Władze UK chcąc zrobić miejsce w więzieniach dla tamtejszych anegdotczików popełniających zbrodnie poprzez lajkowanie postów antyimigranckich mają zamiar deportować więźniów pochodzenia polskiego do naszej Ojczyzny.
Ciekawe, że zmiana pomiędzy tym co było wtedy a co jest teraz polegała głównie na sprostaniu wymaganiom i akcesji do UE.
UE co do której Pan Otoka najchętniej chciałby aby jej nie było.
no nie, to nie jest jedyna zmiana, w zasadzie to tylko przypadkowa korelacja.
Tak? System bankowy ot tak się zmienił sam z siebie przypadkowo? Rynek telekomunikacyjny też?
w czasach łowców skór system bankowy już był ukształtowany, a rynek telekomunikacyjne właśnie się poważnie zmieniał, bo nowe technologie. Ani jedno ani drugie z łowcami nie miało nic wspólnego.
Europejskie standardy regulacyjne bankowości wprowadzono w Polsce w grudniu roku 1998, wcześniej była wolna amerykanka.
no tak, ale problem łowców skór był problemem aksjologicznym. W publicznej dyspucie pytano, czemu lekarz nie może powiadamiać zakładu pogrzebowego o śmierci pacjenta i dostawać za to pieniądze, tak, jakby nie dostrzegano w tej sytuacji konfliktu interesów.
Krótki, ale bardzo ciekawy, wieloaspektowo, filmik.
Lepper po śmierci jawi się jako ktoś znacznie lepszy, niż za życia.
A jednak ktoś wzią. Nie ma takiej bramy, której nie sforsuje osiołek obładowany złotem.
W branży, w której ówcześnie robiłem, byłem świadkiem, jak poprzez regulacje unijne wyeliminowano możliwość używania i produkcji urządzenia pomiarowego, którego cena sprzedaży wynosiła 500 pln a urządzenie według nowych wytycznych było produkowane tylko w jednej firmie i kosztowało 30kpln.
Okrutnie jestem ciekaw, na co RFK Jr dostanie pozwolenie w swoim resorcie. Jest to człowiek obłąkany, ale zarazem człowiek zasad - zblatowana z wielkim kapitałem biurokracja nie lubi ani jednych, ani drugich.
Pokłosie strajku mundurowych, pełzającego od 15 lat prawie.
"Sprawa zastrzelonego na Pradze policjanta (a raczej kwestia sprawcy) to odłożony w czasie efekt gmerania przy mundurowych emeryturach i uposażeniach. Po 2011 roku spowodowało to masowe odejścia, których skutkiem są gigantyczne wakaty. Zaognienie sytuacji międzynarodowej wymusiło konieczność zwiększenia naboru przy niezapełnionych wakatach z poprzednich lat.
W efekcie przyjmuje się kogo się da. Skutek mamy."
Z tymi Amerykanami to mnie zawsze dziwiło, skoro oficerem prowadzącym Hujowni był moskiewski generał ze Złotego Funduszu. To już prędzej Sraczkowski ma jakieś powiązania - spotkał się w Polsce z Bidetem, jako nie wiadomo, kto. Strzela selfiego z juniorem.
Na szczycie OUBZ w Astanie imperialne sugestie Putina ("Kazachstan jest krajem praktycznie rosyjskojęzycznym") zostały szybko i zgrabnie skontrowane przez Tokajewa:
Komentarz
Poczekam na etanol.
Metanol jest lepszym paliwem. Вы можете продать его и потратить деньги.
Alchemik Swędzi Wuj.

👣
🐾
🐾
Gdyby ktoś planował coś załatwiać w amerykańskiej ambassadzie w Kijowie, niech to zrobi dzisiaj:
Władze UK chcąc zrobić miejsce w więzieniach dla tamtejszych anegdotczików popełniających zbrodnie poprzez lajkowanie postów antyimigranckich mają zamiar deportować więźniów pochodzenia polskiego do naszej Ojczyzny.
https://tvpworld.com/83569865/polish-inmates-in-uk-jails-to-be-sent-back-to-poland-to-free-up-prison-space
£30 dziennie do kieszonki garusa?
Siedzieć i nie wychodzić!
👣
🐾
🐾
Twarz troski
Nie ma co cytować, czytacie na własną odpowiedzialność.
https://niedziela.pl/artykul/107174/Przerazajacy-opis-obrazen-jakich-doznal-zamordowany-ks-Lachowicz
Mainstrimowe media przedstawiały to jako pobicie.
no tak, ale problem łowców skór był problemem aksjologicznym. W publicznej dyspucie pytano, czemu lekarz nie może powiadamiać zakładu pogrzebowego o śmierci pacjenta i dostawać za to pieniądze, tak, jakby nie dostrzegano w tej sytuacji konfliktu interesów.
Krótki, ale bardzo ciekawy, wieloaspektowo, filmik.
Lepper po śmierci jawi się jako ktoś znacznie lepszy, niż za życia.
A jednak ktoś wzią. Nie ma takiej bramy, której nie sforsuje osiołek obładowany złotem.
W branży, w której ówcześnie robiłem, byłem świadkiem, jak poprzez regulacje unijne wyeliminowano możliwość używania i produkcji urządzenia pomiarowego, którego cena sprzedaży wynosiła 500 pln a urządzenie według nowych wytycznych było produkowane tylko w jednej firmie i kosztowało 30kpln.
Okrutnie jestem ciekaw, na co RFK Jr dostanie pozwolenie w swoim resorcie. Jest to człowiek obłąkany, ale zarazem człowiek zasad - zblatowana z wielkim kapitałem biurokracja nie lubi ani jednych, ani drugich.
Pokłosie strajku mundurowych, pełzającego od 15 lat prawie.
"Sprawa zastrzelonego na Pradze policjanta (a raczej kwestia sprawcy) to odłożony w czasie efekt gmerania przy mundurowych emeryturach i uposażeniach. Po 2011 roku spowodowało to masowe odejścia, których skutkiem są gigantyczne wakaty. Zaognienie sytuacji międzynarodowej wymusiło konieczność zwiększenia naboru przy niezapełnionych wakatach z poprzednich lat.
W efekcie przyjmuje się kogo się da. Skutek mamy."
Podpisze?
Hujownia kolegium tumanum tango down.
Pisoska zasadzka!
CBA zatrzymało Olejniczaka:

Operacja medialnej rozwałki pozostałości lewicy w celu przejęcia resztek jej elektoratu?
Hołownia też dostał gonga.
Właśnie, Hołownia, a mieli stać za nim Amerykanie, wojskówka - pamiętacie? Gdzie to wszystko jest?
W sumie się zgadza. Wojskówka ma też KO, a amerykańscy patroni mogą mieć własne problemy.
Z tymi Amerykanami to mnie zawsze dziwiło, skoro oficerem prowadzącym Hujowni był moskiewski generał ze Złotego Funduszu. To już prędzej Sraczkowski ma jakieś powiązania - spotkał się w Polsce z Bidetem, jako nie wiadomo, kto. Strzela selfiego z juniorem.
Konsolidacja środowiska poprzez eliminację. Palikot, Sutryk... Prot wyczuł przed czasem i zaczął wierzgać, pewnie dlatego jeszcze na wolności.
Niby na wolności ale w szponach nałogu, przynajmniej deklaratywnie.
Ja Klaudiusz na miarę naszych możliwości.
Na szczycie OUBZ w Astanie imperialne sugestie Putina ("Kazachstan jest krajem praktycznie rosyjskojęzycznym") zostały szybko i zgrabnie skontrowane przez Tokajewa:
Putin już z raz tak został potraktowany językiem kazachskim, w tym albo tamtym roku, ale wtedy kamery tego nie zarejestrowały.