Skip to content

Żadnych skrajnosci, czyli droga środka dla naszego obozu

13»

Komentarz

• W 2012 r. wniosek o delegalizację ONR złożył ...

...Sojusz Lewicy Demokratycznej.
    Eden, najwyraźniej tam jest Twoje miejsce.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    A mnie wmurwia totalna asymetria vulgo przegięcie. Ksiądz się może prowadzać z ateistami czy tam szatanistami czy innymi fetyszystami - i póki jest lewakiem, wsio OK! A niech mu się wypśnie słówko, że powiedzmy Naród jest OK, to od razu burza w szklance szitu.
    To jest jasne. Ks. Sowa wplacił 10 koła na Platformę. I co? I nic. Ks. Międlar też duszpasterzuje po linii sympatii ideowych. I bach. Ale to nic nowego, że tolerancja jest bardziej tolerancyjna na lewo niż na prawo.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    A mnie wmurwia totalna asymetria vulgo przegięcie. Ksiądz się może prowadzać z ateistami czy tam szatanistami czy innymi fetyszystami - i póki jest lewakiem, wsio OK! A niech mu się wypśnie słówko, że powiedzmy Naród jest OK, to od razu burza w szklance szitu.
    A kto tą asymetrię dzielnie wprowadza? I co ważniejsze kto ją starannie pielęgnuje? Bowiem gdy na I pytanie można rzucić na odwal "lewactwo" to na drugie jednak odpowiedź może okazac się już nie taka prosta.
  • Bo mającą ponad tysiąc lat tradycją jest spolegliwość biskupów wobec władzy.
  • Ale której wadzy Losie? Tej która odeszła ale odejść nie chce? Czy tej która przyszła ale przyjść nie może.
  • fatuswombatus napisal(a):
    agent napisal(a):
    Nie no, ja tylko stwierdzam fakt, że niszowy ONR wleciał do prawackiego mainstreamu.
    A dlaczego wleciał? Warto sobie zadać pytanie skąd ta nagła interesowność wszelakiej maści prawackich pOOblicystów. Jakby dostali sraczki galopki gołosłownej, na wyścigi prześcigają się w deklaracjach. Czyżby do piero teraz dostrzegli ONR? A może przed tem się nie opłacało o ONR gdakać ;)
    Prawicowi publicyści byli zawsze radykalni w swoich deklaracjach, aż nagle, kiedy pojawiła mglista perspektywa, że ktoś na poważnie może potraktować skandowane od lat hasła, to wszystkim nagle rura zmiękła.
  • Nie no ten tego...Taki Zaremba to un radykalny był w jednym. radykalnie zniechęcał do wsłuchiwania się w jego słowotok....

Publicysci, myślę sobie, żyją z publicystykowania opinii. A tu nagle okazuje się że opinia publicysty jest jak opinia zwykłego Kowalskiego. Masakra panie, masakra..... No to publicysci nagle zdanie vel opinię zmieniają :)
  • fatuswombatus napisal(a):
    Nie no ten tego...Taki Zaremba to un radykalny był w jednym. radykalnie zniechęcał do wsłuchiwania się w jego słowotok....

Publicysci, myślę sobie, żyją z publicystykowania opinii. A tu nagle okazuje się że opinia publicysty jest jak opinia zwykłego Kowalskiego. Masakra panie, masakra..... No to publicysci nagle zdanie vel opinię zmieniają :)
    Zwykłego Kowalskiego to i pół biedy, gorzej jeśli Mariana!
  • A co niezwykłego w Marianie?
  • To ja tylko dopowiem, że Piotr Skwieciński także się wypowiedział. Czyli chyba mamy komplet.
  • Nie, komplet będzie jak wypowie się sam Manitou. A najlepiej Ojciec Dyrektor...
  • Nuale dla mnie jest obvious, że ONR to nie są klimaty Manitou. Ale Manitou potrafi milczeć nie tylko nienawistnie, ale i pragmatycznie. A chyba ktoś słusznie zauważył, że generalnie wojna GW z ONR nie jest wojną PiSu.
  • agent napisal(a):
    Nuale dla mnie jest obvious, że ONR to nie są klimaty Manitou. Ale Manitou potrafi milczeć nie tylko nienawistnie, ale i pragmatycznie. A chyba ktoś słusznie zauważył, że generalnie wojna GW z ONR nie jest wojną PiSu.
    No ba! Jak się dwóch bije to czemu 3ci ma nie skorzystać?
  • Ależ Agencie, znowu zapomnieliście o używaniu waszej siostry Dyalektyki Naukowey. Wojna "GW" i wszystkich POstempakow TenKraju z czarnosecinnymi ksenofobami i faszystami z Ciemnogrodu obowiązywała na poprzednim etapie. Kiedy waadza w TenKraju była w rękach ludzi europejskich, wykształconych, przyjaznych i uśmiechniętych. I wtedy trzeba bylo zwalczac wszelaka reakcje i wypalac ja ogniem. Na obecnym etapie zaś, kiedy jest ona w łapskach tych wrażych PiSlamistow i zamordystów kaczystowskich trzeba pompować w mendownich meRdialnych takich oenerkow a następnie doklejać do Kaczora i Macierewicza i głosić urbi et orbi oraz ex cathedra, że to z ich winy to wszystko. Że to przez tą waadze pisowska faszyzm znowu podnosi swoją głowę w TenKraju
  • Eden napisal(a):
    Ależ Agencie, znowu zapomnieliście o używaniu waszej siostry Dyalektyki Naukowey. Wojna "GW" i wszystkich POstempakow TenKraju z czarnosecinnymi ksenofobami i faszystami z Ciemnogrodu obowiązywała na poprzednim etapie. Kiedy waadza w TenKraju była w rękach ludzi europejskich, wykształconych, przyjaznych i uśmiechniętych. I wtedy trzeba bylo zwalczac wszelaka reakcje i wypalac ja ogniem. Na obecnym etapie zaś, kiedy jest ona w łapskach tych wrażych PiSlamistow i zamordystów kaczystowskich trzeba pompować w mendownich meRdialnych takich oenerkow a następnie doklejać do Kaczora i Macierewicza i głosić urbi et orbi oraz ex cathedra, że to z ich winy to wszystko. Że to przez tą waadze pisowska faszyzm znowu podnosi swoją głowę w TenKraju
    Nie udało się skleić PiS do faszystóf przez ostatnie lat naście i nagle się ma teraz udać?

Że dobry żart tymfa wart Edenie
  • Jeśli PiS nie będzie się z własnej woli kleił, to nikt go nie przyklei. Pragmatyczne milczenie jest złotem w tym wypadku.
  • Waski napisal(a):
    To, że koleś miał mejla neokonserwatysta84@gmail.com nie musi się za nim ciągnąć do końca życia. Adamski jest dziennikarzem od filmów i seriali (i za to go cenię, czytam i oglądam to co poleci lub odradzi), czyli niżej niż dziennikarz sportowy.
    Serio? Ja jego recenzje czytam dla śmiechu. "Chciałbym być chłopcem na posyłki Salmy Hayek" :D
  • loslos
    edytowano April 2016
    A po cuś ciekawego1 ta krewna pana Fryderyka mogłaby posłać?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.