marniok napisal(a): Czy jest jakaś linka do przemówienia PBSz albo do calej debaty? W pracy byłem cały dzień i nic zgoła nie słyszałem ani nie widziałem.
Prof. Legutko mówi o „dwóch podstawowych wrogach - niewiedzy i uprzedzeniach.
Z uprzedzeniami bardzo ciężko walczyć. (…) Jeśli mamy TK o proporcjach 9:6 i ma obradować w pełnym składzie i obowiązuje większość, to jest to paraliż? To nonsens, na który nie warto odpowiadać. To całkowicie racjonalna i normalna konstrukcja.
Sprawa mediów - czy teraz mamy media lepsze czy gorsze? Czy mamy jedną narrację jak do tej pory, czy wiele narracji? Mamy wiele. A co z dziennikarzami, którzy zostali wyrzuceni 8 lat temu? Oni wracają - czy nie można ich przyjmować, bo ma być jedna narracja? Nie, nie ma jednej narracji i tyle!
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Dawno się tak nie cieszyłam. Tusk i jego banda się pogrążyli antypolskimi wypowiedziami. Tusk, że w pełni popiera decyzję KE w sprawie Polski, Petru, że opozycja chce przejąć władzę w Polsce. Na Interii takie komentarze, że gdyby dziś były wybory, PiS by miał większość konstytucyjną. Ludzie nie lubią zdrajców. A myśleli kapusie, że nam dziś dokopią.
Pamiętam wpis Kulegi, chyba z nowego EC, gdzie teza była z grubsza o 180 stopni abarot
Tłumaczyłem się już - bardzo często zmieniam poglądy na pewne sprawy. Z dwóch przyczyn, bo albo zupełnie źle coś oceniałem, albo zmieniły się okoliczności. Jako Korwinowiec nienawidziłem socjalistycznej Unii, bo tak. Później zauważyłem wielki plus, że ktoś za nas chociaż próbuje w sensowny sposób wydawać pieniądze, dlatego mamy m.innymi drogi. I generalnie Szenegen, swobodny przepływ towarów i ludzi, nawet byłem skłonny Euro przyjąć. Fajnie.
Ale mnie wukrwili. I to nie tak dawno. Raz - uchodźcami. Bo chcą nam pałą multikulti wprowadzić, w czym widzę wielkie zagrożenie. Dwa - uważam, że ich opętało i nie wyciągają wniosków, a do tego stworzyli taki syf rasowy u siebie, że to jest już nie odratowania. No i trzy - wypowiedzieli wojnę Kaczorowi. A to już zbyt dużo.
A więc uważam, ze Unia Europejska powinna być zniszczona. Przynajmniej w takiej konfiguracji jaką mamy obecnie.Jak się zmieni to może i ja zmienię pogląd. Ale raczej będzie ciężko, bo demografia jest nieubłagana. W perspektywie raczej widzę masowe migracje białych ludzi do Polski i zabarykadowanie granic. Piszę poważnie.
Wróż Jackowski mówi, że styczniu i lutym opozycja zadziała bardzo ostro. Widzi jedno słowo - barykada. Ktoś będzie okupował jakąś instytucję. I radzi, żeby PiS zareagował natychmiast i zdecydowanie, wtedy nic się nie stanie. Ale jak się będzie ociągał to wyjdzie na tym źle. Wróż Jackowski może PiS lubi, może nie. Na pewno nie trawi PO, Tuska i mejnstrimu.
Aż wkleje co on mówi w innym temacie (nie o barykadach). Tu nie wróży, tu mówi co myśli:
Komentarz
A Beatka dała radę. Chałwa i to królewska.
^:)^
Jestem dumna.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
JORGE>
http://www.radiomaryja.pl/multimedia/video/
*
*
*
*
Cytat z końcowej wypowiedzi:
*
*
*
JORGE>
I mófta co chceta, nasza piękna para PAD i PBSz wyrasta na naturalnych przywódców Europy.
He, he, cymbał jeden. I chyba z nim się zgadzam.
JORGE>
:-D
JORGE>
Ale mnie wukrwili. I to nie tak dawno. Raz - uchodźcami. Bo chcą nam pałą multikulti wprowadzić, w czym widzę wielkie zagrożenie. Dwa - uważam, że ich opętało i nie wyciągają wniosków, a do tego stworzyli taki syf rasowy u siebie, że to jest już nie odratowania. No i trzy - wypowiedzieli wojnę Kaczorowi. A to już zbyt dużo.
A więc uważam, ze Unia Europejska powinna być zniszczona. Przynajmniej w takiej konfiguracji jaką mamy obecnie.Jak się zmieni to może i ja zmienię pogląd. Ale raczej będzie ciężko, bo demografia jest nieubłagana. W perspektywie raczej widzę masowe migracje białych ludzi do Polski i zabarykadowanie granic. Piszę poważnie.
JORGE>
Aż wkleje co on mówi w innym temacie (nie o barykadach). Tu nie wróży, tu mówi co myśli:
JORGE>