Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): A mnie wmurwia totalna asymetria vulgo przegięcie. Ksiądz się może prowadzać z ateistami czy tam szatanistami czy innymi fetyszystami - i póki jest lewakiem, wsio OK! A niech mu się wypśnie słówko, że powiedzmy Naród jest OK, to od razu burza w szklance szitu.
To jest jasne. Ks. Sowa wplacił 10 koła na Platformę. I co? I nic. Ks. Międlar też duszpasterzuje po linii sympatii ideowych. I bach. Ale to nic nowego, że tolerancja jest bardziej tolerancyjna na lewo niż na prawo.
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): A mnie wmurwia totalna asymetria vulgo przegięcie. Ksiądz się może prowadzać z ateistami czy tam szatanistami czy innymi fetyszystami - i póki jest lewakiem, wsio OK! A niech mu się wypśnie słówko, że powiedzmy Naród jest OK, to od razu burza w szklance szitu.
A kto tą asymetrię dzielnie wprowadza? I co ważniejsze kto ją starannie pielęgnuje? Bowiem gdy na I pytanie można rzucić na odwal "lewactwo" to na drugie jednak odpowiedź może okazac się już nie taka prosta.
agent napisal(a): Nie no, ja tylko stwierdzam fakt, że niszowy ONR wleciał do prawackiego mainstreamu.
A dlaczego wleciał? Warto sobie zadać pytanie skąd ta nagła interesowność wszelakiej maści prawackich pOOblicystów. Jakby dostali sraczki galopki gołosłownej, na wyścigi prześcigają się w deklaracjach. Czyżby do piero teraz dostrzegli ONR? A może przed tem się nie opłacało o ONR gdakać
Prawicowi publicyści byli zawsze radykalni w swoich deklaracjach, aż nagle, kiedy pojawiła mglista perspektywa, że ktoś na poważnie może potraktować skandowane od lat hasła, to wszystkim nagle rura zmiękła.
Nie no ten tego...Taki Zaremba to un radykalny był w jednym. radykalnie zniechęcał do wsłuchiwania się w jego słowotok....
Publicysci, myślę sobie, żyją z publicystykowania opinii. A tu nagle okazuje się że opinia publicysty jest jak opinia zwykłego Kowalskiego. Masakra panie, masakra..... No to publicysci nagle zdanie vel opinię zmieniają
fatuswombatus napisal(a): Nie no ten tego...Taki Zaremba to un radykalny był w jednym. radykalnie zniechęcał do wsłuchiwania się w jego słowotok....
Publicysci, myślę sobie, żyją z publicystykowania opinii. A tu nagle okazuje się że opinia publicysty jest jak opinia zwykłego Kowalskiego. Masakra panie, masakra..... No to publicysci nagle zdanie vel opinię zmieniają
Zwykłego Kowalskiego to i pół biedy, gorzej jeśli Mariana!
Nuale dla mnie jest obvious, że ONR to nie są klimaty Manitou. Ale Manitou potrafi milczeć nie tylko nienawistnie, ale i pragmatycznie. A chyba ktoś słusznie zauważył, że generalnie wojna GW z ONR nie jest wojną PiSu.
agent napisal(a): Nuale dla mnie jest obvious, że ONR to nie są klimaty Manitou. Ale Manitou potrafi milczeć nie tylko nienawistnie, ale i pragmatycznie. A chyba ktoś słusznie zauważył, że generalnie wojna GW z ONR nie jest wojną PiSu.
No ba! Jak się dwóch bije to czemu 3ci ma nie skorzystać?
Ależ Agencie, znowu zapomnieliście o używaniu waszej siostry Dyalektyki Naukowey. Wojna "GW" i wszystkich POstempakow TenKraju z czarnosecinnymi ksenofobami i faszystami z Ciemnogrodu obowiązywała na poprzednim etapie. Kiedy waadza w TenKraju była w rękach ludzi europejskich, wykształconych, przyjaznych i uśmiechniętych. I wtedy trzeba bylo zwalczac wszelaka reakcje i wypalac ja ogniem. Na obecnym etapie zaś, kiedy jest ona w łapskach tych wrażych PiSlamistow i zamordystów kaczystowskich trzeba pompować w mendownich meRdialnych takich oenerkow a następnie doklejać do Kaczora i Macierewicza i głosić urbi et orbi oraz ex cathedra, że to z ich winy to wszystko. Że to przez tą waadze pisowska faszyzm znowu podnosi swoją głowę w TenKraju
Eden napisal(a): Ależ Agencie, znowu zapomnieliście o używaniu waszej siostry Dyalektyki Naukowey. Wojna "GW" i wszystkich POstempakow TenKraju z czarnosecinnymi ksenofobami i faszystami z Ciemnogrodu obowiązywała na poprzednim etapie. Kiedy waadza w TenKraju była w rękach ludzi europejskich, wykształconych, przyjaznych i uśmiechniętych. I wtedy trzeba bylo zwalczac wszelaka reakcje i wypalac ja ogniem. Na obecnym etapie zaś, kiedy jest ona w łapskach tych wrażych PiSlamistow i zamordystów kaczystowskich trzeba pompować w mendownich meRdialnych takich oenerkow a następnie doklejać do Kaczora i Macierewicza i głosić urbi et orbi oraz ex cathedra, że to z ich winy to wszystko. Że to przez tą waadze pisowska faszyzm znowu podnosi swoją głowę w TenKraju
Nie udało się skleić PiS do faszystóf przez ostatnie lat naście i nagle się ma teraz udać?
Waski napisal(a): To, że koleś miał mejla neokonserwatysta84@gmail.com nie musi się za nim ciągnąć do końca życia. Adamski jest dziennikarzem od filmów i seriali (i za to go cenię, czytam i oglądam to co poleci lub odradzi), czyli niżej niż dziennikarz sportowy.
Serio? Ja jego recenzje czytam dla śmiechu. "Chciałbym być chłopcem na posyłki Salmy Hayek"
Komentarz
...Sojusz Lewicy Demokratycznej.
Eden, najwyraźniej tam jest Twoje miejsce.
Że dobry żart tymfa wart Edenie