Skip to content

Zadyma w Sejmie po zagrywkach PiS

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Ot widać, że tradycja uchwalania Konstytucji 3 Maja wiecznie żywa, i PO w nurt promoskiewski ładnie się wpisuje poprzez anarchizację obrad.
Otagowano:
«13

Komentarz

• Bardzo dobrze. Niech ich zobaczą.
  • edytowano April 2016
    Kamiński na mównicy skarży się marszałkowi:

PiS obraża opozycję przezywając ją Targowicą!
    Ale nie obrazicie nas tym, bo to spuścizna Mieszka I, który chrztem wprowadził Polskę do Europy!
    Nie wypiszecie nas z Europy. Wy przegracie, My wygramy!

Marszałek sejmu zamknął posiedzenie. Opozycja krzyczy: Ucieka, ucieka, ucieka... :)
  • Trochę mnie tylko martwi ta kwestia z posłanką, która głosowała za Morawieckiego. Powinni mimo wszystko powtórzyć glosowanie nast. razem (i przypilnować, żeby cały PiS był), bo tak opozycja będzie miała dodatkowe paliwo do ujadania.
  • Nawet, jakby unieważnili głos Morawieckiego i tej posłanki, to i tak quorum by było.
    A na przyszłość dziadziuś nie powinien się wygłupiać.
  • edytowano April 2016
    Errrrr.... Jakich "zagrywkach PiS"???
    Przecież to Kukiz'15 zamotał.

Powtarzać głosowanie? A na jakiej podstawie prawnej? Bo głos, który nie miał wpływu na ważność głosowania, został źle oddany?
    Czemu PiS ma sprzątać brudy zostawione przez PO i Kukiza?

P.S. Podobno Cookies ma wyrzucić marszałka Morawieckiego z klubu poselskiego.
  • Morawieckiego i wszystkich, którzy przyszli na głosiowanie.

Połów czas zacząć?
  • Jak dobrze, ze Marian Kowalski nie dal sie wciagnac w to g...o.
  • peterman napisal(a):
    Morawieckiego i wszystkich, którzy przyszli na głosiowanie.

Połów czas zacząć?
    A to zagłosowanie wraz z PiSem juz nie jest połowem-w-trakcie?
  • 7dmy napisal(a):
    Swoją drogą stary Morawiecki naprawdę przykro skończył.
    Nie, to raczej "źle skończył" odnosiłoby się do jego wejścia w ruch ciasteczkowego.
    Teraz skończył ze "złym skończeniem."
    Będzie odtąd Nestorem-Posłem-Autorytetem na wzór marszałka Zycha :)

• balbina napisal(a):
    Jak dobrze, ze Marian Kowalski nie dal sie wciagnac w to g...o.
    Własnie przed chwilą mu to powiedziałem osobiście. Marian Kukiza przejrzał już dawno.
  • balbina napisal(a):
    Jak dobrze, ze Marian Kowalski nie dal sie wciagnac w to g...o.
    Właśnie fatalnie, Kukiza trzeba było kopnąć w dupę dzień po wyborach, a nie dzień przed zgłoszeniem do PKW list wyborczych.
  • Bardzo niedobrze, bardzo. Qqizu byli idealnym dla PiSu buforem i parawanem bezpieczeństwa. To oni mogli przyjmować na klatę część ciosów idących od lumpenleberalow. W sytuacji kiedy nastąpi zblatowanie Qqizowcow z POstkomuna rząd pisowski będzie napierdalany z dwóch frontów jednocześnie, z lewej i prawej flanki
  • Eden napisal(a):
    Bardzo niedobrze, bardzo. Qqizu byli idealnym dla PiSu buforem i parawanem bezpieczeństwa. To oni mogli przyjmować na klatę część ciosów idących od lumpenleberalow. W sytuacji kiedy nastąpi zblatowanie Qqizowcow z POstkomuna rząd pisowski będzie napierdalany z dwóch frontów jednocześnie, z lewej i prawej flanki
    W przypadku zblatowania Kukiza i PO nastąpi dynamiczny zjazd kukizowców, co dla bardziej kumatych ludzi z klubu poselskiego będzie jasnym sygnałem. LPR od czasu zblatowania z PO nie była w stanie nawet zarejestrować list wyborczych.
  • "Było nas trzech*, w każdym z nas inna krew, ale jeden przyświecał nam ceeeeeel.
    Za kolka lat mieć u stóp cały świat, wszystkiego w bróóóód!"
    :)
    *Kukiz,15 - .Nowoczesna - Platforma Obywatelska

Ostanie się jedna, albo na gruzach trzech (po wyborach samorządowych i do PEuropejskiego) powstanie inna.
  • rozum.von.keikobad napisal(a):
    W przypadku zblatowania Kukiza i PO nastąpi dynamiczny zjazd kukizowców, co dla bardziej kumatych ludzi z klubu poselskiego będzie jasnym sygnałem. LPR od czasu zblatowania z PO nie była w stanie nawet zarejestrować list wyborczych.
    Też tak to widzę ;) a Pan muzyk próbował zagrać w pierwszej lidze polityków i sam się sfaulował, bo jeszcze przyznali że pomysł z niegłosowaniem był od nich.
    Jedyny niesmak to zachowanie marszałka Kuchcińskiego.

• A mnie interesuje, czemu to było nieobecnych aż 10 posłów PiSu?Gdyby było jeszcze 6 , to cały kukizowy projekt czapki-niewidki nie miałby sensu. Skubańce zauważyli tych nieobecnych z PiSu i chcieli zagrać, a że im się nie udało, to zasługa tych kilku z K'15, którzy jednak kart nie wyjęli i wzięli udział w glosowaniu.
  • Staszek2 napisal(a):
    A mnie interesuje, czemu to było nieobecnych aż 10 posłów PiSu?Gdyby było jeszcze 6 , to cały kukizowy projekt czapki-niewidki nie miałby sensu. Skubańce zauważyli tych nieobecnych z PiSu i chcieli zagrać, a że im się nie udało, to zasługa tych kilku z K'15, którzy jednak kart nie wyjęli i wzięli udział w glosowaniu.
    Drzwi się zatrzasnęły w sejmowy PiSuarze
  • Wiedziałem, że się w końcu wyjebią na tym podwójnych etatach. 40 posłów PiSu ma w ciągu dnia etaty w ministerstwach i dlatego głosowania są nocami, żeby była większość.
  • To ryzyko jest, że kiedyś przekalkulują.
  • Waski napisal(a):
    Wiedziałem, że się w końcu wyjebią na tym podwójnych etatach. 40 posłów PiSu ma w ciągu dnia etaty w ministerstwach i dlatego głosowania są nocami, żeby była większość.
    Z tym powinno się skończyć.
  • System prezydencki i zakaz łączenia mandatu posła ze stanowiskiem w administracji. Inaczej zawsze tak będzie.
  • yanusson napisal(a):
    Tzn?
    Po pierwsze pomyłka po wynikach głosowania i stwierdzenie, że Sejm odrzucił kandydaturę, potem 'dziwne' procedowanie przy wnioskach formalnych, na koniec zamknięcie 'z buta' obrad. Ewidentny brak zręczności.

• edytowano April 2016
    1. jest po prostu kłamstwem. Wystarczy obejrzeć nagranie zawarte w bocznym wątku. Zaraz po głosowaniu wybuchła owacja PO, N i marsz. Kuchciński ogłosił przerwę. Po przerwie ogłosił wyniki głosowania i szlus.
    Reszta to jakieś głupotki.
    Summa summarum - czepialstwo.
  • yanusson napisal(a):
    1. jest po prostu kłamstwem. Wystarczy obejrzeć nagranie zawarte w bocznym wątku. Zaraz po głosowaniu wybuchła owacja PO, N i marsz. Kuchciński ogłosił przerwę. Po przerwie ogłosił wyniki głosowania i szlus.
    Ja to widziałem w transmisji bezpośredniej i Kuchciński się pomylił !!!
    Reszta to jakieś głupotki.
    Summa summarum - czepialstwo.
    Dla jądra czepialstwo, dla pozostałych dobre maniery. Zawsze staram się wybrać dobre maniery (zwłaszcza po zwycięstwie).
  • Nadmiar estetyzmu zaczyna przez Kulegę przemawiać teraz. Na tym forumku to jest bardzo nielubiana maniera [-(
  • Ja posługuję się nagraniem telewizyjnym.
  • A kto od Kukiza wstrzymał się od głosowania?
  • yanusson napisal(a):
    Ja posługuję się nagraniem telewizyjnym.
    A ja naocznością, bo spicz marszałka mnie skonfudował;)

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.