Skip to content

Mateusz Morawiecki szefem NBP?

13»

Komentarz

• edytowano December 2015
    los napisal(a):Co przeciw PiS mogą zrobić Rumun i pan Mateusz? Rumun może sobie pogadać i nic zaskakującego nie powie. Pan Mateusz kontroluje finanse, więc może PiS anihilować jednym kiwnięciem palca.
    Na jeszcze jedną kwestię trzeba mocniej zwrócić uwagę. Mateusz Morawiecki ma zespół, który za nim stoi. To nie samotny wilk otoczony 'naszymi' ale grupa dowodzona przez bardzo inteligentnego człowieka. Pytanie jak możemy zapewnić sobie jego lojalność?

• Poza modlitwą nic mi do głowy nie przychodzi. Albo to genialne i zaskakujące posunięcie Manitou albo strzał nie w stopę a w potylicę.
  • los napisal(a):
    Co przeciw PiS mogą zrobić Rumun i pan Mateusz? Rumun może sobie pogadać i nic zaskakującego nie powie. Pan Mateusz kontroluje finanse, więc może PiS anihilować jednym kiwnięciem palca.
    Jednym kiwnięciem palca może Kaczor anihilować pana Mateusza. Co pan Mateusz zyskuje stanowiskiem, które piastuje i co Kaczyński zyskuje, że pan Mateusz na tym stanowisku jest ? Że tak pojadę klasykiem - nie patrzmy na zagrożenia, patrzmy na szanse i możliwości ...

JORGE>
  • edytowano December 2015
    @los
    @JORGE

No to mamy do roziązania zagadkę: kto jest Tatarzynem, a kto Kozakiem?
  • Z własnego doświadczenia. jak się ma ciasne lakierki to się nie da rady kiwac palcem. Co innego w dziurawych kapciach.
  • romeck napisal(a):
    @los
    @JORGE

No to mamy do roziązania zagadkę: kto jest Tatarzynem, a kto Kozakiem?
    Bardziej do losa to pytanie. Ja pojęcia nie mam o co chodzi. Wiem jedno, Kaczyński durniem nie jest.

JORGE>
  • Losie, nie wiem czy zauważyłeś, ale to właśnie Ty cały czas robisz z MM takiego papierowego tygrysa, którego mamy się obawiać i drżeć przed nim. A ja zapewniam Ciebie, że w gruncie rzeczy to bardzo sympatyczny i przyjazny ludziom zwierzaczek, prawie jak kot Prezesa :-@
  • Eden napisal(a):
    A ja zapewniam Ciebie, że w gruncie rzeczy to bardzo sympatyczny i przyjazny ludziom zwierzaczek, prawie jak kot Prezesa
    Kolega zna: albo osobiście MM, albo skutki jego (poprzedniej) działalności?

• Eden napisal(a):
    Wszyscy neofaszyści tacy są. Mięciutko mięciutko, bez rozkazów, bez krzyku, wyjaśnieniem, tłumaczeniem, sugerowaniem - aż w końcu zdasz sobie sprawę, że robisz dokładnie to co oni chcą.

JORGE>

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.