Skip to content

Ruch wyborców z PiS do .N

2

Komentarz

• Ja słyszałem właśnie przed chwilą w lelewizorni. Że nie odpuszcza, nie zapomną, nie przejdą do porządku dziennego nad losem (znaczy się losem, nie Losem) tego sponiewieranego Trybunalskiego. I ja mu wierzę, że tej obietnicy to akurat dotrzyma
  • Trochę mało na program polityczny partii.
  • Resztę przepisze się z pamiętnika Gajowego, albo dopisze na szybkiego pod budką, Borysem
  • los napisal(a):
    Trochę mało na program polityczny partii.
    Akurat. Nie mozna przeciążać ośrodka odpowiedzialnego za oddychanie, jedzenie i sranie funkcją myslenia.

TVP Info nadaje co 30 min komunikaty nawołujące do masowej demonstracji przeciwko rządowi i dyktaturze PiS. Nie wierzycie? No to zapraszam do obejrzenia serwisu wiadomości gdzie pod przykrywką reportarzu jakieś bladzi o długim nazwisku z dwuch członków, ten komunikat jest nadawany.

• Losie,

nie wiem co Eden dokladnie widzial w telewizorze ale ja wlasnie obejrzalam Henke Darlamorde na Kaczynskiego. Swego czasu tu podzialalo- najwyrazniej wyszli z zaloozenia, ze teraz tez podziala.
    obaczym, ale rodacy nienawidza klimatu awantur a Taki wlasnie zaczyna dominowac.
  • fatuswombatus napisal(a):No to zapraszam do obejrzenia serwisu wiadomości gdzie pod przykrywką reportarzu jakieś bladzi o długim nazwisku z dwu członków, ten komunikat jest nadawany.

Fuj, i takie rzeczy przed 23?

• los napisal(a):
    fatuswombatus napisal(a):No to zapraszam do obejrzenia serwisu wiadomości gdzie pod przykrywką reportarzu jakieś bladzi o długim nazwisku z dwu członków, ten komunikat jest nadawany.

Rewolucja nie może być pruderyjna, panie dzieju.
  • peterman napisal(a):
    los napisal(a):
    fatuswombatus napisal(a):No to zapraszam do obejrzenia serwisu wiadomości gdzie pod przykrywką reportarzu jakieś bladzi o długim nazwisku z dwu członków, ten komunikat jest nadawany.

Rewolucja nie może być pruderyjna, panie dzieju.

Otusz to....

Rewolucyjne hasło to teraz: Wolność naszą wywalczymy ręką waszą.
  • Krzysztof Karnkowski ‏@karnkowski · 2 min.2 minuty temu
    Trochę smutne, że średnio co piąty Polak daje się uwieść Ryśkowej charyzmie a la stalinowski nauczyciel grany przez Kondrata w "Zmorach".

• Ja znam pare osób które zagłosowały na PiS wcale nie przepadając za tą partią, generalnie wszystko mają gdzieś. W obecnym momencie są bardzo zadowoleni. Histeria medialna jest zbywana "he, he, przegrali".

Swoją szosą, że zlew miał serce w logo to teraz dopiero zauważyłem. Jakoś mi to zupełnie nie pasuje. ;-)
  • A co mieli mieć w logo, dupe Urbana z wielkimi słuchami, czy sztucznego człona od Pali.....a? No bo przeca zardzewiałe sierpy, kosy i młotki już dawno zawiesili na haku w Stodole :(|)
  • Eden napisal(a):
    A co mieli mieć w logo, dupe Urbana z wielkimi słuchami, czy sztucznego człona od Pali.....a? No bo przeca zardzewiałe sierpy, kosy i młotki już dawno zawiesili na haku w Stodole :(|)
    Róg obfitości mógł być :)

• Partia .nowoczesna to palikociarnia w nowych dekoracjach.
  • Ale to o wiele groźniejsza palikociarnia od tej od Pali.....a. Oni nie wymachują sztucznymi członami, tylko pieniędzmi
    starybelf napisal(a):
    Partia .nowoczesna to palikociarnia w nowych dekoracjach.
  • Eden napisal(a):
    Ale to o wiele groźniejsza palikociarnia od tej od Pali.....a. Oni nie wymachują sztucznymi członami, tylko pieniędzmi
    starybelf napisal(a):
    Partia .nowoczesna to palikociarnia w nowych dekoracjach.
    I dlatego Palikot teraz może sobie tylko napluć w brodę

B-)
  • edytowano December 2015
    Jeśli PiS ma stałą liczbę wyborców, co więcej dającą przewagę w znacznej części kraju, to powinien dążyć do systemu większościowego. 40% mandatów będzie na wejściu nawet przy niekorzystnym układzie. A reszta? Przy zwyżkującej nowoczesnej wyniki wyborów będą wyglądały tak:

http://parlament2015.pkw.gov.pl/351_Wyniki_Senat/0/0/70

W sumie to jest nokaut: PO+N+PSL 56,83% : PiS 35,27%. A mandat dostaje....
    Co musiałaby zrobić druga strona? Wspólną listę N + PO*, ale taka lista będzie obciążona rządami PO, co nie zapewni jej sukcesu.

* czyli w warunkach większościowych nie ma "list", ale się nie wystawia kandydatów wzajemnie konkurujących, czyli w jednym okręgu startuje ktoś z PO, w innym ktoś z N. Efekt?
    http://wybory2001.pkw.gov.pl/sng2_k.html

PO, PiS, AWSP i UW teoretycznie wzajemnie się popierały, a suma ich wyników sejmowych (30,88%) dawała dobrą pozycję do walki z SLD-UP (41,04%). Ale w wyborach większościowych nie jesteś w stanie zmusić swoich wyborców, żeby popierali "zaprzyjaźnioną" partię. Dlatego ostatecznie Blok Senat 2001 dostał 15 mandatów, a SLD-UP 75.
  • Ruch wyborców z PiS do .N jest statystycznie nieistotny.
  • Ruchu wyborców PiS do N. nie odnotowano w przyrodzie póki co:
    42 proc. badanych, którzy zadeklarowali chęć udziału w wyborach parlamentarnych, chce głosować na PiS, 17 proc. na PO, 12 proc. na formację Kukiz'15, a 10 proc. na Nowoczesną - wynika z sondażu TNS Polska. Do Sejmu, według badania, nie weszłoby PSL.
    http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Sondaz-TNS-Polska-42-proc-chcacych-glosowac-popiera-PiS-17-proc-PO,wid,18040324,wiadomosc.html?ticaid=11619e
  • To jest nokaut. W każdym systemie, no może poza Hare-Niemeyer bez progu.
  • Skoro PO i Rumuni wygrywają w miastach, to w d'Hondcie PiS miałby ponad 250 mandatów.
  • A w JOW 280-350 w zależności od instynktu samozachowawczego drugiej strony.
  • Nowoczesna jest pompowana w zblatowanych sondażowniach (miałoby im wzrosnąć o 14%). realne poparcie 10-12 %.
  • wiosną zrobia 500 zł , po pierwszych dwóch wypłatach korekta granic województw i samorządowe. Pozamiatane.
  • edytowano December 2015
    Ano podoba się ludziom nowy rząd. Wystarczyło trochę pogonić kota k..om i złodziejom i jeszcze bardziej się spodobał. Już żaden Kod tego kota nie przebije. Musi być szybko bo gospodarka trzeszczy i przyjaciele Koda w starej UE czym innym zajęci. Lepszy moment raczej się nie zdarzy.
  • A w JOW 280-350 w zależności od instynktu samozachowawczego drugiej strony.
    Zależy jakich JOW.
    Brytyjskich "pierwszy na mecie" (które uważam za wyjątkowe wynaturzenie d***kracji, która wszak sama w sobie jest mało naturalna) pewnie tak. Ale dorzućmy drugą turę albo głos przechodni i niekoniecznie.
  • Groza-Symetrii napisal(a):
    A w JOW 280-350 w zależności od instynktu samozachowawczego drugiej strony.
    Zależy jakich JOW.
    Brytyjskich "pierwszy na mecie" (które uważam za wyjątkowe wynaturzenie d***kracji, która wszak sama w sobie jest mało naturalna) pewnie tak. Ale dorzućmy drugą turę albo głos przechodni i niekoniecznie.
    Miałem na myśli oczywiście JOWy klasyczne, czyli FPTP. Głosowania alternatywnego Polacy by nie ogarnęli raczej, albo ogarnęliby w komisjach i 200 mandatów miałby PSL. System dwuturowy?
    http://prezydent2015.pkw.gov.pl/325_Ponowne_glosowanie
    Nokautu by nie było, ale PiS powinien utrzymać przewagę.
  • Ja dziękuję za 2 turę, tak się wyżyna FN co wybory we Francji.
  • No a na portalach masowych 27:24 PiS:Nowoczesna. Szczypię się w policzki i nie pomaga. W Polsce zyja dwa narody w dwóch rzeczywistościach. Jedna jest wirtualna, ale trudno to odróżnić, szczególnie w demokracji gdzie rzeczywistość wirtualna zamienia sie w realną dopiero po podliczeniu głosów.
  • Dopóki nie zrobią porządku z mediami, tak będzie. Media napędzają histerię, szczują i piorą mózgi. I kreują bohaterów, takich jak Petru czy Krzywonos. Niestety, ludzie są podatni na manipulację.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.