

• Ale wymarzłem.
  • los napisal(a):
    Ale wymarzłem.

Ojtam, ojtam, smoki nie marzną. Zwłaszcza wawelskie.

*

los napisal(a):
    Ale wymarzłem.
    Kaczor mówił , ze jest lato

A na poważnie, super marsz, bardzo jasne wyłożenie ludożerce sprawy Trybunału. Jestem- jak zwykle- optymistą. Jeszcze ten nowy prezes PKP podał się do dymisji. Dzień udany- dziekuje Polakom.

Warzecha to idiota albo psuj
  • u mnie wlasnie dzieciaki odsypiają w aucie. ja popijam kawke ze stacji. byla moc. i chyba Losa widzialem ale nie jestem pewien bo w życiu nie spotkawszy...
  • Z przyjemnością słuchałam wystąpienia pana Gwiazdy. Dobrze, że tam był. To była prawdziwa Solidarność, państwo Gwiazdowie i Anna Walentynowicz, a nie Komorowski i Henia tramwajarka.
  • taka mysl. Jarek pstryknie palcami i ma 100000 szabel na ulicach. oni jak sie napna, omal nie wybuchajac, 15000 funkcjonariuszy wyprowadza.
  • Sarmata1.2 napisal(a):
    taka mysl. Jarek pstryknie palcami i ma 100000 szabel na ulicach. oni jak sie napna, omal nie wybuchajac, 15000 funkcjonariuszy wyprowadza.
    Milicja i walcowizna łżą jak najęci do do liczby uczestników - do przewidzenia.
  • Sarmata1.2 napisal(a):
    u mnie wlasnie dzieciaki odsypiają w aucie. ja popijam kawke ze stacji. byla moc. i chyba Losa widzialem ale nie jestem pewien bo w życiu nie spotkawszy...
    Czy to dwaj chłopcy w czapeczkach z buziami zwierzaków?
  • hehe. te same :-D ten w srodku to sarmata. proszę się kłaniać małżonce!
  • Grzeczne dzieciaki. Ja już marzłem a oni nie narzekali.
  • ciezkie czasy wiec trzeba od malego hartowac :-D
  • Nas była trochę większa grupka - Mania, mmaria, państwo MS-ostwo, wachmistrz i ja. Rozglądaliśmy się za dyziem i w parę razy dostrzegliśmy człowieka o podobnej fizjognomii, ale żaden z nich dyziem nie był.
    Losa i Sarmaty też nie dostrzegliśmy, znaczy że tłum był jednak spory.
    Widzieliśmy za to Zofię Romaszewską, Pospieszalskiego i Skowrońskiego.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.