Skip to content

Ubóstwiam drakę :-)

edytowano February 2016 w Forum ogólne
a jutro szykuje się w Zakopanem fajoska zadyma. Prezydent Duda będzie gościł, wraz z małżonką na Dudaskach - Tłustym Czwartku, organizowanym przez Podhalan, a miejscowy KOD skrzykuje demonstrację bojkotującą głowę państwa, w związku z czym górale postanowili odkodzić Zakopane. Mam nadzieje, że ciupażki pójdą w ruch :D
http://goral.info.pl/aktualnosci/polityka/item/2230-chca-zbojkotowac-bojkot-wizyty-prezydenta-rp-andrzeja-dudy-w-zakopanem
«13

Komentarz

• niechno ich tam zgolo jako te łowce
  • Oby nie, oni potrzebują męczenników. Zabić ich ich własną bronią, milczeniem.
  • Wykpić :)

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Zapomnieliście o Goralenvolku?
  • leobulero napisal(a):
    Zapomnieliście o Goralenvolku?
    Dawno wyemigrował do NRF.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• przemk0 napisal(a):
    Oby nie, oni potrzebują męczenników. Zabić ich ich własną bronią, milczeniem.
    2019 rok. Listopad. Milion ludzi zbiera się w Warszawie przeciwko powrotowi do władzy patologicznego układu, który rozkradał Polskę w latach 2007-2015. Demonstracje i starcia z Policją odbywają się w całym kraju. Polska płonie.

Czy jesteśmy na to przygotowani, damy radę zrobić wtedy rozpierduchę ? Bo ta gierka nie ma innego scenariusza. Gorszy sort wywołał wojnę, jeżeli my nie wywołamy większej za parę lat to słabo to widzę. Takie pojęcia jak obiektywizm, wyrozumiałość, ugoda, dystans, wyrzuciłem ze swojego słownika i z głowy.

JORGE>
  • ja jestem gotów. jak inni to nie wiem
  • Nie ma jednego sposobu. Wykpić, zamilczeć - ok, a kiedy trzeba użyć ciupagi - to jest wojna totalna, nie przez nas wypowiedziana. Mieszkańcy Zakopanego mają prawo bronić porządku w swoim mieście. Vox populi - vox Dei. Zresztą, obawiam się, że KODziarze dostaną cykora i nie przyjdą /:)
  • KODziarze widząc co się święci pojadą na wykłady do Chile.
  • KODomitom potrzebny jest mienczennik. Kto wie a nuż jakiś KODomita zostanie wytypowany na ochotnika aby się oddał dla dobra wspOOlnego koryta?
  • Ja pierdzielę, o jakiej wojnie wy mówicie? Naprawdę wystarczy wyłączyć telewizor, żeby oślepnąć i nie widzieć "wojny" dookoła? Trwam aż tak manipuluje?
  • edytowano February 2016
    Zapraszam do W-wy pod KRP tudzież pod TK na Szucha lub w al. Ujazdowskie. ZbiOOrka w każdą niedzielę a często w sobotę. Później spacerOOją w Łazienkach.

Kto? kolega pyta: KODomici, a w większości KODomitki w wieku po-balzakowskim. Głośno komętOOjące "pisdzielców, moherów i ciemnogrOOd"

Nie trzeba oglądać TV TRWAM. Można mieć LIVE
    ps

Nazwa KODomici usłyszana od polucjantów z oddziałów prewencji gdy się ich spytałem:

Co się znowu dzieje panowie (szedłem ul. Bagatela karmic kaczki i wiefiurki w Lazienkach)?
    Nic. Protestują. Jak nie sodomici to ci, no wie pan.....KODomici :D
  • Seniorzy, którzy wzięli sobie serio zalecenia o aktywnym życiu; spacerują i się gimnastykują. No to to widziałem, to jest ta wojna?
    A kolega myśli że IIWW zaczeła się o 4:45 atakiem na Westerplatte? I 31.08.1939 to pomiędzy RP a IIIrejchem była wielka przyjaźń?
  • fatuswombatus napisal(a):
    Protestują. Jak nie sodomici to ci, no wie pan.....KODomici
    Sodoma i KODoma!
    :)

• extraneus napisal(a):
    Seniorzy, którzy wzięli sobie serio zalecenia o aktywnym życiu; spacerują i się gimnastykują. No to to widziałem, to jest ta wojna?
    Uniwersytet Trzeciego Wieku
    Fakultet Aktywny KOD
  • JORGE napisal(a):
    przemk0 napisal(a):
    Oby nie, oni potrzebują męczenników. Zabić ich ich własną bronią, milczeniem.
    Czy jesteśmy na to przygotowani, damy radę zrobić wtedy rozpierduchę ? Bo ta gierka nie ma innego scenariusza. Gorszy sort wywołał wojnę, jeżeli my nie wywołamy większej za parę lat to słabo to widzę. Takie pojęcia jak obiektywizm, wyrozumiałość, ugoda, dystans, wyrzuciłem ze swojego słownika i z głowy.

JORGE>
    Ale po co rozpierducha w sytuacji, gdy ich moc sprawcza jest taka, że mogą nas co najwyżej cmoknąć, ewentualnie poskakać razem z koniem na kolejnej manifie?

Czujność i gotowość - tak. Ale póki co rozpierducha (w sumie to też jakaś forma dialogu:)) byłaby zbędną nobilitacją dla tych szurów.

Ciekawe, czy wybranie Zakopanego to nie z powodu większego niż gdzieś indziej prawdopodobieństwa zebrania wpier*olu i wytęsknionej palmy męczeństwa.

Jestem tego pawian jakem pawian. Cienko obecnie przendą, a ostatnia deska klozetowego ratOOnku to łomot i potOOrbowany, lub co gorsza zamenczony na śmierć góralską ciupagą, mienczennik.
  • Mania napisal(a):
    Mam nadzieje, że ciupażki pójdą w ruch
    Góral opowiadał mojej małżonce, że ekoterorystów w Czorsztynie skłonili do wyboru innego miejsca na piknik za pomocą bron. Nie wiem czy to na cześć pewnego zasłużonego forumowicza.

• Trochę zagadkowo. Nie wiem o jakiego forumowicza chodzi. Ma mieć związek z bronami czy piknikiem?
  • Zainteresowany wie ;)
  • Ekoterrorysta Leoś Biedronkowaty jest również użyszKODnikiem tego forumka?? :-O
  • a co w Czorsztynie i kiedy ekoludki były?
  • Zapora, lata 90-te.
  • Nu jak tamę budowali i żaby przez to płoszyli. Zbiornik miał się napełniać przez cztery lata a napełnił się w miesiąc (bo akurat otwarcie się zbiegło z powodzią stulecia) i uratował Szczawnicę (a pewnie i kilka innych miejscowości w rodzaju Krakowa i Warszawy) przed powodzią. Więc jak później przyjechali ekoterroryści pobiwakować i poprotestować, to miejsce pobytu opuszczali w trybie nagłym i stanie zdrowia złym, niektórzy z bronami w plecach.
  • los napisal(a):
    Mania napisal(a):
    Mam nadzieje, że ciupażki pójdą w ruch
    Góral opowiadał mojej małżonce, że ekoterorystów w Czorsztynie skłonili do wyboru innego miejsca na piknik za pomocą bron. Nie wiem czy to na cześć pewnego zasłużonego forumowicza.

A jak to technicznie wyglądało? Zmienili "biwakowisko" w "błotowisko" czy porozkładali brony (kolcami do góry) w różnych newralgicznych miejscach?
    Zresztą górale pienińscy mają charakter - słyszałem np. (z co najmniej kilku źródeł) o obsadzie flisackiej, która zażądała od pasażerów założenia czegoś na koszulki z Che Gewarą
  • loslos
    edytowano February 2016
    pawel.adamski napisal(a):
    A jak to technicznie wyglądało? Zmienili "biwakowisko" w "błotowisko" czy porozkładali brony (kolcami do góry) w różnych newralgicznych miejscach?
    A ja wiem? Do dziś pluję sobie w brodę, że nie pojechałem z nimi na tę wycieczkę. Pani z miasta pewnie góral krępował się szczegółów a jeśli nawet jakieś podał, to moja mażonka jako niewprawiona w bijatykach mogła w swej z kolei opowieści przekłamać. Tylko bronę pamiętam, nie wiem czy była ona alegoryczna czy fizyczna. Bo zdanie "uciekał z broną w plecach" jest wyjątkowej plastyczności i urody.
  • pawel.adamski napisal(a):
    A jak to technicznie wyglądało?
    Myślę że mogło tak

image
    Bron-chit grozi również kładącym się plecami na ziemi.

Oczywiście w sytuacji, gdy brona leżała na ziemi pierwsza.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.