ombretta napisal(a): Ja akurat dość dobrze pamiętam wpisy pani poseł Siarkowskiej na nieboszczce fląderce kiedy jeszcze nie robiła zawodowo w polityce, i o ile nie zmieniła w ostatnim czasie poglądów, raczej nie podzielałbym przekonania o heroizmie w/w.
A czy nie dopuszczamy myśli że ktoś może mieć cechy heroiczne, niekoniecznie myśląc tak jak my?
ombretta napisal(a): Ja akurat dość dobrze pamiętam wpisy pani poseł Siarkowskiej na nieboszczce fląderce kiedy jeszcze nie robiła zawodowo w polityce, i o ile nie zmieniła w ostatnim czasie poglądów, raczej nie podzielałbym przekonania o heroizmie w/w.
A czy nie dopuszczamy myśli że ktoś może mieć cechy heroiczne, niekoniecznie myśląc tak jak my?
Oczywiście, że dopuszczamy. Nie chodziło mi akurat o to, że się z nami nie zgadzała. Nawet w naszym gronie nierzadko nie zgadzamy się ze sobą ;-)
Prokuratura potwierdza nasze informacji o tym, że w aucie posła był uszkodzony przewód hamulcowy. – Odnotował to biegły, który badał stan techniczny auta. Uszkodzenie było między sztywnym a giętkim elementem przewodu. Odniosła się też do tego w swojej opinii Politechnika Łódzka, która nie dopatrzyła się podstaw do przyjęcia, że mogło dojść do celowego uszkodzenia. Na ten temat wypowie się też Instytut Sehna – mówi prokurator Kopania.
– Przewody hamulcowe rzadko ulegają uszkodzeniom podczas wypadków – zauważa jednak biegły specjalizujący się w wypadkach, z którym rozmawialiśmy.
Coraz więcej ustaleń wskazuje na to, że są uzasadnione podejrzenia, iż nie był to zwykły wypadek
W tej całej tragedii jest jeden aspekt pozytywny. Zabili polityka jednak opozycji. Za ludzi PiSu się biorą. Dlaczego ? Bo się boją. Założyli, że za śmiercią śp. Wójcikowskiego nie pójdzie cała machina państwowa celem wyjaśnienia. Dobrze by było, żeby jednak poszła (i chyba tak jest).
Mam nadzieję, że sprawy badane przez Posła Wójcikowskiego w ostatnich miesiącach przed śmiercią są dokładnie prześwietlane przez służby. A co do bezpieczeństwa wewnętrznego to ma Koleżeństwo rację: ono nie będzie pustym sloganem propagandowym tylko wtedy gdy przestępstwa, szczególnie zabójstwa, przemoc i zastraszanie, będą skutecznie ścigane nie tylko w przypadku posłów koalicji i opozycji, ale w stosunku do skromnych obywateli.
Ale czy wywoła to jednoznaczność poglądów Pawła Kukiza, że jednak mamy do czynienia z kur...ską mafią, w której po pachy umoczeni byli/są byli rządzący? Śmiem wątpić.
Prokuratura wydała oświadczenie, w którym wskazała, że z 2 uzyskanych już opinii wynika jednoznacznie, że stan układu hamulcowego nie miał żadnego wpływu na wypadek.
Komentarz
I ws. deubekizacji.
A co do bezpieczeństwa wewnętrznego to ma Koleżeństwo rację: ono nie będzie pustym sloganem propagandowym tylko wtedy gdy przestępstwa, szczególnie zabójstwa, przemoc i zastraszanie, będą skutecznie ścigane nie tylko w przypadku posłów koalicji i opozycji, ale w stosunku do skromnych obywateli.