Won z mleczarnią Łowicz
Ano paczajcie:
Niebieską kopułę słynnej świątyni w Santorini zwieńczy krzyż. Na zdjęciu (opakowanie jogurtu bez laktozy marki "Łowicz") już go nie zobaczymy.
Niebieską kopułę słynnej świątyni w Santorini zwieńczy krzyż. Na zdjęciu (opakowanie jogurtu bez laktozy marki "Łowicz") już go nie zobaczymy.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Czyżby mleczarnię Łowicz zdobyli musli?
Łowicz od dawna wuje. Znaczy się ja wiem ze wuje od ....hmmmm gdzieś pi razy drzwi 2005. Uczyłem wtedy jednego z głównych z centrali. Od tego czasu nie tykam Łowicza.
Nie wiem czy OSM Łowicz to polska firma czy nie, ale ich tłumaczenie (jest skan pisa na twitterze) to że opakowania są wyrzucane do śmieci i wielu klientów mogłoby się obrazić za krzyż w koszy na śmieci, a obraz traktowany jest jako ogólny wizerunek od razu kojarzony z Grecją - i oto chodziło w ilustracji.
Dlatego również nie dawałam w wątku zdjęcia tego francuskiego jogurtu, bo i guzik mnie obchodzi, co żabojady wymyślą.
No to już nie będę.
A przy okazji ma Koleżeństwo zagwozdkę na temat narodowości kapitału. To ci spółdzielcy to są Polacy czy nie, bo katolicy chyba już nie. Debile lub oportuniści z pewnością.
To już wiedzą, że następnym razem mają wiedzieć.
Tam sprawdzić: Shutterstock, Fotolia, Dreamstime, iStockPhoto, 123 Royalty Free, BigStockPhoto, i dziesiątki mniejszych....
Sprawdzam: szaterstok - zdjęcia, wektorowe i grafika/ilustracje - WSZYSTKO z krzyżami!!
W domu robimy sami jogurty, kefir, śmietanę.
Kupiłem szczepy bakterii, urządzenie (praktyczniejsze niż grzanie na piecu/pod kołdrą/itp) i odpowiednie mleko.
Odpowiednie mleko - pasteryzowane tradycyjnie, czyli w temperaturze ok. 74 st. C.
UHT - czyli pasteryzowane w Ultra Haj-wysokiej Temperaturze, czyli ok. 120 st. C. Nie bardzo się nadają - cukier jest częściowo skarmelizowany (jedzonko bakterii) a białko (serwatkowe) zdenaturowane, no i przy okazji giną witaminy
mleko marki PĄTNICA - MLEKO WIEJSKIE w plastikowych opakowaniach, 3,2 %, mikrofiltrowane
i - uwaga - dostępne w Kauflandzie....
W tej chwili w lodówce stoi "własna" śmietana
http://m.niezalezna.pl/95531-dziwaczne-tlumaczenie-firmy-z-lowicza-usuneli-krzyze-bo-opakowania-trafiaja-do-smieci
[polecanko]http://wiergiewka.pl/Pracownia_Wiergiewka/Home.html [/polecanko]