Dziś jest Tłusty Czwartek a tu nikt pączka nie podał????
No to smacznego
Pączek z Advocatem:
Pączek z Advocatem:
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Na szczęście zjadłam dwa pyszne pączki od falenickiego Kozaka i teraz mi obleśna Środa humera nie zepsuje.
>-
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Jak zobaczyłam te kolejki pod cukierniami (a na Markiefki jest ich kilka), to nawet pomijając nieuchronne, peerelowskie skojarzenie, budzi się we mnie nieodparta ochota popukania się w łeb. W efekcie dostałam pączkowstrętu.
Tu Warszawa:
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
*
Pierwszy taki tłusty czwartek w życiu, na śniadanie 2 pączki, i potem przez cały dzień co 1-2 godziny pączek. Pierwszy posiłek normalny o 19 w domu. Coś strasznego, co za dzień.
Jak zobaczyłam te kolejki pod cukierniami (a na Markiefki jest ich kilka), to nawet pomijając nieuchronne, peerelowskie skojarzenie, budzi się we mnie nieodparta ochota popukania się w łeb. W efekcie dostałam pączkowstrętu.
Tu Warszawa:
Aa rozumiem odrazę kolejkową ale kto kaRZe stać w kolejce. Dobrych ponczkOOw jest wiele a jak nie do gustu to się gospodyni Zosia-samosia bierze do roboty i sama usmaRZy
Jak mi pączkowstręt przejdzie.
*
Piszę więc: "OSIEM"
Kto to teraz zje?!!! Może wyschną same - i dam ptaszynom. Chociaż nie. Żal ptaszków; jeszcze się posrają z rozkoszy, jak dziób im się przylepi do marmolady.
Normą jest, że wciagam dwa gorące, i dwa później, albo i trzy... ~:>
Strach ileby weszlo, gdyby byly gotowe rano.
Nie miałabyś szans, Pani Łyżeczko :-h
Są takie, jak lubię Nie ociekają tłuszczem, posypane lekko pudrem i nadziane dżemem pachnącym różą. Został już tylko mój jeden, do popołudniowej kawy.
Dwa lata temu leżałam na reumatologii z dziewczyną, która pracowała w zakładzie piekącym ciastka dla Biedronki. Dużo opowiadała o swej pracy. Dlatego też z chęcią kupiłam te polskie pączuszki.
*
:bz
edit, bo ważne.
Mój wrażliwy żołądek nie odpowiedział zgagą, znaczy zdrowe. Mniamm
*
Ja lubię smażone na maśle z pudrem lub smalcu, z lukrem, nalepiej z różą bez wydziwiania.
W tym roku pączki niestety z cukierni bo gastrokolektyw na niedzielę na chrust (smażenie i konsumpcja) umówiony na niedzielę.
Uwielbiam pączki i Tłusty Czwartek coś z Dożynek w sobie ma taka celebracja dostatku i obfitości.
(z pięciu różnych cukierni, ze sklepów/piekarni obok saloniku Jeszcze Ruch Zaraz Orlen W Ruchu)
codziennie przez rok się ćwiczy,
a w Ten Czwartek - się liczy!
marmolada - nie OK
tylko, tylko różane nadzienie