Skip to content

W Egipcie spadł śnieg ?

124»

Komentarz

• JORGE napisal(a):
    Jedno nie ulega wątpliwości, wielka Lechia i Polanie to historia o dumnych ludziach rozjechanych przez krucjaty (tak, tak), od wieków pod zaborami Kościoła. Tak mówią internety, temat więc został przejęty. I będzie wykorzystywany, bo jest dość nośny.

JORGE>
    Ta, no jestto ciekawy1 potencjał całej tej Lechii od Helwecji po Chorwację.

Na tę truciznę ćwiczył Kolega Kraków jako Trzeci Rzym?

https://hevenrose.wordpress.com/2010/09/11/frank-kmietowicz-kiedy-krakow-byl-trzecim-rzymem-2/
  • Ponoć pod Wawelem ukryty w ziemi głęboko leży sam Czakram. Jeden z kilku występujących na tej ziemi. To siła, energia i moc życiodajna. Słyszałeś coś o tym Ignacu?
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):

Ta, no jestto ciekawy1 potencjał całej tej Lechii od Helwecji po Chorwację.

Na tę truciznę ćwiczył Kolega Kraków jako Trzeci Rzym?

https://hevenrose.wordpress.com/2010/09/11/frank-kmietowicz-kiedy-krakow-byl-trzecim-rzymem-2/
    Zanim na temat, to parę linijek i już muszę coś zacytować (dygresja nie związana z mięskiem):

"Przy powtórnym zdobywaniu niepodległości naród polski wykazał ambitne tendencje pójścia siadani Niemców i Japonii. W krótkim czasie wysunął się na czoło państw Europy Wschodniej. Jeżeli z tej drogi nie zboczy, to ma przyszłość. Polakom nie pozostało nic innego, jak kompletny rozbrat z wszystkim tym, czym Żyła polska szlachta. Innej drogi nie ma! Pracować!
    Pracować! I jeszcze raz, pracować!"

Ale mi się nie chce pracować ! Praca czyni wolnym, srutututu. Mogę mieć okresy nieprawdopodobnej mobilizacji, koncentracji i wysiłku, ale później chce mieć okres totalnego opierdalania się ! (jak będę nadużywał wulgaryzmów zwróćcie mi uwagę, ale niektóre są w punkt, nie da się ich zastąpić). Metodyczna, zaplanowana, codzienna orka, która faktycznie jest podstawą wielkości mnie zabija ! Ja to bym się chciał szkolić w orężu i co jakiś czas jechać na Tatarzyna ! Albo bronić granicy polsko-chińskiej. Albo w kosmos ! Do krain nieznanych. A później chlać i kuligami od wsi do wsi przez miesiąc jeździć ! Aż się znudzi i znów przyjdzie czas na wyzwania.

Jakby to żartobliwie to co powyżej napisałem nie brzmiało, to mi stuknęła 40 prawie dwa lata temu i nic się nie zmienia ! Mentalnie tkwię w czasach minionych, a właściwie w infantylnych wyobrażeniach o nich. Ale coś w krwi płynie, coś w mentalności siedzi, co mi codziennie mówi, że żyjemy w obłędzie popierdulaszczych problemów i wyzwań. Praca ? Dla nas, ludzi prawdziwie wolnych, he, he ? Na koń i w step !

JORGE>
  • JORGE napisal(a):
    Mogę mieć okresy nieprawdopodobnej mobilizacji, koncentracji i wysiłku, ale później chce mieć okres totalnego opierdalania się ! (jak będę nadużywał wulgaryzmów zwróćcie mi uwagę, ale niektóre są w punkt, nie da się ich zastąpić). Metodyczna, zaplanowana, codzienna orka, która faktycznie jest podstawą wielkości mnie zabija ! Ja to bym się chciał szkolić w orężu i co jakiś czas jechać na Tatarzyna ! Albo bronić granicy polsko-chińskiej. Albo w kosmos ! Do krain nieznanych. A później chlać i kuligami od wsi do wsi przez miesiąc jeździć ! Aż się znudzi i znów przyjdzie czas na wyzwania.
    Tak i pięknie to Kolega ujęła!
    Napijmy się!
  • Pięknie i wzniośle ten nasz Horche prawi. Nalać mu jeszcze w sagan okowity!
  • Perełka!
  • Dobra, dobra...
    Dżewo posadzić, syna mieć... i wychować :D
  • To dopiero Lach!
    Chałwa temu Jorgu :)>-

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• edytowano February 2016
    mmaria napisal(a):
    Dobra, dobra...
    Dżewo posadzić, syna mieć... i wychować :D

Eh, szkoda, że nie mam ze 20, 30 lat mniej, użyłabym swoich czarów i wzięła tego Lacha w jasyr, zanim by się obejrzał. Albo, że nie mam jakowejś pięknej i mądrej córeczki. Przydybałabym z nią tego zacnego i politycznego kawalera i wyswatała ku chwale Najmilejszej Ojczyzny. Krzyśkowa Michalinka, cudna jak marzenie, ale ma dopiero 2 latka, za długo by musiał Jorge czekać. Trzeba pomyśleć, tzn. rozejrzeć się po kuzynkach, które zadały się z jakimiś łachmytami i mam nadzieję, że nic z tego nie wyjdzie, bo jeden komunista, a drugi też jakiś dziwny. O! Mam bratanicę Magdalenkę, chodzący wdzięk, świetnie gra w siatkówkę i koszykówkę, mimo niewielkiego wzrostu, ale jest bardzo skoczna, ma nawet jakieś mistrzostwo w Gdańsku, a teraz pracuje w Londynie jako inżynier medyczny. Ma ze 25,26 lat , dobrze wychowana przez Rodziców pisiorów i sama jest pisiorką, a jej Ojcem Chrzestnym był ś.p. Maciek Płażyński. Ona nadawałaby na tych samych falach co Jorge. Poza tym jest psiarą, jak cała nasza rodzinka. Jest w zasadzie spokojna i poważna jak na swój wiek - ideał pod każdym względem. \no i bardzo ładna, Poszukam jej fotki i zaraz wkleję, żeby się jej Jorge przyjrzał i może zakochał?
  • Mania napisal(a):
    ... Jest w zasadzie spokojna i poważna jak na swój wiek - ideał pod każdym względem. \no i bardzo ładna, Poszukam jej fotki i zaraz wkleję, żeby się jej Jorge przyjrzał i może zakochał?
    W Egipcie n a p r a w d ę spadł był śnieg!!!
    :0 :);)

• :)
    (uśmiech do Madzi!)
  • Horche, odpowiadaj naszej Kuleżance Mani, podobuje ci się ta Madzia na zdjęciach, czy nie?
    Bo jak rezygnujesz to ja zgłaszam swoje zainteresowanie :x
    Powisiały fotki przez noc i poranek, zaraz je pokasuję. I jeśli Jorge ich nie widział- to trąba.
  • sugeruje się założenie osobnego wątku matrymonialnego
  • Albo wrzutkę na chrześcijański (przynajmniej z nazwy) portal randkowy ZAPISANI SOBIE. :D
  • Było, wszystko było. I nie wróci.

JORGE>
  • Faja z ciebie Horche wiesz. Tylko tyle ci powiem. A Kulezanka Mania nieba przed tobą chciała uchylić...
  • Sarmata1.2 napisal(a):
    sugeruje się założenie osobnego wątku matrymonialnego
    Abdżekszyn!

• Eden napisal(a):
    Faja z ciebie Horche wiesz. Tylko tyle ci powiem. A Kulezanka Mania nieba przed tobą chciała uchylić...
    Może zbyt gwałtownie chciała ;-)
  • że niby Horche taki wstydliwy i delikutasny, tak Brzoście? :\"> :-?
  • Mania napisal(a):
    żeby się jej Jorge przyjrzał i może zakochał?
    A będzie chciała wrócić do kraju dla męża? Bo to chyba podstawa, Jorge ma tu firmę. :)
  • Jezusie Kochany - to Jorge jest kawalierem?
    no to go w kamasze, taka pula genetyczna nie może się zmarnować!!!...
    :P
  • ja myślę, że to harda baba musiałaby być. Taka jak moja :-) Ja też kiedyś mówiłem po co praca? na koń i bij tatarzyna. teraz trochę spokorniałem. a do roboty chodzę odpoczywać...
  • Dejta Wy pokój temu Horche. Ta Madzia od Kulezanki Mani byłaby w sam raz dla niego. Jemu nie jest potrzebna żadna domina, czy inna femme fatale, tylko taka która wrodzoną dobrocią i łagodnością ujmie go za serducho i w jasyr posiądzie
  • Sarmata1.2 napisal(a):
    ja myślę, że to harda baba musiałaby być. Taka jak moja :-) Ja też kiedyś mówiłem po co praca? na koń i bij tatarzyna. teraz trochę spokorniałem. a do roboty chodzę odpoczywać...
    potwierdzam
  • Eden napisal(a):
    Dejta Wy pokój temu Horche. Ta Madzia od Kulezanki Mani byłaby w sam raz dla niego. Jemu nie jest potrzebna żadna domina, czy inna femme fatale, tylko taka która wrodzoną dobrocią i łagodnością ujmie go za serducho i w jasyr posiądzie
    "dobrocią i łagodnością" ?
    coś ty Eden z byka spadł?
    w pysk trzasnąć musi umieć ale tak żeby nawet ręki nie podnosić - wot zagwozdka jak to się robi, a moja umie...
    qiz napisal(a):
    No dobra, a wałkowany temat identyczności wielu dzieci z Afganistanu/ Iranu/ Indii z naszymi?
    A genetyka R1a1?
    Tego nie obalisz.
    Jesteśmy u siebie od paru (2? 3? 4?) tysięcy lat. A że historia pokazuje, że nam bliżej do mitycznych Aryjczyków, niźli kaprawym, kosmatym hyclerom- no cóż, taki chichot ;)
    Tako rzecze PAD - o Mnichowie:
    Polska tutaj jest od setek lat...
  • romeck napisal(a):
    qiz napisal(a):
    No dobra, a wałkowany temat identyczności wielu dzieci z Afganistanu/ Iranu/ Indii z naszymi?
    A genetyka R1a1?
    Tego nie obalisz.
    Jesteśmy u siebie od paru (2? 3? 4?) tysięcy lat. A że historia pokazuje, że nam bliżej do mitycznych Aryjczyków, niźli kaprawym, kosmatym hyclerom- no cóż, taki chichot ;)
    Tako rzecze PAD - o Mnichowie:
    Polska tutaj jest od setek lat...
    Skubany, podczytuje złodziejaszek jeden!

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.