Ja słyszałem właśnie przed chwilą w lelewizorni. Że nie odpuszcza, nie zapomną, nie przejdą do porządku dziennego nad losem (znaczy się losem, nie Losem) tego sponiewieranego Trybunalskiego. I ja mu wierzę, że tej obietnicy to akurat dotrzyma
los napisal(a): Trochę mało na program polityczny partii.
Akurat. Nie mozna przeciążać ośrodka odpowiedzialnego za oddychanie, jedzenie i sranie funkcją myslenia.
TVP Info nadaje co 30 min komunikaty nawołujące do masowej demonstracji przeciwko rządowi i dyktaturze PiS. Nie wierzycie? No to zapraszam do obejrzenia serwisu wiadomości gdzie pod przykrywką reportarzu jakieś bladzi o długim nazwisku z dwuch członków, ten komunikat jest nadawany.
nie wiem co Eden dokladnie widzial w telewizorze ale ja wlasnie obejrzalam Henke Darlamorde na Kaczynskiego. Swego czasu tu podzialalo- najwyrazniej wyszli z zaloozenia, ze teraz tez podziala. obaczym, ale rodacy nienawidza klimatu awantur a Taki wlasnie zaczyna dominowac.
fatuswombatus napisal(a):No to zapraszam do obejrzenia serwisu wiadomości gdzie pod przykrywką reportarzu jakieś bladzi o długim nazwisku z dwu członków, ten komunikat jest nadawany.
fatuswombatus napisal(a):No to zapraszam do obejrzenia serwisu wiadomości gdzie pod przykrywką reportarzu jakieś bladzi o długim nazwisku z dwu członków, ten komunikat jest nadawany.
Fuj, i takie rzeczy przed 23?
Rewolucja nie może być pruderyjna, panie dzieju.
Otusz to....
Rewolucyjne hasło to teraz: Wolność naszą wywalczymy ręką waszą.
Krzysztof Karnkowski @karnkowski · 2 min.2 minuty temu Trochę smutne, że średnio co piąty Polak daje się uwieść Ryśkowej charyzmie a la stalinowski nauczyciel grany przez Kondrata w "Zmorach".
Ja znam pare osób które zagłosowały na PiS wcale nie przepadając za tą partią, generalnie wszystko mają gdzieś. W obecnym momencie są bardzo zadowoleni. Histeria medialna jest zbywana "he, he, przegrali".
Swoją szosą, że zlew miał serce w logo to teraz dopiero zauważyłem. Jakoś mi to zupełnie nie pasuje. ;-)
A co mieli mieć w logo, dupe Urbana z wielkimi słuchami, czy sztucznego człona od Pali.....a? No bo przeca zardzewiałe sierpy, kosy i młotki już dawno zawiesili na haku w Stodole |)
Eden napisal(a): A co mieli mieć w logo, dupe Urbana z wielkimi słuchami, czy sztucznego człona od Pali.....a? No bo przeca zardzewiałe sierpy, kosy i młotki już dawno zawiesili na haku w Stodole |)
Jeśli PiS ma stałą liczbę wyborców, co więcej dającą przewagę w znacznej części kraju, to powinien dążyć do systemu większościowego. 40% mandatów będzie na wejściu nawet przy niekorzystnym układzie. A reszta? Przy zwyżkującej nowoczesnej wyniki wyborów będą wyglądały tak:
W sumie to jest nokaut: PO+N+PSL 56,83% : PiS 35,27%. A mandat dostaje.... Co musiałaby zrobić druga strona? Wspólną listę N + PO*, ale taka lista będzie obciążona rządami PO, co nie zapewni jej sukcesu.
* czyli w warunkach większościowych nie ma "list", ale się nie wystawia kandydatów wzajemnie konkurujących, czyli w jednym okręgu startuje ktoś z PO, w innym ktoś z N. Efekt? http://wybory2001.pkw.gov.pl/sng2_k.html
PO, PiS, AWSP i UW teoretycznie wzajemnie się popierały, a suma ich wyników sejmowych (30,88%) dawała dobrą pozycję do walki z SLD-UP (41,04%). Ale w wyborach większościowych nie jesteś w stanie zmusić swoich wyborców, żeby popierali "zaprzyjaźnioną" partię. Dlatego ostatecznie Blok Senat 2001 dostał 15 mandatów, a SLD-UP 75.
Ano podoba się ludziom nowy rząd. Wystarczyło trochę pogonić kota k..om i złodziejom i jeszcze bardziej się spodobał. Już żaden Kod tego kota nie przebije. Musi być szybko bo gospodarka trzeszczy i przyjaciele Koda w starej UE czym innym zajęci. Lepszy moment raczej się nie zdarzy.
A w JOW 280-350 w zależności od instynktu samozachowawczego drugiej strony.
Zależy jakich JOW. Brytyjskich "pierwszy na mecie" (które uważam za wyjątkowe wynaturzenie d***kracji, która wszak sama w sobie jest mało naturalna) pewnie tak. Ale dorzućmy drugą turę albo głos przechodni i niekoniecznie.
A w JOW 280-350 w zależności od instynktu samozachowawczego drugiej strony.
Zależy jakich JOW. Brytyjskich "pierwszy na mecie" (które uważam za wyjątkowe wynaturzenie d***kracji, która wszak sama w sobie jest mało naturalna) pewnie tak. Ale dorzućmy drugą turę albo głos przechodni i niekoniecznie.
Miałem na myśli oczywiście JOWy klasyczne, czyli FPTP. Głosowania alternatywnego Polacy by nie ogarnęli raczej, albo ogarnęliby w komisjach i 200 mandatów miałby PSL. System dwuturowy? http://prezydent2015.pkw.gov.pl/325_Ponowne_glosowanie Nokautu by nie było, ale PiS powinien utrzymać przewagę.
No a na portalach masowych 27:24 PiS:Nowoczesna. Szczypię się w policzki i nie pomaga. W Polsce zyja dwa narody w dwóch rzeczywistościach. Jedna jest wirtualna, ale trudno to odróżnić, szczególnie w demokracji gdzie rzeczywistość wirtualna zamienia sie w realną dopiero po podliczeniu głosów.
Dopóki nie zrobią porządku z mediami, tak będzie. Media napędzają histerię, szczują i piorą mózgi. I kreują bohaterów, takich jak Petru czy Krzywonos. Niestety, ludzie są podatni na manipulację.
Komentarz
TVP Info nadaje co 30 min komunikaty nawołujące do masowej demonstracji przeciwko rządowi i dyktaturze PiS. Nie wierzycie? No to zapraszam do obejrzenia serwisu wiadomości gdzie pod przykrywką reportarzu jakieś bladzi o długim nazwisku z dwuch członków, ten komunikat jest nadawany.
nie wiem co Eden dokladnie widzial w telewizorze ale ja wlasnie obejrzalam Henke Darlamorde na Kaczynskiego. Swego czasu tu podzialalo- najwyrazniej wyszli z zaloozenia, ze teraz tez podziala.
obaczym, ale rodacy nienawidza klimatu awantur a Taki wlasnie zaczyna dominowac.
Otusz to....
Rewolucyjne hasło to teraz: Wolność naszą wywalczymy ręką waszą.
Swoją szosą, że zlew miał serce w logo to teraz dopiero zauważyłem. Jakoś mi to zupełnie nie pasuje. ;-)
B-)
http://parlament2015.pkw.gov.pl/351_Wyniki_Senat/0/0/70
W sumie to jest nokaut: PO+N+PSL 56,83% : PiS 35,27%. A mandat dostaje....
Co musiałaby zrobić druga strona? Wspólną listę N + PO*, ale taka lista będzie obciążona rządami PO, co nie zapewni jej sukcesu.
* czyli w warunkach większościowych nie ma "list", ale się nie wystawia kandydatów wzajemnie konkurujących, czyli w jednym okręgu startuje ktoś z PO, w innym ktoś z N. Efekt?
http://wybory2001.pkw.gov.pl/sng2_k.html
PO, PiS, AWSP i UW teoretycznie wzajemnie się popierały, a suma ich wyników sejmowych (30,88%) dawała dobrą pozycję do walki z SLD-UP (41,04%). Ale w wyborach większościowych nie jesteś w stanie zmusić swoich wyborców, żeby popierali "zaprzyjaźnioną" partię. Dlatego ostatecznie Blok Senat 2001 dostał 15 mandatów, a SLD-UP 75.
42 proc. badanych, którzy zadeklarowali chęć udziału w wyborach parlamentarnych, chce głosować na PiS, 17 proc. na PO, 12 proc. na formację Kukiz'15, a 10 proc. na Nowoczesną - wynika z sondażu TNS Polska. Do Sejmu, według badania, nie weszłoby PSL.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Sondaz-TNS-Polska-42-proc-chcacych-glosowac-popiera-PiS-17-proc-PO,wid,18040324,wiadomosc.html?ticaid=11619e
Brytyjskich "pierwszy na mecie" (które uważam za wyjątkowe wynaturzenie d***kracji, która wszak sama w sobie jest mało naturalna) pewnie tak. Ale dorzućmy drugą turę albo głos przechodni i niekoniecznie.
http://prezydent2015.pkw.gov.pl/325_Ponowne_glosowanie
Nokautu by nie było, ale PiS powinien utrzymać przewagę.
http://pressmix.eu/2015/12/10/pilne-umacnia-sie-poparcie-wsrod-polakow-do-prawa-i-sprawiedliwosci/