Skip to content

Losowe proroctwo

13»

Komentarz

• Majmurek to imperium?
  • los napisal(a):
    Bardzo mało na portalach o wczorajszej debacie. Znaczyć może to tylko jedno - to była egzekucja.
    Bua bua bua.

Co gorsza, polscy szczypiorniści pokonali Francję, po raz pierwszy od ponad 20 lat.

Za to prasa francuska:
    "Polskie media czekają na czystkę", Le Monde, autor: Jakub Iwaniuk
    "Niekoronowany król", Le Figaro, autor: Adrien Jaulmes
    W cieniu prezydenta i premier, Jarosław Kaczyński jest rzeczywistym dzierżycielem władzy w Polsce. Ten człowiek, samotny od kiedy stracił brata bliźniaka, wówczas prezydenta Republiki, w tragicznym wypadku samolotowym w 2010 r., jest ożywiony twardą wolą i rzuca dziś wyzwanie Brukseli i przywódcom Europy Zachodniej.

Oba teksty za paywallem.
  • edytowano January 2016
    los napisal(a):
    Majmurek to imperium?
    Funkcjonariusz pośledniego szczebla. Miałem na myśli "imperium" merdialne. Swoją drogą jestem zaskoczony bo tym razem na wp wyciągają szyderców, a na złonecie przeważają propolskie opinie.
  • No to Brukseli i przywódcom Europy Zachodniej dedykujemy tradycyjny mem

image
  • Zabawny był dzisiaj "Salon Polityczny Trójki". Prowadzący wręcz stawał na rzęsach, żeby kwestie wczorajszego posiedzenia PE sprowadzić do jakichś pobocznych drobiazgów z wystąpienia PBSz - np tego co to znaczy, że opozycja ma obsadzać 8 sędziów TK...
  • A o Beacie można powiedzieć jedno - a star is born. Z dnia na dzień stała się wielką postacią w polskiej polityce.
  • Wiedziałem z kim się sfotografować :-)
  • los napisal(a):
    A o Beacie można powiedzieć jedno - a star is born. Z dnia na dzień stała się wielką postacią w polskiej polityce.
    Więcej, do tej pory dla europosłów (wszelakich maści i pochodzenia) była jakąś anonimową figurą od Kaczyńskiego i PiS. Teraz ma ciało, twarz, głos i postawę z debaty. Beata z Debaty! :)
  • Dziś, przed godz. 20.00 w tvp Info- wywiad z PBSz. Zaraz po tym - Konrad Szymański.
  • romeck napisal(a):
    Beata z Debaty! :)
    Obcokrajowcy dadzą radę to wypowiedzieć?

;))

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• fatuswombatus napisal(a):
    Wróz chyba naczytał sie ex-cathedry :D
    Jackowski ostro jechał po Tusku swego czasu. Ostro, jak na jego styl. Generalnie antymejnstrimowy jest. A tak na marginesie, kiedyś pisałem, że z tych wszystkich odlotów i teorii parnaormalnych 98 % to wielki szit i ściema. Jackowski łapie się w te 2 %.

JORGE>
  • edytowano January 2016
    Bardziej analityk niż jasnowidz- nie przewidział fali uchodźców. Z tą barykadą to mnie też się to wydawało logiczne ale w grudniu, gdy sondażowe tsunami ibrisu wysuneło Petru na czoło, że HGW zrobi koncert plenerowy i ta scena stanie się barykadą "majdanu Kijowskiego". (Ja bym tak zrobił) Ostatecznie był koncert w sali dla emerytów i wtedy zwątpiłem w KOD.
  • dyzio napisal(a):
    Bardziej analityk niż jasnowidz- nie przewidział fali uchodźców. Z tą barykada to mnie też się to wydawało logiczne w grudniu, że HGW zrobi koncert plenerowy i ta scena stanie się barykadą "majdanu Kijowskiego". (Ja bym tak zrobił) Ostatecznie był koncert w sali dla emerytów i wtedy zwątpiłem w KOD.
    On jest inteligentny i rozumie rzeczywistość. Te jego wywody o wojnie i sytuacji politycznej to wyłącznie analiza. Natomiast odnajdowanie ciał to już zupełnie inna bajka. I on to zrobił, dziesiątki razy.

JORGE>
  • No nie wiem. Wydaje mi się , ze najlepszy moment przespali. Wtedy nie było jeszcze załatwionych mediów. zupełnie inaczej by to wyglądało ze stałym Majdanem i aktywną sceną- barykadą.
  • JORGE napisal(a):
    Wróż Jackowski mówi, (....)
    A wróż Maciej dzwoni do mnie co drugi dzień.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.